Şimdi Ara

Kablonet Yurt Dışı Ping Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir yayıncı olarak oynadığım oyunların çoğunda yurt dışı serverlarına bağlanıyorum ve ping problemi yaşıyorum. Bu problemi çözmek adına defalarca Kabloneti, Netmasterı aradım, forumlarda çözüm bulmaya çalıştım ve gereğinden fazla bunu çözebilmek adına mesai harcadım sonuç olumsuz. Yaptıklarımı özetlemek gerekirse;


    1 - 50mbit olan internetimi 100Mbit hızına çıkardım (ekstra ücret)

    2 - Playstation 4 üzerinden bağlandığım LAN kablosunu yeniledim, DMZ açtım ve post forwardladım

    3 - Kablonetin önerdiği ve Google DNS leri kullandım

    4 - Playstation üzerinden her LAN kablosu ile bağlandığımda internet erişimine sahip olan bütün ağları engelledim

    5 - Modem ayarlarından bir sürü ayar denedim, Unpnp kapattım güvenlik duvarlarını kapattım vs.

    6 - IP bloğumu defalarca kez değiştirdim, statik IP de kulandım bi ara. (Ekstra ücret ödedim)

    7 - Son olarak Kablonet tarafından modemimde sıkıntı olduğu, aylık 6 TL ücret karşılığında yeni modeme geçilirse sorunun düzeliceği ibare edildiği halde değerlerde neredeyse hiçbir değişme olmamıştır.


    Sonuç olarak bu ping değerlerinde %5 e yakın bir gelişme oldu o kadar ama halen çok fazla ping alıyorum ve bu hem yayıncılık kariyerimi hem de oynadığım oyunun kalitesini etkiliyor. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa yapılmasını arz ediyorum. Ortalama bir Almanya da buluna servera ping attığımnda 80 MS civarı alıyorum ve bu çok fazla. 80 pingin üstüne Playstation network server gecikmesi ve oyuna bağladığım serverların yoğunluğu eklenince 150 200 ms'ten aşağıda oyun oynayamıyorum. Örnek olarak EK kısmında 275 ping ile oynadığım FIFA 21 oyununun fotoğrafını bırakıyorum.


    Bir üst katımda oturmakta olan ve başka bir internet sağlayıcısını kullanan arkadaşım da ise bu değerler 25-30 ms arası değişmekte nerdeyse yarı yarıya daha iyi bir ping almakta. Bu konuda uzun zamandır uğraştığım için artık gerçekten yoruldum ve çözümlenmesini talep ediyorum.

    Kablonet Yurt Dışı Ping Problemi



    Saygılarımla,


    İyi günler.








  • kablo hatları üzerinden ses, internet, vod ve tv hizmetleri tüm dünyada hepsi bir arada olan ekonomik çözümlerdir, türksatta olduğu gibi f/p ürünleridir, bu kadar ping ile ilgili sıkıntı yaşatıyorsa SOL fiber gibi alternatifleri denemelisiniz, zaten teknolojisi gereği kablo internette bir tık yüksek ping olabiliyor...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.