Şimdi Ara

İtopya - VOK APU Sistem = 5999 lira

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.676
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sudan ucuz şu piyasada.

    https://www.itopya.com/vok-apu_s58


    Ben ayrı ayrı toplamaya başlamış olmasam atlamıştım




  • Çokta sıcak değil gibi hocam biraz baktımda ramler ve anakart biraz zorla iteleme şeklinde. Dışarıdanda bu fiyatlara daha kaliteli ekipmanlarla toplanır diye düşünüyorum.

  • tek tek alınca daha ucuza geliyor sakın gaza gelip atlamayın

  • çöp

  • denk parça olarak toplasan 5100 eder, kur düşüşü fiyatlara yansımadı bile.


    5600g: 3500

    s2h: 400

    8x2 ram: 700

    kasa-psu: 500

  • Ben bu kanalı seviyorum aslında, piyasa da en güzel ve uygun dille anlatan kişiler arasında ilk 3'e girer. Ancak bu sistem biraz kur'ların ne yöne gideceği belli olmadığından belirlenen bir fiyat olmuş. İşin açıkcası 5999 değil 4999 ile rekabetçi bir fiyat daha sağlıklı olurdu diye düşünmedim değil. Bu seferde millet saniyesinde alıyor yada sisteme az stok veriliyorlar bir espirisi kalmıyor.

  • foz54 kullanıcısına yanıt

    ssd saymmaışsınız kasa psu daha cok eder sanki

  • İşlemciyi bitirmişler, dolayısıyla kasa da alınamıyor.

  • iYautja kullanıcısına yanıt

    İşlemciyi ayrıda satıyorlardı çünkü mantıksızca o yüzden işlemciyi tek alanlar yüzünden olmuş.. Muhtemelen satış yerine gidince artık bu fiyata alınır. Mağza satışınada stok koyuyorlar.

  • Deepharp kullanıcısına yanıt

    Almayı düşünüyordum geliştirmek için ancak tek tek almak da daha uygun görünüyordu. Bunu düşünürken işlemciyi bitirmişler, çok düşünmek iyi değil işte. :)

  • Hazır sistemcilerden uygun paketler düşüyor. Kartını alıp kalanı satıyorlar. Mesela bu ilan var gördüm geçende, 9 istiyor ama 8'e alınır bence ve itopyanınkinden çok daha iyi. Anakartı acaip pahalı bir sistem, işlemci de 11600 ekran kartı istemeyen model.


    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-hic-kullanilmadi-i5-11600-asus-rog-strix-z590-f-nzxt-h510-985506577/detay


    Hoş, itopyanınki de iyi ama dediğim gibi minerlardan kalan sistemler daha iyi oluyor. Zaten hepsi sıfır. Geçen de benzer bir sistem düşmüştü i3, 5'e alınırdı o. Ama kaçırdık :(





  • ray2 R kullanıcısına yanıt

    Şu Türkiye'de sahibinden sitesi kapatılsa inan piyasada daha çok şey hak ettiği değerde olur.

    Hiç araştırma yapmadan önüme geldiği gibi yazıyorum;


    11600 =3500

    Asus ROG Strix Z590-F =3200

    NZXT H510 =999

    FSP 750W 80 Plus Bronze =775

    PNY 500GB 3500/925MB/s PCIe NVMe M.2 =590

    (2 x 8GB): 2 x Apacer Panther 8GB DDR4 3200MHz CL16 AH4U08G32C28Y7GAA-1 = 880

    GamePower Airbender RGB= 200


    10.144 yapıyor adam koymuş 9000 TL ... Yani akıl var mantık var 1000 TL için adamdan o kadar malzeme alacaksın garantisi vs kutusu adamın üzerine olacak tabi oda varsa...


    Gerçekten yazık.. arada 3000-4000 Tl olurda anlarım..


    Hiç araştırmadan bir de siteleri.. tamamen google alışiverişte önüme gelenleri yazdım

  • Evet, bazen şişik fiyatlar oluyor, hepten sarmala giriyor o sitede işler. Nitekim ikinci el oto fiyatlarında o sitedir piyasanın anasını ağlatan. Herkes fiyat yükseltti ve kimse ne aldı, ne de sattı. Sadece yükseldi. İktisatta buna stagflasyon deniyor :)


    Öte yandan her ikisi de sıfır olan sistemlerde yarı yarıya fark olması bence doğru olmaz. Başka ilanlar da var orada. Benim vurgulamak istediğim şuydu; Grafik kartı için sistemleri alıyor adamlar ve piyasanın %10-15 altına satıyorlar. Mesela bu itopya sitesindeki ürün orada olsaydı ve kartla alsalardı, aynı sistemi 4500-5000 bandına almak mümkün olurdu. Bugün 1000-1500 indirim de hiç fena olmazdı sıfır sistemler için bence.


