Şimdi Ara

Jbl Studio 290, Yamaha Ns 777, Magnat Supreme Monitor 2002 arasinda tercih

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aslinda kullandigim Yamaha Ns f150 ev icin son derece ideal ve aldigim fiyatlari dusununce tam bir fiyat performans canavari. Yine de o anlamsiz degistir ic gudusu ile baslayan arayislarda tabi ki fiziki olarak degil sacma bir sekilde youtube ustunden kulaklik testleri ile basliktaki uc model ama asil itibari ile JBL studio 290 istesigim sesi veriyor gibi. Ciplak kulakla dinlemedigim icin bu tespitim yanlis olabilir ve bu yanlislik bana pahaliya malolur fiyat itibariyle. Yamaha A2080 ile kullanilacaklar. 2 adet subwoofer var sistemde. 5.2.4 kurulumdayim. Belki nsf ler surroundlara gecebilir emin degilim ama su an dahili atmoslu pioneerlar iyi is cikariyor surround olarak.

    Forumda hoparlor konusu acildiginda biraz duygusal cevaplar gelebiliyor ama benim sorumu soyle degerlendirmek daha dogru. Yeni ve guncel hoparlor fiyatlariyla(nereye gider bilmiyorum) fiyat performans hoparloru sudur. Ya da elindeki nsf'nin 4 kati para verip yine giris seviyesi hoparlor aliyorsun ne gerek var degmez! Hangi cevabi duymak istedigime emin degilim ama ne zaman hoparlor arayisina girsem olan bizim buyceye oluyor.

    Simdiden cevap vereceklere tesekkurler.

    Saygilarimla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eiskent -- 29 Haziran 2020; 22:33:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • eiskent E kullanıcısına yanıt
    Kalite işçilik detay ve her şey için sınıf farkı yaşatabilecek hoparlör ön görüme göre kef q550dir şuan stoktakileri sattıkları için fiyatı heco magnatlardan bile makul kesinlikle inceleyin q350 ile takım yaparsınız yamaha ile de uyumludur dizaynı özellikle beyazı çok hoş. Bir süre sonra şuanki fiyatları da yalan olacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tesekkur ederim bilgilendirme icin. Kefleri gordum(youtubeda da dinledim) ama bunlar ailenin en kucuk uyeleri. Hoparlor caplari yukardaki modellerin yarisi kadar. Kef'in kalitesini tartismiyorum ama dev kulelere gore daha yumusak ses verdigini dusunuyorum. Tasarimlari ise gercekten cok şık.

    Saygilarimla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eiskent

    Tesekkur ederim bilgilendirme icin. Kefleri gordum(youtubeda da dinledim) ama bunlar ailenin en kucuk uyeleri. Hoparlor caplari yukardaki modellerin yarisi kadar. Kef'in kalitesini tartismiyorum ama dev kulelere gore daha yumusak ses verdigini dusunuyorum. Tasarimlari ise gercekten cok şık.

    Saygilarimla.
    Kanyon’a gidip hifilife’da demo edin eğer İstanbul’da iseniz Kefleri. Yamaha ns777 çok güç isteyen tweeterlarında yanma şikayeti olabilen bir model onu elerdim şahsen Jbl için metail bir sesi var doğal vermiyor demişti bir arkadaşım. Çaptan ziyade niteliğe bakardım keflerde iki tane pasif radyatör de var basslar gayet tight bass denilen yapıda demo edin muhakkak ne demek istediğimi anlarsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 30 Haziran 2020; 8:29:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Istanbul ve Ankara disinsa maalesef canli test sansi olmuyor. Bugun yolumu jbl studi 290 ile bulusturdum. Uyariniz ile ilgili youtube'dan bulabildigi testlere baktim Kef ile ilgili. Boyutlarina gire verdigi ses gercekten guzel duruyor ama ayni model icindeki serilerde bile farkliliklar oldugundan jbl 290 agir basti.

    Jbl'de de 280'i dinledigimde al dedirtecek bir etkisi olmadi ama 290 biraz farkli geldi kulagima. Mesela Yamaha'da ns555, ns777'ye fore daha tok caliyor gibi ki kagit ustundeki verilere gore bu olmamasi lazim.

