Şimdi Ara

K 100 D süper alınırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, pentax k-x alacak durumum olmadıgından farklı arayışlara girdim bu yüzden size danışayım dedim pentax k100d süper modelinin 2. elini buldum internette 800 tl istiyor sahibi pazarlık yapmadım gerçi ben 650 den fazla verecegımı sanmıyorum neyse benim sorum bu makine nasıldır yani yeni başlayan biri için iyimidir, bana iso performansı düşük geldi,ayrıca biraz eski bir model şimdi ben içimdeki bu fotografçılık hırsıyla k-x i bekleyemeden k100d super alsam sonradan pişman olurmuyum, gece çekimlerine daha çok yogunlasıcam, kullanan arkadaşlar tavsiyelerini esigemezse sevinirim teşekkürler,



  • giriş için fiyatına göre harika işler çıkaran bir makine. iso performansı cmos sensörlü canon lar kadar iyi olmayabilir ama çoğu kullanıcıya yeterli gelecektir bence...
  • gayet alınır, kendim kullanıyorum, ornek fotograflar için pentax bölümüne bak. benim yüklediklerimin hepsi k100d super ile.

    detay alman k10d'ye göre daha az olur (mp farkından dolayı)

    ama onun dısında örneğin 50mm ile harikalar çıkarırsın. ayrıca benim gibi de manuel lens tutkunuysan hem cebini memnun edersin hem de kendini ;)
    merak ettiğin her seyi sorabilirsin


    artıları saymakla bitmez,
    eksileri duydugum kadarıyla üst modellerin ele oturusu ve body malzemesi daha iyi diyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erencaner -- 19 Nisan 2010; 22:57:22 >
  • 800 liranın biraz üzerine K10D satılıyor.
    O kadar verme hocam o gövdeye. Eğer o paraya çıkabiliyorsan da sık biraz K10D al
    Ama k100Ds seni memnun eder, merak etme

    ekleme; CCD sensör olduğu için uzun pozlama yapmak CMOS'lar kadar mümkün değil
    Isındığı için hem hot pixel sorunu oluyor hem de sensöre zarar verir miyim korkusu oluyor içinde insanın.
    Uzun pozlamalar için CMOS sensör daha rahat olmanızı sağlayacaktır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 19 Nisan 2010; 23:19:13 >
  • kesinlikle giriş seviyesi makine olarak mukemmel bir makine. pantax k-x incelediyseniz zaten is, toz temizleme, af motorunu govdede olduğunu biliyorsunuzdur.
    iso performanı konusunda cmos ten geridir ama renk ve keskinlik olarak ccd daha iyidir. ccd ler daha iyi renk ve keskinlik sunarken cmos daha iyi iso vermekteler.
    yani her iki tarz sensorunde kendine göre iyi yönleri bulunmakta.
  • ekleme: 800 yazdıgına dikkat etmemişimi o kadar verme tabii ki, ben 2 ay once garantili faturalı k100d super+kit lens 650'ye aldım.
  • ayrıca iso performansının k10d'den iyi oldugunu söylüyorlardı, mpx olarak daha düşük oldugu için sensördeki piksel yogunlugu daha az.
  • + bir bilgide benden olsun :)

    K100D iso performansı olarak K10D'den daha başarılı...800TL K100D için bence aşırı yani 800TL tiko para koyacağıma beklerim biraz daha çok daha üst düzey olan KX'i alırım kafam rahat olur :)

    Kx ile K100D arasında dağlar kadar fark var onuda bil :)

    En bariz gözüme çarpanlar...

    Kx İso konusunda zaten mükemmel ötesi...

