Şimdi Ara

Jaguar S-Type

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Jaguar S-Type



     Jaguar S-Type



     Jaguar S-Type


    s-type lar son halis mulis ingiliz britain jaguarlardır.. ingilizlerde yeri ayrıdır ingilterede fun clubleri falan vardır..
    tasarımı retro'dur.. 1962 jaguar s-type'a saygı duruşu olarak o kasanın hatlarına çizgisine sadık kalınarak yapılmışdır.. ingilizlerin s-type'ları bir yandan sevme nedenide budur.. jaguarın özüne sadık kalması geçmişini nerden geldiğini unutmaması..

    ilk s-type 1958 de mark2 olarak üretildi 1962 de ismi değişti s-type oldu.. bu günkü s-type ın atası..

    https://en.wikipedia.org/wiki/Jaguar_Mark_2
    https://en.wikipedia.org/wiki/Jaguar_S-Type_(1963)

     Jaguar S-Type
     Jaguar S-Type
     Jaguar S-Type
     Jaguar S-Type
     Jaguar S-Type

    Jaguar Ford evliliğinden sonra o yıllarda ford jaguarın hiç bir şekilde iç işlerine karışmadı müdahele etmedi jaguar gene bağımsız hareket etti.. fordla olan evlilikden ötürü avantajınada oldu konvasiyonel x-type gibi mondeo tabanlı ve duratec gibi dünyada çok yaygın olan motoruda bünyesine araçlarına eklediki bu jaguarı tarihinde görülmemiş satış rakamlarına ulaştırdı.. ve ilk defa avam yüksek sosyeteden çıkartıp markayı halkla buluşturdu..

    ilk nesil (smile face) denilen kasa 98 ile 2002 yılları arasında üretildi .. halk arasında smile face tabiri iç kokpitin hatlarının gülen bir yüz ifadesinden benzemesinden kaynaklıdır.. genelde ingilterede ilk kasa makbuldür çünkü ingilizlere göre jaguar geleneğini devam ettiren kasadır.. ilk kasanın içi xj serisine çok benzer.. birde ilk nesilde kullanılan motorlar daha verimlidir euro emisyon standartlarına o yıllarda çok sıkı olmadığı için araçların motorları daha verimlidir..

    2002 den sonra new s-type denilen s-type da kasa motorlar %80 aynı tutuldu sadece zamana ayak uydurularak modernize edildi elden geçirildi iç koktip x-type dan alındı benzeri yapıldı.. dizel motor seçeneği eklendi..

    jaguarın teknolojisi çok ilerdedir 2000 model s-type da lcd navigasyon ekran bluetooth falan vardır.. o yıllarda hangi mercedes bmw de bugünkü araçlardaki bildiğimiz lcd ekran vardı fabrikasyon yada bluetooth vardı onu geçin 2000 yılında kaç telefonda bluetooth vardı :) adamların vizyonu ve teknolojisi o kadar ilerde her nekadar hatları çizgileri klasik olsada.. zaten jaguarı jaguar yapanda bu..

    ingilterede s-type funları artık mevcut haritalar yıllardır güncellenmediği için bu ekranları modifiye edip android stick yada mirorlink aparatları takıp daha modern bir şekilde tablet gibi kullanabiliyor..

     Jaguar S-Type

     Jaguar S-Type



    Türkiyede s-type lar paket paket yollandı sport larında genelde sunroof olmaz misal.. normal paketleri doludur executive ler tam doludur.. aradaki fark executivelerde arka koltuk ısıtma ve navigasyon ekranı vardır.. fazla executive paketli ilk nesil en azından s-type bulamassınız.. ancak 4.2 compressorlu modeli r type olarak geçer 400 beygir .. o tam dolu pakettir..

    s-type ın malzeme işçilik kalitesi akranları mercedes ve bmw ye oranla daha üst sınıfdır fakat daha sade ve nazikdir .. jaguarın bu markalardan farkı sürüş keyfini hissini sürücüye vermesidir bu yüzden almanlar gibi sürüşe müdahil araçlar üretmezler s-type arkadan çekişdir gaza yüklendinizmi esp ve tc olmasına rağmen tatlı tatlı kıçını atmaya izin verir belli oranda özellikle iç kokpitte sürücü tarafı basit tasarlanmışdır klasik ingiliz stili sizi karşılar bol ahşap deri klasik hatlar ufak bir direksyon ahşap minik bir vites topuzu tamamen sportif bir sürüş poziyonu...

    arkasıda önün tam aksine bir o kadar lüks konforlu ve rahattır.. Tam bir makam aracıdır..
    zaten jaguarın özel makam paketleride üretildi o yıllarda..