    Tabi testlerde bi-wiring var mi, arkada gizli bir sun destegi var mi? Bunlarin hepsi muamma kendimiz test etmedikten sonra ama tum cihazlar birarada degilken de hicbilmedigin bir dukkana gidio test etmek Istanbuldaki icin bile zor.

    Onerileriniz icin tekrar tesekkur ederim.

    Saygilarimla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eiskent

    Istanbul ve Ankara disinsa maalesef canli test sansi olmuyor. Bugun yolumu jbl studi 290 ile bulusturdum. Uyariniz ile ilgili youtube'dan bulabildigi testlere baktim Kef ile ilgili. Boyutlarina gire verdigi ses gercekten guzel duruyor ama ayni model icindeki serilerde bile farkliliklar oldugundan jbl 290 agir basti.

    Jbl'de de 280'i dinledigimde al dedirtecek bir etkisi olmadi ama 290 biraz farkli geldi kulagima. Mesela Yamaha'da ns555, ns777'ye fore daha tok caliyor gibi ki kagit ustundeki verilere gore bu olmamasi lazim.

    Tabi testlerde bi-wiring var mi, arkada gizli bir sun destegi var mi? Bunlarin hepsi muamma kendimiz test etmedikten sonra ama tum cihazlar birarada degilken de hicbilmedigin bir dukkana gidio test etmek Istanbuldaki icin bile zor.

    Onerileriniz icin tekrar tesekkur ederim.

    Saygilarimla.
    bi-wiring o kadar fark yaratacak bir etmen olmaz bence heleki avr ile daha da az olur etkisi onu kulaklıkla zor anlarsınız heleki youtube gibi ortamdan.

    2 tane subwoofer varsa sisteminizde heleki o sublar zaten güçlü değilse ki öyle görülüyor 20 cmlik çift wooferlı kuleler ile frekans karışmasına gidecek basslar overlap olacak. 20 cm o noktada gereksiz olabilir ya da bu 20cmlik kulelerden sonra subwooferlarınızı güncellemeniz gerekecek çünkü öyle fark yaratmayacak. siz swlerin görevini bir noktada kulelere yüklemiş olacaksınız. kalibrasyondan sonra beklenmedik sonuçlar çıkacak. kulelerle birlikte swleri de güncellemeniz gerekecek. attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değmeyecek gibi duruyor.




  • Jbl Studio 290, Jbl 235c center ve Jbl260p Subwoofer alindi. Sub'ı daha baglamadim. Center da cok buyuk oldugu icin su an gecici yerinde. Henuz deneme asamasindayim. Kuleler boyutlaei itibari ile gecekten kule sifatini hakediyor. Bugune kadar kullandigim en hacimli hoparlor seti olduklari icin ses farkini hissetmemek mumkun degil. Sese derinlik geldi, her sesin arkasini dolduran tinilar var. Frekans tizlerde muadillerine gore biraz daha.dar gozukuyor kagit ustunde. Kulagin duymayacagi frekanslar oldugu icin sorun etmedim. Denemelerde de 20cmlik.2 adet woofera ragmen gomulen, bogulan tizler yok. Mid sesler ayri surucu nedeni ile artik hissediliyor. Bu hoparlorler yeni degil, zaten stoklar da eriyor. Ben yukselen fiyatlar arasindan performansli urun olarak secimimi yaptim. Iyi ki de stoklar bitmeden yakaladim.

    Saygilarimla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eiskent E kullanıcısına yanıt
    Eskiden bu konular da bol bol ss olurdu. Sizde bir kaç ss atın da bakalım :) hatta telifsiz kısa bir video da olabilir. Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    Ayni parcalari farkli hoparlorler ve soundbarlarla test ettigim denemelere yeninsitem.de ilave olacak merak etmeyin. Konulardaki hareket eskisi gibi degil farkindayim. Muhtemelen bilgi talep eden azaliyor, arz etmek isteyen de harektsizlikyen dolayi istekli olmuyor.

    Kurdugum sistem cok da yeni urunler olmadigi icin merak uyandirmasa da bilgi olmasi acisindan soyleyeyim.

    Hoparlorler Yamaha Rx A2080 ile suruluyor. Onlerde Sony ss serisi atmoslar kulelerin ustunde, arkada ise pioneer Sp Bs22A yer aliyor. Bu hoparlorler hem surround hem de arkalardaki atmos gorevini ustleniyor. Bir de onceki subwooder sony sa cs9 subwoofer ile sistem 5.2.4 olarak kurulu.

