Şimdi Ara

KAFAYI YEMEK ÜZEREYİM 'ADSL' YARDIIMMMMM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;

    1 haftadır kafayı yedim, dellendim. 2 ay bekle adsl açılsın diye sonrada böle sorunlar yaşa...
    Adsl hattım açıldı, zoom 5510 modem aldım. Yükledim ilk bağlandığımda 30 la 40 la dosya çekmeye başladı ben sevinçten evde sağa sola koşmaya başladım . Tabi daha sonra kabus haline geliceğini bilemezdim. Sonra bağlantı her girdiğimde 2 dk içersinde dehşet yavaşlamaya başladı. 30 kb la başlayan download hızı düşe düşe 500 b e kadar düşüp o hızda kalıyodu. Sonra windowsta system32/isass.exe hatası oluşup 60 sn geri sayıp bilgisayarı resetlemeye başladı. Bilgisayara komple format atıp 2000 yükledim aynı sorun bidaha format attım xp yükledim aynı sorun . En az 10 kere format attım. Düzelmio bi türlü. Virüstür diodum format atınca nasıl gitmez ki?

    İşin ilginci bu sorun sadece adsl modem bağlandığında link ışığı yandığı zaman oluyo(2dk sonra). Bilgisayar adsl ye bağlanmazsa hiç bir sorun yok. Bağlandığında bi iki dk içinde 60 sn sorunu oluşuo svchost.exe soru u oluo RPC sorunu oluyo. Anlamadım gitti. yüklerken windows uyumluluk sınavından geçemedi diyodu ondan dolayımı acaba? Lütfen yardım edin işkenceye dönüştü 1 haftadır ugraşıyorum 10 format 10 windows kurulumu denedim halledemedim...







  • hem sasser hem de blaster wormları bilgisayarında var. microsofttan kullandığın işletim sistemine uygun yamayı indir kur, symantec.com'dan blaster ve sasser için removal toolları indirip, tarat.

    ayrıca forum içinde arama yapmış olsaydın bu topiği açma gereği bile duymayacaktın.
  • Ya worm bende zaten vardı. 10 formattan sonra hiç birşey yüklemeden nasıl bulaşabilir ki tekrardan?Çünkü normalde hiç bi problem yokken sadece adsl yi takınca problemler oluşuyo. Ben durumun modemin uyumsuzluğundan kaynaklandığını düşünmeye başlamıştım ondan mı diye soruyodum. Ve adsl mi kullanamazken updateleri nasıl yapıcam ki?

    Bu wormlar format atılınca temizlenmiyolar mı? Biosa fln mı giriyolar anlamadım gitti ...
  • onu bilmiorum da internete girdiğin anda bulaşıyo hemen ben winupdate sayfasını internete baglandıgım gibi açık tutuyom hemen ilgili downloadları yapıyom zaten 2 dk sürüyo ondan sonra düzelir sorun modem diil virüs aynısı bende oldu ya bi arktan alıp yükliceksin yada benim gibi hızlı davrancan 5 dk sonra flaan int kitleniyo snra 60 dan geri sayıyo 5 dk var benim bilgisayarda öle oluyodu
  • Kesin virüstendir ozaman öle mi? Ya 2000 i yüklediğimde updatelerini dial up modemle yapmaya başladım 3 saat update etikten sonra sonunda hata verdi kafayı yedim. Xp dede aynı şekil update in ortasında hata oluşuyo. Bi daha denicem bakalım...

    Aslında okulda indirip cd ye atabilirim. Ama bu şekilde yapabilirmiyim? Nasıl oluyo win sürümümün ilgili update i exe şeklinde ki dosyasını mı kurucam bilgisayarıma?
  • yaw bu updateleri başka bi yerde cd ye nasıl alabilirim? windowsun sitesinde bulamadım bi türlü nerde update bulsam direkt bulunduğum bilgisayarla bağlantıya geçip direkt indirmeye çalışıyo. Cd ye nasıl atıcam ki? Yada link verebilirmisiniz. windows xp professional tr için.
  • Windows-KB833330-TRK
    WindowsXP-KB823980-x86-TRK
    WindowsXP-KB835732-x86-TRK

    verdigim linkten önce bu üçünü yükleki bilgisyaar reset atmasın sonra winuodate ile veya teker teker yüklersin işte link...

    http://www.microsoft.com/downloads/search.aspx?displaylang=tr
  • abi ben de bu kapanma sorunu yaşamıştım bi ara.. elimde bi dosya var : FixBlast.exe diye... 136KB... bence bu dosyayı zamanla yarışırsan hemen indirebilirsin.. Bunu çalıştırdın mı bişey kalmaz sanıyorum.. e-mail adresini verirsen yollarım..? Ne diyosun..?
  • ilkten bu olyı bilmiodum yemin ederim bi günde 24 kere windows xp yükledim sonra anladım mevzuyu zamanla yarışıp indirebilirsin bnde 5 dk yi geçtikten sonra reset atıyodu yada int baglantısı duruyodu allahtan kurtuldum
  • Eywallah beyler. Demekki eve gidince 1-2 rekor denemesi yapıcam. Bu arada sucuklu saol ben okuldan indirdim doyaları sasser ve blaster için cd ye atıp götürücem eve yarın. Kafayı yicektim ya bütün hafta sonum windows kurmakla geçti şerefsiz xp formatta attırmıyo. driver yükle, program yükle, ağ ayarlarını yap, okadar uraş sora gene format at kafayı sıyırcaktım valla.
  • Ah be camerooncuğum beya norton ghost denilen bişi var ama hadi ne ise. Ha bu arada kesinlikle virüs programı indirip sürekli update yap ki makinan sağlam kalsın. İstersen modemin firewallunu hatta xpnin firewallunu bile açabilirsin.
  • Ah bee işte bende hafiften cahillik olmasa (bide elektronik mühendisi olcaz ) . bişe daa sorcam ben beyaw. XP de bu System Restore u nası disable etcem? Bi annatıverin bea bu worm toollarının çalışabilmesi için disable edin dio. Nası etcem???
  • bilgisayarım sağ tık > özellikler > sistem geri yükleme var orda..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Cameroon

