Şimdi Ara

Jhaer_ys - SAY 18 - Tavsiyelerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
253
Favori
54.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
111 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, bu konuyu mezuna kalmaya çekinen ve istemediği üniversitelere gitmek zorunda kalanlara umut olmak için açıyorum. Birinize bile yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.

    Öncelikle 2019 ve 2020 sonuçlarını ekleyeceğim. Ardından 12.sınıfta ve mezun senemde yaşadıklarımı anlatıp iyi ki yaptım dediğim şeyleri paylaşacağım. Sonrasında da kaynak önerilerimi yazar ve sorularınızı alırım.

    2019 MSÜ Sonucum
    Jhaer_ys - SAY 18 - Tavsiyelerim

    2019 YKS Sonucum
    Jhaer_ys - SAY 18 - Tavsiyelerim

    2020 MSÜ Sonucum
    Jhaer_ys - SAY 18 - Tavsiyelerim

    2020 YKS Sonucum
    Jhaer_ys - SAY 18 - Tavsiyelerim


    Yaz Çalışmalarım
    TYT fen ve mat çalışarak başladım ama keşke Türkçe ve mat çalışsaydım diyorum şu an. Çünkü TYT fen gidiyor kafadan. Bir süre sonra AYT mat ve fen konularına başladım. Limit türev integrali ve 12.sınıf fen derslerinin birinci dönem konularını yazın bitirdim. TYT denemelerim 85-90 civarı geliyordu. AYT çalıştığım için TYT uzun bir süre değişmedi. İlk AYT denemem 65 civarı bir şeydi. Konuları çalıştıktan sonra girmemin etkisi büyük. Yaz bitmeden 11.sınıf fen konularının bir kısmını da tekrar etmiştim. Katkısı büyük oldu.

    Birinci Dönem
    AYT çalışmalarına tam gaz devam ettiğim dönem. TYT netlerimin artışı çok az ama yine de deneme çözdükçe artıyordu. AYT netlerimse bariz bir şekilde artıyordu. Bunu gördükçe daha fazla AYT çalışmak istiyordum ama arkada beni geri çeken bir TYT vardı ve ortalamam istediğim aralık için çok düşüktü ve her iki alanda da çok iyi yapmam gerekiyordu. Bol bol AYT matematik çalışmaya devam ettim. Ayrıca TYT Türkçe için her gün deneme çözmeye başladım. Türkçeye harcadığım süreyi 20-25 dakika arasına sabitlemiştim o zamanlar. TYT matematik için ise hiçbir şey yapmıyordum. Denemelerde çok süre harcıyordum ve netlerim süreye rağmen kötü geliyordu. Bu yüzden Aralık ayında da 100+ TYT hedefime ulaşamadım ve Sömestr’da TYT denemesi kampına soktum kendimi. Kurstan arkadaşlarımla her gün deneme çözmeye çalışıyorduk. İlk o zaman 105 neti gördüm. Ardından 95-105 arasına gelmişti netlerim. Bu dönemde ayrıca kalan fen konularını da bitirdim ve AYT netlerim de yükseldi. 72.5 görmüştüm Sömestr sonunda.

    İkinci Dönem
    Bölüm denemelerine başladığım dönem. Okulun derece yapacak öğrencilere özel sınıf açmasıyla daha rahat çalışma imkanımız oldu. Her gün Türkçe denemesi çözmeye ve AYT çalışmaya devam ettim. Bu dönem için en büyük pişmanlığım fene aşşırı önem vermem oldu. Keşke AYT ve TYT mat için aynı önemi verseydim. Soru bankası olarak çok fazla matematik kaynağı çözmüştüm ama bölüm denemesi olarak çok az kaynak çözdüm. Hatta TYT mat için sadece 345 denemelerini çözdüm. Bu yüzden sınavda da patladım sayılır. AYT denemelerim çoğunlukla 75 üstü ortalama 72-73 geliyordu. 80 yaptığım birkaç defa oldu ama kolay denemelerdi. Yaptığım netlere güvenip seri denemeleri çok aksattım ayrıca sınavla alakasız şeylerle çok ilgilenmeye başladım. Bu yüzden hızımı kaybettiğimi sınavda anladım.

