Şimdi Ara

İtopya'nın ekran kartı iadesinde gösterdiği adaletsizlik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
3
Favori
9.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
223 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C034FACC7

    kusura bakmayin da cahilce yorumlara forumca karnimiz tok.

    bir mali alirken sermayeden alirsin.satarken ustune kar koyar satarsin. 1 e alip 5 satmak arada 4 birim kar ettirir. bu sermaye degil kar dir. ahlaksizlik ta tam burada basliyor.

    satarken garanti veriyorsan, tuketici bu garantiye guvenip senden urun aliyorsa garanti suresi boyunca tuketici kaynakli olmayan tum magduriyeti ESSEK gibi karsilayacak ve ustleneceksin.

    diger turlusu olsa bugun 5 tl olan mal yarin 2 tl olunca ve urun arizalandiginda iadeci firmalar 5 tl mi iade edecek yoksa muadil urun mu saglayacak.

    Turk milletinde hakim olan yegane duygu bencillik iken olmayan sey milliyetciliktir. insan kendi milletini yolmak icin bu kansiz olabilir mi ?

    ben bu saatten sonra amazon ve newegg disinda urun almam. bu kosullar ve durumda ozellikle bu zamandan sonra yurtici urun alan basina gelecegi pesinen kabul etmis olacak.

    Alıntıları Göster

    1 e alıp 5 e satıp 4 birim kâr ediyorsan o ürünü tekrar 1 e alabiliyor olman gerekir. Eğer 1 e alamiyorsan 4 birim kâr etmemissin demektir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Apoly

    1 e alıp 5 e satıp 4 birim kâr ediyorsan o ürünü tekrar 1 e alabiliyor olman gerekir. Eğer 1 e alamiyorsan 4 birim kâr etmemissin demektir.



    Alıntıları Göster
    10.000 tane alırsın ve 1 birimden. sonra zamlar gelir sen hepsini 5 ten satarsın. buna kar denir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buda yeni türedi.Arkadaşların çoğu işleyişi ticari bilmiyor belli ki.


    Satılan bir malın hele hele satış distribütörü olarak satış yapılan malın kendi içinde mevcut stok yapmayı gerektirir. Şöyle anlatayım;


    Ben A malını yurt dışından toplu getirtip satıyorum.Yasa gereği de bu malın belirtilen garanti süresi içinde sorumlusu benim.Bu A malı geçtiğimiz yıllarda atıyorum %11 hata çıkarmış ve garanti işlemi görmüş.Ben bu malı satmaya devam edeceksem ve en son sattığım fatura tarihinden beri 1 yıl boyunda sattıysam benim elimde sattığım ürün adetinin %5.5 adeti hazırda bulunmak zorunda!! Neden %11 değil de %5.5 derseniz olası hata payı ve yerine doldurulabilirlik olarak açıklanır.



    Şimdi biz biliyoruz ki İTOPYA bu kartı o hazır sistem ile sattıktan sonra bile satmaya devam etti mi ? Evet etti

    Peki sattığı sistemlerin her hangi bir yedek stoğunu tuttu mu ? Açıklamaya göre Tutmadı elimizde yok demişler.

    O zaman bu işletme hatasıdır .Fiyatının değişmiş olması olayı değiştirmiyor.Bugün ekran kartı arızalandı yarın hdd bozuldu diyelim gene mi stok yok diyecek ? O zaman faturanın altına biz ürüne değil ürünü aldığınız fatura bedeline garanti veriyoruz desin. Böyle bir işleyiş yok.





  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Ahahaha sen kimsin forum adına konuşuyor bide. İtopyada iş başımı yaptın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartalım

    Hocam ürünün parasını cebinden vermiyor ki zaten, o değişim raporunu üreticiye sunduğu zaman üretici muadil kart veya zararını sağlıyor zaten. Yoksa sapphire'in yaptığı kartta sıkıntı varsa neden sorunu satıcı çeksin. Burada amaçları, 1500 para iadesi yapıp sonra sapphireden gelen kartı da başkasına 5k ya satmak, sorun bu

    Üretici ekran kartının ödemesini yapıyor ama gümrük vergisi, nakliye, kdv ve alakalı diğer masrafları ödemiyor.

    Kartı iade ediyorsunuz ama maalesef vergi iade prosedürü kolay değil.

