Şimdi Ara

James Donkey JD512 512GB NVMe M2 SSD İncelemesi [ Fiyat / Performans Ürünü ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
3
Favori
4.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • James Donkey JD512 512GB NVMe M2 SSD İncelemesi [ Fiyat / Performans Ürünü ]





    Arkadaşlar selam.


    Bugünkü inceleme konuğumuz fiyatlandırma politikasıyla çok tartışılan, hem olumlu hem olumsuz yorumlar yapılan bir ürün olan , James Donkey markasının JD512 NVMe M2 512GB hafızalı modeli.


    Test Sistemi



    Asus Prime X570 Pro
    Ryzen 9 3900X
    Team Night Hawk 4X8GB 3600Mhz
    Zotac GTX Titan X 12GB
    FSP Hydro 700W
    Gamepower Warcry Kasa

    Disk 1 : Samsung 960 Evo 250GB
    Disk 2 : James Donkey JD512 512GB


    Doların şu yüksek halinde bile günümüzde SSD'ler 1TL/1GB barajının altına inmiş durumdalar.Yani bu da demek oluyor ki, artık bu saatten sonra kurulacak tüm sistemlerde SSD kullanmalı ve SSD olmayan sistem bırakmamalıyız arkadaşlar. Mekanik diskler , işletim sistemi ve aktif uygulama kurulumları noktasında miladını tamamlamış durumdalar. Günümüzde ise SSD'lerde veri kurtarma söz konusu olamayacağı için , veri yedekleme görevini daha uzun süre yürüteceğe benziyorlar.

    JD512 , standart bir kutu ve içeriği ile geliyor. Kutu içeriğindeki malzemeler samsungdaki gibi değil daha ucuza kaçılmış. Kutu içeriğindeki malzeme kalitesinin bizim için bir değeri var mı desek ? Tabiki yok. Fotograflar ile daha yakından bakalım.


    James Donkey JD512 512GB NVMe M2 SSD İncelemesi [ Fiyat / Performans Ürünü ]James Donkey JD512 512GB NVMe M2 SSD İncelemesi [ Fiyat / Performans Ürünü ]James Donkey JD512 512GB NVMe M2 SSD İncelemesi [ Fiyat / Performans Ürünü ]


    James Donkey JD512 512GB NVMe M2 SSD İncelemesi [ Fiyat / Performans Ürünü ]James Donkey JD512 512GB NVMe M2 SSD İncelemesi [ Fiyat / Performans Ürünü ]James Donkey JD512 512GB NVMe M2 SSD İncelemesi [ Fiyat / Performans Ürünü ]James Donkey JD512 512GB NVMe M2 SSD İncelemesi [ Fiyat / Performans Ürünü ]


    James Donkey JD512 512GB NVMe M2 SSD İncelemesi [ Fiyat / Performans Ürünü ]James Donkey JD512 512GB NVMe M2 SSD İncelemesi [ Fiyat / Performans Ürünü ]James Donkey JD512 512GB NVMe M2 SSD İncelemesi [ Fiyat / Performans Ürünü ]


    James Donkey JD512 512GB NVMe M2 SSD İncelemesi [ Fiyat / Performans Ürünü ]


    JD512 , kağıt üzerinde 1500MB yazma, 2000MB okuma değeri vaad ediyor. Bakalım testlerde bu değerleri yakalabiliyor mu.



    SENTETİK TEST SONUÇLARI




    James Donkey JD512 512GB NVMe M2 SSD İncelemesi [ Fiyat / Performans Ürünü ]


    James Donkey JD512 512GB NVMe M2 SSD İncelemesi [ Fiyat / Performans Ürünü ]


    James Donkey JD512 512GB NVMe M2 SSD İncelemesi [ Fiyat / Performans Ürünü ]


    James Donkey JD512 512GB NVMe M2 SSD İncelemesi [ Fiyat / Performans Ürünü ]


    James Donkey JD512 512GB NVMe M2 SSD İncelemesi [ Fiyat / Performans Ürünü ]


    James Donkey JD512 512GB NVMe M2 SSD İncelemesi [ Fiyat / Performans Ürünü ]





    SON SÖZ



    JD512 , M2 soket yapısında bir ürün. Yani anakartında M2 soketi olmayan arkadaşlar sata bağlantılı modellere yönelmeliler. M2 diskler anakarta doğrudan bağlanıyorlar. Söz konusu JD512 SSD , test uygulamasına göre vaad ettiği değerlere çok yaklaşıyor kimi zamansa geçiyor. Yani alırken vaad edilen değerleri sunabiliyor. Şimdi değinmek istediğim nokta biraz farklı. Güven ve sağlamlık noktasında bazı tereddütler yok değil, tabiki bir samsung evo serisi yada corsair gibi tüm bileşenleri net okunabilen bir SSD değil. Firmware ve TBW konusunda belirsizlikler var ama son kullanıcı bu bilgileri öğrenecek kadar para vercek mi o önemli biraz. Verileri emanet etme meselesi var, bu konuda biraz mantığımızı çalıştıralım. SSD'lerden bizim veri kurtarma şansımız var mı ? Yok. Biz verilerimizi SSD ye yedeklermiyiz ? Hayır. O halde bizim SSD de kaybetme ihtimalimiz olan veri nedir ? İşletim sistemi ,windows, kullandığımız uygulamalar ve kayıt klasörleri.