    Sınav Anı
    Aşırı heyecanlıydım ve etkisini çok hissettim. Mata ayırdığım sürenin fazlalığı beni afallattığı için fen ve Türkçede batırdım. TYT sonrası moralsizlik AYT’yi de kötü etkiledi. Beklediğimin çok altında kaldım. Hatalarımın farkına vardım ama çok geçti artık.

    Mezuna kalmaya karar vermem
    Sonuç kimileri için çok iyi olsa bile beni büyük hayal kırıklığına uğratmıştı. Potansiyelimi yansıtamadığımı düşündüğüm için hep aklımda tekrar hazırlanmak vardı ama çok zor geliyordu. Bölüm araştırmaya devam ettim. Son güne kadar tercih listemde İTÜ EHB’yi tuttum ama en sonunda mezuna kalmaya karar verdim. Ailem daha kötü yapabileceğimi çok tehlikeli olduğunu vs söyledi. Sadece annemin arkamda olması bile yetti bana. Olabildiğince az harcama yapıp hedefime ulaşacağımı söyledim babama. Önceki denemelerimi gösterdim ve çok daha iyisini yapabileceğimi anlattım. En sonunda ikna edebildim ve listemi güncelledim. Kesinlikle tutmayacak şekilde ayarlayıp kaydettim. Sonuçlar açıklanana kadar dinlenmeye başladım.

    Mezun senem
    İlk işim her şeyi en baştan almak oldu. Yeni çıkan kitapları aldım. Her dersten birer kaynak çözüp konu çalışırken not almaya çalıştım. Ortalama 3-4 saat ders çalışıp kalan zamanı kendime ayırıyordum. Sadece denemelere girmek için bir kuruma kaydoldum. TYT bittikten sonra bölüm denemelerini çözmeye başladım. TYT mata eskisine göre çok daha fazla önem verdim. Türkçe için her gün deneme çözmeye çalıştım ama 12 gibi olmadı. Çünkü 12 de çok sıkı çalışmıştım ve çok çabuk sıkılıyordum. Son konulara gelene kadar deneme çözmeye ve soru bankası bitirmeye devam ettim. Önceki sene kadar çözmedim ama önceki seneye göre daha verimli çalışıyordum çünkü hatalarımı fark etmiştim. Fark ettiğim en büyük hatam konuları çok yüzeysel geçmiş olmamdı. Sınavda fen sorularını çözerken konuları unuttuğumu sanacak kadar tereddüte düşmüştüm. Bunu tekrar yaşamamak için bol bol tekrar yapmaya ve notlarımı düzgün almaya çalıştım. Eksik olduğum konular için fasiküller ve video anlatımlar satın aldım. PKO konularını halletmek için çok uğraştım. Mikail Hoca’ya buradan teşekkür etmek istiyorum. Deprem ve virüs olayları olduğunda son konulara başlamıştım. Korkmaya başladım ama bu çalışmamı pek etkilemedi. Ertelenme ve konuların kalkması olayları gerçekleştiğinde çalışma isteğim yok oldu bir anda. 2.5 hafta çalışamadım ve her şeyin kesinleşmesini bekledim. Dönüp baktığımda iyi yaptığımı düşünüyorum. Büyük maraton öncesi güzel bir dinlenme oldu benim için. Aynı durgunluğu sınav erkene çekilince de yaşadım ama bu sefer daha hızlı tepki vermem gerekiyordu. Ertesi gün planımı yaptım. Yeni çıkan denemeleri aldım ve günde 9-10 saate yaklaşan çalışma sürelerine çıktım. İyi de gidiyordum ama bayramdan sonra ailecek virüse yakalanmamız 3-4 çalışmamı engelledi ama çok şükür kayıpsız atlattık virüsü. MSÜ sınavı öncesi negatif çıkmam da içimi rahatlatmıştı. MSÜ sınavından çıktığımda çok kötü bekliyordum ama sorular açıklandığında iyi yaptığımı gördüm. Sınav için de büyük bir umut oldu benim için. Sınava 3 gün kalana kadar 1 TYT 1 (bazen 2) AYT ve çıkmış çözmeye devam ettim. Son 3 gün 2018 ve 2019 sınavlarını çözdüm ve kalan çıkmış soruları hallettim. Sınav günü de son saate kadar çıkmış çalıştım.