    Gecmis yorumlarda okudugum ve tizleri cok parlak olmasi ile ilgili yorumlari gerwkirse tiz ayarlari ile hallederim diyerek hafizamin bir kosesine yazmistim. Kulagim tiz sever. Yamaha ns777'nin cok daha yuksege cikan tizlerini simule eden nsf150'lerden sonra tizi golgelenen model olmamasi benim icin daha iyi olacakti jbl bjnu sagladi. Ancak anfide eq'da tizler 4,8,16 bandinda ayarliyken genel tiz ayari en yuksek seviyeden iki kademe geri.

    Kulelerin baslarinda en sevdigim yan basi ses olarak vermek yerine hissettirerek vermesi oldu. Bas solosunda bile koseler yumusak geliyor Yamaha'ya gore. Mid ses sevmesem de hoparlor degistiriken mid surucusu aradigim icin degisiklige gitmistim. Kendime sebep.olarak gosterdigim mid arayisinda hayal kirikligina ugrar miyim diye de ilk kuruluma kadar biraz endise ettim ama neyse ki hep eksik kalan birseylerin tamamlandigini gormek beni memnun etti. Kulelerin subwoofer acaba acik mi dedirten bas performansini 20cm wooferli model kullananlar az.cok tahmin edecektir de biz biraz heyecanlandik daha once kullanmadigimiz icin.

    Center 13cm'lik suruculer ve devasa boyuta ragmen bekledigim etkiyi yaratmadi henuz. Uzun auredir bir dvd oynatici kullanmiyorum. Ps3 bozulduktan sonra da herkangi bir blue ray alip.kullanmadim. streming ile yasanan kayiplari ve netflixte bazen dublaj kaynakli kayiplari bildigimden normal karsilamali miyim diye dusunuyorum ama acikcasi 235 yerine 225 modelini alsaydim da fark olmazdi galiba.

    Subwoofer yine 250 yerine 260.alirken ev ortaminda cok etkin kullanamayacagimi biliyordum. Yine de 12" bir bas olmasi ve kucuk.kardesi ile fiyat farkinin az olmasi nedeni ile tercih 260'dan yana oldu. Iyi ki de olmus. Hem estetik acidan heybetini hem de performans acisindan istahini gordukce heyecanim daha da artiyor.

    Giris sinifi bir hoparlor takimina firmanin verdigi misyondan daha fazlasini vermeyecegim ancak ben almadan cok daha once kesfedilmis olan bu hoparlor setini, trenin son vagonlarinda yakaladigim icin acikcasi mutluyum. Genelde hoparlorlere 20-30.saat vakit verip uzun kullanim yapmak daha dogru diyen taraftayim.

    Saygilarimla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir onceki mesajda bahsettigim denemeleri tamamladim. Aslinda sounbar konusu altinda devam eden karsilstirma testlerinin sonuncu bu demolar.

    Yamaha Rx A2080 Avr
    Jbl Studio 290 iki on hoparlor
    Jbl 235c center
    Sony Ss Atmos on taraf
    Pioneer Bs22A Arka surround ve atmos
    Sony Sa Cs9 Subwoofer 1
    Jbl 260p Subwoofer 2

    Muzikler Spotifydan. ayni kriterde olmasi amaciyla. Muziklerde on hoparlorler stereo olarak kullaniliyor. Baska bir ilave yok. Atmos ve netflix dizi apple tvnin direk avr baglantisi ile.


    Mad About You Live at koningin Elisabethzaal 2012
    https://www.youtube.com/watch?v=hQAD6HinWRc&feature=youtu.be


    Dire Straits you and your friends
    https://www.youtube.com/watch?v=a4F6PqKmZIw&feature=youtu.be

    Leonard Cohen live in dublin Future
    https://www.youtube.com/watch?v=a3Sy8wK7HT0&feature=youtu.be

    https://youtu.be/J4wE_cj-6Is Snowpiercer

    https://youtu.be/rZgMaFPjS6U Snowpiercer 5.2.4 Atmoslu

    Ciftetelli
    https://www.youtube.com/watch?v=9ZEgvefnvWE&feature=youtu.be

    Saygilarimla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu hafta avr'nin bi amp ozelligi ile baglantilari degistirerek deneme yaptim. Gozlemledigim kadari ile tizler okdukca belirginlesti ama bu baglantidan vazgecemem diyebilecek bir noktaya getirmedi. Tiz ayarlarini dusurerek dengeledim. Yamaha avr biamp seceneginde 5.2.2 baglantiya izin veriyor. Arka atmoslari kaybetmeye bence degmedi. Tizleri biraz daha yukselterek tekrar arka atmoslari devreye alma secenegi oldugu icin tekrar geri donecegim muhtemelen.

