Şimdi Ara

Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya.. (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
366
Cevap
25
Favori
77.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2003 xtype 3.0 parçaları rahat bulabilirmiyim ?
    almamı tavsiye edermisiniz ?
  • Merhaba tekrardan;
    ön far camı nerden bulabilirim?
  • ahmet240 A kullanıcısına yanıt
    Elkitabı linki burada İngilizce
    http://www.the-colliers.net/docs/public/guides%20&%20manuals/Jaguar%20Workshop%20Manual%20%20X-Type%202001-2009.pdf

    Geç cevapiçin özür dilerim. Kaç ay olmuş üstünden ama olsun.
  • En az 2004 tavsiye edilir diye biliyorum. ECU tamircisi benim 2003'ü görünce eline sopa alıyor kovalıyor beni.
  • ynsayyldz Y kullanıcısına yanıt
    Bir youtube videosunda Jaguar'a özel bir programla özel bir ayar yapılması gerektiği aksi takdirde sorun olacağı söyleniyordu. Jaguar x type lpg montajı diye arattırırsanız bir jaguarı ayar yaptıkları o videoyu bulabilirsiniz.
  • 2002 2.1 Benzinli aracım var. Bu aynaları toplama tuşu gibi bir tuşu yok mu? Daha yeni aldım aracı ve bilgisizim.
  • Aynalar katlanmıyor dışarıdan elle katlarsınız ama zorlarken biraz aşağı yukarı oynatıp kir v.s sebebiyle katlanmayı kolaylaştırmalısınız. Plastik olduğu için dikkatli olmak lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kalfatt

    Merhaba arkadaşlar ,

    Bir kaç gündür x type için arayışa girmiş bulunmaktayım. 2.2D versiyonu ilgimi çekiyor fakat çok az araç mevcut. Kesinlikle otomatik istiyorum ve benzinlinin yükünü kaldıramıyabilirim ( hem parça maliyeti hemde yakıt ) 2.2D motorlar yine mondeo ile aynı parçalarımı kullanmakta bilen varmıdır? Birde tavsiye edermisiniz?

    bu kadar yanlış bilgilendirmeye pes gerçekten...GC lerin en tutmayan modeli 3.1 dizelleridir. 3.0 dizelleri ise OM642 kodlu mercedesin yaptığı e 320 Cdi, ML 320 cdi ve sprinter da kullandığı motorun birebir aynısıdır. Daimler-chrysler ortaklığı zamanında yapılmıştır ve gc için en sorunsuz motordur. 2011 yılından itibaren ise italyanların yaptığı 3.0 motorlar kullanılmaktadır.

  • gençlik yıllarımın hayali olan tercihen 2.5 olmak üzere x type arıyorum. lpg durumu ise beni korkutuyor açıkçası..benzinle binilecek gibi de değil...ilandaki araçlarda içime sinen çok çıkmadı açıkçası..ankara olursa tadından yenmez

  • M



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasha 34 -- 11 Kasım 2020; 21:21:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam herkese

    2007 model jaguar x type 2.0 lpg li bir aracım var

    arıza tespit cihazını bu araçlarda kullanan ve arıza tespit eden var mı acaba

    ben internetten bir adet elm 327 arıza tespit cihazı aldım ancak kullanamadım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omere1970 -- 28 Kasım 2020; 18:41:20 >
  • Aekadaslar merhaba 2012 focus aracım var, 2001 model s type sport 3.0 benzinli takas teklifi var uste de para alabilecegim icin hemde goruntusu hosuma gittigi icin degerlendirmek istiyorum, ben memurum bu aracin bana eksileri artilari ne olur guc yetirebilirmiyim, bakim masrsflsri yuksek olur mu, birde cok eski bir model nasil olur tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar;


    İLk çıktığı zamandan beri çok beğendiğim 2004 model 2,5 X type ı sonunda alarak Ankara'ya getirdim. Bir kaç eksiği var, Ankara'da Kubat oto ile görüştüm ve randevulaştım sayılır.


    katalizörün boşaltılması, radyatör değişimi, disklerin değişimi gibi ilgi isteyen yerleri var. Bunun yanında şanzumandan pek memnun değilim onun için de baştan aşağı bir bakım yaptırmak istiyorum için rahat şekilde binebilmek için. Sonrasında ise LPG düşünebilirim sanırım. Tüketim değerleri biraz sarsacak gibi:) Araba ile izmirden gelirken 90'ı geçmeden 8,5 lt/100 km yakıt tüketimini gördüm ama şehir içinde bu değerler 14-15 olacak gibi


    Aracın üzerinde 18 jant var, görüntüsü çok güzel lakin konfor konusunda tahmin edileceği üzere tatmin edici değil, orjinal jant olmak kaydı ile 16 jant ile takas yapabilirim

  • selamlar arkadaşlar

    x-typeların hangilerinde sunroof var. malum sitede sunrooflu olanları göster deyince hepsinden çıkıyor. ama fotoğraflardan gördüğüm bir kaç tanesinde sunroof var. özetle hangi versiyon ve model yıllarında sunroof bulunuyor?