    Kx'in beyaz dengesi ile K100D nin beyaz dengesi arasında uçurum var. K100D ile o beyaz dengesini yakalamak/yaklaşmak için muhakkak manuel olarak kendiniz ayarlamanız gerekir. Aslında bu olay bana keyifli geliyor fakat bazı "işte o an" dediğinizde sizi kızdırabiliyor... Yada RAW çeker bilgisayarda beyaz dengesini düzeltirsin o ayrı... Kısacası K100D ile beyaz dengesinde uğraşırsın Kx ile yeni kompozisyonlar deniyor olursun :D :D

    Kx AF hızı ve kararlılığı K100D'den daha başarılı...Ama Kx'te netlediğini gösteren küçük kırmızı nokta yok...İlk başlarda garipseyebilirsin bu durumu aşağılayabilir sonrasında çok çabuk alışabilirsiniz :)

    K100D kötü değil çok eğlenceli renkleri harkulade CCD sensöründen dolayı...

    Manuel lenslerle alacağın keyif her iki makine ile tartışılmaz...Ama hepte manuel lens olmuyor bazen üşeniyor AF lenste isteyebiliyorsunuz :)

    DR konusunda KX daha başarılı... K100D zayıf kalabilir bu konuda... Gerçi tam emin değilim... Ama KX daha iyidir diye düşünüyorum...

    Deklanşör mekanizması K100D'nin daha güçlü veya aynı... Kx'in nasıl olduğunu bilmiyorum bu konuda ama K100D yıllarca problem çıkartmaz.

    K100D alınca mutlu olacaksın süper keyif alacaksın fakat Kx'i eline kazayla alır inceler birazda foto çekersen kafana sert cisimlerle vurabilirsin :)
    Bekleme biraz daha üstüne koyma şansın varsa KX derim. Eğer limitim bu diyorsan verdiğin paranın fazlasını K100D sana verecektir.Tabi ki alışman gerek.

    ...Sonuçta aralarında yıl farkı ve teknoloji var....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erencaner

    gayet alınır, kendim kullanıyorum, ornek fotograflar için pentax bölümüne bak. benim yüklediklerimin hepsi k100d super ile.

    detay alman k10d'ye göre daha az olur (mp farkından dolayı)

    ama onun dısında örneğin 50mm ile harikalar çıkarırsın. ayrıca benim gibi de manuel lens tutkunuysan hem cebini memnun edersin hem de kendini ;)
    merak ettiğin her seyi sorabilirsin


    artıları saymakla bitmez,
    eksileri duydugum kadarıyla üst modellerin ele oturusu ve body malzemesi daha iyi diyorlar.


    Eyvallah hocam cevapların için diğer arkadaşlarda saolsunlar. Öğrenci halimizle iki yakayı bir araya getirip k-x alamadık ne yapalım ondan evvelide s200 exr gözume kestırmıstım göruntu kalıtesı pek yetersiz geldi bana yani dslr lere göre..Şimdi bu k100d ye 650 tl den yukarsı verilmezmi demek lazım? Birde yine ikinci el nikon d60 larda bana yakın geliyor biraz. Onunla k100d arasından hangisini seçmek isabetli olur?

    Bu arada bende manuel lens taraftarıyım dostum babadan kalan zenitten bulaştı




  • manuel lens düşünüyorsan zaten kafadan pentax derim,pentax için üretilmiş tüm manuel lensleri dijital pentaxlarda kullanabiliyorsun.
    650'den yukarı vermemeye çalış, bu arada alacagın mutlaka super modeli olsun.
    pentax'ta alacağın 70-80 liralık 50mm lens ile harika bokehler, portreler yakalayacaksın.

    aslında k10d de alabilirsin, yukarıda yorum yazan jimi 700liradan satıyordu samsung gx10 (k10d aynısı) ve birkaç lensi, çok çok uygundu. pentaxturkey.ne te takıl mutlaka bulursun,

    k100d supere de ben olsam 700den fazla vermem, hatta 650, ama bu demek degil daha fazla etmez, eder ama piyasası böyle. canonda bu fiyatlarda 350d bulabilirsin, ki onu da kullanan biri olarak arada dağlar taşlar var derim.
    kit lens kalitesiyle, ekran büyüklüğüyle, vs

    nikonda bu fiyatlarda d40x'Ler var ama onda da body'de AF motoru yok, yani olur da af lens kullanırsan aldığın lenslerin kendisinde AF özelliği olmak durumunda, o da ekstra para.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.