Şimdi Ara

İTÜ bilgisayar için yeniden başlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, başlıkta okuduğunuz gibi itü pc için, arada kafa dağıtmak için yazmak istedim. Tabii ki 40 günde bunu yapamayacağım ne yazıkki. Mezuna kalacağım ama sınava girecek olsam da bu yıl ki skorum bana kalsın. Herkes yaşamıştır ekonomik zorluklar, problemler gibi. Zaten yeni çalışmaya da başlamadım. Ama şimdi yazasım geldi. :)
    Herkese iyi çalışmalar.
    Normal de 06.00'dan 00.00'a kadar çalışırdım. Hava sıcak oldugu için geceye çekeyim dedim. 03.30-09.30 (09.00'da olabilir. 5 saat uyku yeterli geliyor.)
    Herkese bu yıl ki sınavda başarılar. Ben tyt'ye daha ağırlık vermeyi düşünüyorum mezuna kalacağım için ama ayt'ye de bakacağım.)
    Şimdi devam ediyorum 03.30 da yatarım.
    edit: 1 saat erken yatmaya karar verdim. Çok bunalttı uyku sabah devam artık. 2-3günde bir yazarım bundan sonra hergün yazması sıkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadecebirazcıkdahasoru -- 18 Mayıs 2020; 2:50:50 >







  • Şimdi 2-3 günde bir yapmayı planlıyordum ama vazgeçtim. Gün sonunda editleyeceğim. Ve de netlerim pek istediğim gibi olmadığı için dürüst olmak gerekirse artana kadar yazmayı düşünmüyordum. Neyse artık ne yaptıysam yazacağım. Umarım saçma eleştirilere mağruz kalmam. Kendimi motive etmek için yapacağım. Ayrıca Tabii ki eleştirileri kabul ederim fakat lütfen trol için yazacaklar yazmasın bu konuya. Her neyse
    today: 18.05.2020
    Tyt türkçe denemesi 25d 5y 10boş + analiz. (dilbilgisi yok ama her gün çözeceğim kötü oldu fakat pek odaklanamadım. Süre de az kalınca.
    tyt kimya palmeden hızlıca konu bitirip ayt kimyada ki eksiklerimi bitireceğim.
    sabah 09.00-03.30
    edit: 02.25-02:50 mola sonra 03:30'a kadar devam ve yatarım artık.
    (bu saat aralıgının hepsini çalışmıyorum tabiki ama elimden geldiğince robot gibi saatlere ayırmayı düşünmüyorum. Çalışabildiğim kadar bazen başlıyorum 3-4 saat aralıksız veya sadece 1 saat mola gibi.
    Şimdi tyt palme kimya konu anlatımı bitirmeye çalışacağım. Zaten 50 sayfayı filan geçtim. Cumaya filan bitirmek hedefim.
    Tavsiyeleri olanlar mutlaka yazssın lütfen, arada göz atanlar filan nelerde yanlışım olduğunu belirtirse çok sevinirim. Umarım istediğim hedefe ulaşabilirim.
    İyi çalışmlar herkese.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadecebirazcıkdahasoru -- 20 Mayıs 2020; 1:44:31 >




  • kaç doğumlusun. niye yeniden başlıyorsun bu sene ne yaptın
  • Hocam 2001 doğumluyum yani 12 sınfım. Siz belki kayıt olduğum tarihten şey yaptınız. Ben buraya 2017 kayıt olmışum haberim yok.(nereden aklım estiyse kayıt olmuşum doğrulama yapmamışım. Burada 1 aydır varım. Keşke daha önce bulsaymıştım faydalı konular var ne kadar trol konular olsa da.)
    Bu yıl açık liseye geçmiştim daha iyi çalışayım diye. Ve de ileyişi bilmediğim için çok ders seçmiştim. Çok ders seçtiğim için tyt'ye odaklanamadım. Birden tüm düzen değişince toparlayamadım. Ama şu anda 0 değilim, yatmadım yani. Ayt mat konularını türeve kadar bitirmiştim.(1.dönem ama unuttum tabiki notlarım filan var ama tekrar çalışıp bol bol soru çözmezsem yapamam kesinlikle.) Tabi sonra tyt'de geri kaldım. Sonra tyt'ye yöneldim 15 tatilin sonunda. Çok moralim bozulmuştu yani. Sonra ekonomik problemler girdi uzun bir süre boyunca. 2. dönem güzel gidiyordu. Sonra çay bardağına vurunca sağ elime dikiş atıldı. 1 ay sağ elimi kullanamadım. (his kaybı olabilir dendi bu da iyice stres yarattı. Ama şu an iyi yavaş yavaş his geliyor.) Sonuç olarak neredeyse 2 ay daha kaybettim. Moral bozuluyor tabiki. Ondan sonra 1 aydır filan kendime geldim. Yani parmağım iyileşti çalışacak kadar. Mezuna kalacağım çok karrlıyım hedef için bakalım umarım başarabilirm.
    Hayat hikayemi anlattım galiba Aslında öyle kötü bir öğrencide değildim. Her şey iyi gidiyordu 12. sınıfa kadar. Bu sene benim başıma gelenlerden daha kötüsü yoktur galiba. :D
    Bundan sonrası için elimden geleni yapmaya çalışcağım.




