Şimdi Ara

Kaldigim yurda tazminat davasi acmak istiyorum YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kaldigim yurda kayit yaptirilirken spor salonu, hamam, etut odasi, parmak izi okuyucu, guvenlik gorevlisi gibi bir suru vaatler verilmisti ki internet sitesinde yurdun direk boyle fotograflari vs vardi. Fakat bunlarin hicbirinin olmamasi gibi Kadikoy yurdu icin fazladan ucret odeyip orasi daha (bilmiyorum hangi sebeplerle) acilmadigi icin hala Bostancida kaliyorum. Vaat edilen ise ekim sonu acilacagi yonundeydi. Ayriyetten yoneticinin calisanlari ssk uzerinden gosterip elden maas vermesi, alt kat kapali bahcede klima acma uzerine konusma yapilirken kalin giyinsinler gibi dalgali konusmasi vs. konulari cok sinirimi bozdu.
    Ayrica yurt sanirsam mebden izinli degil miymis neymis, 2 kez ikaz almislar 3. Kez olursa kapatilip mebe baglancakmis vs. Vergi levhasi yokmus. Bize de fatura kesilmiyor zaten.
    Kisaca bu olaylar sinirimi bozdu ve tazminat davasi acmak istiyorum. Tazminat davasi bu gibi bir durumda uygun mudur? Kac bin liraya kadar acabilirim? Sonuclari neler olur? Ogrenmek istiyorum. Bir avukata basvuracagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • sorularına cvp veremem lakin.. hakkını araman iyi bu tarz çok yer var. paranı ver sonra derdini kime anlatırsan anlat tarzında...öğrenci sömürmek ata sporumuz olmuş me diyelim...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorunun size bakan yönü ile ilgili olarak davacı olabilir diğer hususlarda ise ihbarda bulunabilirsiniz. sgk ya veyahut vergi dairesine ihbar edebilirsiniz. cezai bir sorun varsa şikayette bulunma hakkınız da var.

    bu bir hizmet sözleşmesi olduğundan ödediğiniz miktara göre hakem heyeti ya da tüketici mahkemesine dava açabilirsiniz.
    öncelikli olarak yurt yönetimine yazılı başvurun 2 nusha olsun. imzalı bir suretini de siz de alın. bu ihtarname nevinden düşünülebilir. saygılarımla...

    örnek olay.

    Ankara 5. Tüketici Mahkemesi, zorunlu nedenlerle öğrenimini donduran ve bu nedenle yurttan ayrılan öğrencinin yurda verdiği kalan aylara ilişkin senetlerin iptalini kararlaştırdı.
    Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu'nu kazanan Aykut Özkul, Ankara'dan Aydın'a giderek, 1 Ekim 2011'de özel bir yurda kaydını yaptırdı. Özkul, öğrenim yılı için 4 bin 500 liralık yurt ücretinin 500 lirasını kayıt sırasında peşin ödedi. Kalan 4 bin lira için ise her biri 500 liralık 8 adet senet verdi.
    Ancak ailesinin ekonomik sıkıntıları nedeniyle bir ay sonra okul kaydını donduran Özkul, yurt yönetimiyle görüşerek sözleşmenin feshedilmesini ve kalan senetlerin iadesini talep etti.
    Özkul, yurdun sözleşmeyi feshetmemesi ve senetleri geri vermemesi üzerine Avukat Aykut Özdemir aracılığıyla tüketici mahkemesinde dava açtı.
    Avukat Özdemir, dava dilekçesinde, müvekkili ile yurt arasındaki sözleşmenin feshini ve 8 senedin iptalini istedi.
    Dava, Ankara 5. Tüketici Mahkemesi'nde karara bağlandı. Mahkeme, yargılama sonunda, öğrenci Özkul ile özel öğrenci yurdu arasındaki sözleşmenin feshine ve 8 senedin iptaline karar verdi.
    Mahkeme, kararın gerekçesini gelecek günlerde açıklayacak.
    Yurdun, karara karşı Yargıtay'da itiraz hakkı bulunuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 19 Aralık 2015; 14:50:30 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.