Şimdi Ara

İYİ Partili Çıray: Utanç verici, skandal bir olaya şahit olduk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İYİ Partili Çıray: Utanç verici, skandal bir olaya şahit olduk

    Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün kızı Gonca Hatinoğlu'nun tepki toplayan atamasına dikkat çeken İYİ Parti Sözcüsü Çıray, "Yargı kurumunun adeta İsviçre çakısı durumuna düşürüldüğünü gösteren utanç verici bir skandaldır" dedi.

    İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un, bir af yasası olduğunu savundu.

    Aytun Çıray, "Bu yasanın asıl amacı, 16 Nisan 2017 referandumunda tam kanunsuzluk suçu işleyen başta YSK olmak üzere bütün sorumlulara af çıkartmaktır. İYİ Parti olarak Cumhurbaşkanı seçileceğine emin olduğumuz Sayın Akşener yönetimindeki Türkiye'de, anayasaya yüzde yüz aykırı olarak çıkartılan bu örtülü affı hiçbir surette tanımadığımızı şimdiden ilan ediyoruz." dedi.

    "HUKUKSAL ÜÇKAĞITÇILIĞA BAŞVURDULAR"

    "Bu yasa ile yeni bir milli irade hırsızlığının koşullarının ve zemininin hazırlandığını" iddia eden Çıray, söz konusu yasanın, Anayasa'nın 67. maddesine kökten aykırı olduğunu bildirdi.

    Çıray, "Saray koalisyonunun büyük ortağının başını Cumhurbaşkanı yapmak ve ancak yüzde 2-3 oy alabileceği anketlerle saptanan küçük ortağını Meclise sokmak adına tarihin en büyük hukuksal üçkağıtçılığına başvurulmuştur." ifadesini kullandı.

    Anayasa Mahkemesinin hiç tereddüt etmeden bu yasayı iptal etmesini isteyen Çıray, yüksek mahkemenin, bu yükümlülüğü yerine getirmediği takdirde kendi varlık nedenini ortadan kaldırmış olacağını ileri sürdü.

    YARGI MENSUPLARININ AYAĞA KALKMASI

    Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreninde, yargı mensuplarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ayakta alkışlamasını da eleştiren Çıray, şu görüşleri ileri sürdü:

    "Bu durum bize, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarlarının, çok eleştirdikleri 28 Şubatçılardan hiçbir farklarının olmadığını ortaya koydu. Saraya davet edilen hakim ve savcıların ayakta alkışladıkları sırada verdikleri görüntü, 28 Şubat brifinglerinden hiç de farklı değildi.

    "YARGI KURUMU İSVİÇRE ÇAKISI DURUMUNA DÜŞÜRÜLDÜ"

    Diğer yandan Sayın Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Danıştay Başkanı Sayın Zerrin Güngör'ün kızı Gonca Hatinoğlu'nun, saraydaki kura çekiminin üzerinden 24 saat dahi geçmeden, atandığı Elazığ Hakimliğinden, bir mazeret kararnamesiyle Yargıtay Tetkik Hakimliğine atanmış olması, yargı kurumunun adeta İsviçre çakısı durumuna düşürüldüğünü gösteren utanç verici bir skandaldır."

    "TERÖRİSTLER NEREYE GİTTİ?"

    Çıray, bir soru üzerine, Afrin'den 7-8 bin PKK/PYD teröristinin elini kolunu sallayarak çekip gittiğini belirterek, bu teröristlerin başka yerlerde Türkiye'nin başına dert olacağını ifade etti. Aytun Çıray, "Bu teröristler, Afrin'den nereye gittiler? Türkiye bu sorunun cevabını aramak zorunda." dedi.

    Esas problemin Fırat'ın doğusunda olduğuna dikkati çeken Çıray, Türkiye'nin, bu sorunu kökten çözmesi için Şam resmi hükümetiyle anlaşması, her ülkenin sınırın kendi tarafını koruması ve Türkiye'deki Suriyelilerin de barış içerisinde ülkelerine gönderilmesi gerektiğini belirtti.

    Çıray, "Fırat'ın doğusuna girmeden, Süleyman Şah Türbesi'ni yerine iade etmeden bu iş bitti denilemez." ifadesini kullandı.