  • Çözdüm fakat aşırı kötü geldi. Anlamıyorum nerede hatam var. 4 tane kitap bitirdim. (paragaf)
    çözdüğüm denemeyi bu entry'de editleyeceğim. Lütfen tavsiyesi olan bir yol göstersin kafayı yiyeceğim. Bu ne ya

    3-4-5 tyt türkçe deneme

    3. deneme 18.05.2020---> 25d 5y 10boş
    4. deneme 19.05.2020---> 19d 17y 4boş (çok fazla gürültü vardı. Neden bu kadar kötü olduğunu gerçekten anlamadım. Analizini yapacağım ama moralimi çok bozdu. Neyse devam...
    5. deneme 20.05.2020---> 24d 8y 8b (artık gülüyorum artacak eminim devam.
    6. deneme 21.05.2020---> 21d 11y 8b (yav son sayfada ki son 5 soruda hepsi yanlış çıktı. Arka arkaya yanlış çıkmasından çıkardığım sonuç dikkat bozukluğu mevcut galiba üzerimde ki stresden dolayı. Olsun devam pes etmek yok tabiki ek not: dilbilgisine çalışıyorum ama halen soruları atlıyorum bir konuyla alakalı sorular olmadığından tüm dilbigisini bitirmeden yapmam çok güç olacak gibi gözüküyor.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadecebirazcıkdahasoru -- 21 Mayıs 2020; 22:25:16 >




  • Cogu kisi 345 Turkce'de normaldeki denemelerine gore daha az net yapiyor.Caninizi sikmayin bence bi tik daha zor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Patrick Bateman kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Dilbilgisi yok zaten. Ona da çalışmaya başladım umarım artar. Çok yol var daha hedefe...
  • 19.05.2020
    problem
    deneme
    tyt kimya
    (bu kadar çalışabildim. 4 saat filan oldu anca. Yarın tekrardan yoğunlaşacağım.
    3.30'a kadar tyt kimyadan devam.)
    Mezuna kalacağım fakat planım 30 gün kalaya kadar tyt odaklı gitmek sonra ayt'ye yükelnmeye çalışcağım zaten sıfır değilim. Hatırlamak ve soru çözümü için. Konuları taslak olarak biliyorum.
    Amaç: Bu yıl çokta kötü bir şey gelmesin diye uğraşacağım.
    ASIL HEDEF TABİKİ ''İTÜ Bilgisayar Mühendisliği''



