Şimdi Ara

Jack London – Kızıl Veba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kitabın Konusu


    Jack London Kızıl Veba hastalığın uygar toplumu nasıl yok ettiğini anlatıyor. Kitabın baş karakteri Profesör Smith yani Granser, salgından sonra oluşan ilkel yaşamı görmüş son kişi. 2070’li yıllarda, artık son zamanlarını yaşayan Granser torunlarına her ne kadar uygar toplumu anlatsa da hiç görmedikleri medeniyet onlara anlamsız geliyor ve dünya kendini tekrar ediyor.


    2000’lerin çeyreğinde, başlarda önemsenmeyen bir hastalık ölümlere sebep olurken, kısa bir süre sonra olayın nasıl şekilleneceğini kimseler öngöremiyor. Bedenlerindeki kızarmalarla kendini gösteren salgın bir anda bambaşka bir seyre bürünüyor ve önüne gelen ne varsa kasıp kavuruyor. Bu esnada, başlarda itidal varmış gibi görünse de kendini tecrit ile kurtarabilen pek az insana rağmen kalanlar sokaklara dökülüyor ve bir yağma düzeninin ilk izleri görünmeye başlıyor.


    Olayların son şahidi olan profesör Smith, kendi gibi 400 kadar insanla bir üniversiteye sığınıyor ancak onlardan da geriye sadece kendisi kalıyor. Bir medeniyetin çöküşüne, bir kıyamete şahit oluyoruz bütün ürkütücülüğüyle. Kızıl Ölüm’ün gelmesiyle birlikte dünya mutlak ve geri dönüşsüz olarak dağılıyor paramparça oluyor.


    Geride kalan bir avuç insan, yıkılan bir medeniyet, değişen yaşam koşulları; ilkelleşen toplum, dil, sosyal alışkanlıklar .. Smith ya da torunlarının onu çağırış şekliyle Granser, tek başınalığından sonra kendi gibi bir başkalarının da olacağına dair inancını korumaya çalışarak arayışa koyuluyor.


    Kaynak: E-Kitap Store








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.