Şimdi Ara

Kafasına yanlışlıkla yorgan attım diye mahkemeye çıkacağım (imdat lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,


    Öncelikle aramızda hukukçu arkadaşlar var ise yazıyı sonuna kadar okumalarını rica ediyorum. Başımdan geçiyor olan trajikomik ve bir o kadar da ciddi bir olayı anlatmak istiyorum. Lütfen önerilerinizi ve desteklerinizi esirgemeyin.


    Olay yaklaşık bir ay önce gerçekleşti. Ben 22 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Pazarda arkadaşıma yardım etmek için çalışıyorum. Yine bir gün pazara gittim ve kamyona mal yükleme vaktimizdi. İşimiz çeyizlik veyahutta yatak odası malzemeleri üzerine (çarşaf, takım, perde vs). Ben arkadaşıma yorgan poşetlerini teker teker atıyordum o da kamyona yüklüyordu. O sırada annesiyle birlikte 28 yaşında bir kadın geldi. Diğer elemanlar onlarla ilgilenirken biz hala yorgan yüklemeye devam ettik. Attığım bir yorgan poşeti yanlışlıkla kızın olduğu tarafa geldi arkadaşım da o tarafa doğru koştu, yorgan eline değdi fakat sadece hızını yavaşlattı, kızın kafasına hafifçe çarptı. Ardından kız fenalaştı, ben de çok şaşırdım gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Ardından kız fena olmaya başladı, başım dönüyor, midem bulandı falan dedi. Ayrıca 'aptal, gerizekalı, attığın yeri görmüyor musun?' gibi cümleler kurdu. Ben ise yanlışlıkla olduğunu, bir şeyinin olup olmadığını sordum ve defalarca özür diledim. Ardından sandalye verdim oturması için oturdu, iyi misiniz, bişeyiniz var mı diye sorular sordum fakat cevaplamadı. Ardından annesi niye kızımın kafasına atıyosun dedi, ben de abla yanlışlıkla oldu bilerek atmadım ki dedim. Ve hiç beklemediğim bi tepkiyle karşılaştım 'Tabii ki bilerek attın' dedi. Ben aniden sinirlendim 'niye bilerek senin kızına atıyım abla tanımıyorum bile kızını' dedim ve ordan uzaklaştım. Ardından pazardaki patronumuz arabayla kızı hastaneye götürdü. Hastanede darp raporu istemişler fakat doktor herhangi bir darp izine rastlamadığı için darp raporu vermemiş.


    Ardından kız hastanede benden şikayetçi olacağını söylemiş. Hastaneye gitmelerinden yaklaşık 1 saat sonra jandarma beni aradı böyle bir olay olmuş diye. Ben de hemen jandarma karakoluna gittim ifade vermek için. Komutanlarla ve askerlere öncelikle gayriresmi bi şekilde olayı anlattım, güldüler. Öyle insanlar olabiliyor dediler. Kız karakoldan çıktıktan sonra benim de ifademi aldılar, aynı yukarıdaki gibi olayı anlattım. Kız ise ifadesini 'kafama kutu attı' , 'bi özür bile dilemedi' şeklinde vermiş. Komutan karşı dava açıyor musun dedi ben de hayır gerek yok şeklinde cevap verdim. Ardından komutana adli sicilime işleyip işlemeyeceğini, eğer işlerse üniversite bursumun kesilebileceğini ve bunun çok ciddi bir şey olduğunu bahsettim. Takipsizlik kararı çıkar dedi, tam olarak nedir bilemiyorum.


    Aradan yaklaşık 3 hafta gibi bir süre geçti ve telefonuma bir mesaj geldi, uzlaştırma olarak birinin numarası vardı mesajda. Bundan 1 hafta sonra da (olaydan yaklaşık 1 ay sonra) uzlaştırma birimindeki bir abi bana telefon etti. Az önce kızı aradığını, kızın kesinlikle uzlaşma taraftarı olmadığını, sağlık sorunlarının devam ettiğini, işini mahkemede bitireceğini söylemiş. Ben tabii şok oldum. Böyle küçük bir mesele yüzünden işin bu kadar büyüyeceğini tahmin etmemiştim. Abi yapma etme neden uzlaşmak istemiyormuş dedim o da yarım saat kadar konuştuk her yolu denedim ama kız uzlaşmak istemiyor dedim, olayı anlatınca o da güldü.


