Şimdi Ara

Itopya 40 Gün Gönderilmeyen Ürün (Tüketici Hakem Heyeti Kararı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
2
Favori
14.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
118 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Haziran ayında itopya üzerinden bir sistem dizip sipariş vermiştim 20 Haziran'da sistem bana gönderildi. RAM'lerden birinin eksik olduğunu gördüm ve aynı gün firmaya mail atmıştım. Günlerce iletişim için verdikleri mail adresi bana dönüş yapmayınca müşteri hizmetlerini aradım kayıt oluşturduklarını söylediler fakat bana hiçbir şekilde geri dönüş yapılmadı veya eksik RAM tarafıma gönderilmedi.

    Yine birkaç hafta geçti tekrar aradığımda bana yarın tekrar arayın dediler. Yarın tekrar aradığımda ise yeni bir rezalet öğrenmiş oldum. Firma kasayı toplarken kamera kaydı tutmamış bu yüzden kasaya rami takıp takmadıklarını bilmiyorlarmış. Kasayı kendilerine tekrar göndermemi, bir program aracılığıyla slotlara ramin takılıp takılmadığını tespit edeceklerini söylediler. Daha önce kayıt açtırmış olmama rağmen bana hiçbir şekilde geri dönüş yapmayıp bilgi vermeyen firma şimdi beni yalancı konumuna düşürmüştü.

    Bu rezillikleri yaşayınca, 40 gün ramin gönderilmesi için uğraştıkça ve müşteri hizmetleri gittikçe çirkinleşince süreci tüketici hakem heyetine taşıdım ve karar lehime sonuçlandı. Karar tarihinden 15 gün sonra firmayı icraya verip parasını verdiğim halde bana gönderilmeyen ürünün ücretini tahsil edeceğim. İşin acı tarafı firma savunma bile yapamamış. Bu sürecin herkese ders olmasını diliyorum.

    Itopya 40 Gün Gönderilmeyen Ürün (Tüketici Hakem Heyeti Kararı)

    Itopya 40 Gün Gönderilmeyen Ürün (Tüketici Hakem Heyeti Kararı)

    Resimleri açamayanlar için link:
    https://imgurp.com/tzCA9lg
    https://imgurp.com/44KERcU

    Süreci ve detayları bu site üzerinden paylaşmıştım merak eden bakabilir: https://www.technopat.net/sosyal/konu/itopya-40-guenduer-goenderilmeyen-ueruen.735168/
    @itopya.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nietzsche55 -- 5 Aralık 2019; 20:14:47 >







  • itopya konuya uğramamış mesut çevik suskun halbuki birbirlerinin kankası oldular sabah akşam efsane indirimler videolar tanıtımlar siparişleri de sipariş geçerek alıyorlar galiba. sen anakartı ödüyorsun o da alibaba'daki/distributor üretici tedarikçiden malı istiyor bekle babam bekle...
    daha internet sistem anlınmaz kriz var kimse nakit çalışmıyor çiftlikbank olayına dönmüş; sen ve diğerleri parayı ödüyorunuz paranızla parça alıyorlar...
    Ben sevinç gösterisinde bulunduğumu hatırlamıyorum, ortada almış olduğum bir para da henüz yok zaten. 15 günlük bekleme süresi var karşı taraf itiraz ederse bu karara Tüketici Mahkemesinde görülecek dava. Maalesef Türkiye'de mağduriyetin karşılığı bu, ne kadar uğraşırsan uğraş kaç para verip mağdur olduysan onu alıyorsun. Ben de isterim tazminat olsun veya başka bir ceza olsun ortada bir caydırıcılık olsun ancak öyle bir durum yok. Bu konuda başvurabileceğim tek yer THH idi.
  • Streamerlara, youtuberlara para yedirceklerine keşke müşteri hizmetlerine önem verseler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu firma youtuber ve dh da dahil çogu firmaya sponsor olup bedava içerik gönderip reklam yapacagınıza teknik destek ve müsteri ilişkilerinizi çözün bedava ürün gönderip reklamlı içerik yapıyorsun ama kalite nerde senin reklamlı içerigine güvenip ürün alan adam sorunu thh de buluyor 40 günde
  • 20 gun oldu hala 2 tane ramimi gondermediler.

    Saga sola para yedireceklerine duzgun is yapsalarmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahanda yazıyorum buraya,bu firma öyle bir vurgun yapıp kaçıcak ki tarihe geçicekler.Ortaya çıkan her youtubera twiççiye para yedirip reklam yaptırdılar kitlelere duyurdular kendilerini bakın Black Friday geçti bitti adamlar 10 gündür hala ürünleri kargolamıyor
  • Müşteri hizmetleri, siparişlerle ve kargoyla ilgilenen ekip çok ama çok yetersiz. Mail atıyoruz dönen yok, telefonla arıyoruz açan yok. Kapasitelerinden fazla iş yapmaya çalışıyorlar. Böylesine yoğun çalışmalarına rağmen aynı hızda büyümüyor, yeterli desteği sağlayamıyorlar. Günlerce haber ve ürün bekleniyor, sürekli müşteriler mağdur oluyor. Devamlı forumlarda insanların şikayetlerini okuyorum.

