Şimdi Ara

İtü Uçak Mühendisliği isteyen bir dosta tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yazmayacağım çünkü kanaatimce hepiniz büyüksünüzdür benden(99luyum) neyse abiler hedef İstanbul Teknik Üniversite'si uçak mühendisliği Allah'ın izniyle kazanacağım ama forumda gezerken hemen hemen bütün yorumlar Türkiye'nin uçak sanayisindeki başarısızlığı ve doğru bilginin halka verilmeyişi hakkında durumlar böyle olunca küçüklükten beri istediğim bölümün temelleri kafamda sarsılmaya başladı.Bölümü seçmek doğru olur mu? Şimdi kazanınca yabancıların emiri altında çalışmayalım.Hedefim ülkeme iyi bi mühendis olup ülkemi geliştirebilmek.Durumlar böyle bilgili abiler bilgilerinize âmadeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ben bilgisayar mühendisligi okuyorum.Hedefim aselsan vb. savunma sanayisinde calismak.Uçak mühendisligi baslarda istiyordum puan iyi gelince bilkent bilgisayara girdim ama hedefim degismedi.Demem o ki baska bir muhendislik okursun gene ucak muhendisinin calistigi alanlarda calisabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar.
    Bende 90 doğumluyum ve eğitim fakültesi mezunu olan biriyim. şu anda kayseride öğretmenlk yapıyorum lakin 10 yılı aşkın süre öncesinde içimde ukte olarak kalan itü uubf uçak mühendiliği şu an öğretmenlikten nefret etmemle birleşince beni cezbediyor.
  • Kendimde Uçak mühendisliği okuyan birisi olarak ( ne yazıkki İTÜ gelmedi ) bölümün ülkemizde önünün açık olduğunu düşünenlerdenim. İTÜ giri bir yerden mezun olupta işsiz kalmak hayal gibidir. Özellikle şu sıralarda ülkenin üniversite kapasitesine nazaran yeni yeni açılan bir bölüm niteliğindeki Uçak mühendisliği oldukça fazla öğretim görevlisi aramakta. Açılan bölümler için aranan öğretim görevlerinin de aldıkları paralar hiçte azımsanacak meblağda değil. Demem o ki eğer bu mesleğe yönelik hevesin varsa, düşünmeden İTÜ'yü seçmelisin. Her ne kadar bu ülke için elinde kafası çalışan adam tutamayan bir ülke muamelesi yapılsa da, zaman gelecek bu ülkenin yerli mühendisleri bu muameleyi ortadan kaldıracaktır.

    Eğer bu bölümü seçersen sana diyeceğim bazı şeyler var, bu konularda azda olsa tecrübelerimden yola çıkıyorum. İlk olarak Catia, Solidworks, Ansys, Hyperworks, Abaqus programlarını üniversitenin başında araştır ve bu programları yavaşça öğrenmeye bak. İngilizce diyeceğim ama zaten İTÜ gibi bir yerde gereken eğitim verilecektir. Fakat ne kadar verilse de sen ya kendin çalışarak ya da maddi durumun iyi ise bir kursa giderek İngilizceyi aksanı ile konuşabilmeye bak. Bunun yanında Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça gibi dillerden hangisine daha yakınsan bunlardan öğrenebildiğini öğren. Kısacası kendini geliştir ve mezun olduktan sonra gönlün rahat bir şekilde eline diplomanı al. ERASMUS ile birlikte yurt dışına git. ERASMUS staj ile ya da kendi imkanlarınla en az bir stajını yurt dışında yap. Elindeki tüm imkanları kullan ve en iyi derecede mezun ol. Ne yazık ki bütün bu hepsini ben yaşayarak öğrendim ve şu anda hem okul hemde bu eğitimleri tamamlamak için çok yoruluyorum. Bana akıl veren birisi olsaydı şuanda çok farklı olurdu sanırım.

    Bütün bunlar yanında başka sorun olursa PM'den ulaşırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimrog -- 9 Şubat 2018; 22:23:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcpolitika

    Ben bilgisayar mühendisligi okuyorum.Hedefim aselsan vb. savunma sanayisinde calismak.Uçak mühendisligi baslarda istiyordum puan iyi gelince bilkent bilgisayara girdim ama hedefim degismedi.Demem o ki baska bir muhendislik okursun gene ucak muhendisinin calistigi alanlarda calisabilirsin.
    Ucak mühendisinin yaptığı isi mi yapabilir ceng mezunu?

    Uçuş kontrol mühendisi ya da uçuş simulatoru tasarımcısı v.b

    Kimdir bunlar? Ceng mi kom mu uzay mı
  • serryt455 S kullanıcısına yanıt
    iyi bir okulda mühendislik okumalısınız. 1. Önemli olan okul seçimi sonra bölüm gelir. Uçuş kontrol mühendisliği diye bir bölüm yok ya da tasarımcısı. Üniversite de yaptığınız çalışmalar dahilinde bu işleri yapabilirsiniz. Kontrolcü olmak için elektronik haberleşme ya da bilgisayar okuyabilirsiniz. Uçuş simulatörü tasarımcı olmak için smulink matlab öğrenmelisiniz. Okulunuzun iyi olursa daha kolay iş bulursunuz. Odtü mevunları genelde savunma sanayii alanında çalışırlar. İtü mezunları genelde sivil havacılık sektöründe çalışırlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.