    Ayrıca ben şimdiye kadar o kızla hiçbir iletişim kurmadım. Bir anlık sinirle hareket ettiğini, şikayetini geri çekeceğini düşünmüştüm fakat tam tersi bir durum oldu. Bu arada kız benle aynı yerde oturuyor fakat önceden hiçbir konuşmuşluğumuz yok belki birkaç defa görmüşümdür. Ayrıca yaşadığım olayda herhangi bir kasıt da yok kesinlikle, tanımadığım bir kıza neden bişey fırlatayım?


    Uzlaşmacı abi, eğer ben konuştuktan sonra hala kızın uzlaşmaya yanaşmaz ise işin mahkemede biteceğini söyledi. Fakat jandarma komutanı takipsizlik kararı verilir demişti, hala takipte bişeyler o zaman? Ayrıca uzlaşmacı abiyle konuşmamdan sonra lisede benden 2 üst sınıfta okuyan, şuan avukatlık yapan bir tanıdığım vardı, hemen onu aradım. Ona da olayı anlattım fakat sizin de görüşlerinizi bekliyorum. O arkadaşım ise, darp raporu olmadığı için herhangi bir işlem olmayacağını, çok büyük ihtimalle mahkeme bile olmayacağını, bütün işlerin yazı işleriyle halledeceğini söyledi. İçim bir an olsun rahatladı fakat ben olayı yaşadığım kızın psikolojisinin normal olmadığını düşünüyorum. Sahte darp raporu hazırlayabilecek, kafasını herhangi bir yere vurup darp raporu alabilecek, arayıp konuşmaya çalışsam taciz ediyor diyebilecek bir kız. Olayı aileme hiç anlatmadım bu arada bugün anlatmayı düşünüyorum belki toplanıp evlerine gideriz konuşmaya diye. Bir yandan da bütün işi kendim halletmek istiyorum ama annemler belki tanıyordur konuşurlar yumuşatırlar ortamı diye de düşünüyorum çünkü evleri bizimkine çok uzak değil.

    İşin kötü tarafı şubatta erasmus eğitimi için yurtdışına çıkacağım ve temmuza kadar gelmeyeceğim. Yurtdışında mahkemeye falan çağırırlarsa işim çok kötü olur.


    Olay kısaca böyle. Lütfen bu konulardan anlayan birisi bana tavsiyede bulunabilir mi veya yardım edebilir mi? Konuyu up'larsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrosbianoRonaldo -- 21 Ocak 2021; 19:14:52 >







  • Jandarma polis neyse kendi ve karsi tarafin verdigi ifadelerin fotokopisini al. Avukata git danismak istedigini belirt 50-100 tl ucret isteyebilir. Karsi dava acma istedigini soyle maddi ve manevi olarak zararim var. Sapik tecavuzcu ithamlarina maruz kaldigimdan psikolojik olarak cokuntudeyim. Is veririm dustu, sosyal hayatim etkilendi ve depresyona girdim. Karsi taraf agir ithamlarda bulunuyor ve zorluyorlar... tarzinda sende karsi sikayette bulun.


    Eger.soylediklerim dogruysa kiza kasitli firlatmadigiysan ilgisini cekmek vb icin. Kisaca git sende sikayetci ol, calistigin adamlari sahit olarak goster olay kaza ozur diledim soyle boyle fakat karsi taraf ciŕkeflik yapiyor de. Onlarin amaci para koparma ve ceza aldirmak. Dise dis kana kan boyle insanlara bu mustehak. Avukat falan tutma bir suru para ister sen mahkemeden durumum yok avukat talep ediyorum dersin sulh mahkemesine dosyan sevk edilir eger isleme konulursa. Avukatlar ac kopek gibi davayi kaybetse bile 2-3 lirani alirlar 2-3 yil surebilir yargi agir isliyor. Sen geriye cekilirsen karsi taraf uzerine gelir ne yap et sende disini goster ezilirsin.

