Şimdi Ara

Kadınların Yaşama Umudu Kolay Kolay Tükenmez (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
2.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ayrıca çok geniş çevrem var. Buna rağmen Uzay hakkında araştırma yapan 1 kadına bile denk gelmedim.


    Erkekler hobi amaçlı sırf uzayı gözlemleyebilmek için Teleskop dernekleri kurmuş 50-100-500 BinTL harcayarak Teleskop almış veya bizzat uğraşarak kendileri yapmış ve uzun yıllardır amatör olarak araştırma yapmaktalar. İmkansızlıklara rağmen.


    Bu şekilde uğraşan 1 tane kadın gösterin bana


    en basiti ilk okul mezunu bile olmayan Yakın zamanda hayatını kaybeden Diyarbakırlı dayı bile demek istediklerimi çok güzel örnek.


    erkek hangi eğitim düzende olursa olsun imkansızlıklara rağmen bi çözüm yolu bulup uzayı araştırmış daha ne diyeyim


    Bu adamada baskı yapıldı, deli bile dediler. Ama yılmadı Nasadan mektup bile aldı


    Kadınların Yaşama Umudu Kolay Kolay Tükenmez




  • Böyle olmak zorunda değil ayrıca adam biraz eğitimli ve akıllıysa bir kadının bu numaralarını yemez.

    Yapacağınız şey çok basit. Gidin bir şirket kurun. Evlenmeden onceki mallarınızı şirkete devredin ve gelirlerinizi şirket üzerinden kazanın. Telefon araba gibi şeyleri şirketiniz üzerinden alın. Evinizi de işyeriniz olarak gösterin. (Tabi evinizde karınızın parası yoksa). Günlük harcamalarınız için kendinizi kendi şirketinizde çalışan olarak gösterin ve sadece yeteri kadar para alın. Bu sayede kadın sizden malınızı alamaz çünkü parayı siz yani aileniz değil şirketiniz kazandı. Şirket ayrı tüzel kişiliklerdir. Kadınlar sizle evlenir şirketinizle değil. Bu da benden tüyo olsun.

    Ha maaşlıysanız iş biraz karışıyor ama hala mümkün. Ayrıca tüm gelirinizi maaş alıp aşırı yüksek gelir vergisi veriyorsanız hayatınızı bi gözden geçirin derim. Siz maaştan maaşa da geçiniyorsunuzdur geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neovarium -- 24 Şubat 2021; 6:34:8 >




  • Bir de ailede her zaman maddiyat tamamen erkeğe bağlı. Karı koca çalışsın kadın asgari bile alsa "evine yardım ediyor helal olsun güçlü kadın ıbık zıbık..." oluyor erkek 5k dan az aldımı olmuyor. Karı bütün maaşı makyaja kıyafete gömüyor ama erkek evi geçindirmek zorunda. Kimsenin karıdan beklentisi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılan şeylerin çoğu evrensel gerçekler değil bizim yöremize ait spesifik örnekleri teşkil ediyor. Rusya da ya da ukrayna da ya da Moğolistan da kadınların sosyoekonomik konumları çok farklılık gösteriyor daha fazla araştırmaya davet ediyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: acht und zwanzig

    Yazılan şeylerin çoğu evrensel gerçekler değil bizim yöremize ait spesifik örnekleri teşkil ediyor. Rusya da ya da ukrayna da ya da Moğolistan da kadınların sosyoekonomik konumları çok farklılık gösteriyor daha fazla araştırmaya davet ediyorum.

    hipergami üzerinde araştırmalar yapılan ve evrensel olarak değerlendirilen bir olgudur hocam. ayrıca ukrayna diye bahsettiğiniz gerçek aşklarını(!) bulabilmek için sıcak denizlerimize kadar inmeyi göze almış ukraynalılar mı?

  • Bizim kayınpederi 2. evliliğinde, boş kağıda adını soyadını yazamayacak bir kadın böyle dım dızlak etti... 4x4'ünü, 1 tane Bursada ki evini falan cebe indirdi kadın. Üstelik adamın en yakın dostu ile az kalsın yakınlaşıyordu, aldatmacalar falan dahi var kadının cephesinde...


    Yine tanıdığım bir kenar mahalle çingenesi, burada toy bir yarı alman-yarı türk bir çalışana kapağı attı. Bir evlilik atlatmış, üstelik çocuğu da vardı kadının. Ama iki kalça iki meme, attı kendini Almanya'ya.


    Hadi erkekler yapsın bunu. İşsiz, vasıfsız, birikimsiz erkek yapsın bunu.


    Kadını bütün mahalle tren etmiş, 1 tane de çocuğu var, gezegende en iyi yaşanabilecek ülkelerden birine attı kendini. Kayınpederi dolandıran kadının 2 tane çocuğu var. 1 tanesini 100.000 lira ile Almanya'ya yolladı kayınpeder, orada referans buldu, çocuğun düğününe kadar üstlendi. Karşılığı, kadın malına mülküne kondu, aldatmaya kalkıştı (burayı tam başaramadı) çat boşanmayı açtı.


