Şimdi Ara

Kablonet, Avcılar ilçesinde FTTB'ye geçiş yapacak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, paylaşmak istedim. Bugün sokağımda gördüğüm ve sohbet ettiğim şebeke ekipleri; "Bahçelievler'de fiber optikler çekilmeye başlandı, izinler alınır alınmaz Avcılar'da da fiber optikler binalara çekilecek" dedi. Teknik bilgim yüzelsel, umarım bu değişiklik santral cihazlarınada yansır, yada bilmiyorum belkide cihaz yönünden de değişiklik yapmak zorundalardır.

    Ekiplerlerin büyük araçlarla sokağa intikal etmesinin sebebi benim İstanbul Müdürlüğüne kadar uzanan şikayetler silsilesi.
    Mesajlarım ana konuda mevcut: https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/136774369



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inan_ed -- 19 Ocak 2019; 18:47:9 >







  • Ellemelerine gerek yok avcılar da stabil zaten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cadavaros kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/136774369
  • Avcılara demek ayrı kendi sokağına demek ayrı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakır kabloyu neden fibere tercih ettiğinizi bie türlü anlamadım? Avcılar geneli sorunlu evet. Avrupa teknik sorumlusu ile arkadaş gibi olduk, bizzat o söyledi. Sokağımda ayrıca bir sorun vardı ve çözüldü. Onun dışında bir ay içinde defalarca bölgesel kesinti yaşıyoruz. FFTB demek ileriye dönük yatırım demek. Araya saçma dolaplar, amfiler girmiyor. Bağlantı her yere eşit dağılabilir. Teknik aksaklıkların yaşanma şansı bakır sisteme göre daha az.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin sokağında amfi bile yokmus tabiki sağlıklı olmaz hangi sokaktasin?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cadavaros kullanıcısına yanıt
    Sokağı özelden yazabilirim.
  • Benim oturduğum yerde (Ankara) 6 yıldır falan FTTC.
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Maalesef altyapılarının %80-90'ı FTTC. Ama değişim olacağı saha çalışanları tarafından konuşuluyor, kesin gibi bir şey ama 2-3 yıllık bir süreç. İstanbul Bahçelievler'de de pilot uygulama gibi bir şey olmuş sanırım, sıra bizim ilçeye geliyormuş. Saha çalışanlarına denk gelirseniz "FTTB'ye geçiş olacak mı, ne zaman olacak" diye sorun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inan_ed -- 21 Ocak 2019; 2:11:47 >
  • Avcılardaki şebeke avrupa yakası ortalamasının üstünde iyi bir şebekedir. Fttb dediğiniz yapının avcılar geneli için yapılması muhtemelen söz konusu olmaz. Kısmen belki.

    Bilginiz olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun hocam. Düzelmesine sevindim.
    FTTB derken, aynı koaksiyel kablo ile devam mı edecekler yoksa artık ethernet üzerinden vermeye mi başlayacaklar? Çünkü benim eskiden oturduğum 12 yıllık apartmanda da yeni taşındığım apartmanda da binadaki kutuya kadar turuncu fiber kablo çekili.
  • Dairelere nasıl dağıtılır bilmiyorum, daha doğrusu söylemediler. Ama binaya fiber gireceğinin teyidi aldım.
  • Binaya fiber geliyor diye çok sevinmeyin hocam. Binaya koyulan cihaz fazlasıyla kalitesiz. Normal bir FTTB sistemde cihaza ulaşım süreniz 2-3ms olurken, Türksat'ın koyduğu cihaza erişim süreniz 9ms'ten başlıyor.
  • Sokağımdaki bir binada TT fiber olduğunu öğrendim, hatta iki bina var aramızda. Millenicom'a altyapı sorgulattım fakat "altyapı yok" dediler. Eğer sanırım TT'ye başvurursam optikleri çekerler diye düşünüyorum. TT fiber altyapısından Millenicom kullanmak mantıklı mı? En azından fiber ve Superonline omurgası kullanıyormuş, şuanki Kablonet bağlantımdan iyi olacağını düşünüyorum :(

    Birde o bina yeni yapıldı.
  • Ben İstanbul bahçelievlerdeyim. Geçen gün işe giderken Türksat ekiplerinin turuncu renkte bir kabloyu yerin altından döşediklerini gördüm. Gördüğüm yer evime 90-100 metre mesafede olan bir yer. İşe yetişmem gerektiğinden durup ne olup bittiğini soramadım maalesef. Demek sebebi buymuş.
    Ek olarak oturduğum apartmanda Türksat kablo dışında tt fiber ve Superonline fiber de var. Tt fiber binanın girişindeyken Superonline kutusu binanın bodrum katında. Oturduğum yer de sıradan bir apartman dairesi. Sanırım bu konuda biraz şanslıyız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbul Beyefendisi -- 23 Ocak 2019; 10:53:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul Beyefendisi kullanıcısına yanıt
    Oldukça şanslısınız. Üç, birbirinden kaliteli altyapınız oldu :) Umarım Turksat fiber optikleri ve cihazları adam akıllı düzenler, yerleştirir. Sonuçta yeni ve uzun vadeli bir yatırımdır diye düşündüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inan_ed -- 23 Ocak 2019; 15:44:34 >
  • Hocam il müdürlüğüne gitmeniz gerek. Orada yardımcı oluyorlar. Ben oradaki müşteri temsilcileri ile vs. uğraşmadım direk üst kata çıkıp gpon altyapı yapımından sorumlu mühendis ile görüştüm. Sağ olsun baya yardımcı oldu. Geçen yıl bizim binaya bütçe çıktığını ama yapılamadığını falan da söyledi. Belediye Mart ayı gibi kazı yasağını kaldırıyormuş. Yasak kalktığında ilk yapılacak binalardan birisi bizimki, bütçesi geçen yıl çıktığı için. Mart ayı bitmeden gpon’un verileceğini kullanabileceğimizi de ekledi. 2019 Bütçesi daha çıkmamışken gidip görüşmenizde fayda var. Adamlar küfür yemekten o kadar sıkılmışlar ki tatlı dille konuşunca en son 5-6 kişi toplandık muhabbet etmeye başladık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahcelievlerin hiçbir yerinde hiçbir çalışma yok, hiçbir yerdede kablo çekme gibi birşeye rastlamadim.

    Belki ankara bahcelievlerden bahsediyordur
    Not: eğer bahcelievlerde bir ekip görürsem sopayla kovalarim,ellemesinler boşver olanida bozucaklar,iyi böyle
    Kablonet, Avcılar ilçesinde FTTB'ye geçiş yapacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abyss_ati -- 23 Ocak 2019; 13:35:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu FTTB ve FFTC farkını nasıl anlıyoruz? Bizi binaya bağladılar ama kabloları görme imkanım olmadı. Kanalizasyondan direk binanın boşluğuna giriyor, ordan da çatıdaki kutuya, o yüzden açıkta hiç kablo yok. Hangisi oluyor şimdi anlayan var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: memothegreat

    Bu FTTB ve FFTC farkını nasıl anlıyoruz? Bizi binaya bağladılar ama kabloları görme imkanım olmadı. Kanalizasyondan direk binanın boşluğuna giriyor, ordan da çatıdaki kutuya, o yüzden açıkta hiç kablo yok. Hangisi oluyor şimdi anlayan var mı?
    Ekiplere sorun yolda gördüğünüz. Olmadı arayabilirsiniz. Yada kablonun geçtiği yeri tespit etme şansınız olursa inceleyin derim, bize gelen kalın bakır kablo havadan bitişik binadan geliyor ve apartman kapısının üstünden geçiyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.