    22 Kasım'da monitör ve kasa fanı aldım, 30 Kasım'da monitör geldi, ölü pikselliydi geri yolladım. Ayrıca kasa fanı monitörle birlikte gelmedi. 2 hafta oldu kim bilir nerede kayboldu gitti? Yeni monitör kaç hafta sonra gelecek o da meçhul. Tam bir çıkmaz gerçekten İtopya.
  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    İtopya dedik distopya çıktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi ürünü hatırlamıyorum ama bundan birkaç ay evvel bir ürün alacaktım. ürün itopya stoklarında vardı ve hızlı kargo ibareliydi. tedbir amaçlı müşteri hizmetleri ile görüşüp ürünü alacağımı bana hızlı kargo olayını teyyid etmelerini rica ettim. karşımdaki şahıs mı desem yaratık mı bilemedim garip garip sesler çıkarıp beni 3-4 beklettikten sonra ürünün firmalarında satışı olmadığını söyledi. web sitesinde ürün var ve stok olduğu gözüküyor dediğimde bana verdiği cevap " ürünün eski olduğu ve üretimden kalktığı " şeklindeydi. dedim nasıl olur yeni bir ürün ne üretimden kalkması deyince bu alien bu seferde " siz satın alımı yapın ürün stokda ise gönderimini yaparlar " oldu. Hiç unutmam sağlam bir SKTR çektim ve o günden sonra firmayı yok saydım. bunlardan ne ürün alırım nede aklımdan geçiririm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • N11 den indirimde bebek bezi ve ıslak mendil aldım geçenlerde, kargo geldi ve ıslak mendil 2 kutu yerine 1 kutu gönderilmiş. Firmaya mail attım dönmediler ertesi gün yorum olarak yazdım, kontrol edip size döneriz dediler. 1 gün daha geçti cevap gelmeyince n11 ' i aradım. İlginç bir şekilde müşteri hizmetleri 65 liralık ıslak mendil için acayip ilgilendi. Firma gönderimi sağlamaz ise n11 olarak gönderimi biz sağlarız merak etmeyin dediler. Ertesi gün firmadan aradılar gönderdik dediler. 1 gün daha geçti kargo geldi eksik ürünüm elime ulaştı. Aynı gün hem firma hem n11 yetkilisi aradı ürününüz elinize ulaştı mı diye. Bunu neden anlattım burada, n11 ve oradaki bir satıcı ile yaşadığım bu olayı çok garipsedim çünkü muhtemelen biz gönderdik kargoda kayboldu (sürat) derler diye düşünüyordum. İlgi alaka ve 65 liralık bez için 5-6 kere aramaları beni şaşırttı açıkçası.

    N11 gibi bir sürü farklı satıcının olduğu bir ortamda bu şekilde bir yaklaşım gördükten sonra, açıkçası bu konuyu görünce üzülüyor insan.




  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    N11 problem çıkınca sizi satıcı ile baş başa bırakan bir firma ben tavsiye etmiyorum. Eniştem telefon aldı, cihaz kamerasında toz var firma iade almadı N11 de sorumluluk almadı mahkemeye verin dediler.
    Tüketici mahkemesine verip 4 ay sonra tazmin ettik.

    N11 den ürün alınmaz
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    N11 problem çıkınca sizi satıcı ile baş başa bırakan bir firma ben tavsiye etmiyorum. Eniştem telefon aldı, cihaz kamerasında toz var firma iade almadı N11 de sorumluluk almadı mahkemeye verin dediler.
    Tüketici mahkemesine verip 4 ay sonra tazmin ettik.

    N11 den ürün alınmaz
  • Yani firmalarla nasıl olumlu durum yaşanıyor i se olumsuz da yaşanabiliyor hocam normal bir durum, geçmiş olsun.

    Bizim ülkemizde kanun aslında tüketicinin yanında ama bunu umursayan firma sayısı pek az maalesef, teknik servislerimiz ise yetersiz ve bilgisiz. 250 TL lik ram sebebiyle müşterisinin thh ye gitmesine müsaade etmek mesela. Firmaların yada müşterilerin kendi kurallarını kanunlaştırma yetkisi yok ama bunu bilmiyor kimse, uygulayan da yok. Böyle olunca durum maalesef ortaya suistimaller zinciri çıkıyor.

    Forumda ups kargo öven çok kişi var ben hiç memnun değilim mesela İstanbuldan samsuna 1 günde geliyor adam 1km ye 3 günde getirmiyor hep böyle.

