Şimdi Ara

İzmir Kuzey Ege Gezi Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
3
Favori
2.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Bugün sizlere İzmir'in kuzey bölgesinde nerelere gidilebilir ondan bahsedeceğim. 


    İlk önce güzergah olarak İzmir Buca'dan çıktık. Otogar kısmına bağlandıktan sonra da otoban vasıtasıyla Menemen yönüne ilerledik. Burada eski yolu tercih ettik. İsteyenler yeni Kuzey Ege otobanını kullanarak 24,20TL ödeyerek Çandarlı gişelerinden çıkabilir. Çandarlı gişesinden çıktıktan sonra yine eski yola bağlanarak Bergama'ya ulaşabilirsiniz. 


    https://www.kuzeyegeotoyolu.com/


    Öncelikle İzmir'in kuzeyi bir çok antik uygarlıkların zamanında yaşadığı bir yer. Bergama Antik Kenti bunların en önemli yerlerinden. Pergamon olarak geçen bu bölge, tarım ve madencilikle geçinen bu yöre halkının bir nebze turistik geliri de bu sayede kazanmaktadır.


    Bergama'dan sonra hemen ilerisinde bulunan Dikili'ye uğrayarak bir deniz havası alabilirsiniz. Çarşısı oldukça hareketli olan bu yerde el işi boncuklar satılmaktadır. Korona yüzünden sakin olsa da kahvaltımızı burada yaptıktan sonra Aşıklar Şelalesine geçiş yaptık.


    Aşıklar şelalesi, o yol üzerinde bulunan ve gidilmesini önereceğim bir yer. Girişte 10TL bir otopark ücreti ödüyorsunuz. 30TL ve üzeri bir harcama yaparsanız otopark parası geri iade ediliyor. Yürüyüş yolunda sarp kayalıklar bulunsa da oldukça güzel doğası olan bir yer.


    İzmir Kuzey Ege Gezi Önerileri


    Mağarasına bu mevsimde pek girilmese de şelaleye tırmanarak ulaşıyorsunuz. Sonucunda ise güzel bir manzaraya şahitlik ediyorsunuz. Tekrar aşağı indiğinizde şelaleden akan suya ayaklarınızı sokarak kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

    İzmir Kuzey Ege Gezi Önerileri


    Aşıklar şelalesini geçtikten sonra Ayvalığa ulaşıyoruz. Merkezde bulunmaktan çok biz direkt Cunda adasına geçiş yaptık. Buranın geçiş köprüsü ne yalan söyleyeyim bana "GTA Vice City'deki geçiş köprüsünü" anımsatmadı değil :



    Cunda adası konumu olarak Yunan adalarına oldukça yakın. Bunu direkt olarak yaşıyorsunuz. Her köşe başında Yunan şarkılarının  çalındığını belirten yerler var. Sahile bakan kısımda ise türk kahvesi içilebilecek veya bir balık yenebilecek yerler var. Haliyle mimari dokusu Alaçatı'ya oldukça benziyor.


    İzmir Kuzey Ege Gezi Önerileri
    İzmir Kuzey Ege Gezi Önerileri


    Cunda'ya gelmişken Rahmi M. Koç müzesine gitmemek olmazdı. Tam birey için 10TL ve öğrenci için 5TL ödeyebilirsiniz. Buraya giriş 

    yaptığınızda gemi maketleri, minyatür figürler, gemide kullanılan aletler, otomobil ve motorsiklet gibi eski zamana yönelik bir 

    takım şeyler olduğunu göreceksiniz. Bir çoğu oldukça ilgimi çekti. Sizin de görebileceğiz şekilde bir video hazırladım.


    İzmir Kuzey Ege Gezi Önerileri



    Cunda adasından ayrıldıktan sonra Sarımsaklı'da bulunan Şeytan Sofrası ve Şeytanın Ayak İzi bulunan bölgeye geçtik. Burada ayak

    izi denen bölge oldukça güzel manzaralı bir bölgeydi. Burada da bir hatıra fotoğrafı sonrası geziyi sonlandırdık.


    İzmir Kuzey Ege Gezi Önerileri


    İzmir'in Kuzey bölgesini pek insanlar uğramaz, genelde yazlık bölümlere gidilir fakat bu yerlerin de görülmesi gerektiğini düşünüyorum. Umarım faydalı olacaktır..


    Bonus: İzmir'in Kemalpaşa ilçesi ile Torbalı arasında bulunan Nazar Köy tarafına da öncelerinde gitmiştim. Bence gidilmesine gerek olmayan bir yer. Trafiğe açık dar sokakları sayesinde hiç bir yere bakılamıyor.


    İzmir Kuzey Ege Gezi Önerileri
    İzmir Kuzey Ege Gezi Önerileri







  • teşekkürler

    devamını bekleriz

  • bergama çandarlı dikiliye hiç gitmedim gezilcek yerler mi?

