Şimdi Ara

Kanada ve Almanya Yurtdışı Eğitim , Askerlik Tecil

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar. Bu iki ülkeden birinde eğitim almak istiyorum. Bir süredir para biriktirip araştırma yapıyorum. Genel olarak sormak istediğim şeyleri bir word belgesine not alıyordum, oradan buraya yapıştırıcam ; sorular arası alakasız geçişler olabilir. Bu durumda ek olarak yorum halinde belirtirim sorularımı cevaplayabilmeniz için gereken şeyleri. Öncelikle askerlik şubelerinin cevaplayamadığı, mail atmaya çalıştığım fakat sistem çökük bir durumda olduğu için onu da yapamadığım ASAL'a yönelik sorularla başlıyım :

    **********************

    Tecilim 07.07.2021 Tarihinde bitiyor. 4yıllık üniversite bölümü mezunuyum.Maddeler halinde;

    Soru 1) Bu tarihten önce yurtdışı yüksek lisans için başvuru yaparsam ve kabul mektubu alırsam tecilim derslerden önce bir tarihte bitecek olsa bile askerliğim ertelenir mi? Örnek durum : Haziran gibi kabul aldım, derslerim Eylülde başlıyor.

    Soru 2) Kabul mektubunun ilgili tarihten (07.07.2021) sonra gelmesi durumunda askerlik ertelenir mi? Örnek durum : Tecil bitiş tarihinden 1ay kadar sonra kabul mektubu geldi,ders başlangıç Eylül ortası.

    Soru 3) Bedelli askerlik için 2021 yılı içerisinde yatırılan para ve yapılan başvuru ile 2022 yılında askerlik yapılabiliyor. Başvuruyu yaptıktan sonra yurtdışında bir üniversiteden yüksek lisans için kabul mektubu alırsam askerliğim ertelenip yatırılan para geri iade edilir mi? Örnek durum : Başvuru yaptım ve 2022başlarına kadar askerlik durumu belli değil, ne zaman nereye çıkacak vs. Beklerken y.dışından kabul mektubu aldım.

    Soru 4)Y.dışı sertifika programlarının askerlik tecilini uzatıp uzatamadığına dair ayrıntılı bilgiye ihtiyacım var. Askerlikten önce bir sertifika programı için yurtdışına çıkarsam ve eğitimim devam ederken tecilim biterse nasıl bir durumla karşılaşırım.

    Soru 5) Yurtdışı sertifika programlarından kabul aldım diyelim, askerlik tecil tarihinden önce yurtdışına çıkışım sorun olur mu?

    Teşekkürler, iyi çalışmalar.

    **********************


    Genel hatlarıyla sormak istediğim ve üzerlerinden yürüyeceğim şeyler bunlar arkadaşlar. Anlayabileceğiniz gibi bir süredir y.dışı eğitim ve yaşam planları yapmaktayım. Bu iki ülkedeki eğitimin kapıları yine aynı yere çıkıyor : Kanada... Gönül isterdi ki Kanada'da yüksek lisans yapıp üstüne 3 yıl çalışma izni alayım oradan yürüyeyim , fakat aşırı pahalı. En iyi üniversitelerinden olan University of Toronto'da makine mühendisliği yüksek lisansı yapmak size : 37.000 + 37.000+15.000+15.000 = 104.000 Kanada dolarına mal oluyor (yaklaşık 610bin TL, böbrek dalak falan satmaya çalışsan yine kurtarmaz). Bu gerçekten iyi bir üniversite için, ücra köşelerde eğitimi bizim ODTÜ'müze denk olan Memorial University'de ise toplam 45bin kanada dolarına denk geliyor ( yaklaşık 264bin tl). Durum böyle olunca da 1 senelik, 2 senelik sertifika programlarına kaydı ilgim. PGWP (eğitim sonrası çalışma izni) için 1+1 sertifikalar toplam 3 yıla kadar çalışma izni verebiliyor (tanınmış üniversitelerde yapılması gerekli, ilk programdan sonra en fazla 2 yıl geçmeli, ilk programdan sonra çalışma izni alınmamalı!). Şu lanet sistemden dolayı da bedelli parasını verip hemen gidemiyorum, 2022ye kalıyor. 7temmuza kadar başvurularımı tamamlıyıp, kabul alıp çıkmak istiyorum ben de fakat yukarıda sıraladığım soruların cevaplarını net olarak alabilmiş değilim. Tecilden önce y.dışına eğitim için çıkarken sorun yaşar mıyım,eğitimin ortasında tecilim bittiği zaman nasıl bi durumlar karşılaşırım vs bunları zaten yukarıda sıraladım. Bu sorularımız cevaplayabilirseniz veya cevaplarını alabileceğim yerlere yönlendirebilirseniz çok mutlu olurum(yaşıdığım yerdeki askerlik şubesindeki bi b*k bilmiyor belirteyim). Kanada'dan bahsettim, biraz da Almanya'dan bahsedeyim. Eğitim ücretsiz olduğu için daha yakın geliyor . Ücretsiz ücretsiz olmasına ama para birimi Euro, neredeyse kanada dolarının 2 katı. Bir elde yaşam masrafları da olmak üzere her şey dahil 45bin kanada dolarına yapılabilen bir master's var diğer elde ise ücretsiz bir master var ; ilk yıl için 10500 Euro göstermek gerekli, sonraki yıllar için de 9-10bin euro harcama üzerinden hesap kitap yapılabilir. Almanya'daki bu serüven minimum 20bin euro tutacaktır, okulu uzatmakla beraber 30bin euro ki bu biraz muhtemeldir ; eğitim sistemleri arasındaki farklılık öğrenciyi muhtemelen şoka sokacaktır. Orada kural da kuraldır bu arada. 3 kere aynı dersten kalırsan okuldan şutlanırsın en basit örneği. 3 kere de kalmasın bir öğrenci bir zahmet fakat hayat bu, nelerle karşılaşabilir bir kişi oralarda bilinmez. Çalışmak durumunda kalıp bir yandan da master'ı için çaba harcayabilir ; bunlar insanı mental ve fiziksel olarak yorabilen şeyler. Başların bu tarz şeyler gelen arkadaşlarımın tanıdıkları olmadı değil. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim, bilgilerinizi esirgemeyiniz lütfen.








  • Aynı süreçten geçiyorum şuan birebir aynı soruları soruyorum ve hiçbir yerde cevap yok kimse bilmiyor.

  • Kanada için izleyin derim:

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.