    Ya worm bende zaten vardı. 10 formattan sonra hiç birşey yüklemeden nasıl bulaşabilir ki tekrardan?Çünkü normalde hiç bi problem yokken sadece adsl yi takınca problemler oluşuyo. Ben durumun modemin uyumsuzluğundan kaynaklandığını düşünmeye başlamıştım ondan mı diye soruyodum. Ve adsl mi kullanamazken updateleri nasıl yapıcam ki?

    Bu wormlar format atılınca temizlenmiyolar mı? Biosa fln mı giriyolar anlamadım gitti ...


    Format atman bişeyi değiştirmez çünkü bu windows'un bir açığı. Format atıp yeniden kurduğun sistem de açık. Bu açık olduğu sürece makinene saldırmak mümkün. O yüzden yamayla o açığı kapatman gerekiyor. Boşu boşuna defalarca sistem kurmuşsun. Neyse doğrusunu öğrendin artık, önemli olan bu.




  • Dertlerime hergün bi yenisi ekleniyo. Gene halledemedim. 49 tane kritik güncelleme buldu 50 mb dedi. İndirmeye başladım kurucak yeterli boş alanınız yok dedi .

    Şindi bende 20 gb lık bi harddisk var bu formattan önce c=10gb d=5gb e=5gb şeklince ayrılıydı. Ben pc ye 10 format atınca bunun ayarı bozulmuş kafasına göre bölmüş. Şu anda C= 2 gb d= 18gb. C ye windowstan başka hiç bişi yüklememe rağman (1-2 güncelleme hariç) disk te güncellemeler için yeterli alan yok diyo kapanıyo. explorerdan baktığımdada 100-150 mb boş yer gözüküo. windows bu kadar yer kaplayabilir mi? diye sorucaktım sormiyim doğrudan asıl sorunu sorim=== disklerimi eskisi gibi nasıl bölebilirim? yani 10 gb 5 bg 5 gb şeklinde. bunu şu anda yapabilirmiyim yada gene format mı atmam gerekio????


    Ben ------------><----------- blaster worm


    Blaster worm-----------><--------ben



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cameroon -- 5/7/2004 20:12:01 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Cameroon

    Dertlerime hergün bi yenisi ekleniyo. Gene halledemedim. 49 tane kritik güncelleme buldu 50 mb dedi. İndirmeye başladım kurucak yeterli boş alanınız yok dedi .

    Şindi bende 20 gb lık bi harddisk var bu formattan önce c=10gb d=5gb e=5gb şeklince ayrılıydı. Ben pc ye 10 format atınca bunun ayarı bozulmuş kafasına göre bölmüş. Şu anda C= 2 gb d= 18gb. C ye windowstan başka hiç bişi yüklememe rağman (1-2 güncelleme hariç) disk te güncellemeler için yeterli alan yok diyo kapanıyo. explorerdan baktığımdada 100-150 mb boş yer gözüküo. windows bu kadar yer kaplayabilir mi? diye sorucaktım sormiyim doğrudan asıl sorunu sorim=== disklerimi eskisi gibi nasıl bölebilirim? yani 10 gb 5 bg 5 gb şeklinde. bunu şu anda yapabilirmiyim yada gene format mı atmam gerekio????


    Ben ------------><----------- blaster worm


    Blaster worm-----------><--------ben


    Seni baya uğraştırmış bu kurtçuk.
    Neyse bence partition bölümü yapmalısın ya da maalesef yine format atmalısın. Piyasada Partition Manager gibi programlar var bu programları kullanabilirsin. O zaman uptade'ler için yeteri kadar yer açabilirsin diye düşünüyorum.
    Bu arada smiley'ler senin durumuna baya bi uymuş yau




  • Benim bi arkadaşım war kurtçuk titiyo.Onun telefonunu weriym sana.Pardon sen onu tanıyon zatem.Hani okuldan...

    Naber lan napıyon?Olm gündüz çalışıyom akşam eve gelince yorgun oluyom anca 5-10 dakka makinenin başına oturabiliyom.
  • Bütün cevapları okumadım ama yazılmadıysa yazmış olayım. Kapanma esnasında Başlat tan çalıştır kısmına shutdown -a yazarsanız kapanma problemi ortadan kalkıyor. O arada rahtlıkla yamayı download edebilirsiniz.
  • Ahh be mahony kardeşim 1-2 msg üstünü bari okusaymışın. Oralardan çoktan geçtim ben . "Update için yeterli alan yok" şindi sorun hard disc bölmekte. C:\ 2gb D:\ 18 gb 2 gb yetmio windowsa bu 18 in bi kısmını c: ye ekleyebilirmiyim die soruyorum. Yani nasıl eklerim ??? Şu partition manager ekleme işi de yapabilir mi? olmuyosa formatta atarım ya yeterki kurtulim bu çileden 1 haftadır pc le uraşıom. Not: sistem diketiyle fdisc komutu çalışmadı formatta nasıl bölerim(partitionla olmuyosa)?

    Böle giderse :
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.