Şimdi Ara

İTÜ Endüstri Mühendisliği Hakkında Bilgilendirme - Konunun 8. Yılı (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
19
Favori
36.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkür ederim. Zahmet oldu çok, önca işin gücün arasından. Sağolun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ananni A kullanıcısına yanıt

    Uzun zaman geçmiş ama görüp de cevaplarsanız sevinirim.


    Dikey geçiş sınavı ile itü endüstri mühendisliği kazanan kişileri illaki görmüşsünüzdür. Ben de dikey geçiş sınavı ile İTÜ endüstri mühendisliğini hedefliyorum gördüğünüz kadarıyla gelen kişiler dersler de olsun diğer konularda olsun çok zorlanıyorlar mıydı okulu bırakma ya da okulu uzatan kişilerle karşılaştınız mı? İTÜ bilindiği üzere zor bir okul ve diğer makine,elektrik olsun diğer mühendislik bölümlerine giden kişilerle konuştuğumda çok zorlanıyoruz diyorlar ama benim hedefim endüstri ve diğer mühendisliklere nazaran daha kolay diyebiliriz, eğer sınavı kazanırsam 20 yaşımda olacağım sence nasıl zorluklar bekler beni ne tür olayla karlılaşırım yani uzun uzun anlatın elinizden geldiği kadar çünkü doğru dürüst bilgi bulamıyorum internette ve kafam çok karışık itü bir hayal ama yks sınavı ile imkansıza yakın ancak bunu dgs sınavı ile başarabilirim.

  • prednize1564 P kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Açıkçası dikey geçiş ile gelen hiç kimseyle tanışmadım maalesef o yüzden çok detaylı bir yorum yapamayacağım. Okulu uzatan bir kaç arkadaşım vardı ama onlar da tamamladı en sonunda. Açıkçası evet diğer ana mühendislikler gerçekten zor İTÜ'de ama endüstri bence kolay. Zorlayıcı 1-2 ders var programda, onun dışında derslerin kolay olduğunu düşünüyorum.


    Dikey ile gelince arkadaş çevresini oluşturmakta zorlanabilirsin başlangıçta ama derslerde proje gruplarında beraber çalıştıkça bir şekilde o da gelişir. Onun dışında zorlanabileceğiniz bir şey yok bence. Ancak derslerin önemli bir kısmı iyi bir matematik altyapısı ister, bu konuda eksik olduğunuzu düşünüyorsanız bu kısım zorlayabilir.


    Cevaplayabileceğim başka sorularınız olursa memnuniyetle yanıt vermeye çalışırım.

  • Evet limit türev integral gibi derslerde temelim yok ama hazırlıkta bu açıklarımı kapatacağımı düşünüyorum gerekirse yaz okuluna bile kalabilirim. Çünkü gerçekten çok istediğim bölüm ilk başlarda işletme istiyordum sonra mühendislik cazip gelmeye başladı sonra endüstri mühendisliğini araştırdığımda tam anlamıyla bütün yapıma uyan bir meslek çünkü bir yandan işletme bir yandan mühendislik eğitimi alıyorsun, çevre konusunda sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum konuşkan biriyimdir dediğiniz gibi de proje ve diğer aktivitelerle kaynaşırım bu arada %30 ingilizce olan bölüme gitmeyi hedefliyorum ama ingilizcem çok iyi değil acaba hazırlık sınıfında ingilizceyi çalışarak halledebilir miyim hazırlık konusunda hocalar nasıllar yardımcı olur mu bir de örnek veriyorum okula ve bölüme alıştıktan sonra 2. veya 3.sınıfta üstten ders alarak ya da yaz okuluna kalarak bölümü daha erken bitirme şansımız olabilir mi çevrenizde böyle olan kişiler gördününüz mü hiç

