Şimdi Ara

İTU Uzay Mühendisliği Düşünenlere Yardımcı Olabilriim (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
21
Favori
85.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle Merhaba 👋🏻 Ben 2020 YKS ye gireceğim.
    Uçak veya uzay çok istiyorum. Geçen yıl itü uzay 13.000 ile kapatmış. O puanlarda yapamayacağım büyük ihtimalle.
    Sizce diğer uçak mühendisliklerden (Necmettin erbakan,19 mayıs, İstanbul gelişim , yıldırım bayezit) birini yazıp ilk yıl çok çalışıp itüye yatay geçiş mi yapmalıyım? Zorluk derecesi nasıldır? Sadece yüksek ortalama yapmak yetiyor mu? Diyelim ki yatay geçiş olmadı bu universitelerden iyi bildiklerin var mı ? Şirketlerin bu üniversitelerin mezunlarını işe alma derecesi nedir?
    İkinci ihtimal ise İTÜye puanımın yettiği bir mühendisliğe girip ordan mı yatay geçiş yapmalıyım ? Bu durumun zorluk derecesi nasıldır? Şimdiden çok teşekkürlerr
  • cansoylu. kullanıcısına yanıt
    Geçenlerde bi video izledim Havacılık ve Uzay Mühendisliği ve özellikle bu konu ile ilgili detaylı bilgi veriyordu.
    Merak edenler için linki de bırakıyorum.
    https://www.youtube.com/watch?v=6X78yPRpcm0
  • h.kacmaz07 H kullanıcısına yanıt
    YürüyenUçak911 Y kullanıcısına yanıt
    @h.kacmaz07
    Maalesef tanıdığım yok. Bir fikrim de yok ne gibi zorluklar olabileceği konusunda. Sadece bölüm zorluğu çok da gözünüzde büyümesine gerek yok onu diyebilirim.

    --------
    @yksmagduruyum01

    1- Yani ortalaman iyi olursa uçağa geçiş yapabilirsin ancak bu çok da kolay değildir. İyi bir ortalama ister. Uzay mühendisliği sıralama olarak 13k gibi bir sıralama ile alırken uçak 6k gibi bir sıralama ile alıyor. Bu sebeple canın istediğin gibi uçağa geçemezsin sıralaman uçağa yetmiyorsa.
    Bir de uzayı yapamayıp, uçağı nasıl yapacaksın ki :D Neredeyse aynı dersleri görüyorsun zaten. Birini yapamıyor olman diğerini de yapamadığını gösteriyor biraz.

    2- Makine kadar geniş değil. Daha spesifik bir konu uzay mühendisliği. Ancak mezun sayısı da makineye göre az. Eskiden daha da azdı havacılık alanındaki mezun sayısı. Şuan oldukça sayı arttı bu alandaki mezunlarda. Bu yüzden mezun iş oranı ne durumda kestirmekte zorlanıyorum. Ancak İtü ve Odtü olduktan sonra sorun yaşanılacağını düşünmüyorum.

    ----
    @YürüyenUçak911

    Merhabalar,
    Yani yatay geçiş deneyebilirsin tabiki ancak çok kolay değildir. O yüzden yatay geçiş yapmayı düşünsen de seçeceğin bölüm mezun olduğunda seni üzmeyecek bir bölüm olmalı.

    Çok sınırlı kontenjanlar oluyor bölümlerde yatay geçiş için. Yüksek ortalama dışında da daha fazla yapabileceğin bir şey bulunmuyor maalesef. (Bu arada İTÜ farklı üniversiteden yatay geçişleri nasıl kabul ediyor ayrıntılı olarak bilmiyorum.)

    Maalesef daha bilgili olduğum konu itü uçak uzay fakültesi ile sınırlı. Saydıkların arasında yıldırım beyazit aralarında duyduğum ünilerden biri. Ancak kefil olabilecğeim akdar bilgili değilim bu üni hakkında da. Araştırman lazım.