  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler yanıt için, böyle işlerle uğraşmak için teşvik oluyor İzmir Kuzey Ege Gezi Önerileri 

  • AC@DC kullanıcısına yanıt

    Biraz bahsetmeye çalıştım o bölgelerle ilgili. Bence Dikili sonrası daha da gezilecek yerler var..

  • İyi gezmeler.

  • kuzey ege denince aklıma kaz dağlarının eteklerinde bulunan küçük bir kasaba küçükkuyu gelir. ayvacık’a bağlı sanırım. izmir’e 230 km mesafede. gidilesi ve görülesi bir yerdir. yaz mevsiminde gitmek faydalı olur, özellikle sahilde denize girmek için. akşam da rakı balık iyi gider
  • smyrna kullanıcısına yanıt

    Haklısınız o tarafa da gittiğimde fotoğraflamaya çalışırım İzmir Kuzey Ege Gezi Önerileri 

  • Bilgiler için teşekkürler.

  • Harika bir konu, teşekkürler.

    Bu yaz sırf Golf süreyim, hayattan biraz tad alayım diye bende gezmiştim oraları assos ta güneşin batışını izlemek çok keyifliydi.
  • güzel konu tebrikler

  • Boş konular arasında böyle güzel ve bilgilendirici şeyler görmek güzel oluyor. Tayinim Balıkesir'e çıktı ve bu bahar için nereleri gezsek diye düşünüyorduk. Bu yazı güzel ve fikir verici mahiyette. Elinize emeğinize sağlık. 😊
  • Yazın oraya gidilebilir aslında not edeyim, teşekkürler İzmir Kuzey Ege Gezi Önerileri 

  • Yorumlarınız sayesinde bende bunları paylaşmaya devam edeceğim teşekkürler  


    Çok güzel bir yere tayininiz çıkmış. Her mevsimin yaşandığı bir şehir benim gözümden. O nedenle kışın da (yasaklar bitince) gidilecek bir çok yer var, yazın da gidebileceğiniz yer oldukça fazla. Keyfiniz bol olsun  

  • Güzel konu içeriğin artması dileği ile...
  • Aynı rotayı ben de daha önce yapmıştım, keyifli oluyor.

  • Pink Floyd kullanıcısına yanıt

    Bende çok beğendim. Bergama'da daha önce bulunmuştum ama kaleye gitmek nasip olmamıştı. Aşıklar şelalesi oldukça güzelmiş, kesinlikle gidilmeli. Ayvalık'a kadar gidildiyse de Cunda'ya da gidilmeli kesinlikle. Herkese iyi gezmeler.. İzmir Kuzey Ege Gezi Önerileri 

  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    Bir an önce gidelim de, gezmesi kolay inşallah. Tabi yasakların ve vakaların da hafiflemesi gerekli.
  • Merhabalar. Öncelikle paylaşımlarınız için çok teşekkürler.
    Biz de yazın turla Kuzey Ege veya Ege Akdeniz turuna katılmayı düşünüyoruz.
    Ege akdeniz turunda Fethiye, Marmaris, Datça, Gökova ve Antalya gibi bölgeler ziyaret edilecek ve tekne turları düzenlenecek.
    Kuzey ege'de ise Bozcaada, Ayvalık, Cunda Adası, Foça gibi bölgeler ziyaret edilecek olup yine tekne turları düzenlenecek. bu bölgeleri hiç ziyaret etmediğimiz için Kuzey Ege turu kafamıza daha fazla yattı.
    Kuzey Ege'de Edremit'te üç gece konaklayacağız. Diğer Ege Akdeniz turunda ise bir gece Antalya'da, iki gece Fethiye'de ve iki gece Marmaris'te konaklayacağız.
    Ege Akdeniz turu Kuzey Ege'den 1100 tl daha pahalı.
    Sizce temmuz sonu ağustos başı gibi Kuzey Ege nasıl olur? Fethiye ve Marmaris tarafını mı tavsiye edersiniz yoksa öncelikle Kuzey Ege'yi mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ambitious_man -- 6 Aralık 2020; 20:50:7 >
  • Valla şu salgın bitmeden millete gezmek haram gibi.Bu yaz salgına rağmen 1 hafta fethiye ölüdeniz -dalaman tatili yaptık fakat maske takmaktan korunmaktan tatilin tadını tam anlamıyla alamadık.Yine de güzeldi fakat salgın durumu gerçekten herşeye engel.İnşallah dünya genelinde uygulanan aşılar yeterli başarıyı yakalar da tüm dünya bu illetten bir an önce kurtulur.Böyle günlerde bu tür konuların açılması gerçekten çok güzel.Bu arada 2016 yılında ayvalık sarımsaklı plajı şeytan sofrası,dikili,didim,kuşadası,alanya dahil her yeri gezmiştik.Cunda adası gerçekten ezilmesi gereken bir yer.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 6 Aralık 2020; 21:47:18 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.