    Saygilarimla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eiskent E kullanıcısına yanıt
    Her iki kolonu da adı kullanıp bolca test etmiş biri olarak, alt frekanslar 777 de 290 a nazaran daha belirgin ve daha homojen. 290 larda alt frekanslar dağılmaya daha müsait. Ayrıca 777 bilindiğini ve sanıldığının aksine 290 dan daha fazla güç istiyor. Bu gücü de iyi bir amplifikasyon ile karşıladığımız da 290 dan daha dengeli çalıyor. Alt frekanslara inişi de çok kararlı. Mesela ben Yamaha 3060 ile ikisini de sürdüm. Zaten 11.2 kanal ve tamamı 290 kulelerden oluşan çift 260p sub. dan oluşan oluşan sistem kurarak uzunca bir süre kullandım. Mekanda 40 metrekare civarı bu arada. Daha sonra komple sistem değişikliğine gittim ve tüm kolonları sattım. Arada Jbl 4312 70. Yıl versiyonunu aldım. Stereoyo ya yeniden Yamaha A-s2100, Cd-S2100, Np303 ve Ts1000 Tuner ile tekrar geçtim. Bir süre ns-777 lerle kullandım. Daha Sonra Magnat Transpuls 1500'ler ile ve sonra da Jbl L100 Classic aldım. Ama gene de ns-777 leri satmaya kıyamadım. Iyi beslendiği ve doğru eşleştirildiği zaman bence harika çalıyor. 290'lardan çok daha kontrollü. 290'larda alt frekansları dengeli tutamıyorsun dağılıyor. Jbl L100 Classic zaten başka bir şey. O çok başka bir kolon. Ama Ns777 uygun fiyatlı bir kolon takımı olduğu için hep küçük bütçeli alanların yüzünden giriş seviyesi zayıf ve kötü aletlerle eleştirildi. O yüzden şanssız bir kolon ve yanlış kanıları oluştu. Ama dediğim gibi doğru eşleştirildiğinde ve iyi beslendiğinde çok güzel ve zevkli çalan bir kolon.

    Bu arada Bi-AMP kolon bağlantısında kullandığınız kablo kesiti nedir? Aynı kabloyu ikiye bölerek kullandıysanız kesit inceldiği için üstü frekanslar artar ve parlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 9 Ağustos 2020; 21:55:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • teknika kullanıcısına yanıt
    Degerlendirmeniz icin tesekkur ederim. Sizin kullandiginiz sistemi gormustum. Yorumlarinizi da okumustum ve benim icin de bir rehber oldu diyebilirm.
    Jbl Studio 290, Yamaha Ns 777, Magnat Supreme Monitor 2002 arasinda tercih Yamaha nsf150'den sonra jbl'e gecerken aslinda icimdeki de bir uhdeyi gerceklestirdim. Once ns777 ile yola ciktim, hatta ikinci el bir tane baktim ama kozmetigini begenmedigim icin yine "0" ile yola ciktim. En son basliktaki hoparlorleri degerlendirmeye aldim ve jbl'ler ile yolumu birlestirdim. Hoparlorlerden memnuniyetsiz degilim ancak sanirim hoparlorlerin kabiliyetini yuksek gordugum icin hic yapmadigim kadar deneme yaparak optimumu bulmaya calisiyorum ve bir yerde de son vermek gerekiyor artik keyfini cikarmak icin.

    Hoparlor kablosu kalin ama markali bir urun degil. Fotografi asagida paylasacagim.

    Saygilarimla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eiskent E kullanıcısına yanıt
    Tekrar merhaba.

    Ben de verdiğiniz nazik cevap için teşekkür ederim.

