Şimdi Ara

KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
772
Cevap
31
Favori
126.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Netmaster CBW-383Z4 ile 2 seneden beri yaşadığım problemler cihazın garantisinin bitmesi sonucu sona erdi.

    Bunu çöpe atıp yeni bir DOCSIS 3.0 modem almak niyetindeyim.Ancak Türksatkablo'da cihaz olarak yine bu sorun yaşadığım cihaz karşıma çıkıyor ve bir daha hiçbir şekilde Netmaster'a bulaşmak istemediğim için bende farklı bir marka model arayışına girdim.

    Türksat'la yazışmama istinaden bana Motorola ve Asus modemlerin olduğunu söylediler.Bende Asus marka almak istiyorum var mı elinizde? diye sorduğumda bu modemleri kullanıcıların internet ortamından aldıklarını söylediler.Nasıl garip bir durumsa bu ? Ben pek anlam veremedim.

    Neyse, yine iş başa düştü dedim başladım araştırmaya.DOCSIS 3.0 uyumlu Asus marka herhangi bir model Türkiye piyasasında bulamadım.Bulabilen varsa lütfen bana yardımcı olsun.Birkaç araştırma sonucu bazı kişilerin Netgear vb.marka cihazları EBay Amerikadan getirtiklerini okudum.Bende bu durum karşısında kendi kendime soramadan edemedim.
    Bu ithalatı kullanıcı olarak biz mi yapmak zorundayız yoksa Türksat mı?
    Modem alternatifi olmaması, hadi onu geçtim neden Netmaster diye sadece tek marka sürekli kullanıcılara satılmak isteniyor.Burada bir tekel var.

    Farklı marka satılık DOCSIS 3.0 modemi olan kimse varsa cihazın özelliklerini inceleyip almayı düşünüyorum.Yada farklı marka cihaz satan bir firma varsa ve paylaşan olursa çok memnun olurum.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 2 Aralık 2016; 15:7:22 >







  • Merhaba arkadaşlar geçen gün burada kablo modem ile yaşadığım sıkıntıyı anlatmış yardım istemiştim. Yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Şimdi sıra bende sizden aldığım geri bildirimle yukarıda videosunu attığım tp link archer c60 routeri amazon üzerinden 321 Tl ye aldım. Cihaz bugün geldi mağazadan tether ugulamasını indirdim. Routeri (archer c60) kablonet modemin ethernet çıkışına kablo ile bağladım diğer ucunu da routerin mavi girişine bağladım. İki cihazı da yeniden başlattım. Tether uygulaması üzerinden talimatları uygulayarak cihazı kurdum. Kablosuz yayına 7 cihaz bağladım. Asıl amacım dip odadaki çocuğumun internetinin yoğun kullanımındaki kopmasını ve yavaş bağlantı sorununu çözmekti o yüzden dip odaya gidip hız ve bağlantı testi yaptım.router hem 2.4 ghz hemde 5 ghz yayını yaptığından 5Ghz yayınına bağlandım. Eskiden 10 15 megabit bağlantı hızı alabildiğim odadan şu an 60 megabitin altına düşmeyen bir sonuç alıyorum, yakındaki cihazlar genellikle 90 megabitle bağlanıyor kesinlikle kopma olmuyor. (İki çocuğun aynı anda online derse girdiği bir zamanda hız testi yaptım bağlantı hızı dipteki odada min. 60 megabit ve yakındaki odada 90 megabit olarak ölçtüm ikisi de problemsizce derse girip çıktı) Bu yüzden cihazdan aşırı memnun kaldım ve problemim zahmetsizce çözüldü artı olarak ta cihaz sahibi oldum. Bu bağlantıları tether uygulamasından kontrol ederken cihazın ilk kurulumunun router modunda ayarlandığını fark ettim benim okuduğum ve izlediğim yerlerde hep access point olarak bağlamam gerektiği yazıldığından uygulama üzerinden cihazı router modundan access point moduna aldım cihaz kapanıp açıldı bağlantıda herhangi bir değişme olmadı ama uygulama arayüzünde modeme bağlı cihazları router modunda görebiliyorken acces point modunda sadece uygulamanın yüklendiği cihazı ve kablolu bağlantı görülebiliyordu ( aslında 7 cihaz bağlı ama 1 cihaz bağlı diye gösteriyor) o yüzden tekrar router moduna geçtim şimdi bağlı cihazları kontrol edip engelleme kısıtlama gibi işleri yapabiliyorum. Router yada access point arasında benim kullanımımı engelleyecek bir fark olmadı her iki şekilde de hem 2.4 ghz hemde 5 ghz bandımda sorunsuz bağlantı sağladım. Bu arada kablo modemin arayüzüne girip kablosuz yayın sinyalini kapattım şimdi sadece routerin 2 sinyali var. Bridge modu demişlerdi anlamadığım vede problem yaşamadığım için kablo modem üzerinde hiçbirşey değiştirmedim. Boşu boşuna 15 gün modem getirecekler diye koblonetin tafrasını çekmişim. Size tavsiyem kablo modemi aracı olarak kullanın hiç olmazsa adam gibi tarifenizin imkanını kullanırsınız. Herkese iyi günler.
    Kablonet bağlatmak isteyenler kesinlikle kutunun içine baksın eğer siyah coexsiel kablo geliyorsa ve amacınız oyun oynamak ise kesinlikle bağlatmayın. Gözünüzle görmeden inanmayın... Normalde binama fiber gelmesi lazım binamdan coexsiel kablo olarak devam etmesi lazım. Benim binama coexsiel olarak geliyor coexsiel olarak devam ediyor...