    Kimseyi savunmuyorum bu arada.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanun ortada çok da net. Kurumsallıktan bu kadar uzak bir yer olamaz. Mahalle bakkalı daha kurumsal. Alışveriş yapmayı düşünüyordum tövbeler olsun. Burda İtopyayı haklı bulan kafalar var yazık bu kafalarla nereye kadar gidebiliriz ? Bu adamlar bakkal dükkanı mı ? Kafaya bak 1'e almış 1'e iade edermiş. Biz tüketiciyiz kaz mıyız ? Arkasında durmayacak mağdur edecekse ne anladım bu işten ? Kapitalizm işte böyle bir şey elin adamına binlerce lirayı ver reklamını yaptır ona sistem topla buna topla milletin 3 kuruşuna göz dik Muz Cumhuriyeti değil burası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DukeMew -- 10 Haziran 2021; 17:22:56 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam şu ana kadar yurtdışına birçok kez garanti için gönderdim, hiçbirinde de vergi ödemedim şirket karşıladı her şeyi. Bireysel garantide bile bunu yapıyorlarsa şirket için toplu/tekil gönderimlerde yapacaklarını düşünüyorum. Ayrıca garanti için giden üründen belgelenmesi durumunda vergi alınmıyordu zaten ödenmiş vergisi alırken çünkü gibi durumlar vardı bir ara. Eminim şirketler hepimizden iyi biliyorlardır bunu. Zaten X firmasına faturalandırılmaz, ülkede servisi varsa onlar karşılar. Son günlerde yapılanlar tamamen açgözlülük benim gözümde. Adamlar elinde olsa bile muadilini vermiyor veya tamam üst modeli verelim sizin 5000tlye aldığınız ürünü 5000e sayıp (şu an 15-16K) o zaman 7000 olan ürünü de 25000 sayarak verelim 20000 fark ödeyin derler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

      neyin tribine girdin hocam fon mu dagitiyorsun millete yardım etmiyoruz diyorsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kendinizi firmanın yerine koyun bir mal satıyosunuz arızalandığında değişim sözü veriyosunuz ama siz ürünü sattıktan sonra ürün hakkında olağan dışı durumlar meydana geliyor ve fiyatı 4-5 kat artıyor.


    Siz firma olarak 1500 liraya sattığınız ürünü geri iade edeceğiniz zaman nasıl müşteriye 6-7 bin lira olarak ödeyebilirsiniz ?



    Kendiniz firma olsanız ödemezsiniz vay efendim o ekran kartının değeri şuan da şu fiyat falan filan muhabbetine giriyosunuz bence gereksiz konular boşa zıplamasın kimse. Birazdı ticari ahlak ile düşünün firmaların yaptığı yanlış bişey yok piyasa artttıktan sonra ekran kartınızın arızalanması tabiki talihsizlik ama yapacak bişey yok 1500 lira para ödemişsiniz firmaya kartı almak için şimdi iade zamanı gelince 7-8 bin lira para istiyosunuz bence unutun onu vatan bilgisayar bile yapmıyor bunu bende monitör değiştirdim vatandan fiyat değişti ama ben fatura bedelini aldım.





  • Bu üst düzey kartlar niye bu kadar çok bozulmaya başladı firmalar aleleacelemi çıkarıyo

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Qp Bilişim, İnventus, İtopya veb unlar gibi firmalar batar gider umarim.


    Biz alisveris yapmaya devam ettikce bunlar muysterilerini dolandirmaya devam edecekler.


    Turk insani ne zaman 50-100 lira ucuzu yerine musterisine insan gibi davranan firmalari tercih etmeye baslarsa, durum ancak o zaman duzelmeye baslar.

  • Arkadaşlar bu ekran kartı satan firmalar hep ithal ürün sattıklarından dolar kuruna göre fiyatlandırma yapıyorlarsa eğer bizden ₺ alıp dolar olarak kasalarına koymuyorlar mıdır? Ben olsam böyle iş yapardım. Sermayem korunmuş olurdu. O zaman 1 e aldığı 5 olmuş şimdi tabi para iadesi yapar görüşü mantıklı mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tüketici hakem heyetine başvur bence ve bi üstü ile yada ayni ürünle degiştirme hakkın var saten para iadesi de olsa bugunki piyasa fiyatindan size ücret iadesi yapmak zorunda deilmiydi

  • bozuk kartı bile daha pahalıya satardın bu piyasada garantiye hediye etmişsin resmen kartı

  • İtopya da listeye eklendi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı firmalardan mümkün olduğunca uzak durun. Bu şey gibi Superonlinela görüşüp size arıza sebebinin türktelekomun sorunu biz çözemiyorsuz denmesi gibi bir durum.


    İtopya o iadeyi kabul ettiyse hatayıda kabul etmiş sayılır kullanıcıya zararını ya yenisiyle değiştirerek yada yenisi tutarında iade beliyle ödeme yapmak zorundadır.


    Güzel iş aslında eski paradan iade bedeli veriyorsunuz kartı kendiniz direk ana firmadan sıfırıyla değiştirip karlı şekilde satıyorsunuz miss.

  • İtopya ile mahkemelik oldum kazandım. Allaha yakın bana uzak olsunlar.

  • Bugün de merlininkazanında kendilerini övdükleri tanıtım yazısı yayınlatmışlar :D geçmiş olsun bu arada

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu konuda tüketiciden bir şey çıkar mı emin olamadım.

    benzer sorunu teknosadan aldığım harici hdd' de yaşadım. 5tb'ı 1.5 sene evvel 600e almışım. şimdi iki katı. teknosa'nın da stoğunda aynı ürün yok. para iadesi yapıldı. 5tb parasına 2 tb aldım 500e.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.