Şimdi Ara

İTÜ FORUMDA SÖYLENDİĞİ GİBİ KÖTÜ MÜ ? (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
278
Cevap
5
Favori
17.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam rica ediyorum böyle konular açma.Öncelikle yok Boun değil yok Odtü değil lafları çok saçma bence, bunlar zaten iyi üniversiteler .Sana o ODTÜ’nün pr çalışmasını yapanlar da mühendislik dışında ortalama bölüm okuyup ya da düşük mühendislik okuyup Odtü diye kendini tatmin edenler. Boğaziçi tamam biraz daha iyi olsa bile İtü ile Odtü arasındaki fark dil eğitimidir.Lisans bazlı kalitesiz bir okul kesinlikle değil. Boğaziçi bazlı bakınca itü öyle ezilip büzülecek bir okul da değil .İnsanlar şikayetçi oldukları yerleri dile getirirken eğitim dışındaki şeyleri diyorlardı ama insanlar eğitmine laf etmeye başladı.İşin kısası eğitim olarak Boğaziçi ,ODTÜ,İtü mühendislik okuyan birisinin seçebileceği en iyi üniversiteler gerisi sana kalıyor . Hem itü uçak mühendisliği kazanmışsın başkasının sana buradan yapacağı olumlu veya olumsuz yorum senin düşünceni etkilememeli ,direkt bilir kişilerle konuşarak rotanı saptamalısın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haklısınız, canlı örnek olarak şuan çok yakın bir arkadaşım kontrol, bilgisayar alanına ilgisi olmasına rağmen dediğiniz gibi puanı boşa gitmemesi için ehb yazdı. Ama bunda okulun bi suçu olduğunu düşünmüyorum çünkü ehb ye puanı yetip kontrole giden arkadaşım da var ve şuan gayet mutlu. bence bu öğrencinin kendisinde bitiyor. Cesur olan kazanır.

    1. sınıf sonunda isterse merkezi yatay geçiş puanıyla yatay geçiş yapabilir hocam. ehb de okuyan biri kontrole ya da elektriğe direkt olarak geçiş yapabilir ehb hepsinden yüksek puanlı olduğu için. Aynı şekilde otomasyondaki biri de elektriğe geçebilir. Hiçbir kaybı da olmuyor ilk senede birkaç kredilik etik dersleri dışında.
  • amönyak A kullanıcısına yanıt

    sagolun hocam

  • Windows Xp W kullanıcısına yanıt

    Hocam kesinlikle haklısınız. Zaten LinkedIn'de aktif olarak sektörden mühendislerle ve üst sınıf öğrencilerle görüşüyorum. Benim merak ettiğim konu öğrenci arkadaşlarımın bu konuda neler düşündüğüydü. Ama sanırım belli bir kesim yalnızca egosunu tatmin etmekle meşgul.

  • @Vedddddddd


    Hocam diğer mesajlarınızın birinde(culcasterın açtığı iyte konusu olması lazım) sizde İtü için böyle demiştiniz. Yanlış anlamazsanız düşünceizi öğrenebilir miyim ?

  • ekar55 kullanıcısına yanıt

    Boşverin hocam her esnaf kendi ürününü över ya o misal bu da, seni hedefine taşıyacak bir okulsa gerisi teferruat


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekar55 kullanıcısına yanıt

    Hocam culcaster'in açtığı 14283 tane IYTE konusundan hangi birini kastettiniz?  

  • Vedddddddd V kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/iyte-devri-basliyor-yavas-yavas--145679194

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ÖSYM ne diyor ? "Adayın tercih işlemlerinin alınması..." Adayın


    Sonuçta burayı siz seçtiniz. Okuyacak olan da sizsiniz. Buradaki iyi ya da kötü yorum yapan kişileri çok kafanıza takmayın. Mühendislik alanı için itü'den iyi üniversiteler var ancak bu itü kötü anlamına gelmiyor.


    Girdiğinizden daha farklı bir kişi olun (olumlu olarak), başarılı bir kişi olun yine kaybeden siz olmazsınız. Eğitim hayatınızda başarılar.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzyirmi -- 23 Ekim 2020; 22:7:29 >
  • ekar55 kullanıcısına yanıt

    Yukarılarda kan dökülmüş bolca ama eksik olmayayım madem  . Baştan belirteyim, ben İTÜ öğrencisi değilim, Bilkent öğrencisiyim.

    İzlenimlerim anca bu ayarda olabilir haliyle. Hani kimse gelip "x dedin ama yok öyle bir şey" demesin, izlenimim soruldu ben de onu veriyorum.


