Şimdi Ara

Kablo İnterneti Paylaştırmak(DÖKÜMAN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
3
Favori
61.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar baktım türksat kablo internet aboneleri artıyor bende bişey yazayım dedim şu aralar yeni kablo internet aboneleri çok ve kafaları çok karışık öncelikle aldığınız modemde router özelliği falan yok kablo modeminiz aslında sinyali dataya çeviren şeydir.ADSL den çok farklı bir sistem ile çalışır.Bilmem ama uzun ethernet kablosu ile ağ kurunca her 300 metrede bir yeni switch tavsiye edilir işte bu da öyle.0 metrede 32 lik switch olsun 32 switch in 10 u dolu olsun 300 metre sonra bir switch daha onda da 32 lik olsun bunda 14 kişi sistemde 24 kişi oldu.Şimdi bunlar aralarında çok hızlı bir şekilde veri transferi yapabilir ve birbirleri arasındaki pingleri aşırı derecede düşük olabilr hatta birbirlerini landaymış gibi bile görebilirler.Kablo internet te aynı bu şekildedir.Yani size verilen şey aslında ucu açık olan bir ethernet kablosu.Fazla uzatmadan konuya girelim.
    Kablo internet bildiğiniz üzere Türkiye'de 1 modeme yanlızca 1 mac adresi veriyor.Modeminiz usb+eth çıkışlı da olsa sonuçta modeminizin router gibi özellikleri olmadığı için bağlantıyı direk verir bu yüzden modemi aldığınız zaman ilk usb den mi yoksa ethernetten mi bağladığınız çok önemli usb den bağlarsanız mac adresi usb ye ethernetten bağlanırsanız mac eth e göre ayarlanır.Biz ise burda modeme yakın olan bilgisayara modemi usb ile bağla ordan da ethernet ile öbür bilgisayar(lar)a dağıt demeyeceğim.Ben burda modemin usb çıkışına da bir bilgisayarı öbür bilgisayarınızı da ethernet çıkışına bağlayın ve iki bilgisayardan ikisi de açık olsun ya da biri açık olsun internete çıkış yapmanızı sağlayacak yöntemi sunacağım.

    Peki bu kadar yazdım çizdim nereye kadar geldim?
    1. bölüm burda bitsin arkadaşlar çünkü yazmaktan çok yoruldum 2. bölüm 2-3 dakika sonra yazılmaya başlancak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 20 Mayıs 2008; 23:32:25 >







  • 2. bölüme geliyorum işleyiş bölümü nasıl yapılcağını anlatacağım tabi ön bilgi gerek.
    Şimdi kablo modemlerin arkasında kablo modemin birde usb nin mac adresi yazar. Usb nin yazma sebebi usb dediğimiz şeyin genel bir bağlantı türü olmasından bu yüzden her usb aygıtının mac adresi olmaz mac adresi iletişim yapılan şeylere koyulur.Türksatı ise kablo modeminizin mac adresi ilgilendirir zaten orda kayıtlı olanda mac adresinizin hangi mac adrese bağlı olduğudur.Peki biz napalım diyecekseniz çok basit. Öncelikle kablo modeminizdeki internete bağlanmayı sağlayan kabloyu yani televizyon kablosu gibi olan yuvarlak çevirmeli şeyi çıkaralım.Modemde ışıklar yanıp sönücek.Şimdi usb ye bağlancak olan bilgisayara usb için gerekli driverleri kuralım ve modem ile bağlantısının tam olup olmadığına bakalım anlamak içinhttp://192.168.100.1 adresine giriyor mu ona bakalım giriyorsa tamamdır.
     Kablo İnterneti Paylaştırmak(DÖKÜMAN)

    Şimdi sağ alt köşede bağlantı için simge olacaktır.
     Kablo İnterneti Paylaştırmak(DÖKÜMAN)

    Eğer yoksa ağ bağlantılarıma girin ordan ağ bağlantılarını görüntüle deyin orada hangi ağ kartlarının olduğu yazacaktır.Modeminizin adıyla beraber olan ağ kartı sizin usb den bağlandığınız modemin adıdır ona sağ tıklayıp özellikler deyin(türkçe anlatıcam kusura bakmayın) orada bağlandığında bildirim alanında... şeklinde yazan şey var onun solunda tık olması gerek yoksa tıklayın varsa sağ alta birdaha bakın eğer hem tıklı ise hemde sağ altta yoksa checkini kaldırın tamam deyin tekrar özelliklere girin tekrar check atıp tamam deyin başta dediğim gibi yoksa check leyip tamam deyin sağ altta simgesi görünecektir.
    Ona çift tıklayalım ordan destek simgesine tıklayıp ayrıntılar diyelim fiziksel adres kısmında heralde modeminizin usb mac adresi kısmında yazanla aynı mı kontrol edelim eğer aynıysa devam edin aynı değilse bu işlem sizin için pek sağlıklı olmayabilir.
     Kablo İnterneti Paylaştırmak(DÖKÜMAN)

