Şimdi Ara

İzmir Ekonomi Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Hakkında Sorularınızı Alıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • grimjoww kullanıcısına yanıt
    Merhabalar ben yeni mezun oldum ieü havacılık ve uzay mühendisliği düşünmüştüm bir zamanlar ama çok fazla okul sana bir şey katmaz yorumu var. Peki sizce de öyle mi? Ben havacılık tutkunuyum bayılıyorum okula gitmekteki tek amacım eğitim ve kendimi geliştirmek. Akademik kadroda 5 kişi var yeterli oluyor mu sizce ? Son olarak sizce havacılık bağımlısı biri olarak burayı yazmalımıyım doğru tercih olur mu ? Yorumlarınız çok değerli bekliyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deymis -- 18 Temmuz 2019; 12:52:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deymis D kullanıcısına yanıt
    İEU Havacılık ve Uzay Müh. ders programına baktıysan ME kodlu çok ders görürsün Makine Mühle ortak derslerimiz var 2. ve hatta 3.sınıfta . Derslerimize hem kendi hocalarımız hem de Makine Mühendisliğinin hocaları giriyor. Ama AE kodlu derslere genellikle kendi hocalarımız giriyor. Şimdiye kadar hocaların yetmediği gibi bir durum söz konusu olmadı, hepsi alanlarında çok kaliteli insanlar..

    Okul sana şu anlamda bir şey katmaz, hazırlık bana sorarsan zor değil, ingilizce öğreniyorsun ama asla C1 olmuyorsun tam anlamıyla B2 düzeye geliniyor. Gereksiz zor diye abartılıyor, sadece belki C kuru sınavı zor biraz. Pie falan çok zor değil.
    Ikıncı yabancı dil var, o dili de asla B2 öğrenemezsin anca A2 seviyesinin sonuna gelirsin. Belki B1
    Okul proje konusunda sana her türlü maddi manevi desteği yapıyor ama proje için gerekli yeterlilikte insanları bulup toplamak çok zor gerçekten. Öğrenci kitlesi boş.

    Bi de ben Türkiye'de insanların okullardan çok şey beklediğini düşünüyorum. Problemleri okula atmak kolay.. Başarı %25 okula bağlı.. Geri kalan bireye bağlı, öğrenme hevesin varsa okuldaki hocaların da öğretme hevesi var. Kötü hoca görmedim ben



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grimjoww -- 30 Nisan 2022; 19:1:41 >




  • Hocam ben özellikle yurt dışında iş ve yüksek lisans imkanlarını sormak istiyorum İzmir Ekonomi Üniversitesi bu konuda bize neler katar ayrıca şunu sormak istiyorum sizce ODTÜ KKK mı İzmir Ekonomi Üniversitesi mi ?
  • merhaba eğer hala yaşıyorsanız size bi kaç soru sormak isterim.
    2019 yksden mezuna kaldım havacılık ve uzay müh istiyorum fakat itüyü tutturabilir miyim bilmiyorum bu konuda kendime güvenim biraz kırıldı.Şu an sınava 6 ay var mesajlara geç cevap verdiğiniz için şimdiden yazıyorum bu mesaja yaza kadar cevap verin yeter :))
    öncelikle itüyrie puanımın yetmeyecrğini söylemiştim tabi kimse geleceği bilemez ama sizce bu bölüm ekonomide okunmalı mı yoksa ekonomide uzay okumak yerine itüde aynı seviyede başka bölüme mi yönelmeli?
    ikinci sorum: 2019 yılında Ankara Yıldırım Beyazıt Üni bu bölümü yeni açtı Ekonomi yerine Aybü tercih edilebilir mi?
    üçüncüsü ise yanlış hatırlamıyorsam 2017 yışında 14 kişi NASA ya gitmişti devam eden yıllarda da bölüm öğrencilerini bu şekilde bir fırsat oldu mu yoksa sadece o yılla mı sınırlı kaldı? önümüzdeki yıllarda da böyle şeyler olur mu acaba
    cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aybıktımbe A kullanıcısına yanıt

    Kusura bakma epeydir girmiyordum. İşler güçler.. Okul falan derken bakmaya zaman kalmadı.

    Ben de İtü denemiştim, olmadı İEU'ye girmiştim. Şu an pek de pişman olmadım. İyi bir ortalama ile mezun oldum. İstediğim şirketlerde staj imkanı yakaladım. Mezun olmadan önceki sene yüksek lisans başvuruları yaptım kabul aldım.


    Aybü'ye dair pek bir fikrim yok. Ancak Aybüde Havacılık ve Uzay Mühendisliğinden geçen sene mezun olmuş birisinin Münih Teknik Üniversitesine master için kabul aldığına dair bir duyumum var.


    O 14 Nasa'ya giden kişilerden 5 ya da 6sı bizim bölümdendi. Geri kalanlarda Mekatronik de vardı sanırım. Linkedin'deki stalklamalarıma göre, 1'i İtalya'da master yapıyor (Politecnico di Milano'da), birisi Florida Teknik Üniversitesi'nde, birisi Tusaş'ta mühendislik yapıyor yıllardır bir yandan Türkiye'de masterını tamamlıyor. Bir diğeri yine bir havacılık şirketinde çalısıyor ama pek de memnun mu bilmiyorum işinde.


    Ben bölüm açıldığında bölüme ilk giren gruptaydım. 30 kişi girmiştik sanırım.

    O dönemin öğrencilerinin 4-5 tanesi Tusaş'ta çalışıyor birisi TÜBİTAK'da. 2-3 tanesi Ankara'daki havacılık şirketlerinde yine. 5 tanesi falan yurtdışında gayet iyi okullara mastera gitti. Alt dönemde GE Aviation'a girenler Bayraktar'a girenler olmuş. 30 kişiden bir 20sinin gerçekten fena konumlarda olmadığını söyleyebilirim.


    Nasa gezisi bir kere oldu. Ama bitirme projesindeki arkadaşlarım Nasa'da çalışmış kişilerle bitirme projesi için bağ kurmuştu. Sonrasında üniversitemizde online ve fiziksel konferanslar verilmeye başlandı. E tabi maalesef biz mezun olduk bu sefer de :)


    Harika hocalarımız var Fabrizio Pinto, Dia Gadelmavla gibi.. Makine'de Özge Hoca ile tanışmanızı öneririm size. Harika bir eğitimcidir. Pınar Hocanın akışkanlar dersi (hala veriyorsa harikadır alınmalıdır).


    Üniversitede matlab konusunda yeteri kadar iyi bir temelle çıkmadığımızı söyleyebilirim. Sadece 1-2 dersimiz oldu ve Matlab temelli pek projeler yapmadık. Bu büyük bir eksiklik olabilir. Ancak kapatılabilir bir eksiklik Udemyde kurslarla. Seçecekler kolay gelsin.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.