Şimdi Ara

Kalorifer yüksek derece yanıyor ama ev ısınmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
3.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apartmanın en üst katında oturuyoruz ev ısınmıyor bi türlü. Kalorifere dokunuyorum sımsıcak. Bizim olduğumuz kat tek daire altımızda 2 daire var ikisi de kirada.Birisi bekar eve geç geliyomuş diğerini bilmiyorum. Merkezi sistemle bir alakası var mıdır ?

    Evde oturmama, hiçbir yere çıkmamama rağmen hasta oldum. Ateşim çıktı, gribim ve kuru öksürüğüm var. Ateşim biraz geçti gibi. Zengin insanlar değiliz doğalgaz faturası da yüksek geliyor zaten o da zamlandı. Bu konuda ne yapabilirim ? Evi nasıl ısıtırım ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SYRISN -- 20 Ocak 2022; 4:39:21 >



  • Muhtemelen çatı katı olmanın dezavantajını yaşıyorsunuz. Üstünüzde izolasyon yoksa deli gibi soğuk yapması normal olabilir. Sadece üst taraf ile ilgili değil, aynı zamanda dış duvarlar da çok etkili. Sadece üstten izolasyon uygulamak yetmez, dış ya da iç duvarlara da izolasyon yapmak lazım. Onun dışında kapı ve pencereler alüminyum ise, camlar tek cam ise o da büyük bir sıkıntı. Kaybın çok olduğu bir ortamda kendi şahsi yorumum kalorifer ile ısınmak pek konforlu olmaz. İçerideki havayı sirküle edecek bir sistem lazım. Peteklere bir fan tutarsanız ısıtmayı daha iyi sağlayabilirsiniz. Petekler havayı ısıtıyorken duvarlar aynı zamanda soğutuyor. O yüzden peteklerin iş gücünü artırmanız lazım. Aklıma şöyle bir fikir geliyor. Küçük masa fanları oluyor bir el boyutunda. Peteklerin üzerine onlardan dizip fanları yönünü de yukarı verirseniz peteklerin içinden havayı çekerler. Ben hiç ihtiyaç duymadım ama o kadar çağresiz olsam kesin bunu yapardım. Emin olun kombi sıcaklığını artırmaktan çok daha tasarruflu bir yöntem olur. Ya da klima varsa hem kombi hem klima aynı anda kullanabilirsiniz, klima havayı sirküle edecektir diyeceğim ama bu sefer de faturaları düşünemiyorum.





  • yalıtım hocam. yalıtımsız daire o kadar kolay ısınmaz.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Denerim teşekkürler

  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt

    Onun maaliyeti çok fazla bi de şu zamanda :/

  • Kardeş iklimlendirme okudum ben senin oturduğun gibi ısı yalıtımı olmayan evlerde ısınamamak çok normal. Bu durumdan kurtulmak istiyorsan ekim ayının ortalarında belli seviyede kombiyi yakman gerek. Bunun sebebi evin yalıtımı yok ise ekim ayında yakıp duvarları ısıtmak sonrada kış bitene kadar hiç o ısıyı altına düşürmemek. Örneğin ankara ekimin ortasına doğru net 10derecenin altına düşüyor ben ekimin ortasında kombiyi 42 derecede yakmaya başlıyorum hava soğudukca 50 dereceye çıkartıyorum. Malum hftaya ankara -15 derece gösteriyor bu yüzden -5den aşağı düştüğünde 55dereceye alıcam. Geri -5 üstüne çıktığında 50e alıcam. Eğer fikir istiyorsan özelden yaz buraları kirletmiyeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurbuluc -- 21 Ocak 2022; 0:37:28 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Peteklerin arasındaki havaya hızlı sirkülasyon yaptırmak, peteklerin daha çabuk soğuyup, sonuçta daha fazla enerji tüketimine sebep olmaz mı?