    Sınav Anı
    Cuma günü beklemediğim şekilde erken yattım ve erken kalktım. Stresten dolayı bağırsak sorunu çektim ama sonrasında geçti. Sınavda da herhangi bir sorun çıkmadı. Sınav öncesi kendimi rahatlatmak için kendime durmadan sınavın çok basit olacağını ve hepsini yapabileceğimi söyledim. Her denemede uyguladığım 20-20 taktiğiyle çözdüm sınavı. Tüm sınav bittiğinde yaklaşık yarım saatim vardı. Bu zamanı matı tekrar çözmekle optik kontrol etmekle ve iki soruyu (balon sorusu ve kültürün tanımı sorusu) sallamakla geçirdim. Onları sallamasaydım birinci olacaktım galiba :s Sınav sonrası kötü geçtiğini düşünüyordum çünkü Türkçede emin olamadığım çok soru vardı ve hata yapma şansım yoktu. Ama bunları unutmaya çalıştım eve gidip biraz dinlendikten sonra AYT çıkmışlara baktım. Gece 11e kadar bunlara bakıp yattım. Yine beklemediğim bir şekilde direkt uyudum ve erken uyandım. Son tekrarlarımı yapıp salona gittim. Düne göre çok daha rahattım çünkü 2 senelik eziyet en sonunda bitiyordu. Sınavı bitirmem 60 dakika sürdü. Edebiyat Sosyal 1 kısmına biraz göz atıp sayısalı tekrar etmeye başladım. Tüm sayısalı yaklaşık 4.5 defa çözdüm. En son şekerimi alıp optiği kontrol ettim en son sözeli kafama göre sallayıp çıktım. Sözelin kötü olmasının sebebi bu :D Pazar akşamı kontrol ettim ve sonucum kontrol ettiğim gibi geldi. Her ne kadar ortalama ve yığılma planlarımı bozmuş olsa bile istediğim yeri kazanacağım gibi.

    İyi ki yaptım dediklerim :
    1-Denemeleri her zaman aynı şekilde çözmem. Beynimi tek bir çözme stiline alıştırıp mükemmel olana kadar geliştirmeye devam ettim (olmadı tabii). Kendim için en iyi halini bulduğumda bunu her denemede istisnasız yaptım ve sınavda da şaşırmadım.
    2-Denemelerimi tekrar etmem. Çözdüğüm denemeleri canım sıkıldığında açıp kontrol ediyordum. Yaptığım hataları görmemde ve o konuda kendimi geliştirip geliştirmediğimi anlamamda çok yardımcı oldu.
    3-Konuları eksiksiz çalışmak ve bol tekrar yapmak. Her konuyu elimden geldiğince eksiksiz öğrenmeye çalıştım. Her konuda olmadı tabii ama çoğu konuda rahatlamamı sağladı. Konulara harcadığım süreleri hiçbir zaman önemsemedim. 12'de yaptığım gibi konularım tam olarak bitmemiş olsa bile deneme çözmeye devam ettim ve eksiklerimi daha iyi gördüm.
    4-Kaliteli denemeleri çözdüm. Önüme koyulan her soruyu çözmedim. Vakit kaybı olacağını düşündüğüm denemeleri direkt geçtim. Önemli olanın çözülen kaliteli soruların iyi analizi olduğunu fark ettim.
    5-Kimseyi takmadım. Daha kötü yapacaksın diyen kimseyi takmadım. Kendime güvenimi diri tutmaya çalıştım. Kız arkadaşımın bu konuda çok yardımı oldu. Teşekkür ediyorum kendisine <3
    6-boun-ekon'un kurduğu telegram grubuna katıldım ve çok sağlam arkadaşlar edindim. Her birinin etkisi var bu başarıda. Teşekkür ediyorum hepinize
    İyi insanlarla tatlı bir rekabet ortamı oluşturabileceğiniz gruplara katılın.
    7-Kafamı rahatlatmak için bazı günler hiç çalışmadım. Eğer mezunsanız konuları yetiştirememek gibi bir derdiniz planlıysanız olmaz. Mezun arkadaşlarımda gördüğüm bence en büyük hata çalışmayı fazla kafaya takmaları. Hiç isteğiniz yoksa o gün çalışmanın size hiçbir yararı olmaz. Bunu abartı bulanlar dinlenme gününe az da olsa çalışma koyabilirler ama bence 2-3 haftada bir bir ya da iki gün dinlenmek size hiçbir şey kaybettirmez.
    8-Plan yapıp durdum. Ağustos Eylül gibi başladığımda plan yapıp duruyordum. Uyamayacağım planlar bile yaptım. Kendinize plan yapmayı öğretmenin en iyi yolu plan yapmayı denemek. Yapıp devam ettirememekten korkmayın.
    9-Buraya aklıma geldikçe ekleme yapacağım.