    Kaynak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 21 Mart 2018; 19:53:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Boşuna konuşuyorsun sayın Çıray. Adamlar "Cumhurbaşkanı geldi tabi kalkacaklar lan." diyorken tepki göstermenin bir faydası olmuyor ne yazık ki. O cüppelerin neden düğmesiz iliksiz olduğundan habersiz yeni savcı ve hakimlerimiz varken halka kızamıyorum bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKP'nin fetöden hiç bir farkı yok bana kalırsa. Yöntemler tıpatıp aynı. Üslup birebir aynı. Baş isimlerinin devlet görüşleri birebir aynı. Adeta birer klon gibiler. Tek fark biri cemaat yoluyla ilerledi diğeri parti yoluyla ilerliyor. İkisinin de Türkiye'yi götüreceği nokta aynı olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iamburak

    AKP'nin fetöden hiç bir farkı yok bana kalırsa. Yöntemler tıpatıp aynı. Üslup birebir aynı. Baş isimlerinin devlet görüşleri birebir aynı. Adeta birer klon gibiler. Tek fark biri cemaat yoluyla ilerledi diğeri parti yoluyla ilerliyor. İkisinin de Türkiye'yi götüreceği nokta aynı olacaktır.

    Hocam izninizle sizi fetöcü ilan etmek istiyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Utanma diye birşey kalmadı bu ülkede.Herşey olursunuz bu ülkede rezil olmazsınız.Nasıl insan içine çıkıyorlar hiç utanmıyorlar mı para pul için makam için daha ne kadar alçalacaklar valla sokakta görsem suratına tükürürüm ben bu hanımın yazık yahu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iamburak kullanıcısına yanıt
    valla, fetöcüler başarılı olup başa geçseydi halimiz bundan beter mi olurdu pek sanmıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackLead

    valla, fetöcüler başarılı olup başa geçseydi halimiz bundan beter mi olurdu pek sanmıyorum

    Daha beter olurdu ama kurtulması daha kolay olurdu çünkü onlar zamana yaymaz çat diye yapmaya çalışır ve halk tarafından kabul görmezdi. Haliyle herkes bir olup onları başımızdan def ederdi. Ama bunlar işini çok ağırdan yedire yedire ve halka zorla da olsa kabul ettire ettire yapıyor. Haliyle bir karşı geliş yaşanmıyor. Kaynar sudaki balık hesabı. Ve emin ol akpden kurtulmak fetöden kurtulmaktan onlarca kat daha zor olacak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iamburak

    AKP'nin fetöden hiç bir farkı yok bana kalırsa. Yöntemler tıpatıp aynı. Üslup birebir aynı. Baş isimlerinin devlet görüşleri birebir aynı. Adeta birer klon gibiler. Tek fark biri cemaat yoluyla ilerledi diğeri parti yoluyla ilerliyor. İkisinin de Türkiye'yi götüreceği nokta aynı olacaktır.

    Aynı yolun yolcusu, kendi deyimleriyle "Aynı menzilin neferleri." oldukları için normaldir. Yetiştikleri ortamlar, akıl hocaları ve zihniyetleri bire bir aynıdır. Boşuna demiyoruz et-tırnak ikilisi diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi parti giderek tek ümide dönüşüyor.


  • Abdde Kongre konuşmasında yargıçlar asla ayağa kalkmaz ve herhangibir alkış bile yapmazken bizimkilerin ne hale geldiğine iyi bakın.Bu 1 yıl önceki görüntüydü.Şimdiki görüntüler ise onu bile aratır oldu.
  • mgora kullanıcısına yanıt
    valla benimde son umudum o ne chp ne mhp bir halt olmaz bunlardan
  • Obamanin senatoda a yaptigi bi konusma var onu izleyince hakim savci nasil olur gorun adamlarin karsisinda dunyayi yoneten adam var onlar o kimmişki gibi tavirlari vardi

    Simdi cb nin karsisinda ayakta hazir ola duranlar hangi akpli den torpil(referans) bulmusta gelmis

    Bircok savci arkadasim var yeni girdiler yuzlerinedr soyledim acinacak haliniz var dedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • goruyorsunuz anlatmaya gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok zoruma gidiyor, 2 kuruş parayla yaşamaya çalışmak bir yana bu ülkenin böyle parçalanmasını görmek ve elimiz kolumuz bağlı oturmak çok zoruma gidiyor. seçimler umudumuz diyoruz ama zihinleri öyle bir zehirlediler ki insanlar kör kütük oy veriyorlar. Bizi nasıl bir gelecek bekliyor göremiyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaf3r89 -- 23 Mart 2018; 16:5:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.