  • Hocam merhaba,

    Bu konuda bizi gerçekten çok iyi bilgilendirmişsiniz Türkiye'de teksiniz galiba. Çok teşekkür ederim kendi adıma bölüm hakkında çok detaylı bir şekilde bilgilendim. Benim de biraz şahsi bir sorum olacak müsait olduğunuz zamanda cevaplarsanız çok sevinirim.Size soru sormak için bu foruma üye oldum:)

    Hocam, ben İzmir'de iyi bir fen lisesinde 10.sınıf öğrencisiyim. Küçüklüğümden beri hep Boğaziçi İşletme'de okumak istemişimdir. Ama malumunuz ben bir fen lisesinde okuyorum vaktimin neredeyse hepsi sayısal derslere çalışmakla geçiyor:( Bir de -siz dahil çoğu kişi- benim yaşımdaki gençlere bilgisayar mühendisliği okumamızı tavsiye ediyorlar. Ben de bu iki görüşü birleştirip kendime endüstri mühendisliğini belirlemiştim.Çünkü hem yazılım dersi hem de ekonomi dersleri falan aldığı için iyi bir birleşim gibi geliyor kulağa. Sizce iyi bir üniversitede endüstri mühendisliği okuyan mı yoksa işletme okuyan mı daha başarılı olur yöneticilik ve gelişen teknoloji karşısında? Şimdi okuyacak olsanız siz hangi üniversiteyi seçerdiniz? Gerçekten bu konuya 11. sınıfa başlamadan önce karar vermek istiyorum görüşünüz benim için çok değerli. Şimdiden çok teşekkür ederim. Umarım kariyerinizde çok başarılı olursunuz.

  • Hocam merhabalar,

    Endüstri mühendisliğini tanımlayan çoğu özelliğe kafamın yatkın olduğunu düşünüyorum ama endüstri mühendisliği genel olarak sosyal bir mühendislik olduğu için(bildiğim kadarıyla) biraz kafamı karıştırıyor.

    Gerçekten insanlarla çok haşır neşir olmak gerekiyor mu? Sosyal yönüyle tanınan birisi değilim çünkü yani insanlarla konuşmaktan çekinmem fakat öyle ortamlarda direk "aa bak bu da burayadaymış" gibi de olmaz

    Şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geridekaldılar -- 28 Temmuz 2021; 8:50:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tercih döneminde olan arkadaşlara kolaylıklar dilerim, sorularınız olursa ben buralardayım bilginiz olsun.


    Gözümden kaçan son bir kaç soru olmuş birazdan onları da cevaplıyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ananni -- 7 Ağustos 2021; 22:28:0 >
  • prednize1564 P kullanıcısına yanıt

    Sorunuz gözümden kaçmış yeni görüyorum.


    İngilizceyi bir şekilde halledersin bir sorun olacağını düşünmüyorum. İTÜ'nün hazırlığı mükemmel değil ancak öğrenmek için çabalarsanız da faydasını görürsünüz kesinlikle.


    %30 bölümde olursan belki yapabilirsin ama %100de pek mümkün değil.

  • efemurat0202 E kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Sorunuz gözümden kaçmış yeni görüyorum, kusura bakmayın.


    Eğer şirketlerin genel merkezlerindeki pozisyonlarında çalışacaksanız kariyer açısından işletme veya endüstri mühendisliğinin bir farkının olacağını düşünmüyorum.


    Endüstrideki yazılım dersi öyle yazılım yazılabilecek kadar altyapı oluşturmaz, sadece fikir verir.


    Hangi üniversite onu bilmiyorum ama bilgisayar veya yazılım mühendisliği seçerdim daha önce de dediğim gibi.


    Tekrardan çok teşekkür ederim, sorularınız olursa yine sorabilirsiniz. Başarılar

  • geridekaldılar kullanıcısına yanıt

    Merhaba, sorunuz gözümden kaçmış yeni görüyorum.


    Öyle uçarı kaçarı bir tip olmanız gerekmez normal biri olun yeteri bu sosyallik muhabbeti yanlış anlaşılıyor bence.


