Şimdi Ara

İyi geceler, iyi forumlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hocam şimdi benim Realtek RTL8192EU Wireless LAN 802.11n USB 2.0 Network Adapter cihazım var malasef ki bu cihazda bir sorun var. En büyük sorunu durup dururken internet bağlantısının kopması ve bu bağlantı kopukluğu 5 saniyeden 1 dakikaya kadar uzayabiliyor yani çok rahatsız edici bir durum. Bir çözümünü buldum fakat geçici, bulduğum çözüm geçici, windowsun troubleshooting programını kullanıp hatayı düzeltiyorum fakat bu program sadece adaptörü resetliyor ama bu geçici oluyor 5-10 dakika sonra internet yeniden kesiliyor. Bu sorun artık dayanılmaz oldu çünkü bilgisayar da hiçbir şey yapamıyorum internet çok yavaş oluyor (normal internet hızım 60mbps). Bu sorunun çözümünü bilen var mı?




  • Kesin çözüm değil ama denemekte fayda var; modeminizin kanal seçimi otomatik ise değiştirin. WiFi analiz eden uygulamalardan birini kurun ve analiz yaptırın. Programın önerdiği kanalı seçin.


    Veya en basitinden kanal 1, 6 ve 11 'i tek tek seçip deneyin. En iyi hangisi ise onda bırakın ayarı.

  • pplhntr P kullanıcısına yanıt

    Hocam cevap biraz geç olacak farkındayım fakat bilgisayarı açacak vaktim yoktu. Şimdi test ettim ve sorun devam etmekte, internetten bazı videolar izledim fakat hepsi geçici çözümlerdi (CMD'ye birkaç komut ve network ayarlarını resetleme vs.) Önerebileceğiniz WiFi analiz eden uygulama var mıdır? Bu konularda biraz cahilimdir.

  • Bir WiFi analyzer indirdim fakat zaten önerdiği kanalı kullanıyormuş modem. Çakışabileceği herhangi bir ağda görünmüyor. Malasef problem hala devam ediyor.

  • Problemin köknedeninin nerede olduğunu tespit etmeyi dene bence.


    Ağ mı?, adaptör mü?, adaptörün kullanıldığı cihaz ayarları mı?


    1- Adaptörü başka bilgisayarda dene, çözülürse; sorun bilgisayardaki ayarlar olabilir.

    2- Aynı bilgisayarda başka adaptör dene, çözülürse; sorun ağ adaptöründe olabilir.


    Her iki türlü de çözülmezse, problemi ağda/routerda aramak mantıklı olabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.