Şimdi Ara

Iyiniyet sözlesmesi TR mi EN mi olmali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    yurtdisinda ufak bir firmayiz. Büyük bir firma yillardir calistigimiz TR deki freelancer programcilara bizim üzerimizden is verdi, ekibe bizde bulunmayan bir kisi daha istendi ve onu da TRden bulduk (iran vatandasi ama TRde ikamet ediyor sanirim kimlik vermis resmi makamlar) bu kisi TR bilmiyor. Simdi biz diger calisanlarimiza iyiniyet sözlesmesi imzalattik. Amac bu firmanin bir sonraki projede bizi devreden cikartip direkt onlari ise almasini önlemek.


    Simdi bu yeni arkadasa sözlesmemizi TR mi yoksa En mi yapmaliyiz. Bir de ihtilaf halinde Türkiye mahkemeleri sorumludur vs yi hangi sekilde yazmaliyiz ki sözlesme sakat olmasin. Kensiis TR bilmedigi icin En talep etti bizden.




  • Merhabalar,


    Sözleşme yapmanın temel mantığını basitçe, iki tarafın iradelerinin karşılıklı ve birbirine uygun olması şeklinde açıklayabiliriz. Bu anlamda her iki tarafında iradeleri ilgili sözleşmeyi yapmaya yönelik ve birbirine uygunsa bu anlamda sözleşme hukuken kurulmuş sayılacaktır. Özetle sözleşme dili bu noktada sadece sözleşme yapma iradesini sakatlar nitelikteyse problem yaratabilir. Onun dışında bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

  • Tesekkürler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.