    Ah bea ergenius homo eractus guzel csb yazmissin gitti 10 dk bosa omurden. Hikayede kopuk bolumler ve sacmaliklar var. Pazarcilik yapiyorsun birde yurtdisina gidecegim diyorsun. Pazarcilar karinlarini zar zor doyuruyorlar ev gecindirmek icin ucu ucuna ekmek parasi kazaniyorlar. Birde diyorsun yurtdisina gidecegim para olmadan nasil gideceksin ?


    Ev kirasi, mutfak masrafi, elektrigi suyu iviri ziviri derken aldigin para yok oluyor. Bu ekonomik krizde insanlar issizlikten assizliktan intihar ediyorlar sen masallah paraya para demiyorsun. Guzel cool story yazmissin ama olmamis.


    Ismini cismini tc ni bilmeden gidip pat diye nasil dava acabiliyorlar ? Gbt sorgusu mu yapildi ? Uzlasma falan olmamis hikayende eksik kalan karakterli insan hakliysa boyun egmez. Yangina korukle gideceksin ki seni yok etmesin altta kalan ezilir misali.

  • Ah bea ergenius homo eractus guzel csb yazmissin gitti 10 dk bosa omurden. Hikayede kopuk bolumler ve sacmaliklar var. Pazarcilik yapiyorsun birde yurtdisina gidecegim diyorsun. Pazarcilar karinlarini zar zor doyuruyorlar ev gecindirmek icin ucu ucuna ekmek parasi kazaniyorlar. Birde diyorsun yurtdisina gidecegim para olmadan nasil gideceksin ?


    Ev kirasi, mutfak masrafi, elektrigi suyu iviri ziviri derken aldigin para yok oluyor. Bu ekonomik krizde insanlar issizlikten assizliktan intihar ediyorlar sen masallah paraya para demiyorsun. Guzel cool story yazmissin ama olmamis.


    Ismini cismini tc ni bilmeden gidip pat diye nasil dava acabiliyorlar ? Gbt sorgusu mu yapildi ? Uzlasma falan olmamis hikayende eksik kalan karakterli insan hakliysa boyun egmez. Yangina korukle gideceksin ki seni yok etmesin altta kalan ezilir misali.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    Kardeşim yemin ederim csb değil ya hukuk bölümüne de açtım konuyu. Öğrenciyim ailemle yaşıyorum o yüzden harçlığımı çıkarmak için çalışıyorum. İkincisi yurtdışına okul aracılığıyla gidiyorum hibe de veriyorlar sandığın kadar masraflı değil okumak için gidiyorum oraya 6 aylığına. Üçüncüsü ise ben kızın bir anlık fevriliğe kapılıp karar verdiğini düşündüm fakat kız uzlaşma talebini reddedince psikolojisinin bozuk olduğunu anladım.

    Edit: kız bana dava açmadı hakkımda şikayette bulundu jandarmaya.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrosbianoRonaldo -- 21 Ocak 2021; 21:6:9 >
  • Ortada darp yok birşey yok.Dahası elinde raporda yok.Doğal olarak takipsizlik çıkar.


