Şimdi Ara

Kapıdan Yapılan Satış Hakkında Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar konuyu nereye açacağımı bulamadım yanlış yerse affola elimden geldiğince özetlemeye çalışacağım.

    12.07.2014 tarihinde anneme tanıtım amacıyla geldiklerini ve size bir zarf seçtiricez içinden çıkan sizin olacak diye söylemişler.Annem de yemiş tabi bunu ve zarfı açıp içinden çıkan saati alabilmeniz için de 9 parça tencere setini almak zorundasınız demişler.Annem de yine bir anlık gaflet sonucu tamam deyip 490 liralık sözleşmeye imzayı atmış.

    Ben olayı daha bugün öğrendim ve iade için nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusunda araştırmalara başladım ve 7 gün içinde koşulsuz olarak iade hakkımızın olduğu öğrendim.Bunun içinde noter aracılığı ile firmaya ihtar çekip sonrasında tüketici hakem heyetine başvurulacağı sonucuna ulaştım.

    Annemin eline imzaladığı sözleşme ve tüketicinin cayma hakkını bildiren yazılı cayma bildirimi belgesi falan da yok.Yani adamlar imzalattıkları belgenin nüshasını vermeden gitmişler.

    Yukarıda yazdığım belgelerin tüketiciye verilmemesi halinde ise tüketici cayma hakkını kullanmakta 7 (Yedi) günle sınırlı olmadığına ulaştım.

    Sorun da buradan sonra başlıyor eğer bu haklarımız varsa firmaya nasıl ihtar çekicez elimizde belge olmadığı için nedir neyin nesidir bilmiyoruz.Telefonla ulaştığımızda firma ismini verdiler ama doğru mu onu da bilmiyoruz.

    Böyle bir olay başına gelen varsa yada etraftan duyan varsa bundan sonra nasıl bir yol izleneceği konusunda yardımcı olabilirler mi ?

    Şimdiden teşekkür ederim



  • BonezCrusher kullanıcısına yanıt
    Hocam sanırım içinizden geçenleri anlıyorum ama böyle olaylar maalesef yaşanıyor ülkemizde,annem biraz yaşlı olduğu için bir anlık cahilliğine gelmiş olan olmuş ama ben bu işin ucunu bırakmak niyetinde değilim hakkımızı aramayı düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.