Şimdi Ara

Johnson 15hp. çok yakıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Konuya ilgi gösteren olurmu bilmiyorum ama kıçtan takma 2 zamanlı 15 hp. Johnson motorum toplam mesafe düşünülürse 8 silindir arabadan çok yakıyor.
    Azaltılabilir mi? Bu konuda fikir verebilecek olan var mı?
    Malum havalar ısınıyor, suya inme zamanı geliyor



  • Hocam tekneler zaten arabalardan daha fazla yakar benim bildiğim. Çünkü aerodinamikleri arabalar kadar iyi değildir ve yüzeyle temas eden alanları çok daha fazla olduğundan(arabada sadece tekerleklerin uç kısımları var) sürtünme katsayısı daha fazla olduğundan verimleri arabalara göre daha düşüktür. Aslında 15 beygirin o kadar da fazla yakmaması gerekiyor, bujilerini değiştirmeni önereceğim.
  • yagla benzın karsımını cok ıyı ayarlamalısın o zaman yakıt sarfıyatın daha ıyı olacaktır goz kararı degıl mutlaka bır olcekle yap .
    Alt kısımda Pervane yagı vardır onu mutlaka sezon basında degıstır.
    Motoru tuzlu suya sokamadan once mutlaka temız suyla yarım saat kadar calıstır aslında bu uygulmayı motoru gecen sezon denızden cıkarırken yapsan cok daha ıyı olurdu.
    Bı de gazı kokleme hep bı alt kademede kullan ve son olarak motorun rodajının tam olarak yapıldıgına emın ol yada en az ıkı depo motoru zorla mesela new board yap o zaman hem performans artar hem de yakıt tuketımın azalır..
  • cevaplar için teşekkür ederim.
    rodaj tamam ve tatlı suda çalıştırmayı zaten her sezon sonu yapıyorum, ama yağ oranı önemli olabilir. Bazı yerlerde yağ oranı 1 / 100, bazılarında 1 / 50 ve bazılarında da 1 / 25 olarak veriliyor, acaba en ideali hangisi?
  • yag oranı 1e 40 1e 50 arası filan yap benim de 25 beygirim war bire 40 bire 50 filan yapıorum fazla yag koymanın bi zararı yok gerçi o mawi duman şeklinde dışarı atar zaten baktın makinadan mawi duman gelio su atma yerinin ordan anla ki fazla koydun yagını ama normaldir tekneler çok yakar benzin teknenin boyu ne belki bi uyumsuzluk wardır makinayı zorlama
  • Bende honda b100 10hp 4 zamanlı 85model motor var. Geçen gün 5lt benzin aldım ve depodan işaret koydum 230kg tekne ağırlığı + 3 kişi 15km yolda orta ve tam gaz karışık hız ile dalgasız denizde 2.5-3lt benzin yakıyor. 3 kişi tekne hızı 11km. Ben çok araştırmıştım yakıt tüketimi konusunu ama kimse doğru düzgün bilgi yazmamış.Belki birinin işine yarar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.