    KAYNAK ÖNERİLERİM

    TYT

    Türkçe

    -Bilgi Sarmal Paragraf ve Dil Bilgisi
    Zamana yayarak çözülürlerse çok faydalı olacağını düşündüğüm iki kitap.
    -345
    Her çeşit soru var. Çözülmezse olmaz bir kitap değil ama yine de gayet iyi.

    Sosyal
    Deneme çözmek ve çıkmış soruları çözmek yeterli. 345 Coğrafyanın bir kısmını çözmüştüm. Önerebilirim.

    Matematik
    -345
    Söylenecek bir şey yok.
    -3D
    345 kadar olmasa da kaliteli soruları olan bir kaynak. Bence TYT için çok soru görmeye gerek yok. Bir ya da iki kaynak çözüp denemelere başlamak en iyisi.
    -Endemik Problemler
    Metin şeklinde sorulardan oluşan tam sınav ayarı bir kitap. Zamana yayılarak çözülmeli.
    -Apotemi Problemler
    Endemik gibi metin şeklinde sorular var ama daha zoru. İleri seviye soruları görmek isteyenler için çözülebilir ama gereksiz bence.

    Fen

    -Fizik
    -345
    Basit-orta düzey tam sınav ayarı sorular var. Yeni nesil bölümü çok ayrı bir şey. Başka bir şey çözmeye gerek kalmaz bence.
    -Kimya
    -Palme
    Aslında soru bankası çözmeye gerek olmayan bir ders ama çözmesem olmaz diyenlere önerebilirim. 12 iken çözmüştüm.
    -Biyoloji
    -345
    345’in soruları kontrol ederken Türkçe hocası tutması gereken kitabı. Böyle sorular olmasa en iyi biyoloji kaynağı olabilir.
    -Fundamentals
    Hocamızın ücretsiz anlatımıyla çok güzel bir kitap. Başlangıç için gayet iyi.


    AYT

    Matematik

    -345
    En sevdiğim kaynak olabilir. Her seviyeden öğrencinin çözmesi gerekiyor. Hem kolay hem zor soruları içeren çok çeşitli bir kitap.
    -3D
    Hem şekilli hem metinli soruları olan güzel bir kaynak. Fazla şekilli olması sınavdan biraz uzaklaştırıyor ama kaynakları hızlı tüketenler için güzel bir seçenek. Bazı soruları çok güzel 
    -Karekök
    Kesinlikle çözülmesi gereken ikinci kitap. Tam sınav ayarında soruları olan ama büyük çoğunluğu sınav üstünde olan sorular barındıran bir kitap. İkincil ya da üçüncül kaynak olmalı bence.
    -Acil
    Çözmezseniz bir şey kaybetmezsiniz. Türkçesi sıkıntılı soruları bol. Yine kaynak yiyicilere önerdiğim bir kitap. Soruları çok tekrar ediyor ve soruların çok benzerleri denemelerinde fazla kullanılıyor.
    -Metin
    Denemeleri Türkçe özürlüsü yayının denemelerine kıyasla biraz daha iyi olan kitabı. Kitap yokluğunda çözdüm ve kanser olmadan bitirdim çok şükür.
    -Apotemi Fasikülleri
    Limit türev ve integral fasikülleri çok geliştirir. Çıkabilecek en sağlam soruları görmüş olursunuz.


