Şimdi Ara

Kablo İnterneti Paylaştırmak(DÖKÜMAN) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
3
Favori
61.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • peki nasıl hallettin bilgisayarları bağlmayı veya bağladınmı diye sorıyım
  • denedim de başarılı olamadım diyenler varsa nerede başaramadılar bunu anlatsınlar.
  • ağ kartında network adresi ayarlama yeri 2. bilgisayarımda var ama 1.bilgisayarımda yok
    kartın yeni mi olması lazım ya da resimdeki gibi onboard
  • büyük ihtimaller driverinin kurulu olması lazım.
    peki tavsiye vereyim
    2. bilgisayarınıza ethernet ile bağlayın 1. bilgisayara usb ile bağlayın 1. bilgisayarda usb bağlı olunca bağlı olan yerde usb driveri de olacağından modeme bağlı olan usb bağlantısında mac kontrolu olacaktır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

     Kablo İnterneti Paylaştırmak(DÖKÜMAN)



    bende burada network gibi bişey çıkmadı Sadece bilmemne flag diye bişi var. Modem motorola SB5101
  • usb den bağlayınca mı çıkmadı?
  • evet
  • vala o zaman bekle sana sonra döncem ben registry de bi yerlere giricektin ya da google de mac adresi değiştiren program diye arat bul.
  • “HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}” registry adresinde tüm adapter’ ler vardır, buradan ilgili olanı seçebilir ve “Network Address” kısmını istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

    bunu yaparak da değiştirebilirsiniz.
  • alın bi ip sharer kullanın valla aldım çok rahat ettim evde 3 makine var hepsi nete baglı fiyatı 40-45 ytl civarı
  • ben zaten bu türü tavsiye etmiyorum sadece ip sharer için para biriktirme süresince ya da kablolu yeni bağlandı ip sharer ya da router yok bunun için haftasonunu bekleyenler için yaptım. Yani acil durumda uygulanmalı ömür boyu kullanılcak bişey değil
  • ben sadece meraktan deneyecegim .p Kablosuz bir router alıp hayatıma daha mutlu devam etmeyi planlıyorum Tabii bahara kadar beklemesi gerekecek Yazın yokum .p
  • ip sharer 40 -45 ytl mi ?? e iyimiş ama wireless dır umarım diilse en optimum cözum bir router almakta hem para biriktirmek yerine ayda 2-3 ytl taksitle almak daha mantıklı bir cozum gibi geldi bana.. ha ben ne yaptım gittim teknosadan aldım cunku 30 ytl lik iade cekim vardı ama olmasaydı gider hepsiburada.com dan hatta ve hatta amazon.com ve ebay.com dan alırdım cunku bakmıştım shipping i ile birlikte 25 dolar (35 ytl olsun senin icin) a super wireless router lar vardı.. bu arada kablo net te musteri temsilcilerinin dışında bu işi yapmaya gelen teknik servis ile de konuşunca hani vahiy gelmiş gibi hemen router al dediler ben mırın kırın bile edemedim :) ..bu arada bu router olayına gectikten sonra emule de duşuk id alıyorum router u ortadan kaldırınca yuksek id alıyoroum ona gore ve netmaster kablo modemde port falanda acılmıyor bilmiyorum ne halt edecegimi.


    bu arada olur hani ne aldın be kardesim derseniz işte bu kapı işte bu da sapı (yine yeni yeniden)

    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=2696&productid=bd93267




  • Arkadaş zahmet edip uğraşmış teşekkür ederm.Ben bu kadar zahmete girersen kriz geçiririm çok teferruatlı bi şey, sonunda modemide ,bilgisayarıda pencereden atar rahatlarım ya da hup mu diyolar onda alırım.hup la ip share aynı şeymi.Bir arkadaş beleş verecek.Ayrıca kablonet ip değiştirme mümkünmü,sabit ip olduğunu duymuştum.Mümkünse bunu da anlatın.Ama çok zahmetliyse bırakın kalsın.Şimdiden teşekkürler arkadaşlar
  • şimdi dostum benim 2 pc var evde normal ile laptop ben cross kabloyla dağıttım interneti ama ana pc kapalıyken laptopa internet gelmiyor haliyle senin dediklerini yapsam gelirmi ? gerçi üstte bi çok kişi yapamadım demiş ama normalde olmasımı lazım anlattıgındaki gibi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hami10

    şimdi dostum benim 2 pc var evde normal ile laptop ben cross kabloyla dağıttım interneti ama ana pc kapalıyken laptopa internet gelmiyor haliyle senin dediklerini yapsam gelirmi ? gerçi üstte bi çok kişi yapamadım demiş ama normalde olmasımı lazım anlattıgındaki gibi.
    aynısını bende soruyorum okumadım uzun uzun anlatılanları da...
  • @hami10 yaparsın kardeş üstte anlattığım olay zaten tam senin durum için. Tek problem ethernet ile bağlayacağın bilgisayarda network address in değişme özelliğinin olup olmaması. Yani onu kontrol etmen gerekiyor.
  • nasıl edicem?

    bide usb den falan bağlantı yok bende sorun olurmu direk ana pc de 2 tane ethernet var birisine laptopa giden kablo bağlı işte birisinede benim kablomodemden gelen kablo..
  • teşekkürler vallahi güzel çalışma
  • Valla konuya dışarıdan müdahale gibi olacak ama bana sorarsanız USB'den bağlamak yerine bir tane hub/switch alın iki bilgisayarda 2 farklı ip ile girsin. Kısaca anlatayım. ipconfig /release yapın command prompt'dan ya da daha kolayı 4440126'yı arayın, hubı bağlayın modeme bu arada, sonra 1 pc'yi takın huba ip alsın 444 0 126'daki arkadaş da ip alıp almadığınıza bakar, sonra kapamak ister bırakmayın öbür pc'yi de bağlayalım sorunsuz ben yapamam deyin ki bir sorun olursa müdahale edilsin. Zaten bağladığınızda da sorun olmaz. Bu arada 444 0 126'dan internet arızaya bağlandığınız gibi internete çıkamadığınızı ve modeme reset atmalarını söyleyin. Tabi anlattığımı hiç aramadan da yapabilirsiniz. Giremezseniz o zaman 444 0 126 yolunu izlersiniz.

    Anlattığım denendi, kesinlikle çalışıyor hatta biraz fantezi kısmını denedim. İplerin biri routerda o ipyi 2 farklı pc paylaşıyor biri de şu an kullandığım makine de kendime has ip ile giriyorum. Düzeneğim 1 modem, 1 switch, 1 kablosuz router.
    Aktif kullandığım bağlantıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 6 Ekim 2007; 1:10:49 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.