Şimdi Ara

İyi bir eğitim ile iron 883 başlangıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun zamandır araç almak istiyordum,hatta başlık ta açmıştım ama bütçemin yetersiz gelecek olması,ve masrafının çok yüksek olmasından ötürü vazgeçmek zorunda kaldım.Tabi bir de İstanbul trafiği de etmenlerden birisi.Ama işim gereği müşterilerimizin sürekli değişmesi(kimi maslak,kimi taşhir,kimi gebze,kimi 4.levent...) beni binek bir araca itiyor.Şirket benzin + bir miktar bakım yardımı yaptığından çok yakması da dert değil.

    1)Hiç motor tecrübem olmadı,covid-19 süreci bitimine doğru ehliyete yazılacağım(yüksek cc li motorlar için 24 yaş sınırından dolayı geçen sene yazılmamıştım) yaklaşık olarak 60k param olacak.Aklımda tek bir motor var,iron 883.Başkası yok.50 bine motoru,10 bine de ekipman + eğitim düşünüyorum.Sizce bu 250 kiloluk 883 cc lik motor için eğitimle yırtabilir miyim ?Tamam, 250 cc lik racing kadar bile hız yapmasa,o kadar hızlı ivmelenmese de torku yüksek diye çok tehlikeli olduğu söyleniyor.

    2)Daha önce kullananlar için soruyorum 2013 modeli için kronik arızası var mıdır ?(2013 ile 2014 modeli arasında çok fiyat farkı var ve en çok bulunan 2. el model 2013 model)

    3)Bir de eğer ki alırsam motoru nasıl muhafaza edebilirim ? Herhangi bir kilit veya alarm veya alternatif öneriniz var mıdır ? Herhangi bir yere gidip motordan ayrıldığımda sürekli aklımın kalmasını istemiyorum.







  • kazayı geçtim o motoru devirirsen bile ciddi maliyet çıkar karşılayabilirmisin
  • yok arkadaş yok biz bu işi anlatamıyoruz,elinin altında sınırsız kaynak var araştır..herkes aynı şeyi söylüyor
    adam diyor ki bu iş pişmeden olmazzz,neden anlamıyorsunuz ki..
  • Eğer soğuk kanlıyım olaylar karşısında sakin kalırım (ne biliyim önünüze araç atladığında falan) derseniz alın iş sizde bitiyor zaten basınca çok fazla giden bir motor değil ağırlık yönünden sıkıntınız olmasın taşırsınız ama pat diye trafiğe atlamadan ilk başlarda biraz trafiğe kapalı yerde alıştırma yapıp mekaniğini iyice çözerseniz fıtı fıtı git gel yaparak öğrenirsiniz yani olay tamamen sizde bitecek kendinize güveniniz varsa soğuk kanlılık varsa alın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motoruda bi zincir alırsınız kalın birde alarmlı disk kilidi bunlar yeterli korumayı sağlar zaten önemli olan caydırıcı olması çokta ıssız bir yere bırakmazsanız bir şey olmaz evinizin garajı yoksa sokakta durcaksa bide brandayla örterseniz iyi olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başlangıç için küçük motor büyük motor yıllardır tartışılan bbir konu.
    5 ay önce 45 yaşında abimiz ulaşım için ilk motorunu honda 750 integra aldı.
    ist e 5 trafiginde 15 bin km yaptı.
    başka bir arkadaşım ilk motor olarak 600 rr aldı. hala tek parça:) bir kere artçı olarak bindim bir daha tövbe binmem.
    sakin kullanacaksanız,kendinizden eminseniz büyük motor ile başlayabilirsiniz ama öncelikle sakin ara sokaklarda sürmenizi tavsiye ederim.
    DİKKAT : ARA SOKAKLAR EN TEHLİKELİ YERLERDİR. SAKİN BOŞ SOKAKLARDAN BAHSEDİYORUM

    Chopper tarzı motorlar yere yakın oldugundan kullanımı çok rahattır. bir motor koruma demiri olursa sizi ve motoru güvende tutar.

    iron için daha fazla bilgi için youtube veya motosikletnet bakmanız daha faydalı olur.

    hırsıza kapı dayanmaz. ilk etap da alarmlı disk kiliti ve zincir iş görebilir.akşamları mümkünse çift kilit takın. çalınınca bulunma şansı sıfıra yakındır. bir ara vodofon gibi firmalar takip cihazı veriyorlardı aylık 50 tl di. oda baya iş görür extra önlem olarak




  • 250 kg ağırlık yeni başlayan için fazla. O motor devrilir.

    Ben motoru düşürürüm, masrafını da karşılarım diyorsanız alın.

    Bence mantıklı olan ucuz bir şey alıp 2-3 sene bunu kullanıp sonra ağır ve yüksek performanslı bir makinaya geçmek.
  • Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.Kendi konuma gelen yanıtların bildirim gelmiyor,ancak şans eseri görebildiğim değerli görüşlerinizi.Genel anlamda yatırıcağımdan bahsetmişsiniz.Evet mutlaka yatıcak :).Koruma demiri almak sanırım idare edecektir.Kaldığım semt çok sakin,özellikle şile yoluna doğru kaptırıp pratik için uygun olur diye düşünüyorum.Zaten motorla ilk 2 ay kadar yoğun trafiğe girmem.

    Hırsızlık konusundaysa çok kararsız kaldım.Daha birkaç gün evvel forumdan bir r25 çalındı.Hem de güvenlikli otoparktan.Sanırım bunun önlemi yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Scourgeofgod28 S kullanıcısına yanıt
    CB250R ile baslamaya karar verdim.Fakat evlilik oncesi aldatma gibi hissediyorum simdiden.Kalbim hep iron icin atacak.Yaklasik 2 yil icerisinde iron icin yeterli butcem olacakgtir cb250r dan sonra.(2017 ve sonrasi mat yesil modeli hedefim,piyasada 80k civari)
  • sana bir kaç tavsiye vereyim dostum.

    1.'si hiç tecrübe olmadan onla başlanır mı bunla başlanır mı muhabbeti bitmez. Sana tavsiye 250 kiloluk motorla başlama. Kendini motordan soğutma.
    2.'si hiç tecrüben yok ama şekil şemal peşindesin.
    3.'sü 883 rahat bir motor değil. Bırak harley'in bir çok motoru rahat değil. İş gereği yol yapman gerekiyor anlaşılan. Düşündüğün motor uygun değil.
    4.'sü motoru almak mesele değildir Türkiyede. Önemli olan işletmektir. Devirdin aynasını alabilcen mi ? Servis maliyetini karşılayabilcen mi ? Benzinine para yetiştirebilcen mi ?
    5.'si muhafaza işi ; Çözüm basit kasko yaparsın. Tahminimce 5000-10000 arası bir şey çıkar. Çok mesele değil yani :) (4.maddeye geri döndün burda)

    Eğer çok niyetin varsa, al ehliyetini ufak ufak yükselt. Tarzın chopper ise ona göre bir yol çiz kendine.
  • sanatairum kullanıcısına yanıt
    Bir üst mesajımda konuyu kaptmıştım,teşekkürler yine de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.