    Kullandığımız kablonun kesiti 2x1 veya en fazla 2x1.5Mm2 ve naylon yalıtkanlı. İlk fırsatta kullandığınız kabloyu değiştirin. Hiç olmazsa, belirli standartları karşılayan bir kablo olsun. Tercihen 2x2.5 Mm2 kesitte bir kablo kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi amp seceneginden, tekrar basit baglantiya dondum. Gercekten bu hali daha iyi. Demek ki avr'nin basarimi bu konuda iyi degil. Bu arada degei Teknika'nin onerisi ile kablolari 2.5 kesit ile degistirdim. Markali bir sey almadim simdilik ama ses kalitesi kablo basligindaki polemiklere donmeden bana gore bir miktar artti gibi geldi.

    Bu zamana kadar yaptigim denemelerde JBL iyi bir secenek olarak duruyor. Tabi seri artik bitiyor. Set yapilmayacaksa 2 kule ihtiyaci olanlar, deneyebiliyorlarsa baksinlar..set yapacaklar 225c center'i hb'den cok uyguna alabilirler baska da stok olan yer gozukmuyor. Sub ilavesi yapacaklar icin 260p ve 250p secenekleri mevcut.

    Saygilarimla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu 2 yıl önce açmış ve jbl'lerde karar kılmıştım. 2 senelik süreçlerde ev ortamında memnun olduğum, filmlerde hiçbir problemi olmayan 290'ları subwoofer olmadan stereo dinlemek istediğimde dengeyi bulamadığım için eko/bas/tiz/ypao ayarlarının da istediğim sesi vermemesi üzerine arayışa giriştim.


    Bu süreçte monitor audio silver 500, kef q750, polk audio s60e gibi seçenekleri araştırarak aslında gönlüm ma500'de iken fiyatının hızlıca yükselmesi ile s60e'De karar kıldım.


    S60e kullanıcılarının genel memnuniyeti, geniş ses aralığı ve fiyatına göre verdiği performanslar nedeni ile anlamsız youtube dinleme testlerinde kendimi ikna ederek s60'e leri satın aldım. Alırken endişem jbl^deki 2 adet 8 inç bas'a sahip hoparlörlerden sonraki bas performansıydı.


    Kısaca özetlemek gerekirse; güçlü değil ama derin bir bası var diye özetleyen bir yabancı yorumla aynı fikirdeyim. Ses açıklığı ve berraklığı çok başarılı. Tizler jbl'in horn tizlerine göre daha yumuşak beklenildiği gibi. Sert ve kısa vuruşlu baslarla, yumuşak ortalar farklı bir tını veriyor.


    JBL'de bas sesini tam almak için ypao (yani bir nevi loudness) açmak gerekiyordu. Polk'ta ypao biraz bas karakterini bozuyor ama açık değilken de jbl'den çok daha güzel bir bas sağlıyor. Genelde nötr bas tiz ve eq ayarlarında dahi çok dengeli sesi var. Avr'nin bas ayarını sonuna kadar kaldırabilecek durumda ancak bozulmalar yaşanabiliyor. Benim bas konusunda referansım Doin'it Right'ta ritm girişteki ilk bas sesinde distorsiyonlu bir bas sesi alınca deneme ayarlarını tekrar gözden geçirmek zorunda kaldım. Belki bazı parçalar haricinde çok bas sesisini seveni de mutlu eder diyebilirim ama detay arayanlar için de zaten kulağı alıştırınca 0'a yakın değerler yeterli kaliteyi veriyor.


    Sİstemi s30e ve arkalara s20e'leri alarak tamamladım. S30e center jbl s235'e göre daha küçük olmasına rağmen daha canlı ve altını doldurarak diyalogları veriyor. S20'e ler ise aslında raf tipi olarak çok iyi işler çıkarırken surround için biraz fazla büyük kalıyor. Bu büyüklük arkada sahnenin tamamlanmasına güzel etki ediyor. Arkalardaki hem geçişler hem de ekolanmalar ambiyansı kuvvetlendiriyor.


    s60e'ler çok yeni bir model değil. Amerika'daki s60'lara göre biraz frekans farklılıkları var ancak Avrupa'daki modelin biraz daha dengeli olduğu söyleniyor. Sahneyi öne alan; müzik aletlerini tek tek duyabileceğiniz solisti merkezde konumlandıracak ses verebilen stereo başarımları var.


    Hoparlör arayışında olanlar için güzel seçenek olarak birkaç sitede hala yer alıyor. Canlı test imkanı olanlar bu hoparlörleri de listelerine alsınlar.


    Saygılarımla.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.