Şimdi Ara

Japonya'dan Retro Nintendo El Konsolu Almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • v2-2021.07.19


    Emülatör tabanlı el konsollarının da çip yokluğundan nasibini aldığı ve durgun geçen bu dönemde artık retro sayılabilecek Nintendo DSi, DSi XL ve DS Lite cihazlarına yönelerek Gameboy, Gameboy Pocket, Gameboy Advance, DSi XL ve 3DS'den oluşan Nintendo el konsolu koleksiyonumu biraz daha genişletmeye karar verdim.


    Nintendo DS ailesi USA, EUR, JPN başta olmak üzere bir çok bölge kodu ile 2004-2014 arası 150milyon cihaz satışını yakaladı. Bu cihazlardan ülkemizde EUR (Avrupa) bölge kodlu bir çok cihaz bulmak mümkün. Biraz değişiklik yapıp Nintendo'nun ana vatanından, Japonya'dan, JPN bölge kodlu koleksiyonluk birkaç cihaz almaya karar verdim. Bu yazı tecrübelerimle ilgilidir.


    NOT: Kimse yazmadan belirteyim tekrar; tabi ki Nintendo cihazlarını ülkemizde yaklaşık aynı fiyata, çoğunlukla da daha ucuza bulabilirsiniz. Özellikle koleksiyon amaçlı tercih edebilirsiniz Japonya'dan alışverişi.


    Yahoo Japan (https://www.yahoo.co.jp)'nın açık artırma portalı Yahoo Auctions (https://auctions.yahoo.co.jp), Japonya'da alanında çok popüler ve güzel ürünler bulmak mümkün. Ancak en başta dil engeli ve Yahoo Japan'a üye olmak için Japonya telefon numarası gerekmesi yurtdışından alışverişi neredeyse imkansız hale getiriyor bu site üzerinde.


    Bu durumda aracı siteler devreye giriyor. Sendico (https://www.sendico.com) bunlardan biri ve alışverişlerimde bu sitenin hizmetlerini kullandım.


    1. Komisyonlar


    Sendico ile ilgili bilinmesi gereken ilk şey bir komisyon çılgınlığının sizi beklediği. Ancak sitesinde bunlar açıkça belirtilmiş.


    Örneğin:


    - Kazandığınız her açık artırma için ¥500 (Sendico fee)

    - Kazandığınız birkaç ürünü bir kargo kutusuna paketlemek için ¥500 (ürün sayısı fazla olabilir, tek fiyat) (Package consolidation fee)

    - Ürünleri balonlu ambalaj ile kaplama ¥500 (kutu içindeki her ürün kaplanıyor, tek fiyat, opsiyonel) (Protective packaging fee)

    - Paketi naylon ile sarma ¥200 (opsiyonel) (Stretch film wrapping fee)


    2. Nasıl Nintendo el konsolları ilanlarına ulaşabilirsiniz?


    Sendico, Yahoo Japan Auctions dışında başka Japon alışveriş siteleri için de destek veriyor, menüden Yahoo Auctions'ı seçiyorsunuz ve aramaya başlıyorsunuz. Site İngilizce ve bir ürün sayfasına gittiğinizde size o ürün ile ilgili bilgileri de İngilizce'ye çevirip gösteriyor. Altında da benzer ürünleri yine İngilizce gösteriyor size.


    Ancak önerilerden çok daha fazlasına ulaşmak istiyorsanız Yahoo Auctions (https://auctions.yahoo.co.jp)'da arama yapıp (örneğin ニンテンドー 3DS araması sizi 3DS ilanları sayfasına götürecektir), ilan kodunu Sendico sayfasına girerseniz yine Sendico size o sayfayı İngilizce gösteriyor. Beğendiklerinizi favorilerinize alarak ilanları Sendico'dan takip edebilirsiniz.


    Örneğin;


    https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/n479477951


    sayfasında satılan ürünün ilan kodu n479477951. Bu kodu sendico.com'da arama bölümüne yapıştırıp ara dediğinizde ilan size İngilizce olarak geliyor.


    https://www.sendico.com/ayahoo/item/n479477951


    Bir süre açık artırmaları takip ederseniz Japonca sitede bile bir çok şeyi anlıyorsuz.


