Şimdi Ara

Kapı pencere sensörü ile alarm sistemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar basit bir şekilde evime alarm sistemi nasıl kuracağımı bulamadım istediğim şey sadece dış kapıya sensör koyup kapı açıldığında alarm çalmasını ve uygulamadan kontrol etmek istiyorum bunun için hangi ürünü almam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim. Bazı yerlerde sensör tetiklendiğinde ampullerin kırmızı beyaz ışık verebildiğini de gördüm o da artı olarak sistemime ekleyebilirim

    Xiaomi kapı pencere sensörüne baktım ama hangi home base modelinin alarm özelliği olduğunu çözemedim bunun dışında anker veya başka markalardan tavsiyeniz varsa bir an önce evime alarm sistemi kurmak istiyorum.

    Yale Sync Smart Home Alarm Setini de gördüm fiyatı şu an 4700tl içinde hareket sensörü de var ama hareket sensörüne ihtiyacım yok daha uyguna nasıl çözebilirim

    Ses seviyesi de yüksek olursa iyi olur

    Şimdiden çok teşekkür ederim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi themfk -- 1 Eylül 2022; 17:6:38 >







  • 4700 ne yaptın hocam, o paraya evin her odasına kamera koyarsın. :)


    En ucuz tavsiyem, bir milyonculardan bir tane kapı pencere alarmı al. Bunu kapına tak, açıldığında çıkaracağı ses herkesi uyandırır zaten. Çok iyi ses çıkarıyor o cihazlar.

    Bir tane de Tuya ya da Xiaomi kapı pencere sensörü al. Onu da diğerinin yanına tak. O da kapı açıldığında telefonuna bildirim göndererek seni uzakta iken de bilgilendirir. Zaten kapıyı açan alarm sesini duyunca kapatıp kaçar...


    Ha daha masraflı istiyorsan bir tane Tuya uyumlu alarm, bir tane de kapı sensörü, yapar yine aynı işi.

  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Hocam öncelikle teşekkürler tuya markasına baktım bu ürünü buldum dahili bir şekilde içerisinde alarm da mevcut gözüküyor hem de telefon uygulaması var sipariş ettim işimi görür gibi geliyor ses seviyesini yeterli bulmazsam eğer tuya uyumlu alarm alabilirsiniz dediniz ancak bulamadım link atma şansınız var mı acaba o zaman bunu iade ederim sadece sensör olan modeli daha uygun onu alırım




    https://www.hepsiburada.com/tuya-akilli-sesli-wifi-destekli-kapi-pencere-alarm-sensoru-p-HBCV000019CHA6?magaza=homeofice





  • themfk kullanıcısına yanıt

    Cihaz bir gelsin görün derim. Ben sessiz Tuya cihaz görmedim.

    Evde elektrik kesilip geldiğinde annem hayaletler bağıra bağıra konuşmaya başlıyor diyor. :)

  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Tamamdır hocam gelsin bilgilendireceğim :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Hocam ürünü test ettim 2 tane sıkıntısı var 1. si her kapıyı açıp kapattığında alarm çalıyor uygulamadan ayarlanamıyor saatleri yada direk aktif etme ve deaktif tuşu olsa ben istediğim zaman sensörü devreye koysam ya da mesela ben gece 12den sabah 8 arasında sensörün aktif olmasını istiyorum ancak bu şekilde de bir ayar yok ve kapı açıldı alarm çaldı kapıyı kapatınca direk susuyor bunun da böyle olmaması gerekiyor sanki 2.si de kapı açılınca telefonuma bildirim geliyor ancak sadece evde telefonum wifi ile bağlıyken yani ben dışarıdayken kapı açılırsa haberim olmuyor.

    Bunun alarmsız modelini alıp yanına ayrıyeten alarm cihazını alsam cihaza da uygulama üzerinden komutlasam saat 00:00 - 08:00 arasında kapı açılırsa alarm çal diye

    Xiaomi cihazlar da olabilir onların farklı ürünlerini de sistemime ekleyebilirim keyfi olarak

    Biraz daha bütçeli bir şeyler bakabiliriz hocam var mı bir tavsiyeniz :)





  • themfk kullanıcısına yanıt

    Sessiz bir cihaz görmedim demiştim hocam ben. :D


    Bendeki sensörler uygulama ayarlarından ayarlanabiliyor. Ayarlarını iyi kontrol ettiniz mi? Sensörün kendisi öttüğü için uygulamadan ayarlanmayacak şekilde üretilmiş olabilir mi dedim. Bendeki duman ve gaz sensörleri öyle. Sadece cep telefonuma bildirim gelmesini istiyorum ama apartmanı ayağa kaldırıyorlar.


    Bu tür cihazlarda kapı kapatıldığında alarm da susuyor genellikle. Anca harici bir siren programlanarak çalıştırılabilir.


    Sesi kapatılsa şöyle bir alarmla eşleştirilerek kullanılabilir. https://www.hepsiburada.com/s-link-swapp-sl-eg03-akilli-ev-guvenligi-isi-ve-nem-gostergeli-kablosuz-wifi-siren-tuya-destekli-pm-HBC00000QUQO3 Ama gerekmediğinde de çalması ayarlanmıyorsa o sıkıntı. Evi Disarmed hale getirince falan da ötüyor mu?


    Bildirim konusunda sorun olmaması lazım. Tuya uygulamasına izinlerin verilmiş olup olmadığını kontrol edin. Uygulamayı arka planda kapatacak bir şey olmamasına dikkat edin. Bende sorun olmuyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 6 Eylül 2022; 0:41:47 >




  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Hocam belki alarm içinde olduğu için yapılandırılamıyordur. Uygulamanın altını üstüne getirdim ama istediğim ayarları bulamadım.


    O modeli iade ettim şimdi onun yerine sesi olmayan sadece sensör olan modeli sipariş veriyorum ve yanında bu alarmı da sipariş ediyorum hocam işimi görecek gibi düşünüyorum.


    Hocam birde alarmın özelliklerinde 100db ses diyor teknik olarak oldukça yüksek ama yorumlarda 2 kişi ses seviyesi düşük geldi diyor onların beklentileri çok farklıdır diye düşünüp siparişimi veriyorum ben :)

  • themfk kullanıcısına yanıt

    Hocam, seste sıkıntı olacağını sanmıyorum.


    Yalnız sensör de alarm da WiFi sanırım. İnternet bağlantısı olmadığında alarm çalışmayabilir. Buna karşı Zigbee cihazlar var, bunlarda evde bir hub olduğu için bağlantı kesilse bile yerelde çalışıyor bu tür kontroller.

  • Ben evde Fonri ürünleri kullanıyorum, 2 ay önce bi fuarda gördüm Türk şirketiymiş, 2 aydır sorun yaşamadım kendi app'leri de var hızlı ve akıcı(xiaomi lamba kullanıyorum onun uygulaması 10üzerinden 2 hızlıysa fonri uygulaması 10üzerinden 9 hızlı). tuya alt yapısı kullanıyor zaten. Ürün seçeneği olarak 100'e yakın ürünü var diğer markalarda bu kadar seçenek olmadığı için bunu tercih ettim. Youtube da teknoloji kanalı açmayı düşünüyorum orada da inceleme videoları yayınlarım belki. Linke de fonri'nin kendi mağazasını koydum ama aynı ürünü daha ucuza satanlar da var bilemedim ben kendisinden almayı tercih ettim









  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.