    Oyunlarda takılmadan oynama garantisi diye reklam yapıyorlar.



    İnanmayın çünkü ping sorununuz olursa böyle açıklama giriyorlar...



    Normalde paketim 50 mbit download 5 mbit upload her ne hikmetse önceden tam hız verirken şimdi kesiyorlar.



    Ama siz upload paketi alınca 15 dak da hatınız 9.1 mbit speed testde 9.8mbit hız alabiliyorsunuz. Yani hattınızdan dolayı değil bilerek kısıtlıyorlar.




    Adamlar açıklamaya diyor ki hiç bir internet sağlayıcısı tam hız veremez gibi açıklamalar yapıyorlar. O zaman benim hızım 25mbit 3 mbit düşürün ben upload için 50 mbit geçtim desem bile bana ceza ücreti çıkartıyorlar. Kapatmak istiyorum ceza ücreti çıkartıyorlar. Bence bu taahhüt ortadan kakması gerekiyor. Ki memnundeğilsek ceza ödemeden iptal edip paketi düşürmemiz lazım.

  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Bende aynen Netmaster CBW-383Z4 den bıkınca atıp, Alternatiflere bakmaya başlamıştım.

    Bulduğum Türkiyede ucuz yollu alabileceğin Motorola modem :

    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/motorola-sb6120e-docsis-3-0-kablo-uydunet-modem-145391844

    Aldım Tp link MR3420 ver 2.0 router le kullanıyorum evde, Dünya varmış dedim.

    Sana da tavsiye ederim, 1 aydır bende gayet sorunsuz çalışıyor.

    Diğer alternatiflerin Ebay veya Amazon üzerinden docsis 3 cable modem diye arat dünya seçenek çıkıyor.




  • Kraaz kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler paylaşım için.

    Uzaktan erişim seçeneği var mı bu cihazda? Benim için en önemli özelliklerden bir tanesi çünkü.
    Aslında fiyata çokta fazla takılmak istemiyorum.Benim için en önemli özellik yoğun trafikte donma yapmaması ve ısınmaması.

    Aslında Netgear C6300 modemde bayağı hoşuma gitti ancak bunun fiyatıda çok abartı geldi bana.
  • Arkadaşın linkini verdiği modemi ben de kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pulluk kullanıcısına yanıt
    Uzaktan erişim seçeneği var mı bu cihazda?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denemediğim için bilemiyorum.
  • motorola sbg6121 alıp, yanına linksys ea6300 koyarsanız tadından yenmez. ya da direk motorola sbg6580 alabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla Motorola SBG6121 ve SBG6120 modemlerde router özelliği yok.
    En azından araştırdığım kadarıyla modemde router varsada bu özelliği ile ilgili herhangi bir durumdan bahsetmiyor. Emin olamadım.

