Şimdi Ara

Kadir Mısıroğlu: Shakespeare Gizli Müslümandır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine

    Deli ol,dünya senin kahrını çeksin demişler

    Kadir mısıroğlu en doğrusunu yapıyor (!)

    Din iman osmanlı Tayyip deyip 3 pasta golü atıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muhafız.

    yine üstad ile dalga geçenler gelmiş. üstad size ilminin onda birini verse âlim olursunuz.

    Senin üstad dediğin adamı tarihçiler arasında ciddiye alan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gavuzla

    Yani amenna kadir saçmalıyo bazende bi kendinize bakın ne zavallı adamlarsınız üşenmesem burada akşama kadar solcu tokatlarım ama vakit kaybısınız

    Sağcı olunca palavralara inanacak kadar mal olmak mı gerekiyor?
  • Şu deliye üstad diyenleri bir bir engelliyorum. Allah size şifa versin gençler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçek Yahudilik bu değil !

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muhafız.

    yine üstad ile dalga geçenler gelmiş. üstad size ilminin onda birini verse âlim olursunuz.

     Kadir Mısıroğlu: Shakespeare Gizli Müslümandır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yahu Şeyh Pir Bile olsa

    Osmanlı demek adamın eserlerinde küfürle eşdeğer
    Türk aynı şekilde - hatta cadılardan biri tatar dudağı türk burnu kurbağa gözü bilmemne kakası filan istiyor büyü yapmak için
    Müslüman kelimesini de hakaret olarak kullanıyor

    Sonra da şeyh ispirdir övünelim.

    Bu arada şeyh ispir olduğu kabul gören bir teori veya saygın bir teori değil -

    Şeyh pir filan bence de saçma sapan bir iddia

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O dönemde doğu hayranı yazarlar mevcut. Fakat Şeyh Pir müslümandı demek çok saçma. Müslümanlığa tek övgüsü yok

    Müslümanlığın işine yarayabilecek tek hikayesi yok

    İslama peygambere Osmanlıya ve Türke küfür muamelesi yapılır içinde bu tür kelimeler geçerse ( tabii tema olarak bunlara düşmanlık üzerine kurulmamış ) yalanım varsa türk olayım türü ara nağmeler

    Kısacası şeyh pir bile olsa (ki yuh be ne alaka) adam belli ki dinden çıkmış yani müslüman demek akıllıca değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 4 Temmuz 2016; 8:21:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlamadığım Shakespeare nin öyle gizli mistik bir hayatı yok Adamın vaftiz edildiği tarih belli gömüldüğü kilise bahçesi belli

    yukarıda bir arkadaş güzel söylemiş bunun kafasına fes yerine huni koysalar sırıtmaz diye doğru demiş

    bir vatandaş da uzun uzuna yazılar yazmış olabilir bir çok konu hakkında bir çok karşıt iddia olabilir ama bu doğru olacak diye bir şey değil zaten kendi tezleri üzerinden iddia etmiş (ben dünyadaki yaşamı Yaratıcı değil de uzaylıların başlattığını iddia eden bunu kendi tezleri ile kanıtlamaya çalışan bir sürü yazı makale okumuş video izlemişimdir sonuçta onlarda iddia ediyorlar.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 4 Temmuz 2016; 9:06:47 >
  • http://i.imgur.com/x1V5IGY.png

    Buyrun Shakespeare bu adamdan sorulur dediğiniz kişinin eserleri. Zaten bu kadar bilim insanı yanlış biliyor, sadece Martin Lings doğru değil mi.
    Shakespeare'ye sürekli bi çamur atma hevesi oldu uzun yıllardır, pek çoğu da çürütüldü. şöyle ortaya atılan taşlara atlayanlar yok mu... Shakespeare eserlerini kendi yazmadı da diyen var, fakat bilim dünyasında çoğunluk bunu kabul etmiyor.

    Böyle denemeler olacak tarih boyu, shakespeare'ye çamur atmaya çalışanlar. Yine de İngiltere'de yaşadığının kanıtı var, çünkü tiyatro salonu var.
  • Öyle bir hale geldik ki, eğer sadece tek bir söylenti, tek bir hikaye, tek bir konuşma bile olursa tarihte, bunu dile getiren adam üstad oluyor. Konunun içinde bu Abdülhamit tüccarını övmeye gelenlerin seviyesi şu şekilde; "Bak daha önce söylenmiş. Kendi uydurmuyor. Ne araştırmacı adam, ne mükemmel adam ya!." Yani birisi -ki bu birisi "Martin Lings, also known as Abu Bakr Siraj ad-Din -, adı kendini belli ediyor, daha önce bir hiçbir belgeye dayanmayan bir şey oraya atmışsa, sen bunu çıkıp kati bir gerçekmiş gibi ulusal televizyonda anlatabilirsin. Bu da senin araştırmacılığını ortaya koyar.