  • navarchs N kullanıcısına yanıt

    selamlar

    sunroof için belli bir model yılı söylemek zor gibi. Eskisinde de yenisinde de olan ve olmayan var. Ben versiyon detaylarına çok hakim değilim ve yanıltmak istemem. iyi forumlar.

  • merhaba arkadaşlar.

    Dün bir jaguar x type aldım. 2002 model 132 bin km de 3.0 v6 L AJ30 motor koduna sahip executive donanımda bir araç. Araç alım satımı yapıyoruz. Ama kendimce araçlara hak ettiği değeri, kıymeti, vakti, nakdi veren birisiyim. Aracı satmamak gibi bir düşüncenin içerisindeyim. Tabi malum ekonomik durumun neler getireceğini bilemeyiz. Araç her şeyi ile orijinal. 2 tane önemsiz boyası var. hasar kaydı yok. En ufak bir toparlanma, restorasyon vs görmemiş olması da beni çok heveslendirdi. 2002 tarihindeki ortaklar jaguar bayiinden alınırken verilen evraklar, garanti belgeleri, güvenlik kodları, kitapçıkları, servis bakım kağıtları, araç çantası ve ruhsat kabı ( bu iki parça benim çok hoşuma gitti çok şık ve kaliteli bir yapıya sahip ) hiç yıpranmadan saklanmış. Araçta en ufak bir tirim sesi yok, ki bu sesler benim çok canımı sıkan ve keyfimi kaçıran sesler olurlar genellikle. İç kondüsyonu da mükemmel. Yola çıktığımda 3. köprü yoluna doğru gidesim geliyor :). Zaten sakin pazar günlerinde sadece o yolda kullanırım ve bunun haricinde showroomdan çıkartmam diye düşünüyorum. Ben araçlara değer verilen bir ortamda denk geldim ve kısmet oldu aldım. Gerçekten keyifli, konforlu ve sağlamlığı hissettiren bir otomobil. Bakalım duygularımız ne boyutlara ulaşacak :). Aracımı sizlerle paylaşmak istedim. İnşallah yaşamam ama herhangi bir problem yaşarsam bu konudan destekte alırım. Kalabalık bir kitle var burda.



    Herkese iyi forumlar. Keyifli sürüşler.


     Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..


     Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..


     Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..


     Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..


     Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..


     Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..


     Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..


     Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..


     Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..


     Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..


     Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..


     Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..


     Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..


     Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..


     Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..


     Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..


     Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..
  • Değerli Jaguar x type kullanıcıları


    Aracım 2007 model xtype 2.1 V6 LPG li jaguardır. Forumda pek denk gelemedim ancak 6 aylık sorunları ve çözümlerini paylaşayım. öncelikle araçta obd cihazı kullanmak işlerimi çok kolaylaştırdı. İnternet üzerinden bir obd2 cihazı aldım. android telefon ile bağlanıp olası arızaları anında OKUYORUM. ilk müdahele ettiğim arıza katalizör arızası oldu. sürekli arıza lambası yakıyordu. bu arıza kodu 0430. önce bir jaguar özel servisine gittim. direk katalizör onarımı yapılacak dediler fiyat 5000 tl. tabiki yaptırmadım. bir eksoz ustasına gittim. Katalizörümün sağlam olduğunu yenisinin çok pahalı olduğunu ve takılacak katalizörlerinde çin malı ve sadece muayeneden geçecek kadar dayandığını öğrendim. Sonrasında bir yazılımcı buldum ki meğer herkes önce katalizörü tamir ettirip sorunu çözemeyip buraya gelip bu arıza kodunu beyinden sildiriyorlarmış. Gerçektende katalizör arızasının hiçbir belirtisi arabamda yoktu. ( çekişten düşme hızlanamama v.s) dolayısı ile sadece 400 tl vererek bu sorunu çözdüm. Hemde katalizörümü oynatmamış içindeki değerli parçayı bozmamış oldum.


    ikinci sorun ise oksijen sensörü arızam oldu. Yine arıza lambam yandı. Yine obd cihazını bağladım. arıza için oksijen sensörü ısıtma devresi arızalı ( arıza kodu 0037) dedi cihazım. Yine fiyat aldım parça için çıkmasına 1500 tl dediler. Bende bosch marka universal oksijen sensörü aldım. taktım ve sorun halloldu. Şu an gayet memnunum ve sorun yok. Bu arızayı da toplamda 400 tl ye çözdüm.