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadecebirazcıkdahasoru -- 20 Mayıs 2020; 1:44:2 >
  • sadecebirazcıkdahasoru kullanıcısına yanıt
    Hocam dil bilgisinde sikinti yasiyorsaniz ari yayinlarinin dil bilgisi denemelerini almistim bir sure once.Once tek tek konulari anlatmis daha sonrasinda konu denemesi en sonunda da 11 soruluk 33 tane deneme koymuslar sonuna.Bir bakmanizi oneririm belki isinizi gorur.Kolay gelsin :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Patrick Bateman kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler tavsiye için. En kısa süre de alacağım. Sanırım güncelse video çözümleri de varmış.
    Size de kolay gelsin hocam, başarılar sınavda
  • Ya kardeşim Allah aşkına şu mezuna kalma düşüncesini sınavdan sonraya bırak. Bu sene bu kafayla gidersen seneye de mezuna kalırsın kendimden biliyorum.
    Bu sene son sınavınmış gibi girmelisin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rascolnick R kullanıcısına yanıt
    Evet hocam haklısınız. Elimden geldiğince son kez girecekmiş gibi çalışmaya çalışıyorum. Bakalım ama çok zor gibi gözüküyor İTÜ için. (eksiklerim çok fazla o yüzden.) Teşekkürler tavsiye için.
  • hocam yanlış anlamayın da bu netlerle seneye de zor bence nasıl bi okuldansınız bilmiyorum ama itü bilgisayara falan top tier okulların öğrencileri gidiyor genel olarak bu netleri o seviyeye çıkarmak için en az 3 sene gerekir hatta obpniz düşükse asla çıkmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Restrop kullanıcısına yanıt
    Yok hocam yanlış anlaşılacak bir şey. Gerçekleri konuşmazsak gerçekler geldiğinde üzülürüm çok fazla. Gerekirse kalırım hocam çok istiyorum. Ama tek korkum hevesimi kaybetmem olur. Çok iyi bir okulda da değilim ama temelim 0 değil mat kimya fizik adına. Ayt'ye nedense çok güveniyorum şu anda çalışmadığım için yapamayabilirim ama seneye farklı olabilir...
    Ben de düşünüyorum olmazsa ne yapacağım diye. Kazanana kadar kalmayı düşünüyorum ama tahminimce her geçen sene sıralama yükselecek, yükseliyor da zaten. Bu şekil belki kazanan vardır bilmiyoruzdur. Eğer yoksa bile neden ben bir örneği olamayayım ki. Gerçekleri düşünürsek şu an %0 haklısınız o konuda.
    Olmadı en son mecbur kalırsam biraz daha altına gitmek mecburiyetinde kalacağım. İçime sinmeyecek ama göreceğiz artık.




