Şimdi Ara

Kapadokya gezisi. Ülkenin hali. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
8
Favori
58.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
527 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bizde döviz olmadığından fiyatı kura göre uçuruyor demek ki

    yabancıdan az da olsa döviz kapayım nede olsa ülkede döviz her gün oynuyor diyerekten onlara yalama oluyorlar demek ki
  • a.ihsan kullanıcısına yanıt
    Merak etme hocam, ben hem denedim hem de kendi gözlerimle gördüm. Turistleri kazıklama hikayeleri sonuna kadar doğru.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Göreme merkezde hediyelik eşya satan ana caddedeki yolun tam karşısındaydı.
    Kebapzade Restorant ismi. Hediyeciliklerde tam o restorantın karşı yolunda sırayla olanlardan bir kaçıydı..
    Birde göreme kalesinin altında cave otellerin ilersinde sıralı olanlar var..
    Göremedekine bi başörtüsü sorduk 50 tl dedi 10 tl lik şeye. neden bu kadar pahalı dedim bu pamuk sadece ondan dedi. elledim polyester karışımı (mesleğim polyester üzerine anında anlarım) üzerindede etiketinde %50 polyester yazıyordu :D
  • anormal.insan kullanıcısına yanıt
    Kabapzade restorant ta yaşadık bu olayı. senin anlattığın esnafa hiç rastlamadım. adamlar masaya su bile getirmedi 3 defa istedikten ve önümdeki yemeği yemeyi bırakıp suyu beklemeye başladıktan sonra geldi su..
    Balon konusundada kapadokya balon diye bir firmaydı sanırım. gidip özel olarak konuştum. fiyat bu dediler.
    başka bir firmaya gittim 120 euroya kadar düştü ama sakın otel e ve bir başkasına söyleme biz böyle çalışıyoruz demişti.
    Benim maaşımın istediklerimizi karşılamıyor olması değil konu. 2500 euro alan yabancı 150 euro sadece çerez parası demek oluyor.
    Ama kendi ülkemin vatandaşı turistin para birimiyle hemde o para biriminin kurundan 8 kat fazlasıyla kendi ülkesinde balon a binemiyor.
    Siz de oranın esnafı çalışanı olduğunuzu söylüyorsunuz. Sizin konuşmanız oranın esnafını korurken. bu konuya yorum yapan ve yakın zamanda o bölgeye balayına veya gezmeye giden üülkemin vatandaşı benim yazdığım sorunların hepsini yaşadığını söylüyor.
    Buda burada o esnafların birine rastlayarak yaşadıklarımızın doğruluğunu kanıtlayan bir yoruma denk gelmemizi sağlıyor.




  • Turistleri kazıklamaktan vatandaşını kazıklamaya ..



    Daha ne kadar düşeceğiz acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunun sonuna doğru zebani olmasını istemiştim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nevşehirde yaşıyoruz babam bir turizmci. arkadaş teklifi olarak 100 euro diyorlardı sanırım. maalesef şu an nereye giderseniz gidin durum bu şekilde olacaktır, üzücü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2EF209ABE

    Yav he he. Yaşamasak inanacağız şu dediğine. Hepsi kansız bu adamların.

    Alıntıları Göster
    Neyi kansız Allah'tan kork bari şu lafı derken

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf bu çakallara para kazandırmamak ıcın, yemın ederım gıydıgım tişörte kadar her şeyi yurt dısından alıyorum. Artık turkıye'den gıda harıç hıcbır urun almıyorum.

    Genelde rus ve yabancı turıstlerın kaldıgı otellere gıden turk musterılerede boyle kotu davranıyorlar. Ilgı gostermıyorlar, turklerı takmıyorlar.

    Ayrıca Turkıyedekı otellere yurt dısından rezervasyon yapınca daha ucuz oluyor. Aynı otele turkıye den rezervasyon yaparsan pahalı oluyor.
  • Merhaba hocam,

    Bende kapadokya bölgesinde esnafım. Daha doğrusu kendi işimi yapıyorum, acente olarak. Bölge içerisinde fiyatların (özellikle balon turu) artmasında iki büyük etken var;

    1 ) Balon firmalarının sene başında kiralanmış olması

    2 ) Euro'nun absürt artışı.

    Euro ne alaka, Türkiyedeyiz diyenlerdenseniz, balonların maliyeti her zaman euro bazlıdır, zira canım ülkemizde üretim yok. Dışarıdan alınıyor, dışarıdan alınan bir balonun maliyeti de 100,000-150,000 € civarında ne yazık ki. Hal böyle olunca, satışlar yerli veya yabancı fark etmeksizin euro bazlı olmak zorunda.

    Fiyatlar farklılık gösteriyor, tamamen satış politikası ve kâr marjı ile alakalı bir durum bu. Sene başında firmalar kiralandığı içinde geçen sene maliyetine yapılan bu iş, kâr getirmesi için zamlandı.

    Geçen sene bu bölge görmediği kadar yerli misafir görmüştür, fiyatlar ucuz olduğu için. Fakat artık böyle bir durum olmayacak gibi. Zira, euro zaten aldı başını gitti, sene başında satış fiyatları neyse sene boyunca öyle devam ediyor aslında. Fakat yine söylüyorum euro bazlı olduğu için TL'ye yansıyor ne yazık ki.