     Jaguar S-Type


    o yüzden hem makam hem kişisel kullanıma çok uygun bir araçdır. halada makam aracı olarak kullanan iş adamları var..

    jaguarın diğer markalardan farkı jaguar eskimez jaguar yaşı ilerledikçe klasikleşir.. dahada değerlenir..
    Tarz sahibi ultra zengin ailelerin her zaman garajında klasik bir jaguar bulunur.. xj6 olsun xj8 olsun s-type olsun..

     Jaguar S-Type

     Jaguar S-Type

     Jaguar S-Type

     Jaguar S-Type



    S-type alırken dikkat etmeniz gereken ucuz rakamlara kanmayın ucuz diye alıcağınız jaguara aldığınız para kadar para harcaya bilirsiniz gene adam olmaz.. jaguarın trimleri çok kalitelidir firma yumuşak plastik süet deri ahşap iç kokpitte çok fazla kullanmışdır bu kaplamalar aracın iç kalitesini arttırsada yanında bir dez avantajda getiriyor bu parçalar bakımları sık sık ve düzenli yapılmassa çabuk yıpranır.. kaliteli her malzeme hassas olur.

    o yüzden ince trimleri çok iyi kontrol edin görünen ve görünmeyen..

     Jaguar S-Type



    bir kapı kolu plastiği kırılmışsa bir tırnak kırılmışsa krom ahşap kaplamalarda yada trimlerde bir şeyler kırılmışsa kapı çekme kolları kırıksa yada iç kokpitte herhangi bir parça kırık arızalı parçalanmış yada iş görmüyorsa kısaca yenisiyle değişmesi gerekiyorsa minnacık avuç içi kadar parçaya Bin 2 bin tl eğer çok nadir bir parçaysa 3-4 bin tllere kadar çıkar bu fiyat bulabilirsiniz..

    yapıştırırım lehimlerim gibi sanayi oyunlarına kaçarsanız arabada değersizleşir alıcı konusunda satarken çok sıkıntı çekersiniz.. çünkü jaguar alıcak insan orjinal temiz jaguar arar.. bilir o parçaların elinde patlıycağını..
    orjinal temiz jaguarda elden çıkar hiç beklemez..

    ingiltereden çevreniz adamınız varsa bu fiyatlar bir nebze iner ama gene ucuz olmaz ingilteredeki parçacılarda çünkü bu parçaların değerli ve zor bulunan parçalar olduğunu biliyorlar..

    Şunuda belirtiyim parama geçer sözüm veririm ne kadarsa alırım diyorsanız yukardaki yazıda parça konusunda yazılanları hiç okumayın.. parça sıkıntısı paranız varsa kesinlikle hiç yok..
    jaguarın tedarikçisi ortaklar ve hertür a dan z ye ne isterseniz ortaklara gidip istediğinizde stoklarında depolarında varsa hemen veriyorlar yoksa getirtiyorlar..

    her tür parçayı getirtiyorlar minnacık somondan en büyük kaporta parçalarına kadar.. iş burda tabiki paraya bakıyor..
    s-type hala yedek parçası üretilen bir araç.. s-type da yedek parçada dünya genelinde o açıdan bir sıkıntı yok..


     Jaguar S-Type



    onun dışında kaporta parçaları ucuzdur ucuz derken mercedes bmw den pahalı değildir..

    3.0 alırsanız benzinli ustada sıkıntı olmaz çünkü üstündeki 3.0 motor fordun duratec motoru.. türkiyede amerikancı ustaların hepsi anlar yabancı olmadıkları bir motor..
    ford bu motoru focus 3.0, mondeo 3.0,escape,taurus amerikadaki pick uplarında falan çok kullanıyor ve kullandı çok yaygın bir motor..linclon ls ve mkz modellerinde ,mercury sable ve montego modellerinde, mazda 6 ve mazdanın mpv lerinde aynı 3.0 motor kullanıldı..

    motor çok yaygın olarak ford bünyesindeki modellerde ve başka markalarda jaguar mazda linclon mercury gibi markalardada kullanıldığı için parçası aşırı yaygın ve bulunmamasına imkan yok..
    bu dünyada ford parçası bulunmassa artık hiç bir parça bulunmaz :)

    tabii şu var bu motorun parçalarıda bir 1.6,2.0 parçası gibi ucuz değil yaygın bulunur ama parçalarıda öyle çok ucuz değil..
    bu arada jaguar tabiki forddan direk alıp koymamış motoru kendi ufak tefek elden geçirip oynamış biraz..

    2.5 tam bir jaguar motorudur bazıları sever bazıları parçası jaguar motoru olduğu için çok pahalı ve zor bulunur olduğu için sevmez göreceli bir şey..


     Jaguar S-Type



    jaguarda km o kadar çok kafada takmayın ... benzinli için en azından.. bugün açın interneti 70-80 model jaguarlar kaya gibi tıkır tıkır çalışmakdadır.. iyi ve doğru bakımları yapıldığı sürece jaguarı öldüremessiniz..