    Wireless ile pek işim olmuyor.Norml ev içi wireless (tlelefon, tablet vs) cihazlarım için zaten Netmaster'ın wirelessını kullanamadığım için zamanında TP-Link modem almış ve kurmuştum.
    O yönden bir sıkıntım olmadı şimdiye kadar.Kablolu LAN içinde Cisco Gigabit Switch kullanıyorum, o yöndende bir sıkıntım yok.Benim problem ne zaman Netmaster üzerinden bir trafik yönlendirirsem o zaman ortaya çıkıyor(du).

    Basitçe benim cihaza evin dışından, farklı bir lokasyondan bağlanabilip port forwarding yapabilmeli, modem arayüzüne dışarıdan kolayca bağlanabilmeliyim.
    Şöyle örnek vereyim ;

    Çalışma odamda 3 adet PC ve 1 adet NAS cihazı var.NAS 7/24 aktif durumda ve şu anki canı sıkılınca çalışan Netmaster cihazım direkt bu NAS cihazına yönleniyor (IP adresi girdiğimde).Aynı şekilde DynDNS kullanıyorum ve satın aldığım domain isminide bu IP'ye yönlendirip DNS olarak kullanabiliyorum.Netmaster'ın teorik özellik olarak bunları yapabilecek kapasitesi var ancak pratik olarak sıfır aldığımdan beri sürekli kilitlenme/donma problemleri yaşadığım için garantiside bitince artık özellik olarak bunun ayarında bir cihazla değiştirmeyi kafaya koydum.

    Edinebildiğim bilgiler kadarıyla bahsettiğin Motorola cihazda böyle özellikler yok.Yada varsa da ben kullanıcı kılavuzlarında göremedim, yada bilgin varsa aydınlatabilir misin?

    Teşekkürler.




  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Motorola arris sbg6782 işini görmesi lazım ama fiyatı yüksek bi cihaz. Alternatif 6580 belki olabilir diğer modeller senin işini pek görmez

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mellkor kullanıcısına yanıt
    Bende aslında Netgear C6300 ve Motorola SBG 6782 arasında gidip geliyorum.
    Gümrük masrafı olarak 70-80 usd civarında bir ücret yansıtıyorlar.
    Bakalım gümrük masrafından kurtulmanın bir yolunu bulabilirsem %90 Netgear C6300'ü alacağım.Aradığım özellikleri rahat rahat karşılayacak bir cihaza benziyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Fiyatından dolayı netgear tercih ediyorsan birşey diyemem ama netgear alıpta macera aramana gerek yok bir kere alınıp uzun süre kullanılan bir cihaz. Netgear hiçbir zaman destek alamıyacağın ama motorola ileride belki destek alabileceğin bir modem. Kendim nası oldu bilmiyorum ama modeme güncelleme alıyorum bu bile başlı başına bir konu. Netgear hiçbir zaman güncelleme alamıycak ve aldığım sürümde kalıcak. Bu tip konuları göz ardı etmemeni öneririm. Kalite işine girmeyelim docsis yapısını geliştiren zaten motorola hatta bu kablo altyapısını kuranda ve başlatanda gene motorola. Şuan iflas etti ve arris tarafından modem bölümü satın alındı. Eski sistemi koruyarak gayet iyi ilerliyorlar. Zaten eve çağırdığın teknik servisede işden biraz nlayan birine de sorsan ilk önce motorola der. Netmaster da yaşadıklarını yaşarmısın bilmiyorum ama kesinlikle tavsiye etmiyorum. Karar senin tercih senin.