    Diğer yaşadığınız olaylar gerçekten acınası bu bölge adına, zaten emin olun işini düzgün yapan insanlarda bu tarz şikayetlerden bunalıyor artık, bölge adına.

    Bir dahaki gelişinizde görüşürüz inşallah, elimizden geleni yaparız :)

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa -- 14 Eylül 2018; 18:44:9 >




  • farks kullanıcısına yanıt
    'Aaaa aynısını bizde yaşaadıııık' diyesin diye anlatmadı zaten bence arkadaş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hauntedd

    Neyi kansız Allah'tan kork bari şu lafı derken

    Alıntıları Göster
    Hahaha turk esnafini bilmesek inanacagiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşamamışım zaten..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyse yine ban yemeyelim. Üzeri örtülü sövelim. O esnaflar var ya o esnaflar çok pis kötü insanlar.



    Amortisör sordum aynı esnafın internette 110tl ye satışı var kargo dahil bana 190tl çekti. Neden dedim dolar abi dedi. Neyse çaktırmadan netten sipariş geçtim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Kırşehirliyim Kapadokya burnumuzun dibidir. 2010’lu yıllara kadar kimse Kapadokya diye ölüp bitmezdi, arada bir millet işi düşerse gider alçı Peri bacası heykeli getirirdi. Biz de ailecek 2006’da bir kere gitmiştik öyle ahım şahım bir şey de görmemiştik. 2010’lu yıllarda Kapadokya trend oldu yerli yabancı turist ilgi göstermeye başladı biz de şaşırdık bir şeyler mi değişti diye ve bir gidelim dedik tekrar 2013’te. Göremeye Girşte yol kenarında oeribacası manzaralı bir nokta hariç bildiğin Star Wars’taki tatooine gezegeni gibi bol tozlu hiçbir şey olmayan bolbol kazıkçı esnaf barındıran bir yer olmuş şimdi bu hype daha da büyüdü kazığın boyutu daha da büyümüştür Emin’im. Hiç unutmam en kral yerde kebap yesen 15 liraya yerdin o dönem 30 kiradan ucuza yemek bulamamıştık. Çarşısı’nda alçı peribacası heykellerine 40 lira çekiyorlardı. Valla ben sevmem bir daha da gideceğimi düşünmüyorum. Bu kadar neyini büyütüyorlar onu da anlamıyorum. En gidilesi yeti açıkhava müzesi ki onu da kalabalıktan tam gezemiyorsunuz tatillerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yok hocam ona inanıyorum da bizim haberlerin çekilişi kurgu gibi geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suriyeliyim diyeydin bedava bileyiyip içip balon turu yapabilirdin. türkçe konuşarak büyük hata yapmışın birader suriye arapçasıyla konusaydın yada heryerdeler bir suriyeli alaydın yanına o konuşaydı herşeyi bedavaya getirirdin :)
  • Bizde Gittik Gezdik Ekipçe Evet Haklısın Ama 70 Tl fazla Fiyat Çekmişsin. O Yol Üstündeki Barakalarda Duran Esnaflar Gerçektende Soyguncu. Ama Sen İlk Gördüğün Yere Girersen Gayet Normal. Bak Ben Hediye Fincan Takımı Alacaktım. DÜkkanlara Girdim Tanesine 25 TL Dediler. Daha Sonra Almadım Orta Hisar Uç Hisar Derken 3 Güzelleri Geçtikten Sonra Avanos mu Görememi Hatırlamıyorum Ama O İkisinden Birisine Giderken Ana Yolun Hem Arkasında 2 Katlı Bir Evin Önünde Baktım Alçı Değil Topraktan Yapılan Ürünler Gördüm. Ordaki Abi Üst Kat Evi Gezin Orda Ürün Çok Dedi. 6 Kişilik Fincan Takımı Cezve Tepsi Dahil Sadece 75 Lira Ödedik.


    Demek Neymiş Öyle Kafana Göre İlk Yerden Alırsan Kusura Bakma Ben Olsam Bende Kazıklarım...
  • Üzücü bir deneyim olmuş balayı çiftine birde.. Ama balon fiyatları böyle sebebi neden pahalı oldugunun gerekçeleride mantıklı biraz araçtırırsanız görürsünüz. Restorandaki olayın sebebi de sanırım Türklerde bahşiş verme alışkanlıgının olmaması ve turistlere daha kolay kazık atıp hesabı şişirebilmeleri..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum yaşadıklarını çok iyi anlıyorum banada oldu hatta 1-2 gün önce:) İnfaz koruma mülakatı için burdura gitmiştim neyse otogardan adliye arası 6 km uzaklığı var.Otobüsden indikten sonra servise sordum adliyeden geçmiyormuş sorun yok dedim devam ettim.Taksici vardı ilerde ne kadara götürürsün dedim 50 tl fiyat çekti(Üstümde takım elbise olunca iş adamı sandı galiba) çok şaşırdım naptın abi dedim sonra yoluma devam ettim ilerde belediye otobüs durağı vardı tam oraya giderken arkamda burada otobüsler 1 saatte 1 geçiyor şansını kaçırma dedi. cevap vermedim 15 dk otobüs bekledim 2 tl verip adliyede indim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KavunluDondurmaa -- 14 Eylül 2018; 22:10:38 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.