    Hadi erkekler yapsın bunu ? Yok. Konu güzel, yazılanlara harfi harfine katılıyorum. Bu toplum ve dünya kadınları ezdi ise, bu boş beleşlikleri yüzünden ezdi, erkeğin bir kaç alanda üstün olmasının sebebi ise gayet basit... Üstündeki baskı ve bu baskıya karşı rüştünü ispat etme gerçekliği, erkeği daima üstüne ve güçlü kılacaktır. (başarabileni)


    O yüzden kadınların kuluçka makinesi olarak kullanılmalarına ses çıkarmaları inanılmaz ironik.





  • SM01_VXG kullanıcısına yanıt
    onlar elimde dursun istemiyor ki. çekilin bi şey deneyeceğim havasındalar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkolan kullanıcısına yanıt
  • Alan Cormac kullanıcısına yanıt

    Hocam haklısınız ama bu sendromun kadınlar arasında yaygınlığı bizim yöremizde çok yüksek diğer ülkelerde oran bu kadar da yüksek değil o yüzden bütün kadınlar böyledir şöyledir şeytandır diye genelleme yapmaya gerek yok kimin hangi rolü üstleneceği sosyoekonomik sebepler ile gerçekten çok ilgili, coğrafya kaderdir diye boşuna demiyorlar bazı roller bazı insanlara şartlar gereği dayatılıyor.

  • Bazi yonlerden haklisin. Kendi isini yapamayan bir muhendis olarak ne kazandigim para ne hayatimin gidisatindan memnunum. 26 yasindayim ve hayata karsi umudum sifir. Ailem her ne kadar destek ciksa da kendi isimi yapamamak, hayatta ilerleyememek koyuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acht und zwanzig

    Hocam haklısınız ama bu sendromun kadınlar arasında yaygınlığı bizim yöremizde çok yüksek diğer ülkelerde oran bu kadar da yüksek değil o yüzden bütün kadınlar böyledir şöyledir şeytandır diye genelleme yapmaya gerek yok kimin hangi rolü üstleneceği sosyoekonomik sebepler ile gerçekten çok ilgili, coğrafya kaderdir diye boşuna demiyorlar bazı roller bazı insanlara şartlar gereği dayatılıyor.

    üslup kimi yerlerde agresif, bunu kabul ediyorum. fakat "kadınsılığını şeytanca kullanıp..." şeklindeki cümlede tüm kadınlar şeytandır anlamının çıkacağını düşünmüyorum. orada manipülasyon olayından bahsettiğim çok açık. kaldı ki her insan herhangi bir özelliğini manipülatif bir amaç uğruna kullanabilir.


    sosyoekonomik sebepler tabiki önemli. ekonomik özgürlüğünü eline alabilen kadınların artışta olduğu ülkelerde hipergami eğilimlerinin azalması da bir gerçek bence. ama asıl irdelemek istediğim şey bu durumlar değildi zaten. o yüzden ilk başlarda şunu demiştim:"30 yaşına merdiven dayamış bir kadın bir erkek hayal edin. o yaşa kadar toplumda yer edinmek için gereken, toplumun adeta taptığı "kriter"leri sağlayamamış kişiler olsun bunlar".


    demek istediğim kadın için hipergami kozunun bir umut arayışı olarak varolmasına rağmen vasıfsız erkeklerde böyle bir şey olamayacağıydı. savunma mekanizması diye bahsetmemin sebebi de oydu aslında. insanlar bilinçaltında barındırdıkları savunma mekanizmalarını adı üstünde ihtiyaç halinde kullanırlar, ihtiyaç olmazsa zaten kullanmazlar.


    eleştiriler için teşekkür ederim bu arada. bu da konuya olan son postum olacak. çünkü aynı konu birkaç gün boyunca forumda dönüp dönüp durmuş. aynı konularla insanları da fazla sıkmak istemiyorum. ama siz düşünceleriniz varsa belirtin tabiki hocam, okuyacağım.





  • Alan Cormac kullanıcısına yanıt

    Hocam öncelikle ben sadece sizin mesajlarınızı kastederek yazmadım genel olarak diğer arkdaşların mesajlarına da dokundurdum, açıklmanıza gelecek olursak da sizi çok iyi anlıyorum geçmişte bir iki kere tıp öğrencisi kızlardan hoşlanıp da hiç açılamadığım da oldu zengin bir ailenin avukat kızına talip olmaya giden annem ve kızkardeşimin hiç bir şans dahi tanınmadan kibarca kovulduğu da oldu bu konuyu hayatım boyunca hep düşündüm kızlar masumdur dersem ilk önce kendi yaşantılarıma ihanet etmiş olurum. Teşekkür ederim.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.