Şimdi Ara

İtalya Lisans Polimi ve polito mimarlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    ben 2018 girişli İTÜ jeoloji mühendisliği öğrencisiyim. Buradaki lisans eğitimimi bırakıp İtalya'da mimarlık okumaya birkaç gün önce karar verdim ve tarihler hakkında pek bir fikrim yok. Yalnızca Politecnico di milano veya politecnico di torino'da mimarlık olduğunu öğrendim. Bu okulların da mimarlık sınavları (covid dolayısıyla online) sırasıyla 27-28 ağustosta kayıt, 2-4 eylülde sınav olarak görünüyor. IELTS'e henüz girmedim ancak yine covid dolayısıyla dil belgemizi daha sonra götürebileceğimizi öğrendim. information desk virüs yüzünden kapalı ve ticket sistemine sorduğum sorunun cevabını bekleyebilecek vaktim olduğunu düşünmüyorum. DSU bursuna da başvurmak istiyorum ve milanonun dsu başvurusu 7 sinde bitiyor,torinonun daha varmış. Şu andan itibaren ne yapmalıyım, bu mimarlık sınavlarına girip kazandıktan sonra mı okula kayıt işlemleri kısmı başlıyor, 2-4 eylüldeki mimarlık sınavları önümüzdeki sömestr için mi geçerli? normal bir zamanda olsa daha yoğun araştırırdım ancak tarihleri kaçırmak istemiyorum, birikmiş paramı da danışmanlık hizmetlerine bayılmak istemiyorum bu yüzden sırasıyla hangi adımları yapmam gerektiğine dair(ve istenen belgeleri söylerseniz ) yardımcı olursanız çok sevinirim.







  • Öncelikle polimi'de lisans seviyesinde ingilizce bölüm neredeyse yok mimarlık için var mı emin değilim şuan ona iyi bak ve bir an önce hangi polimi veya politodan birini seç.Aşağıda yazanlar polito için geçerli ama genel olarak polimi'de de benzerdir diye düşünüyorum:

    Biraz daha vaktin olsa kendin yap derdim başvurunu fakat süren çok az olduğu için danışmanlık şirketine bakabilirsin.Ayrıca,burs başvurunu yaparken aynı zamanda mimarlık sınavına da çalışman lazım bildiğim kadarıyla mimarlık sınavı biraz farklı.Torino'da burs için Edisu'ya başvurman gerekiyor ve isee adlı belgeye ve gelirle alakalı evraklara ihtiyacın var.


    Bu videoya da bakabilirisn genel hatlarıyla anlatıyorhttps://www.youtube.com/watch?v=YpReNrKQoDw&t=2s

    Rehberi dikkatle okuhttps://didattica.polito.it/apply/pdf/2021_EDISU_en.pdf

    Burda da gereken belgeler yazıyorhttps://drive.google.com/drive/folders/1zW-Ut92WXUPy0pC7eHF9xYStnv7JeLUr




  • Naptınız şu an gidebildiniz mi ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.