    Diyelim ki mac adresiniz 00:11:22:3A:4F:7B olsun size tavsiyem 00:11:22:3A:4F:7 kısmını bir yere yazmanız evet son hanesini bir yere yazmayın yada b olduğunu yazın. şimdi bilgileri kapatalım.
    Genele tıklayalım özellikler diyelim.
     Kablo İnterneti Paylaştırmak(DÖKÜMAN)

    Bağlanırken kullan denildiği yerde "Yapılandır..." buttonuna basalım.
     Kablo İnterneti Paylaştırmak(DÖKÜMAN)

    Gelişmiş sekmesine tıklayıp network adress yazan yere tıklayalım yok seçili olacaktır siz bunu değer kısmındaki yuvarlağı doldurcak şekilde değiştirin.O kısma benim tavsiyem olan örnek adres(dikkat adres örnektir burda anlatılan şey son haneyi değiştirmektir) 00:11:22:3A:4F:7B idi bunun iki nokta üst üste ":" lerini kaldırıp yani 0011223A4F7B şeklinde yazalım şimdi adres kısmında 0011223A4F7B yazıyor biz son hane olan B yi silelim 0011223A4F7 olacak burda B dışında herhangi bir rakam koyabilirsiniz ya da A-F arasında bir karakter ben burda C yi seçiyorum siz ister 7 seçersiniz ister 6 seçersiniz ister 9 seçersiniz ister A seçersiniz o size kalmış son karakteri değiştirin yani 0011223A4F7C şeklinde olacaktır tamam deyip
    çıkalım.
     Kablo İnterneti Paylaştırmak(DÖKÜMAN)

    şimdi tekrar o simgeye tıklayalım destek sekmesine tıklayıp ayrıntılar diyelim fiziksel adres kısmında eskiden 00:11:22:3A:4F:7B yazarken şimdi 00:11:22:3A:4F:7C yazmalıdır.Eğer bu şekilde olduysa devam edebilirsiniz.
    Şimdi kablo modemden çıkarmış olduğunuz döndürmeli fişi tekrar takın ve modemi kapatıp açın. Modem online olduğu zaman 4440126 yı arayın.Ardı ardına 4-5 defa 2 ye basın sizi müşteri temsilcisine bağlıyorum diyecek müşteri temsilcisine bağlanınca modemin mac adresini resetlemek istediğinizi söyleyin başka bilgisayara modemi bağladığınızı da ek olarak belirtin yetkili kişi sizden hizmet no yu isteyecek veriniz ve de müşteri temsilcisinin resetlemesini bekleyin resetleyince müşteri temsilcisi size bilgisayarın ip adresi aldığını söyleyecek söylemesi işin tamamlandığını belirtir
    Not: BU DEDİĞİM İŞLEMLERİ YAPARKEN KESİNLİKLE MODEMDE ETHERNET KISMINA BAĞLI HİÇBİRŞEY BULUNMASIN.
    usb ile bağladığınız bilgisayar artık internete girmeye hazır olacaktır eğer giriyorsa işiniz tamam sayılır girmiyorsa baştan tekrar kontrol edin hatanız var mı diye.
     Kablo İnterneti Paylaştırmak(DÖKÜMAN)

    2. bölümün sonu.
    3. bölüme 2-3 dakika sonra devam edicem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 22 Mart 2007; 18:44:48 >




  • 3. bölüme gelelim.
    Şimdi modemden öncelikle elektrik kablosunu çıkaralım ardından usb ve internet kablosunu çıkaralım.Şimdi sadece ethernet kablosunu öbür bilgisayara bağlayın(dikkat usb ye bağladığnız değil öbür bilgisayar) öbür ucunu da modeme daha sonra elektrik kablosunu takın.
    Modemde sadece 2 kablo takılı olmalı biri elektrik diğeri ethernet.
    Şimdi ethernetli bilgisayar başına geçelim.Burdaki işimiz basit öncelikle bağlantının tam olup olmadığını anlamak içinhttp://192.168.100.1 adresine giriyor mu ona bakalım giriyorsa tamamdır.
     Kablo İnterneti Paylaştırmak(DÖKÜMAN)

    Şimdi tekrar sağ alta bakın o simgeden var mı yok mu eğer varsa tamamdır yoksa 2. adımdaki gibi o simgeyi çıkarmak için uyguladığınız adımları yapın.şimdi simgeye çift tıklayın bu sefer direk özellikler deyip yapılandıra tıklayın daha sonra gelişmiş simgesinden yine network adress kısmına tıklayıp değer kısmına tıklayın buraya yazacağınız adres üstte vermiş olduğum örnekteki gibi 0011223A4F7C şeklinde olacaktır yani önceki bilgisayarda değiştirdiğiniz mac adresinin değişmiş halini buraya yazıp tamam deyin.Daha sonra destek sekmesine tıklayıp ayrınılar diyelim fiziksel adreste 00:11:22:3A:4F:7C yazıyorsa iş bitmiştir.Kapat diyerek kapatın şimdi modemin yanına gidin elektrik fişini çıkarıp internet fişi olan döndürmeli şeyi takın daha sonra elektrik fişini takıp modemin online olmasını bekleyin
    Not:ŞİMDİLİK KESİNLİKLE USBYİ TAKMAYIN.
    online olduktan sonra ethernet kartının bağlı olduğu bilgisayardan yine simgeye tıklayıp destekten ayrıntılar... a tıklayın orda mac adresine ve ip adresi almış mı ona bakın eğer ip almışsa resimdeki gibi işlem tamamdır.
     Kablo İnterneti Paylaştırmak(DÖKÜMAN)