    Fizik

    -345
    Orta düzey sorulardan oluşmuş. Çoğu kavramı çok güzel sorgulatan bir kitap. 345’in mattan sonra yaptığı en güzel kitap bence.
    -ESŞ Fasikülleri
    Videolarıyla beraber temeli az biraz olanları 14/14 seviyesine çıkartabilir. Yine kavramlar üzerine odaklanmış soruları bol. Bana katkısı çok büyük.
    -3D
    İnce bir kitap ve çok sağlam soruları var. Orta ve ileri düzey öğrencilere önerebilirim anca. Çözümlerinin bir kısmı da çok güzel.
    -Karaağaç Fasikülleri
    Birkaç konu için kullandım çok memnun kaldım. Soruların zor olması göz korkutmasın her sorunun çözümü çok detaylı yapılmış.

    Kimya

    -Palme
    13/13 kimya için gereken her şey var. Zaten her sene basit sorular kimya için bir kitap yeterli.
    -Aydın
    Eğer sınavın zor olmasından korkuyorsanız -hiç gerek yok- bunu çözmek rahatlatabilir. Çok sağlam soruları var.

    Biyoloji

    -Limit
    Deney soruları bol olan ama biraz eskidiğini düşündüğüm kitap. Güncellenirse çok daha işe yarayabilir. Şu haliyle bile güzel.
    -Paraf
    Gereksiz soruları bol ama detay isteyen ileri seviye öğrenciler için tatmin edici olabilir. Sınav için gereksiz tabii.
    -Fen Bilimleri
    En sevdiğim kitap. Kararında zor, deneyli ve yoruma dayalı soruları bol olan çok güzel bir kitap. Çözün çözdürün.

    ÇIKMIŞLAR VE ALESLER İÇİN DÜŞÜNCELERİM

    -Çıkmışların 18 ve 19 TYT'lerini sınavdan önceki perşembe ve cuma günleri çözdüm. Kalan çıkmış soruları ÇAP'ın son 10 yılın çıkmış soruları kitaplarından hallettim. Biri MSÜ-TYT diğeri AYT sayısal içindi. Boyutu küçük ama zorluğa göre sıralanması ve çözümlerinin açıklayıcı olması bu açığı kapatıyor. 2018 ve 2019 sınavlarını çözdükten sonra sıkılana kadar bu kitabı çözdüm. YGS'leri süre tutarak çözmedim çünkü bizim sınavdan mat ve sosyal için daha farklı sınavlar. Aleslerin de sadece Türkçe kısımlarını çözdüm. Zor ve geliştirici soruları var. Mat kısmı için bir şey söyleyemiyorum çünkü çözmedim. Son iki gün yaptığım bu çıkmış maratonunun bana çok şey kattığını söyleyebilirim. Zamana yayarak çözseydim nasıl olurdu bilmiyorum ama unutkan biri olarak üstümdeki etkisini kaybedeceğini düşünüyorum.

    DENEME ÖNERİLERİM

    TYT

    Türkçe
    -Yayın denizi dil bilgisi
    Dil bilgisi için en iyi deneme kaynağı. Konularınız bitmese bile çözmek çok işe yarar. Çözümleri de güzel
    -3D
    Aşırı kastıntı paragraf soruları var. Süre konusunda geliştirir ayrıca gelen netlere takılmamak en iyisi.
    -Paraf
    Bazı sorular aşırı saçma ama genel olarak kaliteli bir deneme. O birkaç soruya rağmen çözülür.
    -345
    Aşşırı gereksiz dil bilgisi soruları var ama paragrafların kolaylığıyla dengeleniyor. Süre konusunda geliştirir.
    -Bilgi Sarmal
    Birbirini tekrar eden 20 deneme var. Ara ara çözülebilir. Pek bir şey beklemeyin.
    -X-Ray
    Konuları tekrar etmek için ve zor soru görmek için güzel bir kaynak. Paragrafları çok sağlamdır. Çözümleri de güzel

    Matematik
    -345
    En iyisi
    -Endemik
    İkinci en iyi. 345 ve endemik hakkında konuşmaya gerek yok. Çözmeden girmeyin.
    -Toprak
    Başlangıç için önerdiğim deneme
    -Acil
    2018’e göre gittikçe kolaylaşan denemeler. Çözmeseniz de olur. Bir tane çözdüm ve bıraktım.
    -3D
    Şekilli soruları bol. Geometri ve sayılar kısmı çok sağlam.
    -Bilgi Sarmal
    Aşşırı uzun işlemli soruları var. Sınavla alakasız. Belki süre konusunda işe yarayabilir.