    3. Kargo / Gümrük


    Satın aldığınız/kazandığınız ürünün Sendico'ya gönderilmesini de siz ödüyorsunuz. Bedava kargo çok az gördüm. Sendico'dan sizin adresinize kargo için birkaç seçenek (EMS, SAL çoğunlukla) mevcut. Seçenekler sık sık güncelleniyor COVID'den dolayı. Kargo sayfasına mutlaka göz atın (https://www.sendico.com/help/shipping). Ağırlık/fiyat bilgileri de mevcut. Ben EMS'yi seçtim, 7 gün içinde geliyor gümrüğe ama gümrük işlemleri ve sonrasında size ulaşması derken kapıma 12-14 günde geldi (Istanbul). Gümruk beyanında (Customs declaration) ürünlerin isimlerini ve fiyatları değiştirebiliyorsunuz ama kargo sigortası sizin beyanınız üzerinden yapılıyor. Sendico'nun aldığı komisyonlar ve Japonya içi kargo ücretleri hariç ürünleri aldığım gerçek fiyatlarından listeledim gümrük beyanına, 158TL gümrük ödedim. 2 kutu içinde aynı ücret geldi, birisinde daha fazla cihaz vardı halbuki (5 cihaz ilk paket, 2 cihaz ikinci paket).  


    4. Ürünlerin durumlarının sınıflandırılması


    İlanlarda satılan ürünlerle ilgili belirli kriterler var. Sendico'da çoğunlukla şu şekilde:


    Unused Kullanılmamış

    Like new Yeni gibi

    No obvious damages or dirt Görünen hasar veya kir yok

    A little damaged or dirty Az hasarlı / kirli

    Damaged / dirty Hasarlı / kirli

    In bad condition overall Kötü durumda

    Junk Sorunlu / çöp


    Yahoo Auctions'da da şu şekilde sınıflandırmalar var sol tarafta, aramalarınızı bunları seçerek daraltabilirsiniz:


    未使用 Kullanılmamış

    中古 İkinci el

    未使用に近い Neredeyse kullanılmamış / yeni gibi

    目立った傷や汚れなし Gözle görünür çizik ya da leke yok

    やや傷や汚れあり Birkaç çizik ve kirli

    傷や汚れあり Çizik ve kirli

    全体的に状態が悪い Kötü durumda


    5. Aklıma gelenler:


    - Japonya bizden 6 saat ileride, ilanlar Japonya'da genellikle 21:00 gibi bitiyor, bizde 15:00 oluyor.


    - EMS ile 2 paket aldım Japonya'dan. EMS Kargo aynı paket içinde 2 adet Li-Ion pile izin veriyor. Pilli 2 cihazdan fazlası varsa paket Sendico'ya geri gönderilecektir ve geri gönderilme ücretini sizden kesiyorlar. Tecrübe ile sabit. İlk pakette yaşadım, acemilik.


    - Paket oluşturduğunuzda notlar kısmına kutuyu atmalarını vs rica edebilirsiniz. sadece ürünü de paketliyorlar.


    - Şarj cihazsız satılanları daha ucuza alabilirsiniz (ben öyle yaptım USD18/¥1980 gibi çok iyi bir fiyata iyi durumda bir DSi buldum şarj cihazı olmayan). Japonya 110V kullandığı için şarj cihazını burda kullanmak için 220V->110V dönüştürücü kullanmak lazım. Kendi Nintendo şarj cihazınız (DSi, DSi XL,3DS, 2DS, 3DS XL aynı şarj cihazını kullanıyor) varsa onu kullanırsınız ya da USB şarj kablosu alırsınız ve kaliteli harici pil ile şarj edersiniz.


    - İlanda belirtilmemiş bir şeyi asla "vardır ya da çalışıyordur" diye var saymayın. "Untested/test edilmedi" diyorsa çoğunlukla sorunludur. Çok da güzel çalışabilir. Riskli bir durum. Aldığım DS Lite'lardan birini "Operational/çalışır durumda" etiketlenmiş olarak aldım ancak elektriksel sorunu vardı, bazen açılmıyordu, açılınca bazen kapanmıyordu. Neyse ki tamir edebildim şimdi sorunsuz çalışıyor.


    - Yedek parça için ilanlarda "Junk" olarak satılanları seçebilirsiniz. Bir tane ¥800/65TL 'ye DS Lite aldım JUNK olarak, üst ekranı düzgün görüntü vermiyor. Ondan aldığım parçalarla iki DS Lite tamir ettim, GBA slot kapağını da kullandım. Çok işe yaradı.


