Şimdi Ara

Kalorifer ısıtmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 70 bin km'de 2014 kuga benzinli aracımın kaloriferinde dün akşam herhangi bir sorun yoktu. Parkettim bıraktım. Bugün sabah motor ısındıktan sonra kaloriferi açtım ancak ısıtmadı. Pek üzerinde durmadım. İşe vardım. Akşam dönüşte yine ısıtmadı. Hararet göstergesi olması gerektiği yerde duruyor, onda sorun yok. Bu sefer iyice denedim kurcaladım ama yok , ısıtmıyor. Sağdaki ızgaradan soldakine nazaran daha fazla hava geldiğini farkettim. Bir süre yüksek devirde kullandım hafif ısınır gibi oldu 2 dk sonra yine soğudu. Soğumaya birlikte birde garip bir koku gelmeye başladı. Ardından hafif eğimli bir yere parkettim bu seferde alttan lıkır lıkır bir ses gelmeye başladı. Aracın altına baktım biraz ıslaklık ve yerde damlalar vardı. Yarın göstermeyi düşünüyorum. Hangi usta bakar bu kalorifer işlerine ve sorun neden olabilir fikriniz varmı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avante -- 5 Aralık 2019; 20:39:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Aracınızın soğutma suyunu kontrol ettiniz mi? Muhtemelen eksiktir. Bu şekilde kullanmanız büyük risk. Suyu kontrol edin, eksiği tamamlayıp kaloriferi test edin. Muhtemelen çözülür. Ama hortum ve bağlantı kaçak kontrolü yapılması lazım.

    Aracınızda LPG varsa çok yüksek ihtimal hortum kelepçelerinden kaçırıyordur. Yoksa yine hortum bağlantılarından kaçırmış olabilir. Tahmin ediyorum kalorifer peteği motor soğutma sistemden daha yüksekte kalıyordur. Su eksiltince petekte hava kalmıştır. Gelen koku da antifriz kokusu olabilir.

    Tanıdık motor ustası varsa gidin çözer, tanıdık yoksa kasap ustalara veya yolda gördüğünüz herhangi bir yere gitmeyin, biraz araştırarak düzgün bir ustaya gidin. Bu devirde kimseye güven olmuyor en azından referanslı bir yerleri tercih etmeye çalışın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.