    Edit: Yanlız 6782 de herhangi bir usb girişi yok fakat dlna var mı bilmiyorum. Netgear da hem usb hem dlna var bundan eminim. Birde netgear 256 MB RAM ve 128 MB flash hafızası olan intel puma kullanan bir cihaz. Motorola 32mb hafızalı 128ddr3 ram e sahip bir cihaz işlemcisini bulamadım daha. Flash hafıza nın bizim için bir önemi yok ama ram bakımından motorola daha verimli bir cihaz. İşlemcisini de bulursam hangisi daha iyi performans verir onu da söyleyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mellkor -- 10 Mart 2015; 21:46:16 >




  • Mellkor kullanıcısına yanıt
    Evet söylediklerini düşününce sanada çok hakverdim şimdi.Bunlarıda gözönünde bulundurmak lazım mutlaka.
    Bu arada sende hangi model cihaz var ve ne kadar zamandır kullanıyorsun?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Eklediğim konuyuda okumanı tavsiye ederim 6782 senin istediğin işi görmeyebilir. Ben 5 aya yakın belki biraz daha fazladır sbg6580 kullanıyorum ve çok memnunum. Evde 10 a yakın cihaz aynı anda bağlanıyor, tabletler telefonlar, pc ve notebooklar daha bir kere takılmadı, donmadı, sorun çıkarmadı. Bu bir modem için çok önemli bir durum. Çoğu cihaz bu çoklu kullanımı kaldıracak donanıma sahip olmadığı için örneğin verilen klasik netmasterlar takılıyor donuyor sorun çıkartıyor. İnsanlarda düzgün bir hizmet alamıyor haliyle ya modeme yada uydunete saydırıyorlar. Halbuki modem değişse sorunlarının çoğu bitecek. Modem en çok; ping, çoklu kullanım, hız, kablosuz msafesi gibi konularda önemlidir.
    Çekim gücü inanılmaz güzel 3 kat aşağıya dükkana gidiyorum hala full çekiyor yada sokağın karşısına geçiyorum sinya zayıf olsa bile çalışır düzeyde telefonu kullnabiliyorum. Bunları 2.4ghz de yapıyor. Emin olmamakla birlikte 5ghz çıkardığın zaman bu performans biraz daha artıyor diye biliyorum ama yanlışım olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mellkor -- 10 Mart 2015; 21:26:47 >




  • Mellkor kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarını detaylı bir biçimde okudum.Aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkür ederim.Aslında senin cihazla 6782 arasında çok bir fark yok gibi.Sendeki cihazda uzaktan erişim özelliği var mı?
    Sende mi yurtdışından getirttin cihazı? Eğer öyleyse cihaz dışındaki kargo, gümrük vs.masraflarıne kadar tuttu?
    Teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Charmlander

    Yazdıklarını detaylı bir biçimde okudum.Aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkür ederim.Aslında senin cihazla 6782 arasında çok bir fark yok gibi.Sendeki cihazda uzaktan erişim özelliği var mı?
    Sende mi yurtdışından getirttin cihazı? Eğer öyleyse cihaz dışındaki kargo, gümrük vs.masraflarıne kadar tuttu?
    Teşekkürler.

    Aralarında fark performans olarak var ama ev kullanıcısı için yok diyebilirim. Uzaktan erişim konusunda net bilgim yok ama olması lazımdır diyorum. Net bilgi edinmek gerek o konuda. ddns var ama onu hatırlıyorum. Ben ebay den aldım herşey içinde hesaplanıyor orda fiyat. 70$ sanırım gümrük vergisi ve 25$ nakliye tutuyor 2-3 haftada geliyor. Üyeliğin varsa bak görürsün zaten ne kadara alıyorsun görebiliyorsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar bende evimde uydu net kullanıyorum açıkcası hiç memnun değilim sürekli kopmalar ve ıp çakışması alıyorum cihazım docsis 2 ama tp link accsess point ile birini salonda birini arka odamda kullanıyorum.
    internet hızımı yükseltmek istedim bulunduğum bölgede fiber altyapısı olmadığı için mecbur yine turksat uydunete kaldım aradım bunlar bana docsis 3 modem ile tüm sorunlarımın gideriliceğini internetimin de 25 mb hızında olacağını sölediler.
    Fakat yazılanları okuyunca benimde kafam karıştı ne yapacağımı anlamadım.
    Firma netmaster veriyo bende wireless üzerinden salonda bulunan tp linke bağlayıp wireless ağını genişletmek istiyorum ama yine kopmalar yaşıyacakmıyım diye düşünüyorum kablolu bir net nasıl kopar anlamıyorum
  • Mellkor kullanıcısına yanıt
    Anladım.Gümrükten kurtulmanın yolu yok yani ;)

