Şimdi Ara

İTU Uzay Mühendisliği Düşünenlere Yardımcı Olabilriim (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
21
Favori
85.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Esra Köroğlu E kullanıcısına yanıt
    Evet uzay bilimi yapmak astronomi mezunlarının konusu. Biz bir mühendisliğiz. Bizim amacımız araç tasarlamak ve bunun hayat döngüsünü sürdürmek. Bu sebeple ne istediğni dikkat etmeni öneririm.

    Sonuçta bir mühendislik dalı ve temel mühendislik dersleri bir çok mühendislikle ortak odluğunu söyleyebilirim.

    Uzay Mühendisliği Ders Planı;
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/UZBE/201810.html

    Makina Müh. Ders Planı;
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/MAK/201810.html

    Aslında Uzay müh. 100% İngilzice olamsı dışında baya yakın dersler olduğnuu göreceksin.

    Uzay Mühendisliğinin ayırt edici dersleri;

    Roket İtkisi
    Uzay Aracı Tasarımı
    Attitude Determination & Control
    Spacecraft Com.

    Gibi gibi sayabiliriz. Makine mühendisliğini seçtiğinde de bir çok alanda uzay veya uçak mühendisleri ile çalışabilrisin tabiki. Havacılık alanında da çalışabilirsin. Ancak kuvvetle muhtemelen akışkanlar üzerine çalışmazsın makine mühendisi olarak.

    Demek istediğim minor farklılıklar var bu mühendislikler arasında. Eğer çalışma sektörüm uzay vea havacılık olsun istiyorum diyorsan (Her ne kadar Makina mühendisleri de bu alanda çalışabilse de) uzay mühendisliği seçmenin doğru olacağını düşünüyorum. Ancak diyorsan ki ben daha karar vermedim otomativ de olur beyaz eşya sektörü de olur benim çalışma alanım. Bir de akışkan konusu veya uçağın nasıl uçtuğu ilgimi çekmiyor diyorsan tabiki makina mühendisliği de gayet güzel bir bölüm.

    Tıp ise apayrı bir konu. Bir şey diyemem bu konuda. Sadece yarıda iş garantisi diye girip bölümü yarıda bırakanlarda olma yeter.






    Bana Instagramdan ulaşan Selim isimli arkadaş, ksuura bakma mesajını hata ile sildim. Tekrardan ulaşabilrisen seve seve cevaplarım sorularını.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopelesscase -- 8 Aralık 2019; 17:16:36 >




  • merhabalar, üniversite icin uzay mühendisliği düşünüyorum, yurtdışında okumak istiyorum fakat hangi ülkelerin ve hangi üniversitelerin bu konuda daha donanımlı olduğu hakkında herhangi bir bilgim yok. İnternetten ufak çaplı bir araştırma yaptım fakat onlarca üniversite çıktı, e tabi buna bağlı olarak ben de çok kararsız kaldım. Uzay mühendisliği konusunda hangi ülke ve o ülkedeki hangi üniversiteler daha iyi sizce, bu konu hakkında verebilecek bir tavsiyeniz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba!
    Ben 12. Sınıf öğrencisiyim. İTÜ Uzay mühendisliğine gitmeye düşünüyorum. Aklımda ikinci bir plan yok. Aslında ben ÖSYM’nin sınavına hazırlanıyordum ama öğretmenlerim bana sen SAT’den gir sınava diyorlar. İTÜ Uzaya girmek için SAT’den kaç puan almalıyım? İnternette aradım ama bulamadım soruma bir cevap, belki sizin bu konu hakkında bir bilginiz vardır.
    Başkan bir sorum daha var: Uzay mühendisi olmak nasıl bir duygu? Ben uzun zamandır bu bölümü istiyorum. Dışarıdan çok tepkiler geliyor. “İş imkanın yok.” “ Mezun olduktan sonra gerçekten bir uzay mühendisi olarak işini yapabileceğine inanıyor musun?” en saçması “Türkiyede uzay yok” Gibi tepkiler alıyorum. Bu gibi sözler hevesimi biraz kırıyor doğrusu. O kadar mühendislik dalı varken neden uzay mühendisliğini seçim sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer sat'a girmeye ve sat ile Türkiye'deki bir üniversiteyi seçme hakkına sahipseniz mümkün. Hatta normalinden bile daha kolay olabilir.

    SAT: uluslararası öğrenci alım sınavı bunun için detayları internette bulabilirsiniz. Kısaca liseyi dışarıda okuduysanız veyahut yabancı öğrenci iseniz. SAT sınavı ile tercih yapabiliyorsunuz.