    Bu veri kaybı muhabbetinden ağzı yanmış, günlerce uğraştığı çalışması gitmiş birisi olarak söylüyorum arkadaşlar size, veri yedeklemesi eğer veriler çok önemliyse tek bir disk ile yapılmaz. Ssd ile zaten yapılmaz. Yani ben çalıştığım projeyi belli aralıklarda ( genelde günlük ) kaydedip , masamın üzerinde duran 4TB lık Seagate diske kaydediyorum. Yani windows çökse ssd bozulsa vs. en fazla 1 günlük verim kaybolabilir. Bunlarında dışında benim için daha önemli olan aile fotoğraflarımız yada videolarımız , ayrı ayrı 2 taşınabilir mekanik diskte yedekli yatıyor. Yani verilerimizi elektronik bir alete emanet etme noktasında, temkinli olmakta yarar var.



    James Donkey Nvme M2 512 Disk neden alınabilir ?

    Benim gibi hali hazırda sisteminin kurulu olduğu daha hızlı ve üst seviye bir SSD ' si olanlar , Oyun ve uygulama kullanmak için alabilir. Anakartınız da 2. M2 yuvasının olduğundan emin olun. Yada anakartında M2 soketi olan ve SSD düşünen Fiyat / Performans odaklı sistem toplayan kişiler aynı paraya 2 katı depolama çözümüm olsun diye alabilir. 3 yıl birebir değişim garantisi demek, garanti prosedürü yok demek. Ssd niz bozulursa gönderip yenisini alırsınız demek ki 3 yıl güzel bir süre.



    Olumlu Yanları :

    * Fiyat / Performans seviyesi yüksek
    * Vaad ettiği değerlere sorunsuz ulaşıyor
    * 3 Yıl birebir değişim garantisi var

    Olumsuz Yanları :

    * Adının james soyadının eşşek olması belki espirili ama benim garibime gitmeye devam ediyor.
    * İnternet siteleri ve yazılım desteklerini yok kabul etmek lazım. Kullandığım kulaklıkta da öyle yaptım.


    Güncel Fiyat : 429TL ' lik fazlasıyla rekabetçi bir fiyatı var. Şuanda bile en uygun fiyatlı ürünlerden birisi, daha önce ise kampanyalar ile 349TL ' yi görmüştü.


    Forumdan burak şoltun incelemesine göz atabilirsiniz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 8 Kasım 2019; 14:6:26 >







  • eline saglık hocam.dusuk butceli sisteme uygun bir ssd veri kaybına inmissiniz windows ve oyun kurulumu icin birebir bir cihaz.
  • Teşekkürler hocam
  • Güzel inceleme olmuş elinize sağlık.

    Belli bir tbw değeri var mı bu markanın?
    Yani "birebir değişim garantisi" demek, bir anda tak diye bozulur kardesim, bozulma ihtimali çok yüksek yüksek, ama sen üzülme 3 yil içinde bozulursa değişiyoruz. Bu bana saçma geldi emanet gibi şahsen ben almazdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantık yürüttüğünüz yede yanlışlık var hocam ürüne güvenmese firma 3 yıl değişim garantisi verebilir mi? Başka konularda da söylemiştim ben farklı farklı modellerini kullandım yazılımsal olarak James donkey vasat olsa da ne kullandığım ne de İstanbuldaki IT ci arkadaşımın yorumuna göre daha bozulanını duymadım. Hadi benim 8 10 ürün diyelim IT ci arkadaş rahat 50 tane almıştır bir sorun olmadı. Tabi bu olmayacağı anlamına gelmez her üründe sıkıntı çıkabilir insan yapımı bu, fiyap performans yerine direk peeformans ürünü bakıyorsanız şuan Samsung bu konuda tepede diyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçenlerde yanlış hatırlamıyorsam incehesap gamer gecesi indiriminde 1TB JamesDonkey SSD yi 480TL ye görmüştüm bir an düşündüm kaçmaz diye kapasite fiyat oranı mükemmeldi ama o isimle isterse bedava verseler(ciddiyim) alıpta kasama takmam. En başta isimden kaybediyor sanki sosyal deney gibi. İsmi olsun logosu olsun berbat ve hakaret eder gibi.
  • WarSaw kullanıcısına yanıt
    Humboldt H kullanıcısına yanıt
    1TB olanı alanı çağıralım hocam @Humboldt , o gün 1sn içinde alışverişi yapmıştı kendisi Yani bende garipsiyorum marka ismi logosu ama takılmıyorum oyuncu ekipmanı diye çıkan firma ilk çıkardıkları mouse kullanıyorum daha ne bileyim çok dikkatimi çekmiyor önemsemiyorum
  • Elinize sağlık hocam , ben de pc işlerine dönmek istiyorum bu ara ama artık içimde montajlama korkusu oluştu hiçbir şeye elimi atasım gelmiyor risk alasım da yok
    edit: hocam mümkünse uygun fiyatlı en düzgün pci ex riser hangisi araştırabilir misiniz ? çoğu n11 de satılıyor incelemeleri de yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whitebeard. -- 10 Kasım 2019; 8:26:44 >
  • Güzel bir ekran kartı denkgetirirsem Cooler Masterin dikey aparatlı olanını almayı düşünüyorum 400TL bandında, onun dışında bilgim yok hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WarSaw