    - Eğer satıcı aktif etmişse açık artımaların son 5 dakikasında teklif verirseniz açık artırma 5 dakika daha uzuyor, herkes pes edip son 5 dakika teklif verilmezse açık artırma kapanıyor. Son anda teklif veren fırsatçıların önüne geçiyor bu uygulama ama rekabet devam edince fiyat da daha yükselebiliyor. "Like new/yeni gibi" olarak etiketlenmiş kutulu bir DS Lite'a teklif verdim, dört beş kez 5 dakika daha uzadı açık artırma, sonra fiyat USD70'ye dayanınca vaz geçtim, benim yuzumden ürünün fiyatı USD20 kadar yükselmiş oldu :) . Satıcının yararına olan bir uygulama.


    - JPN bölgeli DS Lite'ların işletim sistemi İngilizce olabiliyor ve her bölgeden oyunu oynatıyor. JPN bölge kodlu DSi'ların işletim sistemi İngilizce olmuyor, diğer bolgelerden oyunları oynatıyor.


    - JPN bolgeli DSi'da 2021 R4 kartı son sürümüne güncellenmiş işletim sisteminde de sorunsuz çalışıyor. O yüzden eski sürüm R4 kartınız varsa DSi'ın işletim sistemini güncellemeyin, güncellerseniz eski R4 kart yüksek ihtimalle çalışmayacaktır. Yine JPN bölgeli DS Lite'da 2021 R4 kart sorunsuz çalışıyor.


    - Yahoo Auctions Japan'da kullanabileceğiniz Nintendo el konsolları ile ilgili aramalar:


    ニンテンドー Nintendo

    ゲームボーイ Gameboy

    ゲームボーイカラー Gameboy Color

    ゲームボーイアドバンス Gameboy Advance

    ゲームボーイミクロ Gameboy Micro

    ゲームボーイポケット Gameboy Pocket




    Şimdilik böyle, aldıklarım güzel paketlenmiş (balonlu ambalaj yapılsını seçmiştim) olarak sağ salim ve -Japonya'dan geldiğini düşünürsek- kısa zamanda ulaştı diyebilirim. Satın aldığım ancak Ağustos'ta kargolatacağım bir tane DSi ve yine 1 tane de *DSi LL' den oluşan üçüncü ve şimdilik son paketim var. Yazıyı güncellemeye devam edeceğim. Aldıklarımın resimlerini göndereceğim. Tabi ki el konsolları dışında yasaklı olmayan daha bir çok şeyi Japonya'dan alabilirsiniz. Ancak kargo ve gümrük farklı olacaktır aldığınız ürünlere göre.


    *DSi XL'in Japonya'daki adı DSi LL.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROJECT2501 -- 24 Temmuz 2021; 22:5:40 >







  • Youtube - The Retro Future


    Sendico ile ilgili videolar...








  • İkinci pakette iki tane beyaz DSi vardı, birini eksiksiz aksesuarlarıyla (kutu, kitapçıklar, şarj, yedek kalem ve taşıma çantası) diğerini ise sadece cihaz ve kalem olarak aldım, şarj aleti yok. İki cihaz da görsel ve işlevsel olarak sorunsuz çiziksiz durumda. Fiyatları yazan resimler ilanlardan, yanlarına fiyatlarını ben ekledim, son resim benden. Tabi bir de Mario Kart DS JPN versiyonu var. Bu fiyatlar sadece ürünlerin fiyatları tabi; kargo, komisyonlar, gümrük hariç.


    https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/q451532794


    https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/o474535593


    Japonya'dan Retro Nintendo El Konsolu Almak


    Japonya'dan Retro Nintendo El Konsolu Almak
    Japonya'dan Retro Nintendo El Konsolu Almak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROJECT2501 -- 4 Temmuz 2021; 16:10:13 >




  • İlk pakette 5 tane Nintendo DS Lite, oyunlar ve şarj cihazları vardı. Onlarla biraz uğraşmak istedim o yüzden hasarlı/kirli ve çöp (damaged/dirty - junk) olarak aldım. Ama geldiklerinde gördüm ki sorunları olsa da durumları beklediğimden çok daha iyidi. Hepsinin kasası iyi durumdaydı, az sayıda mikro çizikler dışında bir sorunu yoktu kasalarının. Ben de bir tamir işine başladım.