    Aracımın içerisinde olan kozmetik sorunları da yine kendim çok düşük maliyetlere çözdüm. Örneğin direksiyon simidindeki ses açma vs düğmelerim aşınmış ve kötü görünüyordu. Yapacak kimseyi bulamayınca kendim söktüm ve tuşları kendim tekrar kapladım. ilgilenen arkadaşlara detaylarını yazabilirim çok basit ve sıfır maliyet. Diğer konu da elektrikli koltuk dişli onarımı. Koltuk sökümü son derece kolay ve dişli de ford mondeo ile aynı. internetten kolayca bulunabiliyor. Koltuğu söküp dişliyi değiştirebilirsiniz. Ben bunun içinde fiyat aldım. tamir için 1500 tl dediler. dişliyi kendim alıp değiştirdim. 100 tl ye iş bitti.


    Diğer bir konu da ön cam havalandırma ızgaraları. Bütün jaguar x type modellerinde kronik sorunmuş ve güneşten bozulup kırılıyormuş. Bununda yenisini alayım dedim. tanesine 500 tl dediler. Bende 50 tl ye mevcut parçalarımı alıp plastik kaynak ile tamir ettirdim. daha SONRA SPREY BOYA İLE AYNI RENGİNE BOYADIM. Orjinal parçasından farksız oldu.


    Bir diğer konu direksiyon simidindeki airbag ucunun güneşten etkilenerek üst kısmının kalkık durması. Bu konu da beni rahatsız etti. Airbag i söktüm ısıtarak yumuşattım ve araya slikon sıkarak sıkıca bantladım ve buzdolabında bir gün beklettim. Şu an estetik olarak son derece kusursuz.


    Son olarak deri koltuklarım özellikle şoför koltuğum kötü durumda idi. Onun içinde fiyat aldım ve maalesef hem kötü malzeme hem de ilgisiz tavırlar ile beraber 2500 3000 tl gibi rakamlar çıktı. Bende onun yerine kendi orjinal derisini tamir yoluna gittim. İnternetten bir site buldum ( otocolorsan deri boya tamirat ) aracımın rengini söyledim. hem boya hemde tamir kiti yolladılar. uygulaması basit sonuç mükemmel. koltuklarım ilk günkü gibi olmasa da bence nefis oldu. bütün çatlaklar yok oldu. kendim boyadım ve kısa sürede işlem bitti. maliyet toplamda 120 tl.


    şimdilik paylaşacaklarım bunlar. herkese keyifli ve sorunsuz sürüşler dilerim.

  • omere1970 O kullanıcısına yanıt

    aynı modeli alma niyetindeyim şu an. baya kılavuz oldun hocam. :) çok sağolasın

  • MERHABA ARKADAŞLAR


    2007 MODEL JAGUAR XTYPE 2.0D ARACIM VAR. BİR İKİ KONUDA YARDIM İSTİYORUM.


    1-TEYP ÜZERİNDE TELEFON SEMBOLÜ OLMASINA RAĞMEN BLUETOOTH AYARI YAPAMADIM. BLUETOOTH VAR MI YOK MU NASIL ÖĞRENEBİLİRİM? TELEFONU NASIL BAĞLARIM?


    2- YAKIN ZAMANDA AKS TAMİRİ VE 10 BİN BAKIM YAPTIRDIM SAĞ SOL AKS VE SAĞ TEKER BİLYASI BİR DE 8 LİTRE YAĞ HAVA FİLTRESİ YAĞ FİLTRESİ DEĞİŞTİ TOPLAM 4.400 TL ÖDEDİM SİZCE YÜKSEK Mİ?


    3- TRİGER SETİ , MOTOR TAKOZLARINDAN BİRİ, ENJEKTÖR BAKIMI VEYA DEĞİŞİMİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİLER. KM 165 000 KAYIŞI GÖRDÜM İÇ AÇICI DEĞİL ORADA BİLYA FALAN DA DEĞİŞMELİ DEDİLER. MALİYET YARIN ÇIKACAK LAKİN ORTALAMA 5-8 BİN TL ARASI DENİYOR. BU MALİYET NORMAL Mİ?


    YARDIMLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

  • Araçla ilgili kronik arzalar-çözümleri, alırken dikkat edilmesi gereken hususlar, yedek parça, Jaguar usta önerileri vs ile ilgili detaylı bir yazı paylaşmıştım. Bol Jaguar'lı günler :)
    https://www.facebook.com/groups/jaguar.xtype/permalink/2407735476024299/?app=fbl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.