    Garanti konusunda da kimin üzerine olduğu önemli değil. Cihazların seri numaraları var. Bir fatura fotokopisi almak lazım tabi ama yine de ithalatçılar ona bakmıyor. Ben monitör, ssd filan aldım ikinci el, tamir/değişim işlerinde sorun çıkmadı.


    Yalnız bugün gerek itopyada ve gerekse diğer sitelerde baya indirimli fiyatlar oldu. Dolar daha da düşer diye mi oluyor acaba yoksa fazla stokları mı eritiyorlar bilemedim.





  • ray2 R kullanıcısına yanıt

    Doğru hocam sende haklısın ben satan için bir şey demiyorum, piyasayı resmen full sistem alıp ekran kartını çıkartıp kartsız satanlar domine ediyor. İşin açıkcası kendi düşünceme göre senin paylaştığını alacağıma kendim araştırarak toplarım fazlasını verir içim rahat eder. Sahibinden sitesine rağbet olmasa aslında kimse almasa çok daha iyi olur ama gel işte anlat. Sırf buda değil diğer sitelerde de örn. gittigidiyor da da şu son 1.5-2 yılda acayip isimler sürekli ürün satıyor. Benim sitemim buna aslında.


    Domine edenler olmasa zaten V.O.K paylaşılan sistem rekabetçi olur fiyat açısından. Doğru tercih / doğru fiyat uygulamasında ihtiyacı olana gider. Bu olmayınca firmalarda 100 stok yazıyor sistem koyuyorlar 2 dakka sonra kaç kişi aldıysa alıyor sonra sistemden stokları kaldırıyorlar buda sanki bir anda 100 kişi almış gibi gösteriliyor. Sonrada deniliyor sistem toplamayın hazır sistemler alın. Yeni mod bu şuan.


    Acayip bir hal aldı bu iş.. Ben yine fırsat kovalayıp kendi sistemi mi kendim kuruyorum ;)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 26 Aralık 2021; 17:42:21 >




  • Deepharp kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum. Sizin veya toplamayı bilenler için bu durum irili ufaklı avantajlar sunuyor. Aslında fiyat açısından bir avantaj sunmasa bile ürün çeşitliliği açısından avantaj sunabiliyor. Ben söz konusu örneği şundan verdim aslında. İlandaki işlemci gerçekten iyi ve güncel bir işlemci. Ama asıl önemli olan anakart. Ki o da en iyilerden birisi. Belki de en iyisi. Yoksa dandik markalardan kurulu sistemlerde alıcı "kısıtlanmış" oluyor aslında. Burada o kısıt yok, tersine "ne istiyorsan bir fazlası" var. Belki işlemci K serisi olsa daha iyi olurmuş ama artık işlemci OC eskisi kadar revaçta değil.


    Bence hazır sistemlerde şöyle birkaç avantaj var;


    1. Toplamakla uğraşmıyorsunuz. Bu sizin benim gibi kullanıcılar için dert değil ama bazı kullanıcılar bu işlere tam hakim olamayabiliyor.
    2. Parçalar kurulup test edilerek satıldığı için (benim eskiden aldığım hazır sistemlerde kopya windows bile kurulu gelmişti, silin diye de tavsiye vardı), parçaların birbiri ile uyumu diye bir dert olmuyor.
    3. Bazen %5-10 seviyesinde fiyat avantajı olabiliyor.
    4. Parçaların hepsi aynı yerden alındığı için zaman kazancı oluyor, diğer türlü örneğin bir işlemci fanı veya disk için sistem 2-3 gün bekleyebiliyor.


    Bu şartlarda şunu demek mümkün. İşini iyi bilen kullanıcı, gidip mağazadan veya internetten istediği parçalardan oluşan sistem kurabilir ve bu durumda özgürce istediği bileşeni kullanabilir. Toplama vb. sürecine çok hakim olmayan, bileşenleri tanımayan ya da çok fazla vakti olmayan kullanıcılar, hazır sistemlere yönelebilir.


    Not: Bu arada ilan üzerinden tartışıyor gibi oldu ama benim vurgum geneldi aslında. Ben sarı site ilanlarında 3-4 bin lira bandında da güzel ürünlere denk gelmiştim. Ama ekran kartı fiyatları düşünüldüğünde, sıfır hazır sistem ilanlarında dahili grafik kartlı modeller benim için her zaman bir adım önde. Bazen eş dost tavsiye istediğinde, seçenekler arasında böyle sistemleri öne çıkarıyorum.





  • Şu an işlemci yok. 5999 çok ucuz. Daha ucuza da itopya kampanyası dışında toplamak imkansız zaten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.