Şimdi Ara

Kapanmaya rağmen karbon salınımı en üst seviyede!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kapanmaya rağmen karbon salınımı en üst seviyede!



    Küresel bir salgın bile karbondioksit konsantrasyonlarının yükselmesini engelleyemez. Bilim insanlarının CO2 konsantrasyonlarını yıldan yıla karşılaştırdığı 2021  mayısta CO2 yine tarihi seviyelere ulaştılar.



    Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'ne (NOAA) göre gezegenin atmosferdeki karbondioksiti bu mayıs ayında ortalama olarak milyonda 419 (%0,0419) ısıttı. Bu CO2 birikimi, ortalama küresel sıcaklığın yaklaşık 7 derece Fahrenheit daha sıcak olduğu ve deniz seviyelerinin bugün olduğundan 78 fit daha yüksek olduğu dört milyon yıldan biraz daha önceki zamandaki dünyayla karşılaştırılabilir.



    Bilim insanları çok daha şiddetli bir sorun olmazsa CO2 seviyelerinin yükselmeye devam edeceği konusunda uyarıyorlar. Ki bu da dünyayı daha fazla yaşanılmaz hale getirecektir. sı



    "Sonuç olarak 2020'deki kapanmadan çok daha büyük bir kapanmaya ihtiyaç var"



    Scripps Oşinografi jeokimyacısı Ralph Keeling bir NOAA bildirisinde “Atmosferik CO2 üzerindeki nihai kontrol düğmesi fosil yakıt emisyonlarıdır” dedi. Ayrıca “sonuçta 2020'nin COVID ile ilgili kapanmalarından çok daha büyük ve daha uzun süreli kesintilere ihtiyacımız var” diyerek ekledi. 



    Ayrıca Bkz.HBO'nun içerik şefi House of the Dragon hakkında iddialı konuştu: "Muhteşem görünüyor"



    CO2 kirliliği 2020'de insanlar evde kaldıkça ve işletmeler pandemi sırasında operasyonları erken durdurduğundan yaklaşık yüzde 6 düştü. Ancak geçen yılın sonunda, kirlilik zaten kükreyerek geri gelmişti. Aralık 2020'de enerji kullanımından kaynaklanan küresel emisyonlar, bir yıl öncesine göre zaten biraz daha yüksekti.



    2020 ayrıca tarihi Paris İklim Anlaşması'nın kabul edilmesinden bu yana beş yıl oldu. Geçen yıl boyunca hükümetler, sera gazı emisyonlarını azaltma taahhütlerini artırma baskısı ile karşı karşıya kaldılar. Dünyanın şu anki en büyük CO2 kirleticisi Çin, 2060 yılına kadar yakalayabileceğinden veya dengeleyebileceğinden daha fazla emisyon salmayı bırakacağını söyledi. ABD Başkanı Joe Biden, bu hedefe 2050 yılına kadar ulaşmayı hedefliyor. Ancak şimdiye kadar istekleri henüz doğru düzgün bir şekilde desteklenmedi. 




    Kaynak:https://www.theverge.com/2021/6/7/22522736/carbon-dioxide-co2-record-climate-change







  • Bu haberler beni çok üzüyor. Keşke büyük imkanlarım olsa da, bu konuda elimden gelen çözümleri uygulamaya koyabilseydim. Zaten projemi başarma gayretimin temellerinin başında küresel ısınma sorunu geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 8 Haziran 2021; 11:39:16 >
  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt
    Newton'u tokatlayan iç-itki kuvvetli UFO değil miydi ne ara küresel ısınmaya döndük :D

  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt
    Büyük imkanların olsa da yapmazdın... Bak, Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos... bir şey yapmıyorlar. İnsanoğlu böyledir.

  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt

    Sizin gibi kişiler için nasıl bir tabir kullanmak gerekir bilmiorum. Siz kendi kafanızdaki kurgular ile benim ve ulaştığım yer konusunda hiç bir bilginiz olmadığı halde, saçma sapan yorumlar yaparak mutlu olmayı sürdürün. Sizin gibilere bir açıklama yapmak zorunda değilim. Ben kendimden eminim, sizin hayatta ne başarınız var da benimlre bu şekilde konuşma hakkı buluyorsunuz. Vasfınız nedir. Benimle yarışırsanız komik duruma kendinizin düşeceğinden emin olabilirsiniz.

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    Benim onlar gibi meşhur olmak yada çok büyük kazançlarla hava atmak gibi bir merakım yok. Ben onlardan tamamen farklıyım. Tek hayalim insanlık adına bir şeyler başarmaktır.

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Elon Musk karbon salınımını önlemede fikir geliştirenlere 100.000.000 dolarlık ($) yarışma düzenledi.https://www.xprize.org/prizes/elonmusk

    Bill Gates'in nükleer atıklarla çalışan bir enerji kaynağı üzerinde çalışmaları var.https://www.cnbc.com/2021/04/08/bill-gates-terrapower-is-building-next-generation-nuclear-power.html





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

    Elon Musk karbon salınımını önlemede fikir geliştirenlere 100.000.000 dolarlık ($) yarışma düzenledi.https://www.xprize.org/prizes/elonmusk

    Bill Gates'in nükleer atıklarla çalışan bir enerji kaynağı üzerinde çalışmaları var.https://www.cnbc.com/2021/04/08/bill-gates-terrapower-is-building-next-generation-nuclear-power.html

    İnsanlar araştırmadan konuşuyor işte bu arada Bill Gates'in projesi Japonya'daki depremden sonra büyük darbe yedi :/





  • oksijeni azaltan etkenleri araştırın 5g mesela

  • Herkes CO2 salınımını düşüreceğim diyor ama esas nedenleri kimse baksetmiyor. 1- Nfus artış kontrolü nasıl yapılacak? 2- İnsanların fazla tüketmesinin önüne nasıl geçilecek?
    Çin daha yeni bir hamle de bulundu ve çocuk sınırlamasını kaldırdı. Hindistan bu artış hızıyla Çin'i de geçecek. Amerika ve Avrupa'nın kişi başı tüketimleri nasıl düşürülecek? Ekonomiyi ve sosyal hayatlarını fazla tüketime göre ayarlaşış toplumlar. Kaç kişi sadece 2 ayakkabısı olmasını kabul edecek? Kaçımız sadece 3 t-shirt ile tüm yazı geçirecek?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.