    İlk davet edildiğim programda Dünya'yı kemirgenlerin yönettiğini ve Obama'nın aslında bir kertenkele olduğunu söyleyeceğim. Daha önce ortaya atılmış, bu da beni bir araştırmacı, üstad ve kitle lideri yapar. Yolumu buldum ben, başarılar size.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    quote:

    Orijinalden alıntı: Muhafız.

    yine üstad ile dalga geçenler gelmiş. üstad size ilminin onda birini verse âlim olursunuz.

    Senin üstad dediğin adamı tarihçiler arasında ciddiye alan var mı?

    Var, ben.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Neyseki böyle adamlar var da, bu karşı tarafın ne kadar cahil, cühela olduğu tescil edilmiş oluyor. Yani sadece sözde değil, özde de cahiller.

    Bir tanesi de çıkmış, adamın bilgisi öyle süpermiş ki, biz tırnağı olamazmışız falan, hadi oradan. Benim 10 yaşındaki yeğenim daha bilgilidir bundan.
  • Pir mi yoksa pire mi bilemem. Mevlana'dan başka pir'e gereksinim yoktur. Mevlana'yı bile küçümseyenler var bu devirde ama onun söylediği binlerce sözden iki tane benzerini hayatları boyunca söyleyemezler. Bu sözde aydınların tek bildiği şeyde yabancı dil bilmeleridir ve en büyük meziyetleri hakaretleridir.
  • Geçen bu forumda bu adamı savunan gerzekler vardı yok uzman tarihçiymiş yok belgelermiş vs. Onlar kaybolmuş bakıyorum da :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oo ülkenin maraş dondurmacısı geldi
  • Shakespeare doğrumudur bilemem fakat , Viktor Hugo'nun Hz Muhammed adına yazdığı şiiri vardır.
  • akit, ahaber ve bu adamla ilgili gelip buraya konu açanların kendini sorgulaması lazım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cihat_,

    Geçen bu forumda bu adamı savunan gerzekler vardı yok uzman tarihçiymiş yok belgelermiş vs. Onlar kaybolmuş bakıyorum da :)

    Onlar forumda yoklama çekiyorlar bakalım kaç kişi inanıyor kaç kişi ne diyor gibi algı operasyonu yapan şahsiyetsizler. öylelerine itibar etmeyin. bu adamın ne halt olduğu ortada zaten , istediğini istediği kılıfa sokmakta üstüne yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asau

    Ülkemizde cahillik diz boyu. Deli meli, adamdaki bilginin zerresine sahip olmayanlar gelmiş aklı sıra adamla dalga geçiyorlar. Sanki iddia onunmuş gibi dalga geçiyorlar. Bu devirde cahillik çok kötü bişi. Shakespeare müslümandı iddiası sanki yeni bir konu, sanki bunu Mısıroğlu kafasından uyduruyor. Shakespeare konusunda otorite kabul edilen Martin Lings, Shakespeare'nın müslüman olabileceği tezini ortaya atıyor. Shakespeare'in asıl adının da Sheikh Pear (veya dilimize uyumlama ile Şeyh Pir) olduğu da Hintlilerin tezi.

    Martin Lings ki kendisi Shakespeare ve Shakespeare eserleri üzerine doktora yapmış ve bu konuda uzamandır (Müslüman olup Ebubekir Siraceddin ismini aldıktan sonra da kitaplarında bu ismi kullanmaya devam etmişti), 2004 yılında "Shakespeare ve İslam" yılı ilan eden Londra'daki ünlü Shakespeare's Globe'da konferans verdiğinde başta İngiltere olmak üzere İngilizce konuşulan dünyada günlerce tartışılmıştı.
    "Shakespeare'in Kutsal Sanatı" adıyla bir de kitap kaleme almış olan Dr. Lings, konferansında, Shakespeare'in tasavvufa duyduğu hayranlıktan söz etmekle yetinmiyor, onun aynı zamanda bir Müslüman tarikatın felsefesine sıkı sıkıya bağlı olan "ruhani bir çevre"nin üyesi olduğu tezini de gündeme düşürmüşdü.

    Yani Shakespeare, bizzat bir Sufi olmasa bile, "büyük" trajedilerinde gündelik hayat ile yüce (aşkın) alem arasında, Hıristiyan mistisizminde bulunmayan bir "hayal alemi" (imaginal realm) unsuruna yer vermektedir ki, bu, tastamam İbn Arabi ve Sühreverdi'nin (tabii diğer sufilerin de) sözünü ettikleri "Ceberrut alemi"ne ifade etmektedir.