    Sosyal
    -Paraf
    Bilgi soruları bol. Hızlıca çözülüp tekrar edilebilir.
    -Bilgi Sarmal
    Bilgi sorusu çok fazla ve gereksiz. Önermem ama yoklukta çözülür.
    -Toprak
    Güzel bilgi ve yorum soruları var. Çözülmeli
    -3D
    Yorum soruları kanser eden ama bilgi soruları güzel olan deneme. Çözülür

    Fen
    -345
    Sınavın aynısı. Msü ve tyt yi çözerken hiç zorlanmama sebebim. Biyoloji soruları güzel ama çözen hocanın isteksizliği eksi puan getiriyor.
    -Apotemi
    Türkçesi bazı sorularda yetersiz kalsa bile çok iyi bir kaynak. Çözümleri de güzel
    -Paraf
    Eskisini çözmüştüm. Sınavla alakasızdı. Belki yenisi daha iyidir.
    -Bilgi Sarmal
    Saçma soruları var ama başlangıç için güzel olabilir.
    -3D
    Fiziği çok sağlam. Geri kalanı idare eder. Çözülür.

    AYT

    Matematik
    -345
    Son denemeleri zordu ama genel olarak kolay-orta. Fazla kaliteli değildi 2020’de. Limit türev integral geldiğinde çok daha kaliteli olur. Çözümleri çok güzel.
    -Apotemi
    İlk 20 sorusu sağlam. Geometrisi basit. Limit türev integral geldiğinde çok daha kaliteli olur.
    -Acil
    Gereksiz
    -Toprak
    Başlangıç için güzel.
    -Aydın
    Bazı soruları gereksiz kasıntı. Hatalı sorular olabiliyor. En son çözülür.

    Fizik
    -Paraf
    Orta ileri düzey soruları var. Bazı soruları çok saçma. Çözülebilir.
    -Aydın
    SAKIN BULAŞMAYIN
    -Bilgi Sarmal
    Sınav sorularının kopyala yapıştır yapıldığı denemeler. Arada güzel sorular var. Başlangıç için güzel.
    -Apotemi
    Çok kaliteli ama keşke anlatımı daha iyi olsaydı. Bazı soruları kaliteli olduğu için değil anlayamadığınız için çözemiyorsunuz :/

    Kimya
    -Aydın
    Orta seviye sorular. Sınavın üstünde ama eksik bırakmamak için çözülür.
    -Orbital
    Dikkat üzerine soruları bol. Sınav seviyesinin üstü yine. Zaten sınav seviyesinde olan bir okyanus vardır o da bir şey katmaz.
    -Apotemi
    Zor. Bazı sorular çok kaliteli ama bazıları yazarın garip fantezilerinden çıkmış.Çözerken eğlenirsiniz ama bazı sorular kafayı yedirtir.
    -Bilgi Sarmal
    Basit orta düzey başlangıç için ideal.

    Biyoloji
    -Bilgi Sarmal
    Saçma. Nedense beğenemedim.
    -Paraf
    Bazı soruları çok saçma ama genel olarak güzel.
    -Senin Biyolojin Denemeleri
    Çok güzel. Aras Hocanın çözümü de gayet iyi. Sitelerinde ücretli paketlerden birini alarak ulaşabilirsiniz.
    -Aydın
    SAKIN BULAŞMAYIN

    AYT Fen
    -Metin
    Müfredat dışı ve zor bir sürü soru var. Kafayı yemeyi seviyorum diyorsanız çözün. Ayrıca yanlış soruları da bol.

    -Nitelik
    Çok kaliteli kimya ve biyoloji soruları var. Fiziği biraz klasik ve yorucu ama piyasaya göre gayet iyi.