    Tekrar ediyim s-type lar fiyatları uygundur ikinci elde ama genel giderleri yukarda yazdığım şeylere göz önünde bulundurursanız mtv sini trafik kaskosunuda kattığınızda gene fazladır.. yani fiyatı ucuz diye alırsınız normal giderleri bile sizi fazlasıyla yorabilir eğerki orta gelirli bir ailesiniz.. kaldıki süpriz bir arıza çıkartırsa çok fazla can yakabilir..

    o yüzden alınmıycak araba değil şahane bir araç sürüşü çok keyifli ama fiyatı ne kadar uygun olsada gene şahsi fikrim maddi durumu iyi kesme hitap eden bir araç.. en basidi bir tekerlek bilyası rulmanla bütündür sade bilya şeklinde değildir normal araçlarda 50-100 tl dir tekerlek bilyası s-type da yan sanayisi 700 tl dir ki jaguarda kesinlikle orjinal parça tavsiye edilir orjinalide 1200 tl mi öyle bir şeydi bahsettiğim basit bir bilya değişimi..

     Jaguar S-Type

    Genel olarak araba zevki olan arabadan anlıyorum diyen insanın ömrü boyu bir kere sahip olması gereken bir araç bence.. Alan zaten satamaz o keyfi hiç bir alman vermez ingilizin tarzı asaleti gidişi duruşu bambaşka ..



     Jaguar S-Type



  • [deleted since abused]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 3 Şubat 2017; 21:55:39 >
  • Cok alasim var ama yuksek model mi dusuk mu bilemedim, bide alsam son sahibi olurmuyum bilemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son sahibi olmassın ama jaguarın alıcı kesmi farklı .. bir mercedes bmw gibi elden ha deyince çıkmıycağı bir gerçek..
  • arkadaşlar devamlı özelden mesaj çekiyorsunuz bu araç nasıl bu nasıl nelere dikkat etmeliyim diye..

    bana 30-35 bin liralık araçların ilanlarını yolluyorsunuz resimde temiz duruyor ama gittinizmi büyük hayal kırıklığı yaşıyorsunuz .. benim dediğim her şey çıkıyor çoğu zaman..

    tekrar ediyimde özelden devamlı yazıp durmayın ..

    elektronik bütün aksamına baktırın..
    farlarına kadar indirme kaldırmasına kadar..
    şanzımanına baktırın geçişlerde sallama yada sorun yaratıryormu geçmemezlik ediyormu yada geri atıyormu..
    elektrik li koltuk , elektrikli direksiyon ,klima sistemi bunlara iyi baktırın..

    arıza ışığı yakıyormu arıza kodu veriyormu makinaya sokturun beyne girip baksınlar ..

    kaporta ve iç plastik aksamda kırık patlak çatlak malzeme varmı bunlar çok çok önemli parmak kadar plastik ufacık şeye 1500 tl isterlerse anlarsınız ... minnacık tampondaki reflektöre 350 tl isterlerse anlarsınız..
    üstelikde bunlar çıkma fiyatları sıfırlarını yazmıyorum bile..

    iç trim ve dış trim parçalarına çok çok iyi baktırın tırnakları kırılmış uhulamış yapıştırmış olabilirler illaki elinizde patlar o parça o zamanda kapı kapı parça ararsınız ucuza..

    bu araçdaki iç trimler iç parçalar çok pahalı.. ve türkiyede kolay kolay çıkmasını bulamassınız. bulursanızda aşırı pahalıya satarlar.. şöyle diyim s-type ın kaputunu 800 tl ye tamponunu 600-700 tl ye çok rahat çıkmasını bulursunuzda içindeki minnacık kırılmış plastik parçayı bin tl ye bulamassınız..

    altınıda çiziyim maddi durumu çok iyi olana bu iş koymaz gider ortaklardan ister sıfır parçayı alır..

    Vel hasıl 30-35 binlik s-type lara bakarsanız ne sanayiden nede burnunuz pislikden çıkar..


    adam gibi ingiliz keyfini ruhunu yaşayabiliceğiniz temiz sorunsuz kondisyonu iyi durumda olan bir s-type 40-45 den aşağı alamassınız.

    zaten aracına güvenen bakımlı olan adamda o fiyatlardan aşağı satmaz..

    30-35 e alıcağınız araca rahat minumum eli ayağı düzelsin diye 10 bin ama adam ediyim kaliteli bir şekilde biniyim dersen 20-30 bin tl yi harcarsın..

    o yüzden 5-10 fazla verin temizini alın .. güzel güzel binin..

    Dediğimde 2000-2003 arası s-type 3.0 benzinliler içindir.. zaten dizelini o fiyatlara imkansız ötesi.

    Tekrar ediyim niye yazdım bana çok fazla mesaj geliyor ondan yazdım..
  • Vayy be güzel bilgiler paylaşmışım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabadan soğudum lan

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yakpinar1222 Y kullanıcısına yanıt

    soğuk? öbür türlü olmalı :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.