    İtü içi yatay geçiş kuralları daha belli bir prosedür. Ancak kurallarının belli olması zor bir prosedür olmasını değiştirmiyor. :Dhttp://www.sis.itu.edu.tr/tr/cyy/202010/202010_ituiciyatay_taban_tavan_puanlari.htm Burada görüldüğü gibi 4 üzerinden 3.66 ortalamalı biri gelmiş uzaya en son. Yani ciddi bir ortalama istemekte. Ve itü içi seçeceğin bölüm de ne olacak bu da önemli. Her zaman olumsuz ihtimali düşün derim yatay geçiş için.

    Ben doğrusu bu gibi durumlarda makineye yönelmenin de çok kötü fikir olmadığını düşünüyorum. Ama yine de sen bilirsin tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopelesscase -- 28 Haziran 2020; 3:45:24 >




  • Selamlar benim size bir kaç sorum olacak
    İş başında çok yoruluyor musunuz mesainiz kaç saat haftada ortalama kaç saat çalışıyorsunuz hafta sonu çalışıyor musunuz Esnek çalışma saatleri mevcut mudur
    Ofiste mi çalışıyor sunuz yoksa başka bı yerde mi başka bı yerde ise nerde ve son olarak iş temposu nasıl
    Şimdiden teşekkürler ♥️
  • MissMuhendis M kullanıcısına yanıt
    Merhaba ben dè ktü tip 1.sinif ogrencisiyim yatay gecis yapmak istiyorum ailem falan herkes mal misin diyor ama kendimi bildim bileli uzaya ilgim var ve bu kadar yil calisacaksam en azindan sevdigim yerde bilek curutuym istiyorum issiz kalirsam diye korkuyorum kimseye soylemeden de merkezi yatay gecis yapabilirim aslinda omur boyu ben yapacagim bu isi sonucta sadece su an siz gectiyseniz neler hissediyorsunuzbiraz bilgi verirmisiniz istihdam vs konularinda da
  • AklımaNickGelmedi. A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Bu saydıklarınız çalıştığınız şirketten şirkete değişen durumlar. O yüzden genel bir çıkarımda bulunamam bu konuda. Ama özel sektörden bahsediyorsak belli bir çalışma temposu her zaman söz konusu olacaktır.
    Bazı şirketler esnek çalışmaya izin verirken bazıları vermiyor. Bazıları haftalık sınır olan 45 saat çalıştırırken, bazıları 40 saat çalıştırıyor. Hani bir denge yok bu konuda.

    Evet ben ofiste çalışmaktayım. Bir çok meslektaşım da bu şekilde çalışmakta.

    Ben normal bir tempoda çalışmaktayım. Ama dediğim gibi başkasının çalıştığı birimde bu durum daha farklı olabilir. Veya bir ay sonra benim için de bu durum farklı olabilir. Bunları değerlendirmek zor.
  • Withatice W kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Tıpı bırakmak gerçekten büyük bir karar olur bu konuda. Ancak sevmediğin bir bölüme devam etmektense sevdiğin işe doğru yönelmek daha doğru olabilir. Bilmiyorum karar senin.

    İş konusunda ise hiç bir mühendislik tıp gibi garanti vermez. Ancak ben mezun olurken 2018 - 2019 yıllarında işe girmek için bir çok fırsat olabiliyordu. Şuanda bu durum biraz daha zorlaştı. COVID de etkiledi tabiki. Uzun vadede de etkileri olacaktır bu virüsun ama ön görmek biraz zor bu durumu.

    Ben yine de ODTU ve ITU oldukça, iş konusunda sorun yaşanacağına inanmıyorum doğrusu. Sanayide bağları olan başarılı hocalar bulunmakta bu ünilerde. Referansları ve yönlendirmeleri etkili olacaktır. Tabi genel olarak belirli bir ortalama tutturman ve aktif bir öğrenci hayatı geçirmen önemli olacaktır bu konuda.