    -Apotemi
    Fiziğinde çok güzel sorular var ama soruyu anlamadıktan sonra bunun bi önemi kalmıyo :/ Kimyası çok kaliteli nitelik gibi. Biyolojisi gereksiz zor ama geliştirir.

    -3D
    Mükemmel soruları var. Özellikle fiziği şu ana kadar çözdüğüm en kaliteli denemelerden.

    -345
    Kolay olmuş bu sene. Kaliteli ve sınav düzeyinde.



    TYT GENEL DENEME ÖNERİLERİ
    -345 6'lı
    Çok kaliteli ama Türkçe testi biraz abartılmış. İlk 3 deneme sınava çok yakın geldi.

    -Avantaj 4'lü
    İlk iki deneme Limit'in Türkiye geneli denemelerinden alınmış son iki deneme de bunlara benzer olmuş. Türkçesi zor geri kalanı orta kolay düzeyde. Süre konusunda gelişmek için çözüleiblir.

    -Paraf 3'lü
    Matematiği aşşırı gereksiz deneme. Sosyalinde de biraz saçmalamışlar ama matematik kadar değil. Matematik kısmı hariç çözülebilir.

    -Metin BOSS 3'lü
    Öneriler kısmına yazıyorum ama aslında tekrar uyarmak için koydum buraya. SAKIN ALMAYIN. Bir tane çözüp direkt çöpe attım. Harcadığınız vakte yazık olur.

    -Yanıt 4'lü
    Parafla aynı durumda. Matematik hariç çözülebilir.

    -Toprak 5'li
    Başlangıç için ideal. Türkçesi güzel.

    -3D 5'li
    Matematiği çok şekilli ama problemleri sağlam. Feni ve sosyali çok güzeldi. Türkçesi biraz zor. Çözülür.

    -Hocalara Geldik 5'li
    Çok kötü. Matematiğinin anlatımı sıkıntılı. Türkçesi tamamen saçmalık. Onur Hoca aşşırı abartmış en sonunda da çok kötü bi Türkçe çıkmış ortaya.

    Bu sene hem TYT hem AYT kısmı için doğru düzgün genel deneme göremedik. Eğer 2021'de de böyle olursa bölüm denemelerini birleştirip çözmek çok daha mantıklı. AYT için genel deneme önermeyeceğim çünkü hiçbirini sevmedim. Umarım 2021 AYT genel denemeleri için iyi bir yıl olur.








    Youtube Kanal Önerilerim
    -Matematiğin Fatihi
    -Kenan Kara
    -Senin Biyolojin
    -Atölye Matematik
    -Ertan Sinan Şahin
    -Fundamentals Biyoloji
    -Selin Hoca
    -Tonguç Kampüs (Tekrar videoları güzel)
    -Coğrafya Cepte
    -Kimya özel
    -Entropi Dursun Hoca
    -Tolga Bilgin
    -Khan Academy





    Uzak Durulmasını Tavsiye Ettiğim Yayınlar ve Kaynaklar

    -Orijinal Yayınları (geometri denemeleri hariç ) ve Yayın denizi Yayınları ( fizik ve dil bilgisi denemeleri hariç)
    -Karekök Yayınları (AYT Matematik soru bankası hariç)
    -Ankara Yayınları
    -Endemik Türkçe denemeleri
    -Palme Matematik Geometri
    -Bilgi Sarmal Biyoloji
    -Acil tyt matematik
    -Apotemi tyt denemesi (2020 basımı) ve tyt mat soru bankası (2019)
    -Yanıt grubunun genel denemeleri (tyt ve ayt dahil)
    -Metin yayınları tüm denemeleri METİN YAYINLARI TÜRKÇE ÖĞRENENE KADAR SAKIN BULAŞMAYIN KAFAYI YERSİNİZ


    Kaynakları da inceledikçe güncellemeye çalışacağım.

    Sorularınızı alabilirim artık :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jhaer_ys -- 17 Eylül 2020; 9:37:49 >







  • --Biyolojide sistemlerin bir kismini tekrar etmek icin kullandim. Sikici geldigi icin biraktim ama eger calisabiliyorsaniz cok dolu kaynaklar.