    İnternete girmeyi deneyin giriyorsa işiniz tamamen bitmiş sayılır.Şimdi birdaha modemin yanına gidin elektrik fişini çıkarın daha sonra usb yi takın tekrar elektrik fişini takın yani şu anda 4 tane fişin de takılı olması gerek.Modem online olduğu zaman 2 bilgisayardan da internete girmeyi deneyin giriyorsa zaten sizinde gördüğünüz gibi iş tamamdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 22 Mart 2007; 18:50:27 >




  • arkadaş saolsun sabahın bu saainde ihtiacı olanlar için paylaşmış.

    emeğine sağlık, umarın biçok kişinin işini görür derdine çare olur.
  • eline koluna sağlık. birgün bizim buralara getirmeye karar verirlerse bu yazı işime yarar. modemim var ama hat yok malesef
  • gerçekten yaklaşık 1 saatimi alan bu çalışma resimlendirilmiş değil ha adminlerden üst konu yaparız diye bişeyler denilirse video lu resimli şeyler yaparım da şimdi çok uğraşmadım çünkü çok yazı yazdım.
  • hmm çok teşekkürler. yarın bunu deniycem. tam aradığım gibi birşey. fakat bu mac adresi resetlemek noluyor tam olarak? türksatı aradğımızda adamlar napıcak?
  • arkadaşım sağol gerçekten çok güzel anlatmışsın pekçok kişinin işine yarıcaktır umarım ama şunu sormak istiyorum.4440126'yı arasak internete usb ile çıkmak istiyorum diğerini de ethernetle bağlıcam usb'yi açıp diğer bilgisayar için de ethernet ayarlarını ip...vs. ayarları söyler misiniz desek de o şekilde yapsak bi fark olur mu ya da bu anlattığının nasıl bir avantajı var ben kaçırmışımdır gözümden belki de okurken ama...
    teşekkürler
  • ilk sorunun cevabi karsidaki adam bilgisayarindan ayar yapiyor

    obur kisinin cevabi ise
    siz adama oyle deyince adam size bu mumkun degil der.
  • denediniz ve oldu mu yoksa olmadı mı?
  • denedm ama yapamadm. bi kere bilg in gördüü mac le modemin arkasında yazan farklı :S ayrıca modemle 192.168.100.1 e de bağlanamadm. yapılandır dan sonra gelişmiş sekmesi de yok.
  • Enteresan bir sistem. Bunu uygulayıp da başaran var mı aramızda? Ben de deneyeceğim, evde biri laptop olmak üzere iki bilgisayar var. Bir kablonet bağlantım var, masaüstü bilgisayarında kullanıyordum ve eternet ile bağlıydı. Bu akşam "hub" kullanarak interneti iki bilgisayara paylaştırmak istedim ama beceremedim. Bunun nasıl olacağını bilen var mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nacde

    denedm ama yapamadm. bi kere bilg in gördüü mac le modemin arkasında yazan farklı :S ayrıca modemle 192.168.100.1 e de bağlanamadm. yapılandır dan sonra gelişmiş sekmesi de yok.

    zaten farklı diyorum bende ayrıca usb den bakınca usb mac ile modemin mac adresi farklı zaten sanırım bidaha kontrol et.
  • bi uplama gereği duydum hala sorular alıyorum.
  • arkadaşlar resim koydum daha kolay yapın yapamayanlar birdaha baksın diye.
  • çok teşekkürler deneyeceğim kardeş...tam aradğım şey umarım başarabilirim...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Maedhros Cutleth

    Enteresan bir sistem. Bunu uygulayıp da başaran var mı aramızda? Ben de deneyeceğim, evde biri laptop olmak üzere iki bilgisayar var. Bir kablonet bağlantım var, masaüstü bilgisayarında kullanıyordum ve eternet ile bağlıydı. Bu akşam "hub" kullanarak interneti iki bilgisayara paylaştırmak istedim ama beceremedim. Bunun nasıl olacağını bilen var mı?

    evet usb yerine ethernet i yapın yani
    cihazlar ethernet te olsa aynı mac adresini verin ve kablo modeme bağlayın. Yani
    kablo modem-hub-2 bilgisayar
    şeklinde bağlayın siz. Bunun mac adreslerini aynı yapın. İşlem tamam.
  • eline sağlık bende bu gun baglatıyorum kablointerneti motorolasb 5101i modem aldım ilk fırsatta deniycem
  • arkadaşlar deneyip başarabilen varmı para verip ipshare almayalım aynı işi görüyorsa
  • quote:

    Orjinalden alıntı: exdp

    arkadaşlar deneyip başarabilen varmı para verip ipshare almayalım aynı işi görüyorsa

    ben denedm işe yaramadı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.