    Bir hocama çikolata gönderdim doğum günü için adamlar 200km uzaktaki başka ilçeye götürmüşler. Orada yok tabi öyle birisi geri gitmiş aldığım yere. E nolcak diyorum attık çöpe erimiş diyor.

    Müşteriden alacağım para var adama iş teslim edeceğim anakartın iki biosu da uçuyor, servise anlatıyorum durumu sağolsun ilgileniyorlar gönderin hemen halledip geri göndeririz diyorlar anakart bana 30 günde geldi. İş ssd de kaldı dosya bozulmadan almak mümkün değil müşteri vermem paranı dese ayvayı yedik.

    Laptop aldım kasası yamuk masada düz durmuyor gönderdim yaptık dediler bir hafta sonra tırnakları bazıları kırık bazıları açık çekilde geri gönderdiler geri gönderdim satıcı firmayla görüştüm de değişim yaptılar

    Babama telefon aldım telefon direk bozuk şarşı 3 saatte kullanmadan bitiyor. Aynı gün götürdüm iadeye almadılar servis bakacak 30 gün dediler şaka gibi elimde patladı sinirden o hafta zararına sattım

    Bu arada itopya dan da alışveriş ettim benim ürün sorunsuz geldi. Aynı gün kargoyu verdiler. Ups 1km ye 3 günde getiremedi 4.gün ben gidip aldım, hatta epey de aradım şubenin içinde.

    Bu ve buna benzer bir sürü durumu bende yaşadım kimisi çözüldü kimisinde mağdur oldum kimisinde firma yan çizdi kimisinde geç memnun etti vs vs. Bizim insanımızın genel sorunu, şurada firmanın birisi bir ürünün fiyatını yanlış girsin bak bakalım noluyor, 5dk da ne var ne yok alır millet firma yollamayınca suçlu olur yollayınca müşteri haklı olur onu kendi hakkı sanır. Maalesef önümüzdeki 10 yüz yılda ben bireylerin düzeleceğini düşünmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 6 Aralık 2019; 0:34:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Kanun ne yazık ki tüketicinin yanında değil. Evet bir uyuşmazlık olunca THH'ye gidiyoruz sorun çözülüyor ama çoğu durumda 6 ay sürüyor. Mağduriyeti yaratan firmalara herhangi bir yaptırım uygulanmıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi güzel de bu firmaya neden bir yaptırım uygulanmıyor? İşin sonunda zaten göndermeleri gereken parçanın ücretini iade almışsınız konu kapanmıştır firmanın bir zarar gördüğü yok. Siz THH'ye başvurduğunuz için hakkınızı almışsınız fakat bunu yapmayanlardan ne çarparlarsa kar olarak ceplerine kalacak böyle iş mi olur ceza verilmesi lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun uğraşmış hakkınızı almışsınız.
    Ben 2 alışveriş yaptım sorunsuz oldu bunlar.


    Hazır sistem alınmasına karşıyım. 2 saat kendiniz ugraşıp(ilk kez kuran) yapabilirsiniz. İlk görüşte atomu parçalamak olarak görünüyor başlayınca puzzle gibi. Zevkli bir işmiş diyorsun.
    Kendiniz parçaları alıp toplayın en azından kafanızda soru işareti kalmaz ve her parçayı kontrol edersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli İtopya yetkilisi,karşılaşılan problemin gerekçesi hakkında bilgi talep ediyorum.
    Ben de sizden yüklü miktarda ürün alacağım ve aynı muameleyle karşılaşmak istemiyorum.
  • Hakkımızda

    Firmamız itopya.com markası ile IT sektörüne yeni bir perakende zinciri ve güçlü e-ticaret anlayışı ile sektöre farklılık kazandıracak güçlü adımlar ve tecrübeli personeller ile müşteri memnuniyeti odaklı çalışmayı prensip edinmiştir. Hedefimiz gerek profesyonel IT çözümleri gerek Gaming ürünlerde çok kısa sürede lider firma konumuna yükselmek. IT çözümlerinde her ihtiyaca cevap verecek yapıda, kaliteli ve müşteri odaklı kişisel kullanıcılardan kurumsal şirketlere teknoloji ihtiyacı olan her kullanıcıya en iyi çözüm için en iyi avantajları sunmaktadır. Verdiğimiz hizmetin bilincinde olmak, pazarladığımız ürünleri gerek satış ve gerekse teknik destek ekibimizle müşterilerimize ve iş ortaklarımıza değer katarak sunmaktayız.

    Daima mutlu müşteri mutlu personel.

    Siz Değerli Müşterilerimize itopya.com olarak TEŞEKKÜR EDERİZ…







  • Allah tan amazon geldi de kurtulduk bunlardan
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.