    Ancak ileride çalışma hayatında iş yapabilmek için bir çok insanla iletişimde olunacağı için iyi iletişim kurabilmek bence çok büyük artı kazandırıyor. Örneğin, bir önceki şirketimde görevim gereği her gün onlarca insanla yüzyüze veya telefonla konuşmam gerekiyordu. Neredeyse herkesle güçlü iletişimim olduğu için bunun çok faydasını gördüğümü söyleyebilirim.

  • Merhaba bir İtü'lü olarak itü matematik mühendisliği mi yoksa Yeditepe elektrik elektronik tam burslu mu yani itünün adı mezuniyet sonrası iş yapar mı yeditepeden çekiniyorum da. İtü'lü olarak fikrinizi merak ettim biliyorum bölümünüz değil ama


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ingilizcem pek iyi değil %100 ingilizcede pek sıkıntı çeker miyim? Hazırlık ne kadar etkili olabilir?

  • baranowici19 B kullanıcısına yanıt

    Benim asıl görüşüm üniversite seçmek yerine bölüm seçmek. Üniversiteye göre bölüm seçimi yapmak bana pek mantıklı gelmiyor, sonuçta seçeceğin bölüm senin uzun yıllar mesleğin olacak.


    O yüzden belirttiğin iki bölüm arasında bölüme göre karar ver derim çünkü ikisi birbirinden çok farklı şeyler.

  • shardnn S kullanıcısına yanıt

    Sıkıntı çeksen de bir şekilde okulu bitirirsin bence ama ingilizcen iyi olmadan okuldan sonra iyi yerlerde iş bulman zorlaşır. İş yaparken İngilizce kullanmayacağın iyi şirketler bile mutlaka İngilizce testi yapar giriş öncesinde. İngilizce günümüzde bir zorunluluktur, tercih değil.

  • zaten ingilizce öğrenmek aşırı istiyorum. üniversitede öğrenebilir miyim sizce verilen eğitim ve çalışmayla birlikte


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shardnn S kullanıcısına yanıt

    Çabalarsanız öğrenirsiniz. İngilizce gerçekten kolay ve mantıklı bir dil.

  • ananni A kullanıcısına yanıt

    Hocam tekrardan çok teşekkür ederim. Sayısaldaki kalmaya karar verdim. Bu açıklamanız üzerine çok yüksek ihtimalle Endüstri Mühendisliği ya da Bilgisayar Mühendisliği seçerim herhalde. Gerçi 2 yılım daha var. 😎 Çalışmaya devam 💪


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efemurat0202 E kullanıcısına yanıt

    Başarılar dilerim, kolay gelsin.

  • Hocam merhabalar hâlâ buralarda olmanıza çok sevindim. ben de bu yıl tercih yapacağım ve sizs birkaç sorum olacak. İlk sıraya ODTÜ endüstri yazıyorum ve büyük ihtimalle gelecek, gelmezse diye ikinciye ya İTÜ endüstri ya da Hacettepe bilgisayar yazacağım. Endüstri yazmamın sebebi diğer mühendislik dallarına ilgi duymamam ve endüstri ile kendi sevdiğim alanı bulabileceğimi düşünmem. Ayrıca daha sosyal bir mühendislik olması vs vs. Hacettepe bilgisayar ise herkesin bana bilgisayar okumam gerektiğini söylemesi, iş imkanları vs vs. Normalde insanların ne dediğini takmamam gerekir ama endüstri de aşırı istediğim, tutkulu olduğum bir şey olmadığı için diğer fikirleri de göz önünde bulunduruyorum. Bu konuda bir yorumunuz olur mu acaba

    Bir diğer şey de itü hakkında. Pandemi sebebiyle gidip görme imkanım olmadı ama İTÜ hakkında bri sürü şey izledim ve ısınmıyorum okula. İstanbul'a gidesim var İtüye gidesim yok garip bir şekilde. Ulaşım, maddiyat, yurtlar vs hep problemlerle dolu bi okul gibi gözüktü bana. Bunlar muhtemelen her okula ait sorunlar ama bilemiyorum İTÜ ve İstanbul beni zorlayacakmış gibi hissediyorum. Bu arada Antalya'sa yaşadığım için her türlü ailemden uzakta okuyacağım yurtta kalacağım. Hacettepeyi göz önünde bulundurmam da sanırım bu yüzden ama orada da bir yurt problemi var galiba.

