Şimdi Ara

Kaçak akım koruma rölesi vs. Tost makinası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MErhaba;

    Kiracı olduğumuz eve için yeni bir tost makinası aldık. Fişe takıyoruz. On/Off düğmesini on konumuna getirince K.A.K.R (Kaçak akım koruma rölesi) atıyor. Koca çamaşır makinası, buzdolabı vs. çalışıyor da tost makinasında atıyor. İlginç geldi bana.

    Başka bir yerde deneme şansım da yok. İade edeceğim ama bir yandan da başka aldığımda da olacak gibi bir his oluştu kafamda. Bunu anlamanın bir yolu var mıdır acaba?

    Ek olarak bu K.A.K.R rölesini kaliteli bir şey alın diyorlar forumlarda vs. Alsam eskisini söküp yerine yenisini takmak zor olur mu? Elimden elektronik gelir ama elektrik kısmına çok bulaşmamaya çalışıyorum. Bağlantıların yerleri vs aynı mıdır, baksam anlaşılır mı?

    Teşekkürler.



  • KAKR nin atmasının sebebi adı üstünde kacak olması. Notr ve toprak birbirine değiyor demek ki makinede. Bu da tost makinesinde sıkıntı var demektir. Çamaşır makinesi ve diğerinin çalışmasında atmamasi normal hani. Küçük bir şarj aletinde bile (toprak ve nötr hattı kısa devre ise) atabilir. Bence role yerine tost makinesini değiştirin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet ben de o fikirdeyim ama kalitesiz rölelerde yapar bunu değiştirince düzelti gibisinden benzer şeyleri okuduğum için boşu boşuna kastırmayayaım demiştim.

    Bi şekil bypass edip deneme şansım olsa anlayacağım aslında makina mı, röle mi sıkıntılı...
  • Makineyi başka bir komşuda deneme şansınız olsa anlasilirdi aslında . Onlarda da atıyorsa sıkıntının makinede olduğundan emin olurdunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.