Şimdi Ara

İyilik ve Sosyal Medya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Günün birinde Reddit'de politika kısmında bir konuya denk geldim. Türkiye ile ilgiliydi ve bir yabancı kullanıcı, Türklere küfür ediyordu. İşte "bunlar böyle, şöyle, ölsünler gebersinler" falan... Sonra kullanıcının "kusursuz" ülkesi hangisiymiş diye bakarken açtığı bir konu dikkâtimi çekti:

    "How to be a better person?" (daha iyi bir insan nasıl olunur?)

    Çok şaşırdım. Böyle ırkçı görünümlü, basit genellemeler yapan bir adam "daha iyi biri olmak" için küçük bir arayışa girmiş... O an sinirle mesaj attım: "Şayet iyi bir insan olmak istiyorsan, buna ırkçılığı bırakarak başla" ve yazdığı konunun linkini de ekledim. Tabii cevap olarak "seni admine şikayet ederim, bu yaptığın (kişinin profilinden farklı konuları bağdaştırmak) yasak" vs. dedi.

    Bu konuyu yorumlamayı size bırakıyorum ama şu instagram, twitter, dh ve ekşi gibi yerlerde olan "şeyi" iyi düşünmek lazım. Bana göre bu tarz platformlar insanı bir stres yumağına çeviriyor ve daha kötü davranmasına sebep oluyor.

    Herkesin herkesle konuşması en baştan sıkıntılı bir süreç zaten. Farklı şehirler (hatta ülkelerde), farklı perspektifteki hayat anlayışları ve kültürler, eskiden bu kadar hızla kaynaşmazdı. Elbette bir insan diğerini, hemşehrisi değilse (yahut mental açıdan aynı şeyleri okuyup izlemiyorsa) anlamaz. Bu da kavgaya neden olur. 10Bin kişi sizin fikrinize katılsa bile 2 kişi gününüzü mahvedebilir.

    Sonunda buralara gelip siz de sinirinizi atmaya başlarsınız. Bende öyle oluyor diyelim, masum bir şekilde yaklaşacakken "bunların hepsi aynı, yine hakaret edecekler" deyip laf koymaya çalışıyorum. Ve bu beni daha kötü biri yapıyor.

    Burada döngüsel bir etki var. Daha kötü biri olduğumu düşündüğümde suçluluk duyuyorum, suçluluk beni daha da dibe çekiyor. Ve o noktada ağzımdan her çıkan daha "vurdumduymaz" yahut "agresif" gözüküyor.

    Ben tüm sosyal medyanın şöyle bir arkasına yaslanıp rahatlamasından yanayım. Benim hiçbir hesabım yok yıllardır, ancak hesapsız takip ediyorum. İnsanlar tahammül gösteremiyorlar, her insana şefkâtle yaklaşamıyorlar; konuşanlar da bir konuda okuması yahut tecrübesi olsun olmasın konuşuyorlar. Belki de kendilerini durduramıyorlarsa, bu mecradan biraz uzaklaşmalılar...

    Belki de o ırkçı reddit kullanıcısı da suçluluk duyduğu için o konuyu açmıştı, ancak bunu kendisine bile itiraf etmiyordu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsdister -- 27 Ağustos 2019; 8:49:36 >







  • insanlar hayatlarını idame ettirmek için mutlak suretle özgüvene ihtiyaç duyar. bu özgüven onları yanlış veya doğru eyleme iter. bu yapılan eylemi düşünme işlemi ise biz filozoflara(?) aittir kimse kolay kolay düşünme işlemine girmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

    insanlar hayatlarını idame ettirmek için mutlak suretle özgüvene ihtiyaç duyar. bu özgüven onları yanlış veya doğru eyleme iter. bu yapılan eylemi düşünme işlemi ise biz filozoflara(?) aittir kimse kolay kolay düşünme işlemine girmez.
    Hadoo tatafinca avlandigi icin mi gotunmemekte?

    Siradaki ben mi zodion mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah sensindir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sething

    Hadoo tatafinca avlandigi icin mi gotunmemekte?

    Siradaki ben mi zodion mu?

    Alıntıları Göster
    selahattin nedenini anlamadığım bir şekilde iletişim problemi var sende. duygu ve düşünceleri akışkan bir şekilde klavyeye aktaramıyorsun zannedersem. bunun haricinde kendi halinde takılanlara zararım olmaz. hiç olmadı bloklarım :))
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    yanlış bir harfle çok farklı anlaşılacak duruma gelen cümle için mi..


    vay be..
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Hocam bloklama

    Selahattini affet

    El birliğiyle düzeltebiliriz onu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Tabii bu da bağlantılı bir konu ve katılıyorum. İşte bazen düşünmeyene konuşma hakkı da verilmese diyorum kendi kendime...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.