Şimdi Ara

İZLENİMLERİM - Tulpar 3070 - 10875H

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
3.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, Bu cihazla ilgili izlenimlerinden önce aşağıda diğer kullandığım cihazlar mevcut. Yani monster fanı değilim ama f/p olarak tercih ettiğim dönemler oldu. Bu da onlardan biri.

    Cihazı 3d, video render ve photoshop işleri için kullanıyorum. Oyunda var tabi yanında. İnceleme değilde genel bir izlenimlerimi paylaşmak istedim.



    Ben bu cihazı ağırlıklı 3D ve iş odaklı aldığım için için oyunlarla ilgili çok bir şeyden bahsetmedim. Sonra parça parça konuyu editleyip bazı fps değerlerini paylaştım (paylaşmaya devam ediyorum). Bunları konunu altında bulabilirsiniz. Özellikle nvidiai nın stüdyo driverı 3000 serisi cihazlarda gerek 3d, gerek video render, gerek photoshop uygulamalarında olsun muhteşem işler çıkartıyor. Benim asıl tercih etme sebebim buydu. Dolasıyla cihazda studio driverlar kurulu, gaming driverlar kurulu değil. Fps değerleri gaming sürücülerine göre biraz düşük olabilir, bunu da göz ardı etmeyin.

    Bundan önce kullandığım cihazlar;

    1660ti Monster,

    2060 Rog Strix

    1070 Asus Rog,

    970 Msi,


    Aldığım cihaz:

    Monster Tulpar

    RTX 3070

    10875H

    32 GB Ram

    1 Tb SSD




    DİĞER TECRÜBELERİM VE NİYE MONSTER

    Genel olarak hep 60-70 serisi üzerinde notebook kullandım. 5-6 yılı aşkındır farklı birkaç cihazda elimden geçti yani genel olarak hem MSI, hem ASUS hem de Monster ile ilgili tecrübelerim oldu.

    Tabiki bir Asus yada MSI beklemiyordum bu cihazı alırken, genel olarak bu sene 4-5 bin lira fazla vermek istemedim açıkçası.

    Gönül isterdi ryzen lı bir asus yada msi düşürelim ama fiyat olarak maalesef uygun bir cihaz bulamadım. Arada minimum 4-5 bin lira oynuyordu.

    Ryzen li Asus rog strixe bir ara gönlüm kaydı ama yurtdışı fiyatlarıyla TR fiyatlarını kıyaslayınca pek içime sinmedi aradaki fark (kalite tabiki tartışılmaz)

    Eğer fazladan verecek birkaç bin tl nin varsa tabiki Monster tercih etmezdim. Ama bu monster kötü demek anlamına da gelmiyor. Performans olarak monster onları aratmasa da fan sesi, ısınma ve kozmetik olarak bir tık geriden geliyor artık bu bilinen bir şey. Ama kronik bir sorunu çıkmazsa monster da en azından performans olarak parasının karşılığını veriyor bence, haklarını yemeyelim.


    SICAKLIK

    Daha öncede monster kullandığım için beni ne gibi sıkıntıların beklediğini de bildiğimden bunları göz ardı edebileceğimi bilerek Monster'a yöneldim.

    Isınma sorunu 1660 ti kasasında olduğu gibi değil, tabi bir asus rog da değil. Fakat 15" olduğu için oyunlarda sıcaklık 75-88 arasında geziniyor.

    (ilerki günlerde 90-95 leri görürüz muhtemelen ama şu anki ısı değerleri şaşırtıcı derecede düşük)

    Şaşırtıcı derece dememin sebebi cihaz 1.7 kg ve nerdeyse bir parmak kalınlığında incecik bir kasası var.


    İlk etapta 90a çıkmasını beklerdim ama şu an o sıcaklıkları pek görmedim.

    Boştayken bu monsterlar bir türlü 48-50 derecenin altına düşmüyor onu bildiğimden pek sorun etmedim. Kasanın genelide magnezyum bile olsa ısınıyor açıkçası fakat ben monitöre bağlayıp harici klavye mouse ile kullandığım için bunuda dert etmiyorum. Zaten bunu bekliyordum.

    Daha önce kullandığım 17" asus rog da boşta sıcaklık değerleri çok iyiydi, oyunlarda ise 81-82 üstü pek görmezdim.


    Monitöre bağlamadan notebook üzerinden kendi klavyesi ile oynayacaksanız ısıyı hissedersiniz onu unutmayın, benim gördüğüm kasanın her yeri ısınıyor.

    Harici klavye ile kullandığım için bana bir sorun teşkil etmiyor.