    Bütün cihazların ekranlarında azdan orta seviyeye kadar sararma var, hepsine ayrı ayrı yazmadım. Bir de EMS, kargo uçakla gönderilen paketlerde iki adet Li-Ion pile izin veriyor. Yani 5 cihaz 2 pil ile geldi, 3 tanesi pilsiz geldi, Sendico'dan bu şekilde göndermelerini rica ettim. Fazla kargoya gerek yoktu.


    3 ayrı alışverişten aldım DS Lite'ları, ayrıntılar şu şekilde:


    • Enamel Navy JPN (üst ekran düzgün görüntü vermiyor, donör cihaz olarak aldım), şarj cihazı: ¥800
    • Crimson/Black JPN (ilanda belirtilmemiş Mario Kart DS cihaza takılı geldi): ¥2500 (Buna fazla ödemişim)
    • Enamel Navy JPN, Cobalt/Black USA, Polar White JPN, şarj cihazı, 2 oyun: ¥4980


    Toplamda ¥8280/₺640, şarj aletlerini ve oyunları hariç tutarsam cihaz başı ₺128 ediyor. Kargo, komisyon, gümrük hariç tabi ki.


    Bana geldiklerinde durumları şu şekildeydi:


    DS Lite - Polar White JPN: Dpad aşağı tuşu iyi basmıyor, L tuşu çalışmıyor. Kasası ekranlar ve diğer fonksiyonları iyi durumda.


    DS Lite - Enamel Navy JPN: Çöp olarak aldım üst ekranı çalışıyor ama görüntüsü bozuk, kasası iyi durumda ve diğer fonksiyonları sorunsuz çalışıyor.


    DS Lite - Enamel Navy JPN: Kasası ekranlar çiziksiz, tüm fonksiyonları güzel çalışıyor. En iyi durumda olan. GBA kaset slotu kapağı yok.


    DS Lite - Crimson/Black JPN: A tuşu iyi basmıyor. Kasası ekranlar çiziksiz, diğer fonksiyonlar güzel çalışıyor ancak elektriksel sorunu var, her zaman açılmıyor, açılınca bazen kapanmıyor.


    DS Lite - Cobalt/Black USA: Evet USA :) Üç tane DS Lite'ı beraber aldığım alışveriş, dikkat etmemişim, bir tanesi USA bölgeliymiş, napalım sağlık olsun :) Üstünde bir bölgede kılcal çizikler var, onunda dışında kasa ekranlarda başka çizik yok, diğer bütün fonksiyonları güzel çalışıyor.


    Tamir, bakım ve modifikasyonlardan sonraki son durum:


    Tabi ki tamir işine girişmeden önce atalarımızın bu konu ile ilgili sözünü hatırlayalım, unutmayalım:


    If it ain't broke, don't fix it - Eğer bozuk değilse tamir etme!


    DS Lite Polar White JPN: Donör DSlite'dan Dpad'in altındaki iletken plastik parçayı aldım değiştirdim, Dpad ve tuşlar güzel çalışıyor şimdi. Lacivert donör DSlite'dan ABXYLR start select tuşlarını ve Dpad'i alıp bu cihaza taktım. Beyaz cihaz lacivert tuşları oldu. Aşağıda resimde gözüküyor. L tuşu hala çalışmıyor, uğraşmadım.


    DS Lite Enamel Navy JPN: Hiçbir işlem yapmadım, ekranlardaki az sararma hariç hiçbir sorunu çiziği yok. GBA kaset slotu kapağını donör DSlite'tan alıp taktım. Koleksiyonuma ekleyeceğim DS Lite.


    DS Lite - Crimson/Black JPN: Anakartını söktüm, yağsız kontakt sprey ile temizledim her tarafını, bir kaç denemeden sonra şimdi güzel çalışıyor. ABXY tuşlarının altındaki iletken plastik parçayı (membrane / conductive rubber) yine donörden alarak değiştirdim. Tuşlar güzel çalışıyor şimdi.


    DS Lite - Cobalt/Black USA: Hiçbir işlem yapmadım, güzel çalışıyor cihaz.