  • Mobidik kullanıcısına yanıt

    Petekler normalde içinden hava üflenmediği için ısınan havanın yükselmesi mantığıyla çalışıyor. Buna natural convection (doğal taşınım) deniyor. Eğer üzerinden geçen bir hava varsa buna da forced convection (zorlanmış taşınım) deniliyor. Teknik olarak aradaki fark ısı transfer katsayısını zorlanmış taşınımda daha yüksek olması. Isı transfer katsayısı yüksekse ısı transferi daha çoktur. Yani dediğiniz şu kısım doğru petek daha çabuk soğuyacak. Ama bu daha çok yakacak anlamına gelmiyor. Daha hızlı iş yapmış anlamına geliyor. Kombide aynı miktarda gaz yakıyorsunuz diyelim. Bu yaktığınız gaz ile peteklerden akan suya belli bir miktar ısı aktardınız. Doğal taşınım ile bu ısının 10 birimini hava ortamına aktarabiliyorsanız, zorlanmış taşınım ile 100 birimini aktarabilirsiniz. Sayılar tabi sallamasyon. Aslında verimlilik artırılmış olunuyor.


    Biraz uzayacak ama pc kasasından örnek vereyim. Diyelim ki oyun oynuyorsunuz ve ekran kartınız ısınıyor. Üzerinde tek fan var. Kart atıyorum 70 dereceleri görüyor. Bilgisayarın bulunduğu oda da yine atıyorum 23 derece. Diyelim kartta çift fan var. Aynı oynu oynuyorsunuz aynı ayarlar aynı setup. Yani kart aynı güçte elektrik tüketecek. Sadece ufak bir fan tüketimi daha olacak ekstra. Ama bu sefer kart 60 derecelerde, oda da 24 derecede. Aynı enerjiyi harcayıp (aslında ekstra bir fan enerjisi ekledik) karttaki ısının daha fazlasını odaya aktararak kartı daha soğuk yapıp odayı daha sıcak yapmış olduk. Peteklerdeki de aynı mantık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkgncr -- 21 Ocak 2022; 1:9:57 >




  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Ben olayı şöyle düşündüm. Diyelim kombinin ayarı 40 dereceye ayarlı. Termostat devrede olduğu için, suyu hep belli derecede tutmak için, su daha çabuk soğursa daha sıkça devreye girecek. Böylece petek üzerinde hava sirkülasyonu olduğunda, ev evet daha çok ısınacak ama petek içindeki su daha hızlıca soğuduğu için, termostat daha sık devreye girip, daha fazla enerji tüketecek. Benim yürüttüğüm mantık kısaca böyleydi.

  • Mobidik kullanıcısına yanıt

    Çok da yanlış bir mantık değil ama artık petek üzerinde hava akımı varsa 40 derecede çalıştırmaya gerek olmaz, hamam gibi olur içerisi. Petek içinde akan suyun sıcaklığı da 35 dereceye ayarlandığında daha az gaz yakmış olur kombi ve ev daha sıcak olur. Olay termodinamik çevrime dayandığı için sadece petek üzerinden düşünmek biraz hatalı oluyor. Yoksa saçma şeyler söylemiyorsunuz.

  • Ben alt üst içlik üstüne kıyafet 2 çorap üstüne şapkalı montla duruyorum. 40 m2 civarı bir tarafımdaki duvar komple cam. Üstüm balkon altım boş dükkan. 2 tane 1metrelik kalorifer petegi ısıtmıyordu iptal ettirdim. Elektrikli ısıtıcıyla bir nebze iyi durumdayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam direkt evin içinde ateş yakman lazım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UFO alın. Uğraşmayın kaloriferle. Hem daha uyguna gelir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vendetta1.6 kullanıcısına yanıt

    Ufo çektim onla duruyom


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 sene en üst katta oturdum. komşu da yakmazsa ev ısınmıyodu. sonra ara kata geçtim, şimdi neredeyse kaloriferi çalıştırmayacak duruma geldim. ev adeta kendi kendine ısınıyor. çalıştırıyorum ama genelde kısık oluyo ve ev sıcak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk mesajda yazan arkadaşın dediği gibi en üst katı ısıtamazsın.İzalasyon ve sağlam çatın yoksa dahada beter.Allah yardımcınız olsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 21 Ocak 2022; 6:23:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.