    Savunma sanayii ve sivil havacılıkta iş bulabilirsin. Aslında sorularının cevapları zaten yazılmış okuyabilirsin de??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirnova -- 5 Şubat 2020; 21:53:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar ben 11. Sınıfa gidiyorum astronot olmak istiyorum aklımda uzay mühendisliği bölümü vardı ama sizin bir kullanıcıyla konuşmanız da fizik mühendisliği uzayla ilgileniyor diye okudum ben matematik,fizik,uzay mühendisliği bolumlerinden hangisinde okursam NASA ya kabul edilmem daha olanaklı olur her yere danıştım ama yeterli bir cevap alamadım çok mutsuzum lütfen beni tatmin edecek bir cevap verin şimdiden çok teşekkür ederim 🤗

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astromine A kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astronautt -- 16 Ekim 2021; 23:54:38 >
  • Merhaba, ben ODTÜ havacılık ya da itü uçak-uzay düşünüyorum şimdilik tam olarak ilgi alanımı belirlediğimde belki makineye de kayabilirim bilmiyorum:/ Öncelikle genelde savunma sanayinde çalışılıyor bu bölümden mezun olunduğunda ama ben körelmek istemem bir şeyler geliştirmek,kendimi geliştirmek çalışma hayatına girmiş olsam bile monoton bir hayat değil de her daim yeni bir şeyler öğrenebileceğim bir ortamda bulunmak isterim küçüklük hayalim biliminsanı olmaktı ama fizik yazacak cesaretim var mı bilemiyorum :) umarım derdimi anlatabilmişimdir. Yani savunma sanayinde çalışma ortamı nasıl staja gitmişsinizdir belki? Bir de sizce yüksek bir puan alıp havacılık yazmak emeğini çöpe atmak mı? Saçma bie soru biliyorum bölüme tutkuluysanız değil. Ben de çok okumak istiyorum aerodinamik ve termodinamik derslerinize göz attım ilgimi çekiyorlar.uçaklara zaten hep hayran olmuşumdur ama havacılık okumak istediğimi söylediğimde insanlar makina okumamı zaten derslerin neredeyse aynı olduğunu söylüyorlar.Biliyorum çok karmaşık oldu ama umarım derdimi anlatabilmişimdir,şimdiden teşekkürler:)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bence havacılık ve Uzay, uçak, uzay mühendisliği gibi bölümler daha spesifik olduğu için özellikle bu alanda çalışmak istiyorsan seni daha çok cezbedeecektir. Makina mühendisliğine çok yakın bir eğitimi olduğu doğru ancak bence makina mühendisliğinden daha spesifik olmasıyla birlikte nispeten daha ilgi çekici ve rahat okunur diye düşünüyorum.
    Savunma sanayiinde çalışmak inanki Türkiye'deki pek çok şirkete ve konuma kıyasla kendini geliştirmen için sana daha fazla olanak sağlar. Tâbi bu senin için yeterli olur mu orasını bilemem zira bir noktada bence yurtdışına çıkman ve orada çalışman gelişimin açısından daha faydalı olacaktır.
    Bence eğer bu alana ilgin varsa yapabileceğini düşünüyorsan yaz gitsin, maaş, iş, çalışma ortamı vs vs hepsi iyi düzeyde olduğunu söyleyebilirim. Muazzam değildir elbette ancak Türkiye'deki pek çok yerden daha iyi olabilir senin için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Astronautt A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayallerini bozmak istemem ancak bilmen gereken bir kaç şey var;
    1. Uzay mühendisliği bölümü astronomiden oldukça uzak bir bölüm makina mühendisliğinin özelleştirilmiş bir hâli ve hava-uzay aracı imalatı üzerine yoğunlaşıyor.
    2. Nasa vb. Yerlerde bu bölümün mezunu olarak çalışabileceğiniz gibi her hangi bir mühendislik mezunu olarak da çalışabilirsiniz. Ancak NASA vb. Kurumlarda çok Ekstrem özelliklere sahip bir kişi değilseniz yabancı personel çalıştırılmıyor. ABD vatandaşı olmadığınız veya çok iyi bir cvye sahip olmadığınız sürece imkansız.
    3. İyi bir cvye sahip olup nasada görev alma olasılığınız inanın ki çok düşük, astronot olmanız ise bu olasılıktan kat vee kat daha düşük zira nasa en ufak bir sağlık sorunu olan, ABD vatandaşı olmayan veya mevcut araştırmalara her hangi bir katkı sağlamayacak kimseyi astronot yapmaz.

    Genellikle usaf bünyesindeki kişiler seçilir ve en iyinin en iyisi gider. Örneğin fazla abes bir örnek gibi gelebilir ancak hem komando hem matematik bölümü mezunu hemde Harvard tıp mezunu olup bu programa katılıp astronot olmak isteyen kimseler dahi varken abd vatandaşı dahi olmayan bir kişinin astronot olması imkansız gibi bir şey.
    Belki ilerleyen yıllarda ülkemizde böyle çalışmalar yürütülür ancak o zamanda muhtemelen hava kuvvetlerinden bir kişi seçilecektir.

    (Bahsettiğim kişi jonny kim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirnova -- 3 Nisan 2020; 23:2:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Astronautt A kullanıcısına yanıt
    Klcmine00. yazabilirsin ordan tartışırız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wescas W kullanıcısına yanıt
    Doğrusu diğer ülkeler için benim de çok bilgim ok. Bu konuda yardımcı olamayacağım.
  • FoundMyselfInSpace F kullanıcısına yanıt
    SAT hakkın var ise SAT'a girmek mantıklı. Daha kolay oluyor. Bir tanıdığım (normalde de fena öğrenci değildi gerçi de) tıpa girdi bu sınav ile beraber.

