Şimdi Ara

' Kanser genetik bir hastalık değil.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kanser genetik bir hastalık değil.

    Yeni bir araştırma kanser türlerinin büyük bir çoğunluğunun genler yoluyla yayılmadığını ortaya koydu. Araştırma, ailesinde kanser hastası olanların bir gün hastalığa yakalanacakları korkusunun da yersiz olduğunu göstermesi açısından önemli.
    İSTANBUL - İngiltere’de kanser araştırmaları yapan bir sivil toplum örgütünden, kanserin kalıtımla ilgili olduğunu düşünenleri sevindirecek bir haber geldi.

    1000 kişinin katıldığı araştırmada, insanların büyük bir bölümünün aile fertlerinden birinin kanser olması halinde kendilerinin de kanser olma riskinin yüksek olduğunu düşündüğü tespit edildi. Araştırmaya göreyse kanser hastalarının 10’da 9’unun hastalığa yakalanma nedeni kalıtım değildi.

    Araştırmaya göre insanların sadece yüzde 15’i kanserin yaşla bağlantılı olduğunu biliyor. Oysa kanser hastalarının 3 de ikisi 65 yaşın üzerinde ve hastalık yaygın olarak yaşlılarda görülüyor.

    Kanser olma riskinin en çok yaşam tarzıyla alakalı olduğunun açıklandığı araştırmada, insanların egzersiz yaparak ve sağlıklı beslenerek kanser çeşitlerinin yüzde ellisini önlenebileceğine dikkat çekildi.







  • Bir özelliğin genetik olması için üreme hücrelerini de etkilemesi lazım ki öyle bir kanser benim de bildiğim kadarıyla yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.