Şimdi Ara

İzmiri Bilenler Konuya. İzmir'de bir kac gun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaslar. İki uc gunlugune izmire kacmayi dusunuyorum. Kacmak burada mecazi anlamda degil :) daha once izmire gittim ama sadece kordonu biliyorum ve asagi yukari bir saat gibide karsiyakada vakit gecirdim. Her neyse.
    Havaalanindan kordona en kolay nasil gidebilirim bu ilk sorum. İkinci sorum ise kordon ve civari hem uygun hemde guzel bi otel tavsiyesi istiyorum. Gunluk kiralik evlerde olabilir. İzmirlileri konuya bekliyorum.
    quote:


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba izmir havalimanından izban (metro) binerek alsancak tren garında tek vasıta ile gelip kordonu baştan uca gezebilirsiniz. Bütçenize göre otelleri ets den bulabilirsiniz. Daha önce vesta fuar, mini otel, Walk in otellerde kaldım uygun fiyatlardaydı. 100 -120 bandında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emindoner09

    Merhaba izmir havalimanından izban (metro) binerek alsancak tren garında tek vasıta ile gelip kordonu baştan uca gezebilirsiniz. Bütçenize göre otelleri ets den bulabilirsiniz. Daha önce vesta fuar, mini otel, Walk in otellerde kaldım uygun fiyatlardaydı. 100 -120 bandında

    Cok tesekkurler bu otellerin yeri nerede tam olarak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basmane tarafında, denize yürüyerek 10 dk maksimum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle çok özür dileyerek başlıyorum ama;

    İZBAN dediğiniz ve yanına parantez içinde metro diye tabir ettiğiniz ulaşım aracı metro değildir.

    İZBAN İzmir'deki Banliyö sistemidir. ki İZBAN adındaki BAN bu banliyönün kısaltılmışıdır, Selçuk - Aliağa hattında hizmet verir.

    Metro ise İzmir'in 2 merkez ilçesi Balçova ile Bornova arasında ki yer altı ve zemin üzerinde giden toplu taşıma sistemidir bu 1. si

    2. si konu sahibi Kordon ve civarı oteller istemiş sizin verdiğiniz oteller fuar bölgesinde ki oteller ne kordon ile ne civarı işe alakası yok.

    Neyse konumuza dönelim;

    İzban'la hava limanından ulaşım sağlayabilirsiniz, uçuş saatiniz burada önemli olan durum zira Hava limanından İzmir şehir merkezi yönüne son sefer 00:04'te. 2. bir konu da İzban'ın fiyat uygulaması değişti detaylara buradan sahip olabilirsiniz. Sonra yolda kalmayın :)

    http://www.izban.com.tr/FiyatTarifesi.html

    Gelelim Kordon ve civarı otel tavsiyesine.

    Key hotel, Kilim Hotel, Kordon Hotel (2 şubesi var, kordon ve pasaport olarak) Pasaport Pier, Park İnn By Raddison, My Hotel, Mövenpick, Swiss, Renaissence Hilton, Zeniva, Beyond, İzmir Palas, Ege Palas gibi oteller sizin talebinizle hem bir İzmirli olarak isteğinizi hissettiğim hemde bir turizmci olarak bu doğrultuda önereceğim oteller olacaktır. Artık bütçenize göre birini tercih edersiniz. Otellerin çoğu Pasaport - Alsancak hattında ki Kordon boyu otelleridir. Zaten Pasaport dediğimiz bölge oteller bölgesidir, Kordon'un Alsancak bölgesine yaklaştıkça, Ege Palas son oteldir.

    Yalnız eğer otel tercihiniz bu doğrultuda olursa İZBAN sizi bu bölgeye direk götürmez. İZBAN'IN Hilal istasyonunda inip, hemen yanında bulunan HİLAL METRO (ilk paragrafta ki ayırımı bu yüzden yapmıştım) istasyonuna geçmeniz, Fahrettin Altay yönüne giden metro durağından binip, Çankaya Metro istasyonunda indikten sonra Denize doğru yaklaşık 750 mt bir yürüyüş mesafesi ile ulaşırsınız.

    izmir'de Kordon boyu 1. Kordon ve 2. Kordon olarak ayrılır.

    1. Kordon Cumhuriyet Meydanı ile Alsancak liman arası olan hattır.


    2. Kordon ise Pasaport olarak belirttiğim bölge ile (oda tam Cumhuriyet meydanının bitişiğinde ki Türk Telekom ile Pasaport Vapur iskelesi arasında ki caddeden başlar) Konak Pier Avm ye kadar olan hattır.

    Oteller bölgesi 2. kordon olarak belirttiğim bölgede olup, 1. kordona keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz,

    Hatta dönüşte de vapur sefası ile de gerçekleştirirsiniz (Alsancak iskelesinden binip, Sahile paralel bir şekilde Pasaport İskelede inebilirsiniz)

    Cafe & bar, balık restoranları ağırlıkla 1. kordon dadır.

    2. kordon da daha çok nargile cafe, çay tavla tadında mekanlar bulunur.

    1 günde Karşıyaka Sahil'e ayırmanızı da öneririm.

    Saygılar




  • Biraz geç olacak ama İzmir'e bundan sorna gideceklere önerim Konak'ta Smart Otel'de kalmaları. Fiyat performans açısından gayet güzel arabayla gidenler için vale kapıda alıyor rahatsınız. Onun dışında kordon kısmını gezmişseniz merkezdeki İzmir Saat Kulesi civarını mutlaka gezin sonra Kemeraltına geçin o tarihi alışveriş yerlerini gezin daha sonra alsancak tarafındaki caddeleri turlayabilirsiniz ve nezih bir yer istiyorsanız kesinlikle oradan bir Karşıyaka yapın derim. Sorusu olanlar özelden ve buradan yazabilir ben bu arada Çeşme'yide ziyaret ettim arabayla 45 dakikada varıyorsunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.