    Havacılık ve uzay bir tutku konusu. Doğru benim motivasyonum şu soru oldu: "Çamaşır makinası mı, bir gökdelen mi,, yoksa uçan bir araç mı tasarlamak istiyorsun?" Bu sorudan yola çıkıp havacılık tercihinde bulundum. İmkanlar kriz dönemi ile birlikte bir çok sektörde etkilendi. Etkilenmedi demek yalan olur. Ancak en azından benim mezun olduğum dönemde itü uzay ve uçak mezunalrından iş bulamayan sayısı oldukça azdı.

    Neden seçeyim diye sorarsan dediğim gibi ne tasarlanan bir ekibin parçası olmak istiyorsun onu düşün. Eğer cevap bulamıyorsan, kararsızsan makina mühendisliği daha iyi bir tercihi olacaktır. En azından daha çok yoldan birine yönelebilirsin ileride makina ile.
  • Hocam şu an siz nerede çalışıyorsunuz, ya da çalışıyor musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astromine A kullanıcısına yanıt
    Yani heves kırmak istemem ama NASA gerçekçi bir hedef olmaktan uzak. Evet ihtimaller var. Evet imkansız değil. Saydığın tüm bölümlerde de mümkün NASA'da çalışıyor olmak için. Ama hepsinde oldukça zor. Bu saydıklarım Astronot olmak için de geçerli.

    Tek hedefin NASA olmasın derim ben. Gerçekçi bir hedef üzerine kur hayallerini. Böylece daha sağlam ilerlersin.

    Şimdi illa NASA desen, NASA'da daha önceden çalışan bir hocamız var derim. Ancak sadece onun için de İTÜ uçak ve uzay fakültesi tercih edilmez. Çünkü dediğim gibi oldukça zor bir ihtimal.
  • Astronautt A kullanıcısına yanıt
    İstediğin astronmi ya da uzay fiziği ise öle bir eğitim yok uzay mühendisliğinde. Adı üstünde mühendislik yapılıyor bölümde. O işleri bilim isnanları hallediyor. Fizik ve astronomi bölümleri daha uygun bu sadıklarına. Puan konusuna bir şe diyemeyeceğim. Ülke gerçekleri insanlar temel bilimleri tercihe etmeye çekiniyor.
  • Merhabalar,
    Karar veremediysen Makine de olabilir tabiki.

    Evet savunma sanayi genelde tercih edilen iş kolu olmakta. Ancak, tabiki teknopark şirketlerinde bulunan danışmanlık şirketleri ay da daha ufak şirketlerde de yer alabilirsin. Buralarda daha geniş konulara bakarak kendini geliştirme şansı bulabilrisin.

    Fizik ise apayrı bir konu tabi.

    Savunma sanayide daha iş tanımına karşın işini yerine getirdiğin bir ortam mevcut. Tabiki atılımcı olursan kendini ggeliştirme imkanı da bulursun.

    Havacılığın sıralaması da düşük değil ki :D 6k gibiydi galiba sıralama. Yani bura olmaz ise neyi tercih edeceksin önemli olan bu. Tabi dersen bilgisayar mühendisi de olurum koç bilgisayar da yazarsın apayrı bir başarı yakalayabilrisin. Ama sevmeyip yarıda da bırakabilrisin. O yüzden bir şey demem doğru olmaz.

    Diyorsan kendine; havacılık okumak istiyorum, ODTU ve ITU havacılık bölümleri istediğini verir her türlü. Ancak karar veremediysen, her zaman makine ihtimal dahilinde.




  • newsokrates kullanıcısına yanıt
    Bir savunma sanayi firmasında çalışmaktayım.
  • İtü uzay mühendisliğinin ismi havacılık ve uzay mühendisliği olarak değişecek. Güncel bilgidir. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aerosoldreams kullanıcısına yanıt
    Ben de görmüştüm bu haberi. Linki de aşağı iliştiriyim. :)
    http://ari24.com/haber/itu-de-iki-bolumun-adi-degisiyor-2198

    Değişik bir karar. Zamanla etkilerini görürüz bunun da :)
  • Merhabalar, umarım hala aktifsinizdir. Ben tıp okuyorum ama en başından beri uzay mühendisliği istiyordum ve tıpta bir türlü mutlu olamadım derslerime de odaklanamiyorum çünkü ilgimi çekmiyor. Büyük ihtimalle geçişle İTÜ uzaya geleceğim ama biraz tereddütteyim. Özellikle de mezun olunca alacağım maaş konusunda. Benden çok ailem gergin bu konuda. Yani şimdi tıpı bitirip başlarsam yaklaşık 9-10k maaş alacağım. Uzay mühendisliğinden mezun olursam nasıl bir maaş bekliyor beni biraz aydınlatabilirseniz çok mutlu olurum çünkü aileme de bir şey diyemiyorum bu konuda. Mühendis olan iki kuzenim 4k maaş alıyor bu yüzden biraz kararsız kaldım. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.