    FAN SESİ

    Normal kullandımda fan sesi ile ilgili tecrübeler aşağıdaki paragrafta yazılı. Whisper mod ile ilgili açıklama ise sayfanın en altında

    Fan sesini en az duyduğum cihaz tüm kullandığım cihazlar arasında her zaman 1070li Asus olmuştu. Onu da yine bu forumda satmıştım :)

    1660 ti li tulpara göre fan sesinde çok ilerleme var. O cihazda acaip tize varan ve boştayken de yüksek devir dönen bir fan vardı. Geceleri adamı bayıltıyordu.

    Bu cihazda daha tok bir fan sesi var ve en önemlisi yeni Monster yönetim merkezinde fan devir ayarlarını daha detaylı yapabildiğimiz için 55 dereceye kadar çok düşük devirde dönüyor ve ısı genelde oralara gelmediği için en azından boştayken (boştan kastım video izlemek yada internette gezinmek) fan sesi hiç duyulmuyor gibi. Tabi ben cihazı monitörle kullandığım için, cihazla aramda 1,5 metre mesafe var. Kucağında kullanan birisi fan sesi duyar mı bilmiyorum. Yine de daha önceki monster tecrübelerimden bu cihazın da ilerleyen dönemlerde kullanımdan kaynaklı fan sesinin artacağını tahmin edebiliyorum. Yani işin özeti eğer fan sesi sevmiyorsanız (her markada fan sesi olur) monster size göre değil ama önceki seriye göre daha az rahatsız eden bir sesi var (şimdilik)


    Oyun modunda ise yine 1660ti li Tulpaara göre fan sesi oldukça iyi geldi ama kulaklıksız elbette oynanmaz oyun.

    Kulaklıksız oyun oynarken fan sesinin rahatsız olmadığım tek ürün yine 1070li asus rogtu. Hey gidi hey, canavar gibi soğutma sistemi yapmışlardı.


    TASARIM AĞIRLIK

    İncelik ve hafiflik biraz şaşırttı beni. Özellikle 1.7 kilo olması ilginç geldi. Ayrıca cihaz çok ince. Daha önceki monster deneyimlerinden kalın kasaları bile soğutamazlarken bunu nasıl soğutacaklar diye kara kara düşünmüştüm ilk elime aldığımda. Ama beni gerçekten çok şaşırtan işler oluyor sıcaklıklarda, Monster bu kasalarda bu işi çözmüş. Bravo! Yine de kucağa macbook dışında laptop almam, macbook harici hepsi kucak malı değil bence. Tasarım fena değil, kasa fena değil. Aydınlatmalar kaliteli , öne koydukları ızgara biraz saçma olmuş ama led sevenler idare eder.


    EKRAN

    Ekran 2k 165hz güzel ips bir ekran. Daha önce az renk profili vardı monsterda bu sefer 6 profil eklemişler. Açıkçası ben sevdim ekran beklentimi karşıladı. Işık sızması yok denilecek kadar az ölü piksel ise yok. Ekran konusunda üzmedi.


    EKRAN KARTI DEĞERLERİ

    Öncelikle 3070 TDP değerleri 120w seviyesinde. Monster 115w olduğunu söylemişti ama ben ölçümlerde 120w görüyorum.



    FPS DEĞERLERİ

    Monster bilenler bilir 3 mod vardır.

    office, game ve turbo.


    Pek oyun oynama fırsatım olmadı sadece merak edenler için FPS değerlerine bakmak amacıyla şöyle bir girip çıktım. Uzun süreli testler değildir.

    Metro Exodus ve Witcher ı oyun modunda, Warzone'u ise iki game ve turbo modda test ettim. Değerler aşağıda

    2K, 4K ve diğer oyunlarını testlerini henüz yapmadım.


    ÖNEMLİ NOT: Bu aralar çok oyun oynayamıyorum ve işim gereği nvidia studio sürücüleri kurulu. Gaming sürücüleri arasında bir fps farkı var mı yok mu açıkası fikrim yok. Ama illaki gaming sürücüsü ufak bir fark olacaktır.


    (DLSS AÇIK) (GAME MODE)

    İZLENİMLERİM - Tulpar 3070 - 10875H

    (GAME MODE)

    İZLENİMLERİM - Tulpar 3070 - 10875H



    WARZONE FARKLI MODLAR (TÜM AYARLAR FULL)

    İZLENİMLERİM - Tulpar 3070 - 10875H
    İZLENİMLERİM - Tulpar 3070 - 10875H
    İZLENİMLERİM - Tulpar 3070 - 10875H



    4K ULTRA AYARLAR

    OYUN MODU

    Turbo Modda bir %5-10 daha yüksek fps verecektir. 1080p testlerinde öyle olmuştu.

    İZLENİMLERİM - Tulpar 3070 - 10875H



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nopasstr -- 24 Mart 2021; 22:58:23 >











  • YekeD Y kullanıcısına yanıt

    Gösterdiğiniz iki cihaz arasında oyun için alınıyorsa MSI öneririm fazla fiyat farkı da yok. Ama almadan önce mutlaka TDP değerlerine bakın.