  • hocam kendi adıma konuşayım ben de 12. sınıfım ben iyi bir okuldayım (anadoluda bir fen lisesi) 9da ilk dönem mattan ve biyolojiden kaldım 11 e kadar da diğer dönemler güç bela geçtim zaten kitap açmayı bırak kitapları okula bile taşımıyordum 12. sınıfa kadar çantam yoktu okuldan atmak için fırsat kolluyorlardı ortaokulda matematik olimpiyatlarındayken 10. sınıf bittiğinde antrenmanlarla matematik kitabını çözemeyecek haldeydim (şaka değil gerçek annem matematik öğretmeni olduğu için evimizde vardı o kitap alıp çözmeye çalıştım 2. soruda daha tıkandım çünkü x ve y nin birbirine eşit olabileceğini bilmiyordum) ama bana o gün sorsan ne yapcaksın üniversitede diye “odtü bilgisayar mühendisliği olmazsa gitmem” falan derdim (kafa yok ki) 11 oldu hala güç bela tüm dersleri geçiyorum ve hala çantam yok ve ben hala odtüye gitceğimi sanıyorum bu yaz oldu biraz çalışmaya başladım daha doğrusu çalıştığımı zannediyordum (bu arada 11. sınıfta tyt denemelerinde ilk 15teydim okulda 15-20 matematik yapıyordum fen nedense iyi geliyordu uyurken kapmışım bir şeyler, etütlerde de tarih ve felsefe kitabı okuduğum için türkçe sosyal fulle yakın geliyordu) günde 1.5-2 saat matematik çözüp sonra telefona vuruyordum kendimi okullar açılınca 11. sınıf komple eksik 9-10 kafadan bi şeyler yapıyordum çalışıyorum ayağına da her gün 1 saat bir şeyler çözüyordum etütte de sonra farkettim ki sıralamam her gün kötüye gidiyor ayt netlerinde matematik 9 net fen 15 net tytde 25. yim aytyle birleştirince 50. oluyorum (60 kişi arasında) farkettim ki odtüye gidemiycem hedef düştügittikçe düştü her gün de düşüyor ha mezuna kalırsam yaparım belki ama değcek mi onu düşündüm ve değmiceğine karar verdim çünkü prime bir üniversite değil de biraz daha kötü bi üniversiteye gitsem bile ben bu işi yapabilceğime inandığım için o üniversite çıkışlı insanlar kadar nitelikli olabilirim ha bir de şöyle bi durum daha var bizim okulda bunlar genelde kız oluyor kafalarında belirlemişler yüksek bi yer (genel olarak bunun fixi itü endüstri) orası olmazsa gitmem çalışmışsın 250 bine girmişsin yani sen 10 kere daha gir sınava onu itü endüstri puanına çekemezsin kumaş yok demek ki bu tipler genelde her denemeden sonra bahane bulurlar gördüğüm kadarıyla sende öyle bi durum yok uğraşırsın olmaz baktın bu sene olmuyor seneye girersin olur belki denemekten zarar gelmez ailen izin verdiği sürece gir yani zararı yok ama çnemli olan psikolojin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Paragraflara bütün olarak bakma. Paragraf oluşturma soruları, soru cevap soruları gibi sorularda genelde herkesin çok yanlışı çıkar. Bu çok yanlış yaptığın konuları soru bankasından soru çözerek ilerle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Restrop kullanıcısına yanıt
    Yani orasında haklısınız türkiye için değil de yurt dışında çok örnekleri vardır ünversitesiz nerelere çıkılabileceği konusunda. Ama çok azdır o kadar azdır ki örnekleri. O yüzden çok iyi bir yerden mezun olunca da o işi çok iyi yapabileceğimizin bir garantisi yok. Ha tabi burada demek istediğim sınava çok çalışıp yüksek yapıp üniversite de yatarak mezun olanları kastediyorum.( bazı istisnalar hariç. Bu forumda da gördüm az çalışıp çok iyi şeyler yapan bir kişiyi)
    Evet hocam denemekten zarar gelmez. İleri de keşke deneseymişim demek istemiyorum. Bir kaç yıldan bir şey olmaz. Psikoloji konusunda yeterince dersimi aldım bu yıl. Bakalım neleri değiştirebileceğim. :) Başarılar hocam size sınavda :) Teşekkürler ilginiz için. (ayrıca size tavsiyem az kalmış süreye biraz daha yüklenin çok da kötü bir yere gitmeyin.)
  • sadecebirazcıkdahasoru kullanıcısına yanıt
    çok çok kötü yere gitmem zaten hocam netlerim de fena değil şu an tyt 88.5 civarı ayt de 50lerde çıktı en son tabi bana kalırsa seviyem bu değil ayt 70 yapabileceğime inanıyorum ayt 70 yaparsam da tabi ki puanıma neresi en iyi geliyorsa ona giderim ama ayt 60 geldi diyelim bir sene daha kasıp ulan 75 e falan çekerim yıldız teknik yerine özyeğine giderim demem yıldız tekniğe giderim mesela

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mösyöaerys M kullanıcısına yanıt
    Hocam yazmaya utanıyorum ya. 4 tane kitap bitirdim. (çıktı bir kitap bitirdim sene başında, hız diye bir paragaf kitabı, karekök paragaf, limit (bunu zor gelsede bitirdim o kadar çok yanlışım çıkmadı ama zorladı birazcık ama fayda ettiğini düşünüyorum. Bu kitapdan sonra paragafda 3-4 yanlış anca çıkıyordu ta ki çapa geçene kadar ), çap paragaf (buna başladım yarıyı geçtim ve bıraktım sinirden. O kadar şey yaptıktan sonra bu kitaba başladığım günden beri paragaf netim düşüşe geçti. Şimdi bir tane daha deneme çözcem bakalım.)
    Soru bankası daha çözsem mi bilemedim halen çözmemi tavsiye eder misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Restrop

    çok çok kötü yere gitmem zaten hocam netlerim de fena değil şu an tyt 88.5 civarı ayt de 50lerde çıktı en son tabi bana kalırsa seviyem bu değil ayt 70 yapabileceğime inanıyorum ayt 70 yaparsam da tabi ki puanıma neresi en iyi geliyorsa ona giderim ama ayt 60 geldi diyelim bir sene daha kasıp ulan 75 e falan çekerim yıldız teknik yerine özyeğine giderim demem yıldız tekniğe giderim mesela
    Benim netlerime göre gayet iyi durumdasınız hocam. Umarım istediğiniz hedefe ulaşırsınız başarılar dilerim tekrardan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.