Şimdi Ara

Jailbreak Gereklimidir? Yapmalımıyım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar sormak istediğim konu şu sizlere. cihazımda 9.0.2 sürümü mevcut. cihazım ip6s plus 16 gb.

    telefondan genel olarak kullanım amacım maillerime bakmak, twitter, whatsapp, nette gezinmek. telefonda ne oyun oynarım nede muzik dinliyorum. birde standart olmassa olmaz programlarım mevcut. bunlar sahibinden.com n11 migros yemeksepeti gibi standart ucretsiz uygulamalar.

    şimdi sormak istedigim. sizce jailbreak yapmalımıyım yoksa 9.3 çıkınca direk güncellemelimiyim.

    jailbreakin bana ne katkısı olabilir.

    lütfen ciddi cevaplar verelim. Laf olsun diye yazmassanız sevinirim. Şeffaf olarak değerlendirmenizi rica ediyorum..

    şimdiden teşekkurler...



  • Jbye ne gerek var hocam ben gereksiz görüyorum tamam avantajları var ama dezavantajları da var ve benim için dezavantajları daha ağır basıyor güvenliğin gidiyor hocam jb yaptığın andan itibaren siz zaten normal işlerde kullanacaksınız gerekli değil 9.2.1 e güncelleyebilirsiniz beta profiliniz yoksa varsa 9.3 beta 5 olur beta 5 le olmuş bu sürüm sanki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mk789 kullanıcısına yanıt
    bende o şekilde düşünüyorum ustad. ama millet tutturmuş bi jb gidiyor. Yani tamam oyun oynayacaksan devamlı programlar ile işin varsa yapmak mantıklı olabilir para vermemek için ama ufacık ekranda da oyun oynamak ne kadar mantıklı orası tartışılır. Şimdilik burda bekleyip 9.3 final çıktığında geçmeyi düşünüyorum. Her sabah ekrana cıkan güncelleme yazısından bıktım artık....
  • iPhone 5 ile birlikte gelen iOS 6'dan itibaren JB yapmıyorum.
    Ha geldi, ha gelecek, yapınca cihaz kastı, bataryayı yedi, sorun çıktı, sıfır telefon olarak ayarla, onu yap, bunu yap mevzularından sıkılıp JB'siz kullanmaya başlamıştım o dönem.
    Bir ara JB'siz bir cacık yapmazken adamlar çok güzel götürdüler bu işleri. Güvenlik dediler, stabilite dediler, uygulamaları ücretsiz yapıp uygulama içi satın alım devrine geçtiler, zaten JB ile gelen üçüncü parti uygulamalardan işe yarayacağını düşündüklerini yavaş yavaş yazılıma entegre ettiler, etmeye de devam edeceklerdir diye düşünüyorum.
    Şuan belki birkaç şey için JB ihtiyacım olabilir, ancak bunlar da olmazsa olmaz değil benim için, dolayısıyla JB'siz kullanmaya devam.
    2012'den iPhone 5'ten beri kullanmıyorsam daha da kolay kolay kullanmam zaten.
  • Onur__ kullanıcısına yanıt
    bilgilendirme için teşekkur ederim ustadım.... dediginiz gibi apple eger kullanıcı kitlesi geniş ise hemen entegrasyonunu yapıyor. Uygulama konusunda da zaten cok yukleme yapan bir insan degilim. İllaki ücretli bir uygulama lazım olursada ayda yılda bir satın alırız olur biter diye düşünüyorum. Zaten enpara ile %50 indirimde var :) çok bi maliyet olmaz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagataybas

    bende o şekilde düşünüyorum ustad. ama millet tutturmuş bi jb gidiyor. Yani tamam oyun oynayacaksan devamlı programlar ile işin varsa yapmak mantıklı olabilir para vermemek için ama ufacık ekranda da oyun oynamak ne kadar mantıklı orası tartışılır. Şimdilik burda bekleyip 9.3 final çıktığında geçmeyi düşünüyorum. Her sabah ekrana cıkan güncelleme yazısından bıktım artık....

    Jb zorunlu birşey değil elbette ancak telefonu daha kolay kullanılabilir hale getiren onlarca tweakleri mevcut ben şahsen jbsiz kullanamıyorum. stock hale dönünce jbnin katmış olduğu özelliklerin olmadığını farkettiğimde telefon çok boş geliyor bana. Birde güvenlik konusuna gelirsek kesinlikle root şifresi koymazsanız güvenliğiniz pamuk ipliğine bağlı ancak kendinize ait bir root şifresi belirleyip şifrenizi güncellerseniz hiç bir güvenlik problemi yoktur. Bilindik repolar dışındaki repolarıda kullanmazsanız jbden başınıza hiç bir sorun gelmez. Aktif internet bankacılığı ve mobilden alışerişler olsun sürekli yapmaktayım hiç bir sorun yaşamadım yaşayacağımıda düşünmüyorum :)
  • sistem genelinde reklam engelleme
    klavye kolaylıkları
    animasyonları kapatma veya Değiştirme
    genel temanın siyah alternatifi
    renkli renkli binlerce icon paketleri
    gereksiz fonksiyonların kapatılabilmesi (Spotlight)
    YouTube video indirme veya arkaplanda çalma
    gibi Özelliklerle kullanıyorum.

    iPhone 5s'i jb'siz uzun sure kullanmıştım. yine memnundum ama şimdi iOS 8.3'lü iPhone 6 kullanıyorum. benim için özellik bakımından jb zaten güzel olan iPhone'u daha da kusursuz kılıyor.

    tercih sizin. ben olsam jb yapardım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.