    Takipsizlik ise benim bildiğim şöyle oluyor.Şimdi kız senden şikayetçi olmuş ya doğal olarak bu şikayeti işleme alınır,dosya açılır ve incelenir.Eğer somut deliller vs yoksa hakim veya savcı direk takipsizlik kararı verip dosyayı kapatır.Mahkemeler önüne gelen her şikayeti işleme alsa gerçek şikayetlerin görüşülmesine hiç vakit gelmez.Bu nedenle önden dosyalar işleme 'alınmalı' ve 'alınmamalı' olarak ayrılır.Muhtemelen karşı tarafın elinde darp raporu olmadığı için yani ellerinde somut bir delil olmadığı için mahkeme 'delil yetersizliğinden' dolayı takipsizlik kararı verir.Zira sizin onu darp ettiğinize dair elde kadının ve annesinin söylediklerinden başka birşey yok.Doğal olarak muhtemelen mahkemeye bile çağrılmadan dosya kapatılır.Ancak mahkemeye çıksanız bile yine karşı tarafın elinde somut bir delil olmadığı için ilk duruşmada dava düşer.


    Bence siz bir avukat tutun ve takipsizlik kararı çıktığı gibi gidin kadına ve annesine 'iftira' suçundan 'tazminat davası' açın.





  • OrosbianoRonaldo kullanıcısına yanıt

    Jandarma polis neyse kendi ve karsi tarafin verdigi ifadelerin fotokopisini al. Avukata git danismak istedigini belirt 50-100 tl ucret isteyebilir. Karsi dava acma istedigini soyle maddi ve manevi olarak zararim var. Sapik tecavuzcu ithamlarina maruz kaldigimdan psikolojik olarak cokuntudeyim. Is veririm dustu, sosyal hayatim etkilendi ve depresyona girdim. Karsi taraf agir ithamlarda bulunuyor ve zorluyorlar... tarzinda sende karsi sikayette bulun.


    Eger.soylediklerim dogruysa kiza kasitli firlatmadigiysan ilgisini cekmek vb icin. Kisaca git sende sikayetci ol, calistigin adamlari sahit olarak goster olay kaza ozur diledim soyle boyle fakat karsi taraf ciŕkeflik yapiyor de. Onlarin amaci para koparma ve ceza aldirmak. Dise dis kana kan boyle insanlara bu mustehak. Avukat falan tutma bir suru para ister sen mahkemeden durumum yok avukat talep ediyorum dersin sulh mahkemesine dosyan sevk edilir eger isleme konulursa. Avukatlar ac kopek gibi davayi kaybetse bile 2-3 lirani alirlar 2-3 yil surebilir yargi agir isliyor. Sen geriye cekilirsen karsi taraf uzerine gelir ne yap et sende disini goster ezilirsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Longcugum mahkemeye durumum musait degil derse ucretsiz avukat atiyorlar savunma olmasi icin. Maddi ve manevi karsi dava acmasi lazim. Karsi taraf yokus yapip isi butuyorsa disini gostereceksin. Avukata danisma ucreti verecek butun ifade ve tutanaklari paylasacak akil alacak sonra 200-300 tl neyse harc parasi yatirip sikayette bulunacak. Yuksek ihtimal kazanir tabi pazardaki calisma arkadaslari sahitlik yapacak, ne var ne yok paylasacak.


    Tabi sahis kendini burada hakli gostermis eger ki hakliysa bu dediklerimi yapsin yoksa isin icinde baska seyler varsa orasini bilemem. Burasi turkiye daha yeni kadina tecavuz ederek annesini arayip yayin yapmis bir haber vardi... gundem surekli degisiyor. Hic hirsizin ben sucluyum dedigini gordun mu ? Ben gormedim  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer durum ciddileşirse mahkeme şunu soracak.
    Olay nasıl oldu ?
    Yükleme yapılan alana kız nasıl geldi. Ya da müşterilerin üzerinden mi yükleme yapılıyor ?
    Kamyon ile senin rana nasıl girdi?
    İşte en önemlisi senin ürünleri müşterilerin üzerinden fırlatıp fırlatmaman. Bu sorulacak. İfadende nasıl geçiyor bu olay.
    Çünkü mantıken kamyon ile arana girmişler. Pazarda müşterilerin olduğu yerde yükleme yapılamaz. Çünkü yorgan yerine daha sert nir cisim olsa neler olur.
    İfadede ne yazıyor. Burası öenmli


    Edit : yanlış okumadıysam arkadaşınız elinden kaçırıp müşterinin başına doğru geliyor. Bu durumu ispat ederlerse büyük sıkıntı .