    Bir şey daha var, aslında bana kalsa biyoloji ile ilgilenmek isterim, moleküler biyoloji ve genetik ya da biyoloji okumak isterim ama malum tr şartları bana pek güven vermiyor. Bend e endüstri okuyup biyoloji veya mbg yandalı-çapı yapabilirim hem iş sahibi olur hem de istediğim alanla ilgşenmiş olurum diye düşündüm ama sanırım ne ODTÜ'de ne İTÜ'de bu şekilde çap ya da yandal yapmam mümkün değil, bi bilginiz var mı bu konu hakkında? Ya da çap-yandak boşverip biyoloji dersleri alıp kendimi bu alanda geliştirip bu alanda çalışma imkanım olur mu sizce?


    Not: hiçbir yerde hiçbir meslek hakkında bu kadar ayrıntılı ve güzel açıklamalar yapan birisine rastlamadım sağ olun var olun efendim:)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayrüland H kullanıcısına yanıt

    Merhaba, öncelikle güzel sözleriniz için teşekkürler ve tercih döneminde başarılar.


    Daha önceki tüm mesajlarımda dediğim gibi bütün artı ve eksileri bir araya koyarak hangi bölümde daha çok mutlu olacağını anlamaya çalışman gerekir. Seçeceğin mesleği uzun yıllar yapacaksın, önemli bir karar. O yüzden bana sorarsan başkalarının ne dediklerini çok önemseme, sadece fikir olarak al ve kendi içinde değerlendir.


    İTÜ hakkında ise kafanda belirttiğin soru işaretlerine şöyle kısa cevaplar verebilirim. Ulaşım anlamında İstanbul'un en iyi üniversitesi olabilir. Metro ile tüm kampüslere çok kolay ulaşılıyor. Ana kampüs Maslak'ta, diğer kampüsler Maçka, Taşkışla ve Gümüşsuyu. Daha merkezi olamazdı :)


    Maddiyat kısmına gelirsek, yaşam masrafları inanılmaz artmış durumda malum dolar, mükemmel(!) ekonomi ve ülke yönetimi sayesinde. Türkiye'nin her yerinde yaşam masraflı iken İstanbul'da tabiki çok daha fazla masraflı. Örneğin şuan kiralık ev bulmak bile çok zor, insanlar evlerinden çıkmıyor ve bu yüzden piyasaya düşen kiralık evler inanılmaz paralara kiralanıyor. O yüzden bu kısım İTÜ'den ziyade İstanbul'un zorluğu diyebilirim.


    Yurtlar İTÜ'nün probleminin olduğu bir yer. Öğrenci mevcuduna göre yurt sayısı az ve okul açıldığında maalesef herkes yurtlara yerleştirilemiyor. Yeni gelenlerin yerleştirilmesi Aralık-Ocak ayını bulabiliyordu benim dönemimde. Yeni yurtlar yapıldıysa bu süre kısalmış, öğrenci mevcutları arttıysa bu süre uzamış olabilir.


    İTÜ'de endüstri ve MBG çapı yapamazsın. İTÜ birbirinden çok ayrı bölümlere bu izni vermiyor. Bu konuda en esnek okul Koç olabilir. Tıp okurken ekonomi ile çap yapan duydum :) Bunu maalesef İTÜ'de yapamazsın ama MBG istiyorsan orayı da iyi araştır derim. Bir arkadaşım Boğaziçi MBG, sonrasında Koç'da master yaptı ve şuan Köln'de doktorasını yapıyor. Master ve doktora yaparken para vermedi, bursluydu ama çok kovaladı, çabaladı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ananni -- 16 Ağustos 2021; 2:32:47 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.