    Bir de uzay ile ilgini de bir sorgula derim. Hani aradığını ne kadar bulabilirsin emin değilim çünkü bu konuda. Üni hayatında belli başlı uzay dersleri görüyor olsak da çok büyük çoğunluğumuz havacılık alanında çalışmaya başladı. Uzay alanında çalışan da uzay alanında kendini geliştiren sayısı da oldukça azdı son dönemlerde. Şartlar biraz buraya itebiliyor insanları. Tabi sen buna karşı çıkıp illa uzay üzerinde de çalışacağım diyebilirsin. Ancak ihtimallerini biraz kısıtlarsın bu durumda da. Şahsen benim bu konuda ekstra bir ilgim olmadığı için havacılık alanında ilerlemeyi tercih ettim.

    Doğrusu ben geldiğim noktadan da memnunum. İyiki seçtim diyebiliyorum bu bölümü. Büyük projelerde emeğimin olmasını her zaman istemiştim ve şuan böyle bir işte çalışmaktayım.




  • silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi integra21 -- 21 Eylül 2020; 21:14:7 >
  • Tebrik ederim öncelikle.
    Herhangi bir mühendislik bölümünden daha fazla zorlanacağınızı düşünmüyorum doğrusu. Zaten sevdiğin Mat ve fizik temelleri üzerine dallanan dersler bir çoğu.

    Ne kadar çalışırsanız o kadar karşılığını alırsınız. Düzenli bir çalışma ile ortalamanızı yüksek seviyelerde tutturabilirsiniz. Şirketler ise iyi ortalamalara belli öncelikler sunmakta. Siz mezun oluncaya kadar istihdam oranı ne olur ön görmek zor ama ODTÜ ve itünün çok sorun yaşayacağını ben düşünmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopelesscase -- 29 Temmuz 2020; 17:56:43 >
  • hopelesscase kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için çok teşekkür ederim.
  • dgs ile geçiş yaparsam çok zorluk yaşar mıyım nasıl olur
  • Merhabalar iyi günler ben 2019 mezunuyum yks sıralamam 7k itü uçak yazdım gelmedi uzay müh. konusunda da pek bilgim yoktu ve uzaya pek de ilgi duymadığım için uzay müh. yazmamıştım itü makine geldi, hazırlık sınıfında değiştirmeye karar verdim bölümü, merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yaptım daha açıklanmadı ama muhtemelen gelir. Öncelikle size teşekkür ederim hala bazı tereddütlerim vardı uçtu gitti. Şu anda aklıma bazı şeyler takıldı:
    1. Yukarıda bir yerde pilot olmaktan bahsetmişsiniz onu net bir şekilde açıklar mısınız, uzay ya da uçak mühendisliğinin pilotlukla ne ilgisi var?
    2. Ben itü yurdu tercih etmemiştim ama çok sıkıntı yaşadım pişman oldum, yatay geçişten sonra tekrar yurt tercihi yapabilir miyim, maslakta yurtta kalma şansım var mı?
    3. Ne istediğini tam olarak bilmeyen birine makine daha mantıklı bir seçenek demiştiniz, ne tasarlamak istiyorsunuz diye kendinize sorun demiştiniz ben silah tasarlamak istiyorum, patlayıcı, bomba, roket-roketatar, tank silahları veya normal kurşunlu silah tasarımı. Bu alanda çalışabilir miyim ya da mekatronik müh. veya yurt dışında weapon engineering vb bi alanda yüksek lisans mı yapmam gerek?
    4. Bir kadın olarak silah tasarımında çalışma şansım nedir özellikle de türkiyede savunma sanayiinde ki benim tercihim şimdilik roketsanda çalışmak Şimdiden teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umtszvaka -- 9 Ağustos 2020; 16:21:22 >




  • Merhaba,
    Benim birkaç sorum olacaktı:

    1. İTÜ, ABET aredite bir bölüm mü?

    2. Üniversitedeyken hocalarla ya da bir ekiple projeler yapıp yarışmalara katılınıyor mu?