    DS Lite Enamel Navy JPN: Donör olarak kullandığım DS Lite. Üst ekranı zaten lazım olmayacağı Gameboy Macro projesi için ayırdım ancak malzemeleri toplayıp bol bol video seyretmem gerekiyor. Bu konuyu paylaşacağım yakında. Dpad ve tuşların altındaki iletken plastikleri de almıştım, onları da aliexpress'ten sipariş verip yerine takacağım.




    Japonya'dan Retro Nintendo El Konsolu Almak
    Japonya'dan Retro Nintendo El Konsolu Almak


    Japonya'dan Retro Nintendo El Konsolu Almak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROJECT2501 -- 24 Temmuz 2021; 22:17:55 >




  • JPN bölgeli DSi'larıma İngilizce Twilight Menu'yü sorunsuz yükledim. Bir DSi'da TwilightMenu'yü varsayılan işletim sistemi yaptım, her zaman TwilightMenu ile açılıyor (kendi işletim sistemine geçilebiliyor). Diğerinde ise orjinal Japonca işletim sistemi kalsın istedim, TwilightMenu'yü her seferinde manuel olarak çalıştırmak gerekiyor. Kapatılınca TwilightMenu gidiyor, tekrar açıldığında kendi işletim sistemi ile açılıyor.

  • Hocam parasini size göndersem de bana bir tane temiz gameboy alirmisiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yardimci olurum tabi ki ama sonucta karsi tarafin dedigine gore aliyorum cihazlari, bazi belirtilmeyen sorunlar oluyor, size aldiklarimda sorun cikarsa üzülürüm elbet.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendinizi boş yere yoruyorsunuz let go ya girip bol bol bulabilirsiniz bunları japonyadan gelecek cihazlar japon sistem olacaktır avrupa dan alınmış çoğu oyun bu cihazlarda çalışmaz elin samurayının ne yollayacağı da mechul elden al başın ağrımasın tüm retroculara selam donanıma yazmamaya devamkum gibi kaynıyor türkiyem ben kaçar.


    Japonya'dan Retro Nintendo El Konsolu Almak

    ucuza bulunca daha çok indiremeyip satıcıya küfür eden halkım eninde sonunda doğru yolu bulacaktır...samurayları zengin etmeyelim


    Japonya'dan Retro Nintendo El Konsolu Almak

    amin.

    tuşlara narin basalım eskimesin

    ama yinede bu cihazlardan yüz milyonlarca üretildi bir kaç milyonu türkiye sınırları içinde bakacağınız yeri bilin yeterli

    türkiye az kirli çıkı değil bu konularda


    Japonya'dan Retro Nintendo El Konsolu Almak

    sonra siliyorlar e olmaz ki ama...sil deyince de silmezler...




    hey gidi günler izmit pişmaniyesinden şaşmayın...mario yu ilk zıplatanlar şimdi dede oldu doymadınız şimdi nintendo herkesi ziplatıyor.zıplamayın zıplatın ey halkım...

    baay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 26 Eylül 2021; 3:32:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Witcher 3 için Nintendo Switch Lite almayı düşünüyorum ama onda da Türkçe mi emin olamadım. Bu arada sanmıyorum ama sadece Switch'de mi oynanır diğer ds veya 3ds gibi el konsollarında da oynanabiliyor mu?

  • https://www.nintendolife.com/news/2020/02/the_witcher_3_polish_language_pack_dlc_is_now_available_on_switch

    Haberine gore ucretsiz DLC olarak dil paketleri sunulmus ama TR listede yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer varsa almayı düşünüyorum ama Steam Deck'te Witcher oynanabiliyormuş onu mu beklesem karar veremedim. Switch için araştırdım ama TR dil seçeneği için kesin bi bilgiye ulaşamadım.


    Japonya'dan Retro Nintendo El Konsolu Almak
    Japonya'dan Retro Nintendo El Konsolu Almakwww.teknofenomen.com
    Steam Deck'in İçi Açıldı! - Steam Deck'te Witcher 3! - TeknoFenomen
    https://www.teknofenomen.com/steam-deckin-ici-acildi-steam-deckte-witcher-3/
  • merhaba hala sendico dan alışveriş yapıyor musunuz. bende birkaç tane gameboy almak istiyorum da hesaplayınca türkiye fiyatlarına göre biraz daha pahalıya geliyor eğer hala alıyorsanız kaça geliyor merak ettim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.