    En büyük dolandırıcılık 3000 serisi kartlarda TDP değerlerinde dönüyor. 90w ile 115w arasında aynı kart bile olsa %20-25 performans farkı çıkar.


    Ekran kartları aynı TDP değerlerine sahip değilse o zaman fiyat farkı biraz daha açılır, ben attığın cihazların TDP değerlerinin aynı olduğunu varsayarak MSI dedim. Eğer TDP değerleri çok farklıysa FPS videolarına bakıp kararı tekrar gözden geçirin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nopasstr -- 23 Mart 2021; 20:48:39 >
  • TDP değerlerinin tam olarak ne olduğunu anlamadım ama MSI sayfasında 75W gibi bir değer göstermiş aynı bilgiyi monsterın sayfasında bulamadım.

    Bilgisayarı ise hem oyun hem yazılım amaçlı olarak kullanıcağım uzun bir dönem.

  • YekeD Y kullanıcısına yanıt

    Monster'ı arayıp sorarsanız Ekran kartının kaç W olduğunu söylüyorlar. 3060 ların kaç W olduğunu bende bilmiyorum açıkçası.


    Kısa şöyle açıklayayım; İki tane 3060 kart olsun biri 75w biri 90w ise genel olarak %20 lik bir performans farkı olur aralarında. Tabi performans sadece buna bağlı değil sonuçta bir çok parça ve kalite unsuru olsada kaba olarak AYNI MODEL ekran kartlarında ana değerlendirmeyi W değerleri üzerinden yapabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nopasstr -- 23 Mart 2021; 21:0:18 >
  • Yardımınız için teşekkür ederim. Peki soğutma konusunda büyük bir fark yaşanır mı?

  • YekeD Y kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Soğutma konusunda MSI ve ASUS her zaman Monster'ın önündedir tabiki.

    Fakat bu yeni kasalarda özellikle tam yükse ısı değerleri Monster için şaşırtıcı derecede iyi gözüküyor.

    Hem ultra ince kasa yap, hem 1.7 kg, hem ısı değerleri önceki kasalardan daha iyi olsun. Tebrik ediyorum Monster'ı

    Ama bahsettiğin MSI modelini hiç bilmiyorum. Onunla ilgili kullanıcılardan bilgi almak daha sağlıklı olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nopasstr -- 24 Mart 2021; 14:9:39 >
  • Galiba Monster alacağım az önce teknik servis ile konuştum ekran kartının 115W değerinde olduğunu söylediler. Sizin de belirttiğiniz üzere bu değer performans farkı yaratacaktır. Tekrardan teşşekkür ederim.

  • Hocam selamlar . 15 bin TL ' ye kadar bütçem var ve gram anlamıyorum bilgisayar donanımından .. size sorum şu olacak rica etsem (Warzone, Pubg , GTA 5 ) tarzı oyunları kaldırabilecek sağlam güzel bir laptop önerebilir misiniz ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geçen birisi FPS sorununun çözüldüğünü söylüyordu, ben v21.6 'nın ilk alanlardanım. Ekranda çok büyük ışık sızmaları mevcuttu, düşük fps sorunu devam ediyordu, ben turbo modu bir artı olarak gördüğümden oyunlarda açıyordum ve sıcaklıklar 90-97 arası gidip geliyordu. Klavyesini hiç ama hiç beğenmedim, ışıklandırma aşırı dandikti. O kadar para verdikten sonra o klavyeyi görmek koyuyor açıkçası. Koydukları şaka hızında SSD beni üzmedi, aslında sürekli okuma-yazma yapmayanlar için ideal hız bence. Çok hızlısını bile alsanız windows 'un veya oyunların yüklenme hızı değişmiyor. Bunların dışında eleştirebileceğim bir noktası bulunmuyordu. 17.574 liraya aldığım bu makinayı iade edip newegg 'den 12.750 liraya 2070 'li 10750H 'lı MSI GL75 aldım. Kasa kalitesi(özellikle klavye) bariz bir şekilde fark ediyordu. Oturmuş bir sistem olduğu için düşük FPS gibi problemler yaşamadım. MSI bile olsa hafif ışık sızması mevcut, monster kadar asla değil tabi ki. Bu MSI 'ı çok beğendim, iyi ki almışım diyorum. Tek eleştirdiğim noktası sol tarafta sadece bir tane usb girişi bulunması. Fiyatıyla ve kalitesiyle her şeyi kabul edilebilir tabi bu makinanın. Ben artık Türkiye 'den bilgisayar ve parçalarını almayı pek düşünmüyorum, bir malı zaten aldığınızda sorun yoksa sonradan da genelde sorun çıkmıyor. İkinci bilgisayar olarak indirimlerden 3070 'li GP76 kovalıyorum.