    Türksat getirseydi keşke şu modemlerden.Netmaster'da forumdada gördüğüm kadarıyla sürekli problem sürekli problem.Problem çıkmayanlarda genelde facebook ve twitterda gezinenler heralde.Ancak ne kadar modemi içli dışlı kullanan birisini gördüysem problemleri var bu Netmaster'larla.Bende 2 yıldır ne zaman trafik geçirsem modem üzerinden böyle şişip kalıyo modem hiçbir tepki vermiyor.Networkta modem denen cihazdan haber yok kilitliyo kendini.

    Herneyse, bilgi ve tecrübelerin için tekrar teşekkürler.Ben yine daha öncede dediğim gibi Netgear C6300 alacağım gibi gözüküyor.
    Yinede son anda fikrimi değiştirebilirim uygun yollu bir cihaz denk gelirse.Hiçbirşey koymuyorda haybeye vereceğim gümrük+kargo 100 usd olayı beni çok üzüyor.

    Türksat bir el atsa bu konuya 2 günde düzelecek bu iş ama niye bu kadar geri planda tutuyorlar kendilerini anlamıyorum.Sonuçta rantabl çalışmayan bir cihaz onlarında servislerini etkiliyor.

    Teşekkürler.




  • dincburhan kullanıcısına yanıt
    Turksat olarak servis ve hizmetlerinden şimdiye kadar bariz kötü bir durumla karşılaşamadım.Ara sıra mutlaka aksaklıklar olabiliyor ona birşey diyemem.
    Ancak kullandıkları modem sıkıntılı.Ben ne kadar modemle olan derdimi anlatmaya çalışsam anlaşılamadı.En sonunda garanti süresi bitti.Taktık sepetimizi kolumuza herkes kendi yoluna oldu.

    Herneyse bulunduğun bölgede altyapıyla ilgili bir sıkıntı olup olmadığını bilemem ancak ben şimdiye kadar Türksat'ın kendisiyle ilgili bir sorun yaşamadım.Sorun sinyal eve ulaştıktan sonra onu eve dağıtması gereken cihazla iligli o kadar.

    Netmaster'ıda çok fazla yermek istemiyorum.Belkide bendeki cihaz sorunluydu.Gerçi forumda birçok kişiden aynı sorunları duydum.
    Sonuçta alacağın cihaz sıfır garantili cihaz.Sadece yapman gereken memnun olmadığın bir durum varsa cihazla ilgili, benim gibi bekleme, acaba bu böylemi, benmi yanlış biliyorum deme.Ara Türksatı ben cihazdan verim alamıyorum, ya bana geçici modem verip bunu servise gönderin baksınlar de, yada yenisini verin de.

    Ben bunu yapmadım.Pişmanım ;)




  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    zaten başka çare de yok bendeki sıkıntı da aynı işte net eve girdikten sonra modemden kaynaklı kopmalar oluyor pc de full çekiyo gözküyor ama intrnet erişim yok ve diğer cihazlarla 2 cep tel 2 de pc var sürekli ıp çakışması bu modemden kaynaklı değilmi?
  • dincburhan kullanıcısına yanıt
    Ana modemde DHCP sunucusu açıksa IP çakışması vermemesi gerekir.Başka bir sorundur bence o bağlanamama problemi.
    Belkide bağladığın diğer routerlar kafasına göre IP vermeye çalışıyordur.Networkun 192.168.0.x ise diğer routerlarında aynı havuzda olduğuna ve DHCP sunucuları açıksa aynı formatta IP verdiklerinden emin ol.

    Bana sorarsan aynı networkta tek DHCP sunucusu olması mantıklı.O sunucuyuda bence Kablo Modem'de aktif et.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.