    Muammer Kaddafi, bundan yıllar önce bütün dünyayı şaşırtan bir açıklama yapmış; Shakespeare'in aslında Arap olduğunu, adının da Seyh El Zübeyir olduğunu söylemişti. Kimi araştırmacıların Shakespeare'in kimliği ile ilgili kuşkulu yaklaşımları ile birleştiğinde bu kanının hiç de yabana atılır olmadığı kuşkuları ortaya atıldı.

    Mısıroğlunun iddiası aslında Hintli araştırmacıların iddiasına dayanıyor. Shakespeare yani, Sheikh Pear (ya da Şeyh Pir anlamına geliyordu) bir Hintliydi. Shakespeare'in İtalya bağlantısı üzerine duran başka bir yazar daha vardır. Nisan 2000'de yazdığı bir makalede Profesör Martin Iuvara, Shakespeare'in Sicilyalı olduğunu iddia eder. Soyadı Crollelanza'dır ve İtalyanca Shakespeare anlamına gelir bu soyadı. Venedik'te, Padua'da, Mantua'da, Danimarka'da, Yunanistan'da ve İspanya'da, içlerinde düşünür Giordano Bruno'nun da olduğu kişilerce eğitilmiş daha sonra ise Katolik kilisesinin baskısından kaçmak için İngiltere'ye yerleşmiştir. Iuvara'ya göre de İtalya'da bulunmamış birisinin İtalyan coğrafyası ve tarihi hakkında bu kadar ayrıntılı bilgisi olamayacağı kesindir.
    Peter Brook "Evoking Shakespeare"de, Rusya'da karşılaştığı bir seyircinin ona Shakespeare'in Özbek olduğunu söylediğini, "Sheik"in Şeyh "Peer"in ise erdemli kişi (yani pir) anlamına geldiğini, dolayısıyla Shakespeare'in bir kod adı olduğunu ve kendisinin aslında bir kripto-Müslüman olduğunu iddia ettiğini yazıyor.

    Ortaya atılan bir diğer iddiaya göre Shakespear aslında şair ve oyun yazarı Christopher Marlowe’dur. California Claremont Koleji Profesörü Ward Eliot’un öncülüğünde yapılan bilgisayar destekli araştırmada Shakespeare’in eserlerindeki kelime ve söz kalıpları şüphe edilen yazarların eserleriyle karşılaştırıldı. Uzmanlar Marlowe’un cümleleriyle Shakespeare’in cümleleri arasında büyük benzerlik buldu. Bu çalışma Shakespeare’in arkasındaki ismin Marlowe olduğu iddialarını güçlendirdi.

    Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri
    Shakespeare'e dair komplo teorileri hala popüler… İrlandalı, Arap, Hint, Özbek veya İngiliz olduğunu iddia edenler hala bulunuyor. Herkesin kendine göre bir açıklaması var....


    Aslında Kadir Mısıroğlunu alaya alanlar, adamın ne kadar bilgili olduğundan haberi yok. Mısıroğlunun bu açıklaması üzerine sanırım biraz araştırırlar. Cahilliklerini giderirler! Kaç kişi Shakespeare'e Şeyh Pir denildiğini biliyor. Sanıyorlar ki, Mısıroğlu bunu kafasından uydurmuş. Onlarca bilim adamı bu iddiayi öne sürüyor zaten! Yanlış veya doğru bilgi, her neyse. Adam araştırıyor, okuyor. Doğru veya yanlış bir tez ortaya atıyor. Ve bu bilgilerin hepsinin bir kaynağı var. Komplo teorisi bile olsa, ne değişir. Adam araştırmacı olduğunun en büyük kanıtı. Daha ne diyeyim!

    Martin Ligns Shakespeare’in Sufi olduğu tezini anlatıyor:




    Mısıroğluna güldüm.Sonra yazını görünce - acaba!!! - dedim. Yazını okudum. Sonra yine Mısıroğluna gülmeye devam ettim. Ortaya atılan pek çok iddia! varken mısıroğlu neden kesin ifade kullanır orası da ayrı bir konu. Lakin bu tarz iddialar pek çok yerde var ,adam gibi kanıt yoksa ciddiye almaya gerek yok , o bunu demiş bu şunu demiş diye tarih bilimi olmaz. Aslında bu konudaki yorumu bile onun nasıl bir TARİHÇİ!!! olduğunu göstergesi. Yok müslümanmış yok arapmış... Dediğim gibi ön yargılı değilim.zira yazarın müslüman veya arap oluşu zerre umrumda değil ama siyasal islamcıların abuk sabuk tarihi veya bilimi cıvıtma anlayışından nefret ediyorum.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.