    --Prokaryot sorusunda hic takilmadim acikcasi. Yanlis bir bilgi olabilir daha once hic arastirmadim ama ilk oncul icin dusundugum sey prokaryotik polimerazin olustugu ortamda calismasinin daha avantajli olabilecegiydi. Bu yuzden ilk secenegin tuzak oldugunu dusunup eledim ve emin oldugum secenegi isaretleyip gectim.


    --Daha cok deneme cozup daha fazla tekrar yaparak astim. 75-80 yaparken cok fazla konu eksigim vardi ve deneme cozmeye cok uzaktim. Bu surecleri atlattiktan sonra netlerim yavas yavas yukselmeye basladi. Mezun senemde ise bu birikimi kullandim ve cogunlukla 100 ustu yapmaya basladim.


    --Kitap bitirme plani yerine konu bitirme plani yapiyordum. Bir kismini cozup attigim cok kitap oldu. Haftalik ve 3 gunluk planlarim vardi. Su gun su konu ve su kadar test kalan zamanda su denemeler gibi


    --Turkce calismasi zor bir bolum. Verdigin sureyi arttirip yanlislarini azaltabilirsin ama maalesef bunun garantisi yok. Hizli bitirmen bu yanlislarin sebebi olabilir. Farkli sekillerde cozmeyi de deneyebilirsin. Odak kaybi yasadigin icin yanlis yapiyorsan zorlandigin bolumu daha once cozebilirsin veya direkt baska bir bolume gecerek beynini Turkce icin sogutabilirsin.


    --O aralikta 12.sinifta takilmistim ben de. Baya uzun surmustu ama dikkat hatalarini azaltmam ve 3 saatin tamamini kullanmaya baslamam yararli olmustu diyebilirim. Bir de her zaman soylenen konu calismasi ve brans denemesini unutmamak lazim.

  • BEKLENEN KONU GELDİ ! SAYGILAR KRAL 👑

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrikler
  • lise yıllarınızda ve mezun yılınızda özel ders aldınız mı dershaneye gittiniz mi
  • tyt çözme sıranız nedir ,tyt,msü de matematiğe kaç dakika ayırdınız diğer dersleri kaç dakikada çözdünüz,
  • functionmachine kullanıcısına yanıt
    12.sınıfta dershaneye gittim ama ikinci dönemde bıraktım. Mezun senemde sadece denemelere gittim. Hayatım boyunca özel ders almadım :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Medar-ı iftiharımızsın hocam Upp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • functionmachine kullanıcısına yanıt
    20-20 çözüyorum denemeleri.
    20 Türkçe Paragraf kısmı
    20 Sosyal
    20 Fen
    20 Mat problem ve geometri
    20 Türkçe kalan
    20 Mat kalan

    Bu sayede hem bir dersten sıkılmıyorum hem de tüm soruları görmüş oluyordum. 20. soruya geldiğimde arkada 10 tane boş olsa bile diğer bölüme atlıyordum. Matematiğe her zaman çok vakit ayırdım. Geçen sene 70-80 dk sürüyordu. Bu sene 50-60a indirdim. TYT bunlardan daha kısa sürdü ama msü 60-70 civarıydı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • teog dan kaç almıştınız
  • jhaer_ys kullanıcısına yanıt
    hocam gerçek sınavda da her dersin ilk 20 sorusunu bitirip turlayıp başa mı geldiniz?
  • 👑

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu yılki 2020 YKS Türkçe'yi kaç dakikada bitirdiniz ?
  • functionmachine kullanıcısına yanıt
    476 2.82 idi yüzdelik.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yerimizi alalım updullah 👍

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • functionmachine kullanıcısına yanıt
    Evet

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • functionmachine kullanıcısına yanıt
    30 dk civarı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Faydalı konu up , Tebrikler hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • jhaer_ys kullanıcısına yanıt
    30 dk da 40 sorunun hepsini mi bitirmiştiniz, yoksa 35 tanesini vs mi
  • functionmachine kullanıcısına yanıt
    Hepsi ama arada kaldığım vardı tabii. İki soruyu sonradan değiştirdim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok iyi çekiş yapmışsınız hocam. Tebrikler
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.