Şimdi Ara

kara delikler nedir, gerçek mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • şimdi bu zamanın çocukları yarının gençleri olunca, kara deliklerin varlığını bilimsel açıdan kabul edilmiş bir gerçek olarak sorgusuz sualsiz kabul edecekler. ama bugünün gençleri ve orta yaşları veya işte yaş seviye çok daha yüksek olanlar ise bilim insanlarının yapmış oldukları bu tespitleri, ileri düzeyde sorgulayıcı bir zihniyete sahip olabilirler. bence bu durumun yaşanıyor veya yaşanacak olması, günümüzdeki ideolojik savaşlar ile doğrudan bağlantılı sayılabilir. yani ne demek istiyorsun?


    bu kara deliklerin varlığına ve gözlemlenebilir olmasına ben pek katılmıyorum. yani içinde bulunduğumuz bir galaksiden, başka bir galaksinin içine veya merkezine radyo teleskop ile tarama yapacaksın ve yakaladığın sinyaller ile bir görsel elde edeceksin ve adına da kara delik diyeceksin. sonra şu evrendeki muhteşem semaya, yuvarlak bir kara delik çizeceksin ve bunun sayılarının milyarlkarca olduğundan bahsedeceksin?


    şimdi ay'ı radyo teleskop ile gözlemledikten sonra bir görsel elde etmek mümkün mü şeklinde bir soru sorsam, akla gelecek olan şey hemen, ay acaba radyo dalgaları yayıyor olacak mı? ay'dan gelen radyo dalgaları mevcut. bunu hemen belirteyim. bir bilim adamının açıklaması var, örneğin ay'dan geldiği tespit edilen bazı radyo dalgalarının kaynağının venüs'e ait olduğuna dair bir açıklaması var. yine açıklanmış ve bilnen bir şey, kendi galaksimizden gelen radyo dalgaları bile ay'dan sekiyor.  


    şimdi bu örneklerden yola çıktığımızda, başka bir galaksinin merkezine radyo teleskoplar ile bakan bir bilim adamı, adı geçen ve ışığı yuttuğu belirtilen ve kara delik olarak adlandırılan bir ne diyelim cismi nasıl görselleştirebilir? bunun için öncelikle, kara deliğe yöneldiğini var sayacağımız radyo dalgalarının kaynaklarını, delil olarak sunması gerekmez mi? sizce bunu delillendirebilmek mümkün mü? yani bu imkansız bir şey değil midir? kısaca kara deliğe bakan bir radyo teleskop, onun üzerine yansıyan radyo dalgalarının tek yönde olduğuna nasıl emin oluyor? çünkü kendisine kara delikten gelen bir radyo dalgası olmuyor. bence bu bir amaca hizmet etmesi için ortaya atılmış teori. amaç paralel evrenlerin olduğuna delil sunmak. kara delikleri de evrenler arası bir geçiş güzergahı olarak lanse etmek. kıyamete kadar da teori olarak kalır diye düşünüyorum.  




  • Kara delikler gerçek de, uzay zamanı ve algıları büküyorlar, orası ilginç.

  • Karadelik olsaydı çevresine nasıl bir etki ederdi ? Bu etkiler var ise karadeliktir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.