    İTÜ, Türkiye şartlarını dikkate alınca gayet okunulası bir okul. Kimse kimseye İTÜ kazanmışsın, okulu bıraksan da olurmuş demez neticede.

    Benim kafama takılan durum daha çok üst sıralardaki konumu. İTÜ ekolü, İTÜ şurayı kurdu, İTÜ şu kadar yaşta, vs. İTÜ böyle köklü, İTÜ şöyle en iyi okul.

    Benim izlenimim İTÜ'nün bu seviyede olmadığı yönünde. Diğer üst seviye devletlerle bir olarak görmüyorum. İTÜ benim gözümde orta seviye veya anca bir tık üstü bir okul. Bunu "nasıl olur" diye düşünmeden önce de en diplerin halihazırda ne kadar derin olduğunu göz önünde bulundurmak lazım.


    Ben normal şartlarda hakkım yenmese istediğim herhangi yere girecek kadar iyi bir sınav geçirdim, ancak hakkım yenmeseydi bile elimde yeterli imkan varsa devlette okumaktan çekinirdim. Farklı olduğunu düşünüyorum; atmosfer, öğrenci profili, imkanlar, idarenin ve hocaların bakış açıları, vs. Çoğu kişi genelde bu farkı vakıfların dezavantajı olarak görür, ben aksine avantajı olarak görüyorum, belki de Bilkent ayrıcalığıdır orasını bilemem ( ). Devlette okunmaz anlamında değil tam bu dediklerim, gerekirse okunur. Şuna bağlayacağım, devletin en iyi üniversitelerinde (BOUN/METU) bu "avantaj" ne kadar eksikse İTÜ'de daha daha bir eksik bence. Fazla uzatmadan görüşümü bu noktada bırakayım. Benim gözümden bakınca atmosfer farkı var mı denir artık ne denir ona karışmıyorum  .


    Tekrar belirtiyorum, mevzuya İTÜ iyi mi kötü mü diye değil; sence en üst sıralarda nerede bulunuyor açısından yaklaştım. İTÜ'de okuyan okur yani.

    İleride bir gün sektörü tanıyınca fikirlerim iyi veya kötü yönde değişebilir...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vedddddddd -- 23 Ekim 2020; 22:37:13 >
  • sorunun cevabı ne beklediğine göre değişir. okul sana dünya ortalamasına göre iyi sayılabilecek bir mühendislik temeli ve kültürü verir, maslak kampüsü vakit geçirmek için fena değildir, sosyal imkanlar okulun kalabalığından yer bulabilirsen idare eder.

    Gerisi sana kalmış. Benden tavsiye okurken bol bol proje takımlarını ve yurtdışı staj-work and travel işlerini kovala. Mükemmel bir ingilizcen olsun, cv'ne yazacak yarışma ve ekip işlerin olsun. Hobiler edin, bol bol spor yap çünkü üniversitede başlanan aktiviteler hayat boyu devam ediyor. Bölüm bitince de ver elini Amerika-Avrupa.

    Not: '14 itü uçaklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı şekilde gecen sene itüye giren biri olarak şunu söyleyebilirim okulumuz ülkede gayet iyi bilinen bir okul bence okulun marka olarak değeri her türlü yüksek yani iş vs için fazla düşünme bence şimdiden okulla ilgili ama kendi düsüncem okul abartılıyor okulun cok büyük bir farkını göremedim ben açıkçası ayrıca öğrenciler açısından da daha farklı beklentilerim vardı ben biraz hayal kırıklığına uğradım çoğu konuda o yüzden kisiden kisiye degisir cok düsünmeyin bunları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alaska Yolcusu kullanıcısına yanıt
    Yukarıda da belirttiğim gibi beklediğim tek şey iyi bir eğitim ve yurt dışında tanınmasını sağlayacak iyi bir etiket. Sizin gibi insanlardan bunları duymak güzel hocam. Şu anda neler yapıyorsunuz ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ekar55 kullanıcısına yanıt

    çok siyasi konuşuosun samsunlu kardeşim

  • owoselammicsuedcheck O kullanıcısına yanıt
    Resmiyet seviyesi biraz fırlamış olabilir. Kusuruma bakmayın :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3.sene TAI 'nin stajyer mühendis programına girmeye bak.

  • yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim.

  • İl teber İ kullanıcısına yanıt

    Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Ayrıca bir sorum olacak. Boeing, Lockheed Martin, SpaceX vs. gibi şirketlerde staj bulabilmenin prosedürü nasıl işliyor. Bu şirketlerde staj bulabilmek Türkiye'deki bir öğrenci için imkansız mıdır ?

  • Okurken staj yapmak olmaz gibi geliyor ABD de..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.