    geçenlerde yanlış hatırlamıyorsam incehesap gamer gecesi indiriminde 1TB JamesDonkey SSD yi 480TL ye görmüştüm bir an düşündüm kaçmaz diye kapasite fiyat oranı mükemmeldi ama o isimle isterse bedava verseler(ciddiyim) alıpta kasama takmam. En başta isimden kaybediyor sanki sosyal deney gibi. İsmi olsun logosu olsun berbat ve hakaret eder gibi.
    600 TL idi 480 e düşmedi hiç.

    Aldım kullanıyorum sistem kurulu ve oyun kurulu halde bir sorunum yok şu an 55 derece gördüm en fazla 5 saat yoğun kullanım sonunda (soğutucu mevcut) çipleri micron kontrolcüsü silicon motion.

    Önemli verileri hiçbir zaman ssd de tutmadım o yüzden yarın bir gün açılmadı diyelim sıkıntı olmaz benim için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani ben aslında anlatmaya çalıştım da ama, hiç bir ssd veri yedeklemesi olarak kullanılmaz çünkü veri kurtarma gibi bir seçenek yok. İlk çıktığından beri onlarca ssd kullandım daha hiç birine veri yedeklemedim, bu absürt birşey yahu

    Veriler ya buluta yedeklenir parası verilip yada mekanik diske yedeklenir. Bunun için ben seagate 4tb 3.5 kullanıyorum, masamın üzerinde duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Baba

    Yani ben aslında anlatmaya çalıştım da ama, hiç bir ssd veri yedeklemesi olarak kullanılmaz çünkü veri kurtarma gibi bir seçenek yok. İlk çıktığından beri onlarca ssd kullandım daha hiç birine veri yedeklemedim, bu absürt birşey yahu

    Veriler ya buluta yedeklenir parası verilip yada mekanik diske yedeklenir. Bunun için ben seagate 4tb 3.5 kullanıyorum, masamın üzerinde duruyor.
    Hocam bende James donkey 512 gb M2 hazirandan beri kullanıyorum hiç sıkıntı çıkarmadı

    Bide sizden istekte bulunmak istiyorum Gamepower kasasinida incelerseniz sevirim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dexter342 kullanıcısına yanıt
    Hocam baya kişi oldu kasayı beğenip te incele diyen , elimde bol fotoğraf var zaten , kasa incelemesini de yayınlarım yakında. İlginç bir kasa olunca çok kişinin dikkatini çekti
  • ürünü laptopun m2 portuna taktım ancak ne biosta ne windowsta görünüyor.
    internette gördüğüm bir kaç bios ve regedit ayarını yaptım ama hala görünmüyor.
    bi kaç kere tak çıkar yaptım acaba oturmadı mı diye sorun devam ediyor ne önerirsiniz?
  • Görmediyse geri gönderin değişim yapın ya aynısıyla yada baska bir marka ile. Hiç görmüyorsa ya elinizdeki ssd bozuk yada jd yi hiç tanımayacak baska markaya geçmelisiniz.
  • Şu markaya güveneemiyorum. Resmen beni alma diye bağırıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aschil

    Şu markaya güveneemiyorum. Resmen beni alma diye bağırıyor.
    Almayın ozaman hocam sizde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan makine de 250 lik bi hi level var. Forumu dolandıran siteden almıştım şansıma gelmişti. M2 formatında ama sata üzerinden haberleşiyor. Böyle bir şey almak istiyorum ama elimde kini çöpe atmak da istemiyorum. Anakartta tek m2 slotu var. Acaba pcie üzerine takılabilen kartlar var mıdır üstüne ssd yerleştirebileceğim felan ?
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Almıyorum zaten.
  • Ssd lere herkes yarin bozulcak gibi yaklasiyorda bende nerden baksan 5yillik kingston ssd var masaustunden pc ye pc den masaustune takiyorum ordan oraya geliyo benimle masallah hala calisiyo

    Bu ssd yi bende aldim hala kutusunda nasipse pc yi hafta icinde bitirmis olcam o zaman takicam insh :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH | equ* -- 8 Aralık 2019; 18:49:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.