    2. Edit : valla hocam Türk yasaları %100 oturmadığı ve her hakimin farklı karar verebileceği durumlar var. Bu nedenle avukatın iyisi para basıyor. Avukat ne kadar iyiyse o kadar kötü durumlar oluşabilir. ( Avukatların başarılarını ve başarısızlıklarını gözlerimle gördüm).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jervis -- 22 Ocak 2021; 1:14:54 >




  • arabulucu aramış, uzlaşma değil. yani olay daha mahkemeye varmamış. hakim mahkeme bile açmayabilir. ama kadın kasıtlı yaptı felan demişse mahkeme açılabilir. ordada dava düşer. çünkü darp raporu yok. en kötü senaryoda hükmün açıklanması geri bırakılır. yine sicile bişey olmaz.


    bence git ablanın eline 100 lira sıkıştır, susar.

  • gördüğüm en dandik csb

  • jervis kullanıcısına yanıt

    Elinden kaçırması ne gibi bir sıkıntı yaratabilir ki? Yanlışlıkla yaşanmış bir durum ayrıca. Ayrıca olay esnasında arkaları dönüktü arkadaşımın elinden kaçtığını görmediler sadece benim attığımı biliyorlar.

  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    Siz de haklısınız sonuçta kim olduğumu bilmiyorsunuz, kızın da nasıl biri olduğunu bilmiyorsunuz. Açıkcası olay tam olarak anlattığım gibi gerçekleşti. Konuştuğum avukat arkadaşım uğraşmama gerek olmadığını söyledi ama bilemiyorum birkaç ay sonra göreceğiz ne olacağını

    .

  • OrosbianoRonaldo kullanıcısına yanıt
    Yükleme yaptığınız yer yanlış hocam. Bu nedenle kasıtsız bir biçimde adam yaralamadan bahsedebilirler.
    Elinizdeki yorgan olması sizi kurtaran durum ,farklı bir şey olsa olay daha farklı bir yçne gider. O nedenle karşı tarafın avukatı var ise durum ona kalıyor. Arkaları dönük olup olmaması önemli değil , yükleme yapılan yer yanlış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jervis -- 23 Ocak 2021; 17:19:0 >
  • yazılım öğren affeder

  • ceza davalarında şikayete bağlı suçlarda savcı tarafından iddianame düzenlemeden (yani dava açılmadan) uzlaştırmaya gidilmesi standart durum.


    bu davadan en fazla çıkabiliecek sonuç HAGB (hükmn açıklanmasının geri bırakılması). HAGB sicile vs hiçbir yere etki etmez. (hakim davada hiç ceza vermeden erteleme de verebilir.)


    dava açılırsa duruşmaya mutlaka gidin ve ifadenizi verin. (ifade vermezseniz zorla getirtip verdirirler.)


    ifade verdikten sonra bırakın sürsün dava. karşı tarafın avukatı varsa davada ona karşı vekalet ücreti ödersiniz eger davada aleyhe hüküm çıkarsa.(4.000 tl civarı)


    kısaca birşey olmaz bu davadan. durumu samimi şekilde hakime anlatırsanız hiçbir ceza olmadan beraat de verebilir çünkü darp raporu yok.

  • Hic birsey cikmaz rahat ol sanki anali kizli cekyata yatirip alis veris yapmis gibi olay buyumus
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    Pazarcılar aylık minimum 20 bin lira kazanıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işten bir şey çıkmaz, kendilerini akıllı sanıp para koparmaya çalışıyorlar gibi duruyor.
    Ailenle konuşmaya gitmeni önermem, yorgan geldi diye ayılıp bayılan kişi böyle bir durumda "şikayetimi geri çekmem için evimi basıp tehdit ettiler" bile diyebilir :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.