  • YekeD Y kullanıcısına yanıt

    Thin kasa MSI alınmaz, direkt hayal kırıklığı olur. Ekran olarak da 15.6 yerine 17.3 tavsiye ederim.

  • Ben 15" aldım, 17" ler daha çok sorun çıkıyor gibi sanki bende anlamadım pek. 15" daha çok ısınması lazımken yukarda attığım görsellerdeki sıcaklıklar ilginç. Belki de turbo modda değil diye öyle bilemiyorum. Güle güle kullan güzel cihaz güzel fiyata almışsın


    Youtube videolarında ilk çıkan seride GPU'nun %100e ulaşmama gibi bir sorunu da bahsediliyordu. Ama düzeltmişler belliki %100 kullanıyor gpu yu.

    Yurt dışından alma imkanı varsa zaten direk ASUS MSI tek geçerim. TR den alınacaksa mecburen cebimizi düşünmekte zorunda kalıyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nopasstr -- 23 Mart 2021; 21:59:55 >
  • hukukbey kullanıcısına yanıt

    Selamlar, açıkçası çok alternatif var dostum ya direk model önermeyeyim de en aşağı alacağın cihaz ya 3060, yada 2070 li bir şey olsun güzel bir oyun deneyimi istiyorsan eğer.

  • Marka olarak o fiyat bandında ne önerirsiniz hocam . Hani ekran 144 Hz en az , Rtx 3060 , 2070 16 GB olursa iyi olur diye biliyorum . Gerisi yok bende :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hukukbey kullanıcısına yanıt

    Marka direk bütçeyle alakalı bir konu maalesef :)

    Para varsa msi dan asusdan şaşma, ama daha az ücret vereyim performansı aynı olsun ama fan sesi biraz fazla çıksada olur, o kadar yakışıklı olmasa da olur dersen Monster. Bu notebook aleminin formülü yıllardır böyle :))

  • Nopasstr kullanıcısına yanıt

    GPU 'nun %100 kullanıma ulaşmaması olayı aslında uzun zamandır yaşanan bir şey, insanlar neden bu kadar garipsiyor ki anlamıyorum? GTA V 'te GPU kullanımı %50 'lere kadar düşüyor, o kısım artık oyunun optimizasyonuyla alakalı diye düşünüyorum. Eski oyun, yeni gpu olduğu içindir diye düşünüyorum. Mesela 850M 'li laptobumda %99 'a çakardı sürekli GPU 'yu inmezdi aşağı.


    Aynen, Turbo modu açınca işlemci biraz daha ısınıyor, gereksiz olduğunu söylüyorlar. Bence açmaya gerek yok yani. Kendime 5800 veya 5900 'lü 3070 130W 'lı ve Mux Switch 'li bir makina düşünüyorum, güzel bir fiyattan yakalayınca alacağım.


    27 inç masaüstünden düştüm buralara, 17 inçe bile büyüteçle bakıyorum. Çok kötü gerçekten. İZLENİMLERİM - Tulpar 3070 - 10875H 15.6 'da daha az sorun çıkıpta 17.3 'te çok sorun çıkması da ilginç geldi ya.İZLENİMLERİM - Tulpar 3070 - 10875H 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FDCF59BE8 -- 23 Mart 2021; 22:6:4 >




  • Onların kast ettiği Gpu %100e çıkmadan maks performans alamıyoruz gibisinden sanırım. Ama basarsa gidiyor. Düşük ayarlarda halen low gpu kullanmaya devam bir sorun yok.

    15" meselesi ilginç evet bende anlamadım :)) Ne ekranda ne performansta hiçbir sorun yok. Ben memnunum cihazdan oldukça




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nopasstr -- 24 Mart 2021; 14:8:30 >
  • Neden MacBook Pro almadınız ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam selamlar benim merak ettiğim bir şey var 2k ekranda 1080p kullanmak rahatsız ediyor mu? Mesela 1080p ekranda 720p açınca bariz çözünürlük kalitesizliği hissediliyor rahatsız ediyor, 2k ekranda 1080p açınca durum nasıl oluyor? Wz için ayar ve fps bilgilendirmesini bekliyorum bu arada

  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt

    2014 emektar bir macbook var, M1 leride perdenin arkasından kem gözlerle takip ediyorum fakat bide çift monitör sorunu var. Çift monitör kullanıyorum hatta asus varken 3 monitör bağlıyordum ona, macbooklarda da 2.monitörü bağlayamıyoruz kısıtlıyor açıkçası. Diğer handikaplarıda ayrı tabi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nopasstr -- 24 Mart 2021; 0:26:55 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.