    3. Bu forumda ODTÜ'den bahsedilirken bir ders videosu eklemişler ve bu bayağı bilgi sahibi olmamı sağladı, sizin de böyle bir şey yapma olanağınız var mı ya da bir yerden görebilir miyiz?
  • DGS hakkında bir bilgim yok maalesef ki. Ancak okumaya hak kazandıktan sonra güzel bir çalışma ile eksikleri tamamlayabilirsiniz diye düşünüyorum.
    @uçaksavarrr

    1- Pilot olma konusunda uzay veya uçak okumanın büyük bir faydası olduğunu söyleyemem. Normal bir üniversite okuyanla aynı şekilde ilerliyor prosedürler. Pilot olmaya hak kazandıktan sonra yazılı sınavlarda biraz daha hakim olduğun yerlerde sorular sorulmakta sadece bu fark ederse eder. :D Yani bir ayrıcalık beklememenizi tavsiye ederim. (Kazanan adayları seçerken bölüme göre bir artı sağlıyorlar mıdır bilgim yok.)

    2- Benim bildiğim senelik olarak bu yurt başvuruları açılıyordu. Ancak çok da zaman geçti bu söylediğim 6 yıl önceydi. Değişmiş olabilir sistem. Aynı sistem devam ediyorsa başvurular açılmalı. Ancak istersen bir öğrenci işlerine danış bu konuyu.

    3- Piyade silahları için çok kısıtlı bir ekip çalışmaktaydı Türkiye'de. Onlar da bahsettiğin yurt dışı yl programında Türkiyeye dönüş yapan insanlardan oluşuyordu genelde. Ancak roket füze çalışmaları için Türkiye'de çalışmalar olmakta. Uzay, Uçak ve Makine mühendisleri de bu konuda çalışan temel mühendisler olmakta. Mezun olduktan sonra bahsettiğin Roketsan Tubitak gibi firmalarda bu projelerin parçası olma şansı bulabilirsin.

    4- Genelde silah sistemlerini tercih eden kitle tahmin ettiğin gibi erkekler olmakta. Ancak bir kadın olarak bu konuda yaşamazsın diye düşünüyorum. Hatta bir kadın olarak bu alanda çalışmak istemen, bu işi çok istediğini gösterip olumlu etkiye bile yol açabilir. Tabi burada işe alan birimin düşünce yapısı önemli oluyor. Her ne kadar pek ihtimal vermesem de biraz eski düşünceli bir amire denk gelirsen, olumsuz da görüş verebilir.

    @umutsuz2121vaka

    Merhabalar,

    1- Evet Akredite bir bölümdür.https://amspub.abet.org/aps/name-search?searchType=institution&keyword=Istanbul%20Technical%20University&exactMatch=true

    2- Evet böyle olanaklar mevcuttur. Bölüme girince detaylı bilgileri kulüplerden ve yarışma takımlarından alabilrisiniz.

    3- Anladığım kadarıyla işlenen bir dersin videosunu görmek istiyorsunuz. Böyle bir şeyi izinsiz çekmek zaten mümkün değil. Hani benim elimde de böyle bir video mevcut değil maalesef ki.

    @ranara.84



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopelesscase -- 9 Ağustos 2020; 15:32:49 >




  • Evet kaç kişi İTÜ uçak veya uzay mühendisliğine yerleşti bakalım? Ses verin. :)

    2020 taban-tavan puanları;


    İTÜ uçak 519,29122 538,94863
    İTÜ uzay 507,00869 526,63221
    İTÜ makina 500,38437 522,16710

    Bu arada İTÜ imalat müh. kapatılmış. İTÜ'deki favori bölümlerim arasındaydı. Üzüldüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 27 Ağustos 2020; 20:8:18 >
  • bu puanların ortalama kaç bin olduğunu biliyor musunuz?
  • umtszvaka U kullanıcısına yanıt
    11 bin 415 üstü kardeşim muhmelen 11 bin veya 10900 kapattı.
  • Merhaba bu konuyla ilgili daha çok soru sormak istiyorum mümkün mü?
  • _SEMA_ _ kullanıcısına yanıt
    Tabi aklınıza takılanları sorabilirsiniz
  • hopelesscase kullanıcısına yanıt
    Şu anda ne yapıyorsunuz nerde calisiyorsunuz
    İşinizin artı ve eksileri nelerdir
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.