Şimdi Ara

İyi maaş sizce ne kadar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ben bursla geçiniyorum bana 1k bile çok geliyor ama büyükşehirde +7k, küçük şehirde de +4k iyi bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15k

  • 15 k civarı iyi para ama şunu diyim 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 8k olması lazımdı. Tek kişi 15k iyi para bence

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 15k para iyi falan değil 6 gün çalışıyorsun en az 60k para kazanman gerek 15k parayla ömür boyu calıssan araba alamazsın





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HayatınıYaşayamayanAdam -- 22 Nisan 2021; 0:28:3 >
  • 15k diyenlere bakmayın hocam onu alan yüzde çok az ve gerçekçi bir rakam değil. Bana göre kişinin maaşı minimum 4k olmalı ki geçimini sağlayabilsin. Tabi bu bana göre asgari rakam. İyi diyebileceğimiz maaş ise 7k civarıdır bence. Ama ne yazık ki bu da yüzdeye baktığımızda ulaşılması zor bir rakam gibi gözüküyor ama herhangi bir işyerinde kıdemle alınabilecek bir para.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücret ile hayatta kalınabiliyor desek 7k iyi bir maaş olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi analitikduzlem -- 22 Nisan 2021; 0:32:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • düşünmeden harcayabileceğim, çok über örnekler hariç her gün en iyi restoranlardan yemek yiyebileceğim, en iyi semtte kalabileceğim bir miktar bu da aylık 10k usd yapıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 22 Nisan 2021; 0:49:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14k

  • quote:

    Orijinalden alıntı: brhmlpy

    Ben bursla geçiniyorum bana 1k bile çok geliyor ama büyükşehirde +7k, küçük şehirde de +4k iyi bence.

    eve kira ne kadar ödüyorsun

  • iamburak kullanıcısına yanıt
    Dostum zaten ben de 15k yazarken herşeyi hesaba katarak yazdım. Temel ihtiyaçlar +keyifli vakit geçirmek aktivitelerinin olması fln. Sonuç olarak adam iyi maaşı sormuş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben su anki isimden aylik 4300 lira maas aliyorum.
    Gayet yeterli bence

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmir'de tek kişi rahatça yaşayabilmek için 6.000 Lira lazım derdim (Kira 1.300-1.500 desek)

  • Rahat yaşayayım, istediğimi alabileyim, her gün canımın istediği yemeği yiyebileyim diyorsan en az 10 bin kazanman lazım.

  • gerçekten avrupa şartlarına göre normal yaşamak istiyosan , yani ev araba gibi "temel" ihtiyaçlarını karşılamak istiyorsan


    4000 dolar , yani 35.000 lira civarı


    ha yok ben ev-araba sahibi olmamayı zaten artık normal karşılıyorum kirada kalırım ölene kadar diyosan 6-7k

  • Asgari ücret

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20gr altın ederi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 10-15 k arası maaş iyidir.

    Lakin bunu TR de 30 gün çalışarak alabilmek biraz zor görünüyor ancak esnaf veya bireysel portföyünle hareket eden bir trader olman lazım..

  • Eve 20k civarında para giriyor ama sadece yetiyor diyebilirim. 4 kişilik bir aileyiz. Ev aldık, bir kaç yıldır kredisini ödüyoruz ama ev uzakta mesela gönlümüzden geçen bir yerde değil. Şu an için daha araba alamıyoruz ödediğimiz kredilerden dolayı. Bu kadar maaş olunca sadece yapabildiğiniz küçük şeylerin sayısı artıyor. Öyle 15k'lar falan uçuk kaçık rakamlar değil açıkçası. Birikmiş para bile yok toplasan bir aylık maaşım anca eder. Savurgan da değiliz, çok gereksiz masraflardan aşırı kaçınırız. Alkolümüz yok (sadece tadımlık), sigaramız yok (sıfır). Ama sabit masraflar var işte. Misal çocukların kreş parası, ev kredisi, ev alırken birikimim yoktu peşinata da ayrı bir kredi, askere gittim geldim bedelli onun kredisi, kyk (gerçi artık komik kalıyor ama başta o bile zorladı). Ha elimize kalanlarla daha yeni yeni istediklerimizi daha rahat yapabiliyoruz. O da kredilerin sabit kalıp maaşın her yıl artmasından kaynaklı. Ama dediğim gibi hala daha bir araba alabilmiş değiliz.


    Senin konular genelde para ile alakalı oluyor ama mutluluk gerçekten tam anlamıyla parada değil. Maaş azken yine mutluyduk. Şimdi ise hobilerimiz için de para ayırabildiğimiz için sadece daha pahalı hobiler ile uğraşabiliyoruz. Hobin varsa eğer onunla uğraştığın sürece mutlu olabiliyorsun diyebilirim. Eskiden psikoloji kitapları okurdum mesela kitabın ne masrafı olacak. Forumda şu an b.ku çıktı ama kodlama ile uğraşırdım. Onun da bir masrafı yok sadece bana eğlenceli geliyor. Grafik tablet alıp pc üzerinde resim yapardım mesela (bu biraz maliyetli olabilir ama düz kağıda resim yapmak maliyetsiz). Müzik ayrı bir tutkum örneğin. Şimdi maaş artınca ne oldu pahalı hoparlörler, ses kartı, gitar, klavye derken eve ufaktan bir studyo kurmuş oldum. Sonuç olarak değişen şey sadece hobiler oldu. Yine aldıklarım atla deve değil.


    Sonuç olarak siz hep aynı psikolojik yapıdayken aldığınız maaş değişse de sizin mutluluğunuz ya da mutsuzluğunuz minimum oranda değişecek. Gerçi benim maaş kademeli arttığı için hep çok yavaş bir değişim oluyor ama bir anda loto falan çıkarsa bir şey diyemem tabi.


    Soruna da cevap vermiş olayım bari TL ile maaş alıyorsan Türkiye'de iyi maaş diye bir şey yok derim. Yukarıda da bir arkadaşın dediği gibi 4bin$ falan olması lazım ki ev araba da hayal olmaktan çıkabilsin.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: spysoul

    10-15 k arası maaş iyidir.

    Lakin bunu TR de 30 gün çalışarak alabilmek biraz zor görünüyor ancak esnaf veya bireysel portföyünle hareket eden bir trader olman lazım..

    Bu kadar dar görüşlü olmayın.


    Kıdemli mühendisler 15-20K arası alıyor zaten.


    3-5 yıllık bir mühendiste 10K alıyor.


    Doktor ve eczacı daha fazla alıyor :)


    Kriteriniz TL miktarı olmamalı, hayat pahalılığı çok ama çok yüksek. Saygılar.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.